Artikelen, Nieuws, Zonbescherming

Lovea BIO Suncare: De 100% biologische, minerale zonnecosmeticalijn

Lovea BIO Suncare

De 100% biologische, minerale zonnecosmeticalijn voor veilig en beschermd van de zon genieten voor kleine kinderen én volwassenen!

Lovea lijn

Met de lente en zomer in aantocht neemt het aantal zonuren en daarmee de noodzaak van een goede UV-bescherming toe. Zelfs kleine kinderen en volwassenen met een zeer gevoelige huid of allergie kunnen zorgeloos veilig en beschermd in de zon dankzij de gecertificeerd biologische zonneproducten van Lovea BIO Suncare!

 De van oorsprong Franse Lovea BIO Suncare met o.a. unieke Disney-zonneproducten voor kleine kinderen, bestaat uit een lijn zuivere minerale producten ter bescherming tegen UV-straling. Lovea BIO is zacht voor de huid en staat garant voor 100% veilig in de zon voor jong en oud, zónder witte waas op de huid.

Vrij van parabenen, siliconen, PEG, synthetische kleurstoffen en -parfums

In een tijd waar welzijn en zorg voor onszelf en onze omgeving centraal staan, combineert Lovea BIO natuurlijke ingrediënten en technologische innovaties, met als doel gezonde en effectieve producten te maken. De vraag om natuurlijke, biologische producten is de afgelopen jaren sterk toegenomen. De consument wordt steeds kritischer en vooral bewuster bij wat hij of zij gebruikt voor zichzelf en de (kleine) kinderen. Alle producten van Lovea BIO zijn vrij van parabenen, siliconen, PEG, synthetische kleurstoffen en -parfums. Bovendien wordt er geen gebruik gemaakt van nanodeeltjes.

Veilig dankzij uitsluitend 100% minerale zonnefilters op basis van titaniumdioxide

Lovea BIO is 100% natuurlijk en biedt op een biologische wijze zonbescherming op basis van minerale filters. Lovea BIO maakt dus géén gebruik van chemische filters, zoals het geval is in conventionele zonneproducten.

Veel zonnebrandproducten op basis van chemische zonnefilters (o.a. oxybenzone) zijn volgens een onderzoek van het Instituut voor Farmacologie en Toxicologie van de Universiteit van Zurich mogelijk schadelijk voor de gezondheid. Dit komt doordat deze ín de huid dringen, het natuurlijke hormoonsysteem van het lichaam kunnen beïnvloeden en daardoor allergische reacties kunnen veroorzaken.

Alle zonneproducten van Lovea BIO zijn gebaseerd op een zuivere minerale bescherming dankzij titaniumdioxide. Dit werkt volledig anders dan een chemische zonnefilter en is daardoor 100% veilig en zacht, zelfs voor de zeer gevoelige huid en de tere huid van kleine kinderen.

[Tweet “Vrij van nanodeeltjes en géén witte waas op de huid”]

De 100% minerale zonbescherming van Lovea BIO bevat geen nanodeeltjes. De producten dringen dus niet ín de huid, maar blijven op de huid liggen, zonder een witte waas achter te laten. Dit werkt op die manier als een onzichtbaar beschermend en 100% veilig schild dat de zonnestralen weerkaatst, waardoor deze de huid niet kunnen schaden.

Directe bescherming tegen UV-straling en geen terugloop qua SPF

De minerale filters in Lovea BIO beschermen de huid direct na het aanbrengen. Chemische zonnefilters hebben enige inwerktijd nodig, voordat ze de huid optimaal beschermen. De beschermende werking van minerale filters neemt ook niet af gedurende de dag. Dit, in tegenstelling tot zonneproducten op basis van chemische filters, waarvan de beschermende werking geleidelijk wél afneemt. De SPF’s van producten op basis van chemische zonnefilters lopen bovendien in de loop der tijd terug. Na 1 jaar is deze SPF vaak al gehalveerd. De SPF’s van minerale filters  zoals in de producten van Lovea BIO blijven echter gelijk, gedurende de gehele houdbaarheid van het product (ca. 3 jaar).

ECOCERT®-gecertificeerd en voorzien van het Cosmébio®-label

image009 (1)

Alle producten van Lovea BIO hebben een ECOCERT®-certificering. Producten met het ECOCERT®– keurmerk bevatten natuurlijke ingrediënten, afkomstig uit biologische teelt.

Bij dit keurmerk dienen producten ten minste 95% ingrediënten van natuurlijke oorsprong te bevatten. In het geval van de Lovea BIO-lijn is dit percentage zelfs 100%! De producten van Lovea BIO beschikken allen tevens over het Cosmébio®-label. Cosmébio® is de Franse beroepsorganisatie die de volledige natuurlijke- en biologische cosmeticasector vertegenwoordigt, te weten leveranciers van grondstoffen en ingrediënten, fabrikanten, laboratoria en distributeurs. Producten met het Cosmébio®-label bestaan minimaal voor 95% uit natuurlijke ingrediënten en bevatten tevens minimaal 10% ingrediënten, afkomstig van biologische landbouw.

Lovea BIO is daarmee een heel pure zonnelijn, die de huid op een volledig natuurlijke wijze optimaal beschermt, zonder haar onnodig te belasten met werkstoffen die de huid kunnen irriteren, prikkelen of zelfs beschadigen.

Natuurlijke parfumering op basis van Tahitiaanse Monoï-olie

De producten van Lovea BIO bevatten (met uitzondering van de Spray Kids SPF 50 Disney) als volledig natuurlijke parfumering Tahitiaanse Monoï-olie. Deze heerlijke, exotisch geurende olie wordt verkregen door Tiarébloemen (de witte bloemen van de Gardenia tahitensis) te laten weken in kokosolie (Copra oil). Deze kokosolie is afkomstig van rijpe kokosnoten in het Franse gedeelte van Polynesië, een groepje eilanden in de Stille Zuidzee. Tahitiaanse Monoï-olie is een intensieve moisturizer. De olie verzacht de huid, houdt haar soepel en veerkrachtig en beschermt tegen externe invloeden zoals het gecombineerde effect op de huid van zout, zon en wind.

De in Nederland verkrijgbare lijn van Lovea BIO bestaat uit de volgende zonneproducten:

Uniek in Nederland! Lovea BIO Spray Kids SPF 50 met vrolijke Disney-designs

LOVEA Spray SPF50 BIO KIDS mickey 125ml

De tere huid van kleine kinderen vraagt om een hoge UV-bescherming. Dankzij Lovea BIO Spray Kids met SPF 50 kunnen kleine kinderen met een gevoelige huid veilig beschermd in de zon. De sprays zijn qua verpakkingen voorzien van vrolijke Disney-designs (verkrijgbaar in 3 varianten). Deze handige sprayformules op basis van gecertificeerd biologische arganolie beschermen de huid van kinderen op een veilige wijze tegen zowel UVA- als UVB-straling. De sprays bevatten hiervoor een 100% natuurlijk, mineraal zonnefilter op basis van titaniumdioxide. De waterbestendige samenstellingen zijn vrij van synthetische parfums en bevatten geen parabenen of nanodeeltjes.

Lovea BIO Anti-Aging Face Cream met SPF 50 

Lovea
Lovea BIO Anti-Aging Face Cream met SPF 50 werd speciaal ontwikkeld voor een hoge bescherming van de gezichtshuid in de zon. De formule bevat een 100% mineraal zonnefilter op basis van titaniumdioxide met een SPF 50, welke een optimale bescherming biedt tegen zowel UVA- als UVB-straling. Dankzij de toegevoegde verzorgende werkstoffen wordt een vroegtijdige huidveroudering als gevolg van UV-straling voorkomen. De formule is waterbestendig, bevat geen chemische zonnefilters en is qua samenstelling 100% natuurlijk.

Lovea BIO Sun Sprays met SPF 15 en SPF 30

Handig, snel, hygiënisch en effectief zijn de Lovea BIO Sun Sprays, welke verkrijgbaar zijn met een SPF 15 en SPF 30. Deze hydraterende en beschermende zonnesprays zijn geschikt voor zowel het lichaam als gezicht (niet direct in het gezicht sprayen, maar via de handen aanbrengen). De formules bevatten, naast Tahitiaanse Monoï-olie, tevens arganolie, kokosolie en vitamine E. De 100% minerale zonnefilters op basis van titaniumdioxide beschermen de huid optimaal tegen UVA- en UVB-straling. De waterbestendige samenstellingen laten zich gemakkelijk verdelen over de huid en trekken dankzij hun lichtgewicht textuur snel in, zonder een vettig laagje achter te laten.

Lovea BIO Dry Oil Spray (zonder SPF)

De formule van Lovea BIO Dry Oil Spray bevat géén SPF. Deze ‘droge’ olie voorziet de huid van een zacht glanzende finish. De niet-vette olie trekt gemakkelijk in de huid en zorgt voor een intensieve bruining en verzorging van de huid tijdens het zonnen. De toegevoegde natuurlijke Tahitiaanse Monoï-olie verzacht de huid, houdt haar soepel en veerkrachtig en beschermt tegen externe invloeden, zoals het gecombineerde effect op de huid van zout, zon en wind.

Lovea BIO After Sun Milk

De intensief vochtregulerende, kalmerende en verzachtende After Sun Milk van Lovea BIO laat de huid na het zonnebaden direct comfortabel en goed gehydrateerd aanvoelen. De rijk verzorgende samenstelling bevat verkoelend pepermunt-extract, natuurlijke vitamine E en kokosolie. Dankzij de toevoeging van Tahitiaanse Monoï-olie voelt de huid soepel en elastisch aan en wordt zij bovendien gehuld in een onweerstaanbaar exotisch geurwaasje!

Lovea BIO Self-tanning Spray

Lovea selftanner

De Lovea BIO Self-Tanning Spray is een handige 100% natuurlijke spray op basis van de zelfbruinende werkstof DHA. Deze zorgt binnen slechts enkele producten voor een natuurlijk ogende, bruine teint zonder zon. De formule is vrij van parabenen en bevat als volledig natuurlijke parfumering Tahitiaanse Monoï-olie.

Verkoopprijzen & meer informatie:

De producten van Lovea BIO worden op de Nederlandse markt gedistribueerd door Trade Sense B.V. uit Breda en worden verkocht bij de betere drogist, zoals de filialen van ETOS, De Tuinen en diverse zelfstandige drogisterijen en natuurwinkels.

Voor meer informatie is er de website www.lovea.nl

Advies verkoopprijzen:

  • Lovea BIO Dry Oil Spray (zonder SPF)€ 9,99/125 ml
  • Lovea BIO Sun Spray SPF 15€ 14,99/125 ml
  • Lovea BIO Sun Spray SPF 30€ 16,99/125 ml
  • Lovea BIO Spray Kids SPF 50 Disney€ 18,99/100 ml
  • Lovea BIO Anti-Aging Face Cream SPF 50€ 16,99/  50 ml
  • Lovea BIO After Sun Milk€ 9,99/125 ml
  • Lovea BIO Self-Tanning Spray  € 13,99/125 ml

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Albert Huizinga
7 jaren geleden

DE GECOATE NANODEELTJES VERSUS DE ''GEWONE'' NANODEELTJES: de misleiding van Lovea en hun gecoate nanodeeltjes: Zo ‘’natuurlijk’’ is Lovea niet in elk geval, en al helemaal niet 100%! Dankzij de GECOATE nanodeeltjes die zij toepassen. En het Lovea-website openingstekstje op internet is prachtig misleidend en dat hun merk OFFICIEEL niet valt binnen de officiele nanotechnologie en officiele EU- wetgeging vanaf voorjaar 2014, maar dat is misleiding, misleiding, misleiding!!Het bedrijf ''Heelnatuurlijk'' van Saskia Boom- Van der Molen (die werkt pas écht 100% natuurlijk!) draait er geen doekjes om en wijst de consument op de gevaren van de biologische cosmeticamerken zoals Lovea… Lees verder »

Brigitta
Brigitta
7 jaren geleden

Dit is inderdaad een heel goede zonnebrandmiddel, door Jetske Ultee ook aangeraden 😉
Ik ben eigenlijk best benieuwd hoe de zelfbruiner is van dit merk, dus misschien ga ik die binnenkort wel kopen, de anti-age creme ga ik ook naar kijken 🙂