KeeK op de WeeK 37- Pokébowl, Project Cat, Zweeds & Zeegezicht 9 pokebowl KeeK op de WeeK 37- Pokébowl, Project Cat, Zweeds & Zeegezicht
Artikelen, Food & Drinks, Gezondheid, Huisdieren, Keek op de Week, Lifestyle, Schilderijen

KeeK op de WeeK 37- Pokébowl, Project Cat, Zweeds & Zeegezicht

Hallo lieve KeeKers! In deze KeeK laat ik een beetje meer zien van mijn needle felting project, mijn nieuwe schilderijtje, het vervolg op het medicijnverhaal (we maken er gewoon een soap van) en een keiharde krimi.

KeeK op de WeeK 37- Pokébowl, Project Cat, Zweeds & Zeegezicht 11 pokebowl KeeK op de WeeK 37- Pokébowl, Project Cat, Zweeds & Zeegezicht

Zeegezicht

Ik heb ook weer een nieuw schilderijtje af. Voor mij was het een studie hoe je de zee en golven moet schilderen en dat was toch best een klus. Je bouwt het op in heel veel laagjes, dus behoorlijk bewerkelijk. En misschien was het jullie al opgevallen, ik geef mijn schilderijen altijd een bizar “randje”. Zoals in dit geval de Engelse bus op de achtergrond die ergens in de zee rond drijft/rijdt.

KeeK op de WeeK 37- Pokébowl, Project Cat, Zweeds & Zeegezicht 13 pokebowl KeeK op de WeeK 37- Pokébowl, Project Cat, Zweeds & Zeegezicht

Ik weet nog wel dat ik als kind over de zee tuurde en het zo bijzonder vond dat Engeland daar ergens lag, maar je kon het nooit zien. Over zee vliegen met een vliegtuig vind ik ook eng, die oneindige zee… Ik vlieg liever over land, desnoods over hoge bergen. Prachtig!

Mocht ik ooit een keer op reis kunnen gaan dan zal ik waarschijnlijk eerst gaan kijken wat je aan vliegangst kan doen. Vliegtuigen vind ik machtige machines maar het blijft een raar idee, dat vliegen. En ik heb ook geen zeebenen, ik word al misselijk bij een beetje deining haha! Wat mij zo mooi lijkt zijn echte treinreizen, ken je dat programma Railaway? Je ziet landschappen vanuit zo een treinreis altijd zo goed. Beter dan op een snelweg.

Oké, ik dwaal weer lekker af. Even kijken, wat is er nog meer deze week gebeurd?

Bar weinig. Grapje! Meestal grijp ik terug op de foto’s die ik gemaakt heb en ik heb deze week niet veel foto’s gemaakt.

Vervolg medicijn troubles…

Weten jullie nog dat ik toen op een donderdag mijn 5 mg medicatie had aangevraagd? Ik heb dus altijd 2 soorten, 30 stuks van 5 mg (kortwerkend) en 30 stuks van 30 mg(langwerkend). Van de 5 mg slik ik 4 per dag (ook een beetje afhankelijk hoe mijn dag is) en 2 stuks per dag van de 30 mg. Dus met het ene doosje doe ik 7 dagen en met de andere 15 dagen.

Kunnen jullie het nog volgen? Ik moet dus na ongeveer 7 dagen naar de huisarts bellen om ze te bestellen (dat rijmt) en voor de andere medicatie na 15 dagen. Ik kan er 100 jaar mee worden als ik ze maar op tijd krijg zeg ik altijd.

Toen zij mij die 5 mg maar niet gaven ging ik van pure ellende die van 30 mg slikken. Later bedachten we dat we die (miniscuul kleine) tabletjes anders maar door moesten hakken, je moet wat. Omdat ik dus dagenlang niks kreeg ben ik meer gaan slikken dan ik normaal doe. En dat wil niemand, toch? Ik niet, de arts niet en de apotheker niet. Want dan krijg ik weer dat verhaal dat het zo verslavend is. Inderdaad, als je mensen dwingt om hogere doseringen te slikken dan ben ik op de goede weg. Dank!

Jeroen had overigens op woensdagmiddag nog naar de huisarts gebeld en de assistente zei dat ik “even langs de apotheek moest lopen”… Rare zin, volgens mij las zij het exact zo op zoals het was doorgegeven door de huisarts. Jeroen ging dus snel naar de apotheek en tadaaaaa! Er lag niks klaar! |Heeft hij bij de voordeur (want Corona, je mag niet naar binnen) weer gebeld en toen is het eindelijk geregeld.

Ben ik gek of word ik gek? Op woensdag, een week later,  lag e-i-n-d-e-l-i-j-k mijn 5 mg klaar. Direct de krant gebeld en de vlaggen uitgehangen. Het distributiecentrum van Aliexpress, Bol.com en Zalando loopt gesmeerder.

Bomen

Deze week ben ik een stukje gaan wandelen met Tom. Het was zulk mooi weer, zonde om binnen te zitten. Ik heb wat bomen op de foto gezet voor mijn schilderwerk. Zo heb ik ook zelf mooie voorbeelden om na te schilderen.

KeeK op de WeeK 37- Pokébowl, Project Cat, Zweeds & Zeegezicht 15 pokebowl KeeK op de WeeK 37- Pokébowl, Project Cat, Zweeds & Zeegezicht

Koffiekan?

Lezeres Ilona vroeg zich af wat ze nu zag op een foto bij het artikel over de gellakken van Mistero Milano. Het is een koffiekan (denk ik) die van mijn schoonmoeder is geweest.

Pokébowl

Heerlijk weer een pokebowl gegeten. Die lust ik eigenlijk wel iedere dag. Nou ja, een Pokébord was het deze keer maar net zo lekker.

KeeK op de WeeK 37- Pokébowl, Project Cat, Zweeds & Zeegezicht 21 pokebowl KeeK op de WeeK 37- Pokébowl, Project Cat, Zweeds & Zeegezicht

Het is heel simpel om te maken. Dit zat er deze keer in:

Ingrediënten:

  • rijst
  • vis (gerookte zalm, makreel of garnalen)
  • edame bonen
  • gefruite uitjes
  • gekookt eitje
  • lente ui
  • geraspte wortelen
  • mayonaise gemengd met wasabi (poeder of uit een tube)

Je kan er ook zeewier bij doen, komkommer of gerookte kip als je niet van vis houdt.

KeeK op de WeeK 37- Pokébowl, Project Cat, Zweeds & Zeegezicht 23 pokebowl KeeK op de WeeK 37- Pokébowl, Project Cat, Zweeds & Zeegezicht

Dat is eigenlijk alles, maar die combi is gewoon zo lekker!

 Project(Cat) Needle  Felt

Wat ben ik aan het maken? Nee, het wordt geen olifant (bedankt voor de leuke gok Annette, niet eens zo gek bedacht!) maar het wordt Toulouse. Ik denk dat Toulouse ietsje makkelijker is om te maken omdat hij niet zoveel schakeringen in zijn vachtkleur heeft.

KeeK op de WeeK 37- Pokébowl, Project Cat, Zweeds & Zeegezicht 25 pokebowl KeeK op de WeeK 37- Pokébowl, Project Cat, Zweeds & Zeegezicht

Het is een enorme klus, er gaan heel wat uren werk in zitten om alleen al de basis te maken. En die is nog steeds niet af, maar heerlijk om te doen. Ik kijk er iedere dag naar uit om ermee door te gaan.

KeeK op de WeeK 37- Pokébowl, Project Cat, Zweeds & Zeegezicht 27 pokebowl KeeK op de WeeK 37- Pokébowl, Project Cat, Zweeds & Zeegezicht

De oogjes die er nu in zitten ga ik vervangen door zelf geschilderde oogjes. Wordt vervolgd…!

KeeK op de WeeK 37- Pokébowl, Project Cat, Zweeds & Zeegezicht 29 pokebowl KeeK op de WeeK 37- Pokébowl, Project Cat, Zweeds & Zeegezicht

Zweedse serie Alex- Netflix

Deze serie is ook op televisie geweest, o.a bij de VPRO en nu is seizoen 2 op Netflix.

Alex Lento is een corrupte politieagent die zijn collega in een vuurgevecht per ongeluk doodschiet. Hij wil zijn leven beteren maar de gangsters waarmee hij omging willen dat hij nog wat klusjes voor hen gaat doen. Anders komen zij aan zijn familie. Agente Frida moet Alex in de gaten houden omdat hij er al van verdacht wordt corrupt te zijn. Zijn zoon wordt door de bende ook nog eens ontvoerd (die maakt wat mee in zijn pubertijd!) waardoor die jongen in zijn latere jaren ook geneigd is het verkeerde pad op te gaan.

De acteur “Alex” die deze serie bedacht heeft stond een lange tijd ook zelf aan de zelfkant van de samenleving. Drugsgebruik, een bankoverval gepleegd, in de bak gezeten etc. Hij heeft dus veel geput uit zijn eigen ervaringen.

Alex is niet zoals andere Zweedse speurders: hij drinkt, snuift, neemt vuil geld aan, schiet erop los en laat zijn emoties (vooral woede) de vrije loop.

Acteur Dragomir Mrsic: ‘Ik wilde agenten laten zien zoals ik ze ken.’

Heel goede en spannende thriller! De misdadigers spelen hun rol perfect. Psychopaat MG is echt eng (een ijskonijn) en je krijgt steevast ook een bloedhekel aan een andere engerd die veel praatjes heeft. Althans, ik kreeg dat wel. Alex is op zijn manier wel stoer, een harde vechter en ook niet de sympathiekste (agent) die er rondloopt. Wel met een groot hart voor zijn familie en dat maakt een hoop goed.

Deze serie is heftiger dan de meeste Zweedse thrillers; keiharde vergeldingsacties, veel bloed wat er stroomt. Wij hebben serie 2 ook gezien en het smaakt absoluut naar meer! Ik hoop dat er een serie 3 gaat komen!

Nu kijken wij weer naar een Zweedse serie, die zijn altijd heel goed.

Marie en Toulouse

Marie is dominanter dan Toulouse. Toulouse wil Marie nog wel eens pesten maar Marie maakt de dienst uit. Zij is soms wat “kattig”. Toulouse wil altijd nog graag gezellig bij Marie gaan liggen maar vaak staat haar mooie hoofdje er niet naar en krijgt Toulouse een grauw.

KeeK op de WeeK 37- Pokébowl, Project Cat, Zweeds & Zeegezicht 31 pokebowl KeeK op de WeeK 37- Pokébowl, Project Cat, Zweeds & Zeegezicht

Toulouse sloop laatst heel zachtjes op de bank bij Marie en ging zitten onder het motto: “Ik ben er niet hoor!”

KeeK op de WeeK 37- Pokébowl, Project Cat, Zweeds & Zeegezicht 33 pokebowl KeeK op de WeeK 37- Pokébowl, Project Cat, Zweeds & Zeegezicht

Wat zijn ze toch lief en wat hou ik van ze!

Tot de volgende KeeK en een fijne zondag! Liefs,

KeeK op de WeeK 37- Pokébowl, Project Cat, Zweeds & Zeegezicht 35 pokebowl KeeK op de WeeK 37- Pokébowl, Project Cat, Zweeds & Zeegezicht

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
2 jaren geleden

Wat een mooie creatie heb je weer gemaakt en wat een leuk detail, de Engelse dubbeldekker drijvend in zee. Alleen jij kan zoiets verzinnen hihi. Van die huisarts van jou krijg ik jeuk(ende handen), maar dat wist je al 😂. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat van je Needle felt project. Knap hoor dat je dat kunt. Ik ben wat dat betreft niet zo handig en heb ik er vooral het geduld niet voor. Ik heb bewondering voor mensen die het wel kunnen.

Tessa
2 jaren geleden

Jeetje, wat een gedoe om jouw medicatie te krijgen. Apotheken medewerkers zijn vaak niet de meeste vriendelijke mensen heb ik gemerkt (vanwege mijn werk heb ik vaak contact met de apotheek) Dat schilderij is erg leuk geworden

Irene
2 jaren geleden

Wat een mooi schilderij! Ik moest ergens lachen om jouw verhal over de medicijnen, terwijl het natuurlijk niet grappig is. Maar wel met een klein beetje humor geschreven. Jullie katen lijken veel op de onze. Dosje is precies Marie en Flopje Toulouse. Als Flopje te dichtbij komt of iets doet wat Dosje niet aanstaat dan kan hij een haal krijgen of een snauw.

bychristiana
2 jaren geleden

Wat een gedoe zeg met je medicijnen, daar word je toch moedeloos van:-( Bizar inderdaad dat een bestelling bij Bol.com plaatsen een stuk soepeler gaat. Ik vind je schilderij echt prachtig, enorm knap dat je dat zo kan maken.

annette
2 jaren geleden

Ik vind je schilderijtje heel mooi geworden. Ik ben heel benieuwd naar je needle work ook ziet er mooi uit. Ik ben na weken ook weer met borduren verder gegaan het was te warm om het steeds op te pakken of ik had er de rust niet voor. Hoop het de komende tijd weer een beetje op te gaan pakken want ik vind het wel heel leuk om te doen maar mijn hoofd moet er wel echt naar staan. 🙂 Geniet van je zondag!

Ilona
Ilona
2 jaren geleden

Mooi hoor dat schilderij van de zee en leuk met die bus! Heerlijk varen op wilde golven keek laatst op Netflix een documentaire (Maiden) van een zeilreis (nu Volvo Ocean) en dan zie je die gigantische deining. Wat ontzettend leuk dat vilten het wordt al echt een kat. Snap dat Toulouse en Marie zo lief zijn dieren oordelen niet en zijn fijne toehoorders (en ze vertellen ook niks door :-)…Die Poke bowl wil ik van de week ook gaan maken als het weer 30 graden wordt ziet er lekker uit. Fijne week en fijn dat je medicatie nu eindelijk op… Lees verder »

Wendy
Wendy
2 jaren geleden

Wat een “soap verhaal” over je pillen.
Ik vind het schilderij zo mooi. Wat grappig met de bus in het water.
Je needl punch project wordt mooi, lijkt me moeilijk. Maar vind het leuk om je vorderingen te zien.
Fijne zondag.