De juiste manier om thuis je nagels te verzorgen 9 nagels verzorgen De juiste manier om thuis je nagels te verzorgen
Artikelen

De juiste manier om thuis je nagels te verzorgen

Het  beste laat je je handen en nagels regelmatig verzorgen in de nagelstudio. Daarnaast verzorg je je handen en nagels thuis op de volgende manier:

De juiste manier om thuis je nagels te verzorgen 11 nagels verzorgen De juiste manier om thuis je nagels te verzorgen

Stock Photo from Rico/ Shutterstock

Laat ze eerst weken

Vul een klein bakje met warm water en laat elke hand een paar minuten weken voordat je ze gaat verzorgen. Het helpt om de nagelbedden zachter te maken en het knippen en vijlen van de nagels en het terugduwen van de nagelriem te vergemakkelijken. Ook week je zo vastzittend vuil los onder je nagels. Voeg een beetje olie toe als je droge handen hebt.

Vijl je nagels in één richting, niet heen en weer

Heb je erg lange nagels, dan kun je eerst een stukje afknippen met de nagelschaar. Vervolgens vijl je ze in de vorm die je voor ogen hebt. Let daarbij op dat je niet heen en weer vijlt. Dit is namelijk een recept voor scheurende en brekende nagels. Vijl je je nagels in één richting, dan heb je dat probleem niet. Vijl eerst de ene kant, dan de andere kant, totdat de nagels de juiste vorm hebben en glad aanvoelen.

Verzorg je handen

Je handen verzorg je door ze regelmatig te scrubben om een dode huidcellen en eelt te verwijderen. Vervolgens breng je een vochtinbrengende crème aan op je huid en nagelriemen. Wrijf je crème zacht in de hand en masseer de nagelriemen.

Twee dunne lagen

Ga je je nagels lakken, breng dan een dunne laag op. Laat deze even drogen en breng vervolgens nóg een dunne laag op. Dat heeft een mooier effect dan één dikke laag nagellak. Bovendien blijft de nagellak zo langer zitten.

Met verzorgde handen en nagels schitter je niet alleen op ieder feest. Ook op andere momenten is het een plezier om je handen te laten zien. Bijvoorbeeld in een restaurant of tijdens het uitgaan. Ook thuis, als je een glas vasthoudt of thee drinkt uit een leuke bedrukte drinkmok, is het een feest om naar je handen en nagels te kijken. Doe eens gek en lak je nagels in dezelfde kleuren als de mok. Dan val je zeker op!

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
bychristiana
3 jaren geleden

Een keer in de zoveel tijd laat ik mijn nagels doen, zowel handen als voeten, dan ziet het er toch net wat mooier uit dan wanneer ik het zelf doe;-)

Wendy
Wendy
3 jaren geleden

Toch weer een paar goede tips erbij geleerd.
Bedankt voor je goede tips. 😘

Irene
3 jaren geleden

Handige tips! Ik week mijn nagels eigenlijk altijd al regelmatig en sowieso voor het knippen. Ik heb gisteren heerlijke handcreme gebruikt, door mijn werk in de schoonmaak worden mijn handen soms wat droog ondanks dat ik handschoenen gebruik.

Petra
3 jaren geleden

Handige tips, want ik vind nooit de tijd om naar de manicure te gaan!

annette
3 jaren geleden

Ik ben blij dat ik het niet meer zelf doe maar laat doen, scheelt me enorm veel tijd.

Rory
3 jaren geleden

Cuticle oil, dat kreeg ik inderdaad een paar jaar terug van mijn vriendin die in Engeland woont. Heel fijn. Ik lak tegenwoordig in drie lagen: base coat, een laagje van een lakje. Heel soms twee lagen. En dan een top coat. Het ziet er – in mijn ogen dan – mooi en shiny uit 🙂

Tessa
3 jaren geleden

Ik heb gisteren voor het eerst nagel olie gebruikt. Erg fijn is dat