Mistero Milano- Review Gellak Starterset & 3 Prachtige (herfst)Kleuren! 9 mistero milano Mistero Milano- Review Gellak Starterset & 3 Prachtige (herfst)Kleuren!
Artikelen, Make-up, Mistero Milano, Nagels

Mistero Milano- Review Gellak Starterset & 3 Prachtige (herfst)Kleuren!

Kennen jullie de gellak van Mistero Milano al? Mistero Milano Benelux heeft alle nagelproducten voor professioneel gebruik (door gecertificeerde nagelstylisten) in huis die je maar kan wensen. Zij hebben een uitgebreid assortiment aan gel, gelpolish, acryl, acrylgel, tools voor nailart, teveel om op te noemen. Ik mocht hun gellak starterset plus nog 3 mooie gellak kleuren reviewen. Ik koos een hippe kleur uit hun allernieuwste collectie, een warme herfstkleur en een intense rode lak!

Mistero Milano- Review Gellak Starterset & 3 Prachtige (herfst)Kleuren! 11 mistero milano Mistero Milano- Review Gellak Starterset & 3 Prachtige (herfst)Kleuren!

Gellak starter set

Voor een gellak manicure heb je natuurlijk een basecoat en een topcoat nodig. Natuurlijk ook een ledlamp of UV lamp, vijlen etc. Gelukkig had ik al een ledlamp in huis.

In de Start-Up set die ik kreeg zit een:

  • Flexi basecoat
  • Quick top no wipe
  • en een Gellak

Flexi basecoat

De FLEXI BASE is een product van een nieuwe generatie. De base is een lak die zich aanpast aan de natuurlijke elasticiteit van de nagelplaat. Door de dikke consistentie zal de base niet in de nagelriem lopen. Met de FLEXI BASE kunt u de nagel licht opbouwen en zelfs iets verlengen.

De Quick top no wipe

De Quick top no wipe heeft een flexibele structuur die het probleem van barsten elimineert, een hoge krasbestendigheid, een uitzonderlijke consistentie die een glad oppervlak en een snelle applicatie garandeert en een crystal finish die de kleurtint van de gelpolish niet verandert.

Mistero Milano- Review Gellak Starterset & 3 Prachtige (herfst)Kleuren! 13 mistero milano Mistero Milano- Review Gellak Starterset & 3 Prachtige (herfst)Kleuren!

Fijn is dat er ook bij alle producten de uithardingstijd voor een ledlamp of UV lamp vermeld wordt.

Nail Prep en Primer

Ik kreeg ook de Nail Prep en een Primer waar ik natuurlijk heel blij mee ben, want dan heb je alles voor een goede gellak manicure.

Hoe breng je gellak eigenlijk op?

Stap 1: Duw je nagelriemen achteruit met een cuticle pusher/ bokkenpootje en verwijder de overtollige, dode huidcellen. Vijl de nagels in de gewenst vorm en buffer de nagel met een buffervijl (zodat er geen glans meer op je nagels zit).

STAP 2: Ontvet je nagels met de Nail Prep. De Nail Prep is een nagelontvetter die voor een betere hechting zorgt. Een heel dun laagje voldoet al.

STAP 3: Breng afhankelijk van het type en staat van de nagel de juiste primer aan.

Ik kreeg de Delicato Primer, dat is een zuurvrije hypoallergene primer. Deze is geschikt voor gelnagels en gelpolish. Mistero Milano heeft ook de Primer Standard (voor onder acrylnagels) en de Nutriente Primer (zuurvrije primer met extra vitaminen)

Mistero Milano- Review Gellak Starterset & 3 Prachtige (herfst)Kleuren! 15 mistero milano Mistero Milano- Review Gellak Starterset & 3 Prachtige (herfst)Kleuren!

STAP 4: Breng een laagje rubber base aan, aangeraden wordt is de Flexi base of Expert base. Hard uit onder de lamp. Mistero Milano heeft meerdere soorten zoals o.a een Peel-Off base en zelfs basecoats waar een kleurtje in zit. Voor ieder wat wils dus!

STAP 5: Breng een laagje gellak kleur aan en hard uit onder de lamp. Herhaal deze stap om een betere dekking te garanderen.

STAP 6: Breng een laagje top coat aan en hard uit onder de lamp.

*TIP: Zorg dat de vrije rand van de nagel volledig geseald is. Hierdoor is de kans op vroegtijdige loslating veel kleiner).

STAP 7: Gebruik een celstofdepper en een cleaner om de eventuele plaklaag te verwijderen. De Extra Shine zorgt voor een mooie glans.

STAP 8: Breng nagelriemolie aan rondom je nagel om de nagelriemen te verzorgen.

Lakken maar!

Omdat ik ook wilde kijken hoe lang alle kleuren mooi bleven heb ik eerst de drie verschillende kleuren tegelijk op mijn nagels aangebracht. Anders zou ik zo een 9 weken verder zijn voordat ik deze review kon plaatsen. (Mocht de lak 3 weken mooi blijven zitten, daar ben ik te ongeduldig voor. Plus dat ik jullie zo graag snel deze beauty’s wilde laten zien!)

De 3 gellak kleuren:

1- Hippie Song

2- Revolutionary You

3- Spiced Wine

Mistero Milano- Review Gellak Starterset & 3 Prachtige (herfst)Kleuren! 17 mistero milano Mistero Milano- Review Gellak Starterset & 3 Prachtige (herfst)Kleuren!

HIPPIE SONG

Ik begin met de kleur HIPPIE SONG. Deze nieuwe kleur valt onder de BOHO Sky is the limit! collectie met 6 unieke kleuren die geïnspireerd zijn op vakantie, vrijheid en liefde. De collectie bestaat uit zes kleuren die perfect passen in de huidige hippie trend, helemaal in de sfeer van de jaren ’70!

Verliefd!

Ik vind het vaak ietwat overdreven om te roepen dat ik verliefd ben op een beautyproduct maar ik vrees dat deze kleur liefde op het eerste gezicht is. Het is een prachtige chocoladebruine kleur met een vleugje koraal erin. Ik vind hem echt prachtig en zelfs Tom maakte een compliment over de kleur.

Mistero Milano- Review Gellak Starterset & 3 Prachtige (herfst)Kleuren! 19 mistero milano Mistero Milano- Review Gellak Starterset & 3 Prachtige (herfst)Kleuren!

Deze bruine tint is mooi om te combineren met zwart en wit, maar ook met geel en frambozenroze. Mocht ik een keer gaan oefenen met nailart dan zal ik deze combi zeker uit gaan proberen!

Mistero Milano- Review Gellak Starterset & 3 Prachtige (herfst)Kleuren! 21 mistero milano Mistero Milano- Review Gellak Starterset & 3 Prachtige (herfst)Kleuren!

Ik draag hier 2 laagjes, maar 1 laagje zou al voldoende kunnen zijn.

De andere kleuren uit deze collectie moet ik even vermelden, het zijn leuke “groovy” namen die staan voor zon, vrijheid en blijheid:

  • Peace and love
  • Flowers in your hair
  • Love Manifesto
  • On the road
  • Live your life

REVOLUTIONARY YOU

De Revolutionary You gellak is een intense rode kleur – niet te warm en niet te koud. De foto’s doen helaas geen recht aan de kleur, check de website maar hoe mooi deze is!

SPICED WINE

Ik ben mentaal nog niet toe aan de herfst maar deze mooie bruine herfsttint draag ik nu al met plezier.
Mistero Milano- Review Gellak Starterset & 3 Prachtige (herfst)Kleuren! 23 mistero milano Mistero Milano- Review Gellak Starterset & 3 Prachtige (herfst)Kleuren!
Spiced Wine is een prachtige baksteenrode tint bruin die doet denken aan warme dranken, de geur van kaneel en kruidnagel. Het is een tint die de perfecte aanvulling is op gouden, warme herfstreflecties.
Mistero Milano- Review Gellak Starterset & 3 Prachtige (herfst)Kleuren! 25 mistero milano Mistero Milano- Review Gellak Starterset & 3 Prachtige (herfst)Kleuren!
Ik draag hier 2 laagjes. Dan dekt hij het mooist.
De kwastjes van de gellak werken fijn, ze hebben voor mij de perfecte breedte. De lak smeert gelijkmatig uit door zijn goede consistentie. Niet te dun, niet te dik. (En gelukkig niet stroperig wat ik ook wel eens gehad heb bij een ander merk).
Ik draag de lakjes nu bijna 2 weken en alles zit er nog strak op. (Ja, ik wilde het snel posten, en ik ga er eigenlijk al vanuit dat het zeker nog een week lang niet zal gaan chippen)

Eindconclusie:

Ik ben blij dat ik de gellak van Mistero Milano heb mogen ontdekken. Want ik draag de laatste tijd eigenlijk alleen maar gellak op mijn nagels en dat bevalt mij prima.
Deze DIY-er is ook al een tijdje aan het experimenteren om zelf acrylnagels te zetten. Mistero Milano heeft ook daarvoor alle benodigdheden. Ik wil het liefst alles uitproberen, ook alle vormen van nailart die er maar mogelijk zijn. Schilderen en creatief bezig zijn doe ik bijna iedere dag, dus waarom niet op mijn nagels? Maar dat is iets voor de toekomst, eerst alle basis skills onder de knie krijgen. Baby steps, Babs, baby steps…
De gellakken kosten per stuk €9,95 voor 6ml en €15,95 voor 11ml.
Draag jij ook wel eens gellak en welke kleur vind jij eruit springen?

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Bianca
2 jaren geleden

Wat leuk dit merk ken ik nog helemaal niet, mooie kleuren ook! x

Ilona
Ilona
2 jaren geleden

Mooie foto’s met die lampvoet?? en dat glaasje.Zou er geen geduld voor hebben en heb mijn nagels altijd erg kort dus dan is het ook niet mooi. Als ik al nagellak gebruikt is het meestal een wit/roze kleur ben dol op die lakjes met glittertjes dan zie het ook niet zo snel als er wat schilfertjes af zijn.

Tessa
2 jaren geleden

Wat een mooie tinten allemaal

Robin
2 jaren geleden

Mooi die klassiek rode kleur.;)
Ik vind gel nagellak verwijderen altijd zo lastig. Daarom gebruik ik bijna altijd normale nagellak.

Rory
2 jaren geleden

Ik vind het verwijderen van gellak zo’n ding. Dat maakt de drempel wat hoger om het vaker aan te brengen. En dan kies ik toch eerder voor gewone nagellak. Wat jammer is, want dit zijn hele mooie kleurtjes en het feit dat het langer blijft zitten is natuurlijk ook erg prettig. De kleur waar je verliefd op bent, dat snap ik helemaal!

Deb
2 jaren geleden

Klink goed Babs! Ik had al eens eerder over dit merk gehoord, maar nog geen reviews van gelezen. Hippie Song vind ik ook erg mooi en lijkt veel op Kaf-tan van essie die ik van de week op had. Echt prachtig voor het najaar, vind ik overigens ook van Spiced Wine en Revolutionary You vind ik ook een hele mooie klassieke rode tint.Goede kleuren uitgekozen 👍🏻.

bychristiana
2 jaren geleden

Ik vind Spiced wine erg mooi, inderdaad een perfecte herfstkleur! Ik heb wel eens gel nagellak gehad, maar nu hou ik het toch bij gewone nagellak, omdat ik het verwijderen van gellak niet zo eenvoudig vind.