badger-sleep-balm-en-ha-tha-reukfles
Artikelen, Big Green Smile, Reviews, Webshops

Badger Sleep Balm en Ha-Tha Kruiden Reukfles

Ik heb nu 2 bijzondere producten voor jullie getest.Het zijn producten waar de geur een specifiek doel heeft. Maar ik viel ook voor de verpakkingen! De een  helpt om rustiger te kunnen (in)slapen en de ander om meer “lucht” te krijgen. Ik heb het over Badger Sleep Balm en de Ha Tha reukfles.

badger-sleep-balm-1

Waarom viel mijn oog op de sleep balm van Badger?

Ik vond de afbeelding op het blikje zo ontzettend schattig! Een das die lekker achterover ligt in het gras in het maanlicht. Het is net zoals mijn katten, als die liggen te soezen dan wil ik ook zo ontspannen kunnen liggen. Zucht…

 badger-sleep-balm-1

Een kalmerende balsem…

Badger Slaap Balsem maakt je niet slaperig maar helpt om je gedachtes rust te geven. En dat helpt weer goed bij het in slaap vallen.

Badger Balsems verzorgen de handen, voeten, lippen en huid; geeft verlichting bij pijnlijke spieren, verzorgt de kwetsbare (baby)huid en helpt om in slaap te komen.

Een beetje balsem wrijven onder de neus, op de lippen, op tempels of andere hartslag punten. Je kunt het ook gebruiken na het baden of bij een rustgevende massage. Het aroma doet het werk.

 

 • Rozemarijn is de traditionele kruid voor helder denken.
 • Bergamot is geestelijk verheffend.
 • Gember is vertrouwen-versterkend.
 • Lavendel is de traditionele slaap kruid, fris en ontspannen.

 

badger-sleep-balm

 

Ingrediënten:

 • Extra Virgin Olive Oil
 • Golden Yellow Beeswax
 • Castor Oil, and Essential Oils of Bergamot
 • Ginger
 • Rosemary
 • Lavender & Balsam Fir.

Wat vind ik ervan?

Dit schattige blikje ligt al een tijdje naast mijn bed. Voordat ik ga slapen smeer ik de geurige balm op mijn handen en onder mijn neus. Het ruikt echt heerlijk en ik heb altijd wel het idee dat het mij iets meer ontspant. Een zachte, milde, ontspannende geur.

Er zijn meer Badger Balms: spierontspannend, handen balsem, voeten balsem, zonnige geest balsem en nagelriem verzorging. De cheerful mind balm vind ik ook wel wat voor mij!

 

Te koop bij Big Green Smile  €5,50

 

Ha-Tha Kruiden Reukfles

Ha-Tha Kruiden Reukfles

 • De rustgevende geur van jasmijn, menthol voor het verlichten van de luchtwegen, kaneel met verwarmende en verlichtend werking, kalmerende lotus bij rusteloosheid en de verfrissende en opwekkende geur van pomelo.
 • Adem in en voel je bevrijd, verfrist, ontspannen en geconcentreerd met deze ideale metgezel voor onderweg.
 • Ongeopende houdbaar tot wel 3 jaar, na opening ten minste 1 jaar bij regelmatig gebruik.

 

Ingrediënten:

 • Citrus medicae (Pomelo)
 • Cinnamon cassia (Kassia Zimt)
 • Jasminum sambac (Arabischer Jasmin)
 • Nelumbo nucifera (Lotus)
 • Borneol & Menthol

 

Wat vind ik ervan?

Wow! Als je neus verstopt zit of je wilt meer lucht dan moet je zeker deze prachtige reukfles kopen. Ik viel in eerste instantie op het prachtige “flesje” van metaal.

HaTha betekent “inspanning/ kracht”. Als je de dop eraf haalt ziet het eruit als een peper of zoutstrooier. De openingen zijn vrij groot, maar als je het flesje op zijn kop houdt valt er niets uit hoor! Wat erin zit is compact, dus geen losse kruiden die je op snuift.

De geur is heel kruidig, je moet er echt van houden. In het begin moest ik best wel wennen. Het is niet zoals de doorsnee ademvrij sticks van bijvoorbeeld Vicks, maar daar heb ik meer het gevoel dat alleen je neus geprikkeld wordt met menthol. De Ha Tha gaat veel verder. Ook mijn longen lijken verfrist, alsof je direct meer “lucht”krijgt.

Ideaal als je neus verstopt zit, maar ik krijg er ook lekker een oppepper van. Oeps, dat klinkt verslavingsgevoelig…

Te koop bij Big Green Smile Inhoud: 10ml €6,95

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Melike
5 jaren geleden

Wow die reukfles ziet er echt een beetje magisch uit hihi. Wat een leuke producten!

Annette
5 jaren geleden

Wat een geinig ding. Ik houd wel van een Vicks neus-ding als ik verkouden ben, ik hoop dat ik deze winter over mag slaan maar mocht het toch een keer toeslaan ga ik deze onthouden, ben er wel nieuwsgierig naar.

yvonne
yvonne
5 jaren geleden

klinkt goed zeg! Ga ik zeker uitproberen.

YuSt
5 jaren geleden

Dit is echt heel bijzonder, dit vind ik echt een schat die je gevonden hebt, Sherlock Babs!

Sandra - More Style Than Fashion

Beide producten klinken interessant maar ben wel het meest nieuwsgierig naar de kalmerende balsem.
Leuke post!

Irene
5 jaren geleden

Wat een bijzondere blog! Zou zeker die eerste wel eens willen proberen, al is het alleen maar om de verpakking!

Astrid
5 jaren geleden

Wat een leuke producten babs! Ik zou ze ook wel willen proberen. Ik ga eens snuffelen bij the Big green Smile. (Geen idee of ik deze dingen op dit moment zou mogen gebruiken eigenlijk?)

Jamey
5 jaren geleden

Hai Babs!
Wat een mooi artikel weer! Heb jij toevallig mijn mailtje ontvangen? Zo ja, zou je even met spoed willen reageren?
xx
Jamey

Mariëlle
5 jaren geleden

Oeeh ik houd wel van dit soort producten, dit ga ik onthouden!

chucky1012
5 jaren geleden

Dat ziet er zo speciaal uit!
Ik hou van zulk soort blikjes.