15 Dingen waardoor je merkt dat je een dagje "ouder" wordt... 1 ouderen 15 Dingen waardoor je merkt dat je een dagje "ouder" wordt...
Artikelen, Fashion, Haarverzorging, Kleding, Lingerie, Schoenen

15 Dingen waardoor je merkt dat je een dagje “ouder” wordt…

Lastige titel want oud worden wil iedereen wel (mits je niet gebrekkig bent). Eigenlijk is het eerder 15 tekenen dat je merkt dat je niet meer zo piep bent. En dat is natuurlijk per persoon anders, iedereen ervaart zijn leeftijd anders. Ach, het is maar een getal…Toch? Of niet?

15 Dingen waardoor je merkt dat je een dagje "ouder" wordt... 3 ouderen 15 Dingen waardoor je merkt dat je een dagje "ouder" wordt...

1- Stretch!

Toen ik laatst door een mode catalogus bladerde besefte ik dat mijn aandacht meer ging naar stretchbroeken en broeken met zo een elastische tailleband. En op de pagina’s met figuur corrigerende slips en stevige bh’s bleef mijn oog ook langer dan normaal hangen. Dit zijn dingen waar ik vroeger nooit naar keek! Ik ging voor kanten lingerie en sexy pumps. Mooi was die tijd, maar wel verleden tijd…

15 Dingen waardoor je merkt dat je een dagje "ouder" wordt... 5 ouderen 15 Dingen waardoor je merkt dat je een dagje "ouder" wordt...

Ook kijk ik nu naar heel andere schoenen. De hoge hakken laat ik even voor wat het is en zoek ik vaker naar fijne wandelschoenen. Natuurlijk zijn pumps met een hoge hak leuk voor een avondje uit, maar een paar stevige schoenen zijn natuurlijk praktischer als je wat kilometers wilt maken. Nu hoeven schoenen natuurlijk niet gelijk van die hele degelijke stappers te zijn, een paar goede sneakers lopen ook prima. Maar dan wil ik wel dat ze van leer gemaakt zijn (shame on me). Ik weet het, ik ben veeleisend wat dat betreft, maar op plastic schoeisel kom ik niet verder dan de deur.

2- Fietfjiew!

Bouwvakkers en ander mannenvolk (niet dat bouwvakkers geen mannen zijn haha!) verrekken hun nek niet meer, ze zien je niet eens lopen! Je gaat op in de massa. Vroeger ergerde je je kapot als ze jou van top tot teen gingen scannen. Maar nu val je buiten de boot. Te oud, onzichtbaar…?

 3- No make-up?

Geen probleem. Vroeger moest ik er niet aan denken om zonder make-up naar buiten te gaan. Zij zouden je anders eens zien zoals je er “normaal” uitziet!  Was ik bang dat iedereen in een shock zou raken en in therapie moest gaan? What was I thinking?

4- Kleurtje in je haar

Je verft je haren niet meer voor een leuk trendy kleurtje maar puur omdat je het grijs wil verdoezelen. En dat je haar weer opgefrist is is gewoon mooi meegenomen.

5- Kek, kort kapseltje

En dan laat je je haar toch korter knippen. Iets wat je je had voorgenomen nooit en te nimmer te doen!

15 Dingen waardoor je merkt dat je een dagje "ouder" wordt... 11 ouderen 15 Dingen waardoor je merkt dat je een dagje "ouder" wordt...

15 Dingen waardoor je merkt dat je een dagje "ouder" wordt... 13 ouderen 15 Dingen waardoor je merkt dat je een dagje "ouder" wordt...

6- Mevrouw!

Op een dag zegt iedereen mevrouw tegen je.

7- Roddelen?

Je maakt je minder druk over wat andere mensen over je zeggen.

15 Dingen waardoor je merkt dat je een dagje "ouder" wordt... 15 ouderen 15 Dingen waardoor je merkt dat je een dagje "ouder" wordt...

8- Gebit

Je tanden zien er steeds minder mooi uit. Ze worden poreuzer, het lijkt alsof je plots spleetjes tussen je tanden krijgt en praat me niet over de kleur. Je kan poetsen tot je een ons weegt, echt witter worden ze niet. Ontstoken tandvlees, je tandvlees trekt zich terug  en dan kan je ook gaatjes aan je tandwortel krijgen. (Daar zit geen glazuur dus geen natuurlijke bescherming). Dat heet tandwortelcariës. Ouderen nemen vaak te weinig vocht tot zich en ook het gebruik van sommige medicijnen leidt ertoe dat je minder speeksel aanmaakt. Ik herken dat zeker! Ik heb heel vaak een kurkdroge mond! Speeksel houdt je mond vochtig en reinigt je tanden.Met een droge mond heeft tandplak meer kans om zich aan je tanden te hechten, Tandarts Breda raadt iedereen aan om ook op oudere leeftijd regelmatig voor controle langs te komen.

9- Rode lippen

Je pakt wat minder vaak je rode lipstick. Felle lipstick kleuren mijd je liever omdat je niet wilt dat ze in die rimpeltjes gaan zitten.

10- Hoge instap

Je  kijkt vaker naar auto’s met een hoge instap en seniorenbedden. Vanwege dat  krakende geluid in je knieën. Nee, kwiek opstaan is er niet meer bij.

11- Ook overleden

Je schrikt steeds als je op het nieuws ziet dat iemand (vaak een bekend persoon anders haalt ie het nieuws niet) overleden is op zijn 70ste of 80ste. Veel te jong, roep je dan. Vroeger dacht je dat dat een mooie leeftijd was om je aardse bestaan om te ruilen voor het eeuwige.

12- Hals en handen

Je hals en handen verraden het eerst dat je niet meer zo piep bent. Sjaaltje dan maar omdoen?

13- Leesbril

In stapjes wordt de sterkte van je leesbril alsmaar hoger. En je “ver- weg- bril” zet je weer af.

14- Glucosamine voor stijve gewrichten

Je supplementen voorraad wordt ook steeds groter. Nu maar weer eens glucosamine slikken. Je gaat door je hurken maar overeind komen kost je behoorlijk wat kracht. En je heupen zitten al helemaal niet meer zo lekker losjes! No salsa anymore! Wel lekker wandelen met je lief…

15 Dingen waardoor je merkt dat je een dagje "ouder" wordt... 17 ouderen 15 Dingen waardoor je merkt dat je een dagje "ouder" wordt...

15- Je blijft scrollen

Je moet steeds verder naar beneden scrollen voor je geboortejaar als je online een gegevensformulier moet invullen. Je kent ze wel, pijltje naar beneden en dan zoeken naar jouw jaar.

Ik vergeet bijna het belangrijkste…dat waar mijn blog het meest over gaat. Huidverzorging: Alles waar anti-ageing bij staat natuurlijk!

Dit mooie gedicht vond ik toevallig, hij kon alles zo mooi verwoorden.

Gedicht van Toon Hermans

Oud zijn is geen zaak van jaren
als ik ‘t even zeggen mag
meerd’re malen heb ik mensen
oud zien worden in één dag
leven is nog zo iets anders
dan alleen een rikketik
‘k heb ook mensen jong zien worden
in een enkel ogenblik.

 Ik schrijf dit natuurlijk vanuit mijzelf, het kan bij andere mensen natuurlijk heel anders zijn. Geen klaagzang hoor, maar dingen die ik constateer. Natuurlijk ben ik nu hartstikke wijs, geduldiger en ik kan een goed advies geven omdat ik wat meer jaren levenservaring heb. Grappig dat je daar plots over nadenkt omdat je (zie bij nummer 1) beseft dat je damesbladen heel anders gaat bekijken!

Als je van mijn leeftijd (61) bent, herken je ook sommige dingen terug? En mocht je nog lekker “piep” zijn, waar kijk je het meest tegenop als je ook ouder wordt?

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

16 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Irene
1 jaar geleden

Ik ben 27, maar moet altijd schrikken als jongeren u tegen mij zeggen hahaha. Dat voelt nog steeds te bizar. Ik ga niet teveel met mode mee, kleding moet ook gewoon lekker zitten. En hakken draag ik sowieso niet vanwege mijn voetafwijking.

floris
1 jaar geleden

Ouder worden is zeker iets, waar we niet veel aan denken. Wel een leuke blog dat je erover praat. Ik ging veel lachen tijdens het lezen, want ik herkende veel van die punten in mij. Soms is het nodig om zulke leuke blogs te lezen, want lachen is gezond. Ik geniet elk moment van jouw leuke en interessante blogs.

Mike Wright
1 jaar geleden

Not something anyone likes to acknowledged but yeah this is the part of the life… thanks for sharing I know what I needed to complete before I hit the bell 🙂

Deb
Deb
1 jaar geleden

Hihi, zo’n leuk artikel én foto’s. Wat staat dat korte kapsel jou toch verschrikkelijk goed! Ik verf mijn haar ook al een aantal jaar om die grijze haren mee weg te werken. Helaas kom ik niet meer weg met een spoeling. En dat ze op een gegeven moment mevrouw tegen je zeggen vond ik zo erg. Ach je bent zo oud als je je voelt zeg altijd maar weer 😊.

Rory
1 jaar geleden

Hahaha, dat scrollen herken ik wel ja. Die hoge instap (auto) had ik al vrij vroeg. Maar eigenlijk gewoon omdat ik het prettig vind (en veilig! Je zit altijd hoger). Een mooi gedicht van Toon Hermans. En inderdaad is het een cadeau om ouder te mogen worden. Toevallig komt dit best binnen vandaag. Het is de verjaardag van mijn moeder. En ze zou 72 jaar zijn geworden. Zo jong dat ze met 69 jaar is overgegaan.

annette
1 jaar geleden

Ja hoor herkenbaar het kraakt hier ook aan alle kanten. Vaak wil mijn hoofd nog wel maar als ik ergens aan begin merk ik dat het lijf toch in protest gaat haha. Ik weet nog dat ik enorm ‘van slag’ was toen iemand mij bestempelde als vrouw van middelbare leeftijd. Het duurde een tijdje voordat ik doorhad dat ze het over mij had en ben er toen dagen – in mijn hoofd – mee bezig geweest was echt beledigd hahaha terwijl het toch echt zo is.

Tessa
1 jaar geleden

Leuk artikel. Ik werd op mijn werk door een collega u genoemd. Dat was wel grappig, want zij is ouder dan dat ik ben HaHaHa

Ilona
Ilona
1 jaar geleden

Heel herkenbaar (57) maar mijn haar wil maar niet grijs worden??? Voel mij soms ouder dan mijn moeder (83) zeker na dat heupongeluk…maar goed niemand wil oud zijn maar wel ouder worden. Toch ben ik wel blij want er zijn genoeg mensen die ernstig ziek zijn/worden en jong overlijden om maar te zwijgen van dat nare virus (waarvoor sommige mensen zich immuun wanen). Mooi Toon Hermans blijft mooi, Ik lag 20 jaar geleden in het ziekenhuis in Nieuwegein op dezelfde afdeling als Toon Hermans die daar toen overleed.

Ilona
Ilona
1 jaar geleden
Reply to  BeautyByBabs

Misschien heb je iets aan dit artikel.
https://www.plusonline.nl/beauty-1/zo-word-je-mooi-grijs-als-je-stopt-met-verven

Ik was laatst bij de Brainwash in Den Bosch en daar was ook iemand die lowlights liet zetten op grijze uitgroei hoe het uiteindelijk is geworden weet ik niet maar was toen al klaar. Ze zijn in ieder geval een stuk goedkoper en ik zag dat er ook een filiaal in Tiel is. Ze werken nu overigens ook op afspraak. Ik liet ook highlights zetten en dat kost voor 15 folies 29,95. Is nu 2 1/2 week geleden en ik ben nog steeds tevreden.

bychristiana
1 jaar geleden

Haha, wat een leuk artikel enne, ik heb het al vaker gezegd, maar jij lijkt echt geen 61, en volgens mij voel je je ook nog helemaal niet zo! (alhoewel je lijf natuurlijk soms niet meewerkt en dan kan ik me voorstellen dat je je op bepaalde dagen wel eens 200 jaar oud voelt).