keek op de week 2 2018
Artikelen, Keek op de Week, Marie en Toulouse

KeeK op de WeeK 2- Marie, Murdoch, Dierenarts en Pannenkoeken eten met de Jarige…

Welkom bij Keek op de WeeK 2! Vorige week zaterdag werd mijn schoonvader 87 jaar en zijn wij met de familie uit eten geweest. Marie werd daarna ziek, dus dat werd een ochtendje dierenarts. Verder heb ik Toulouse wel heel mooi op de foto gekregen, kijk maar mee!

keek op de week 2 2018

Foto: Shutterstock

Opa jarig

Mijn schoonvader werd op zaterdag 6 januari 87 jaar! Wat een leeftijd. Hij heeft Parkinson maar geniet nog steeds veel van de uitjes met de hele familie. Hij wilde ditmaal gezellig uit eten voor zijn verjaardag. Pannenkoeken en poffertjes bij de Panoramahoeve in Bennekom.

panoramahoeve

Er was een kinderboerderij en Tom moest natuurlijk even zijn grote vriend het varken aaien. Varkens zijn echt koddige dieren, hij liep de hele tijd met een bosje stro in zijn bek rond. Dat zijn weer momenten dat ik baal en niet begrijp waarom ik geen vegetariër ben.

tom en varken

tom en varken

Het eten was gezellig, maar kwalitatief mwah… Ik had een pannenkoek met apfelstrudel, gele saus en slagroom en Tom had er een met zuurkool en worst. (En dan denk ik aan dat varken dus….) Tom vond hem heerlijk, ik heb hem niet helemaal opgegeten.

Opa is inmiddels overgrootvader van Luuk. Het zoontje van mijn nichtje Judith, die als peuter mijn bruidsmeisje was. Luuk is echt zo een leuk manneke! Goedlachs, echt een kereltje die direct je hart veroverd. Dat wordt later nog wat met de meisjes!

En een speeltuin maakt dat volwassenen zich weer even kind voelen! Jeroen samen met zijn zus Ineke…

schommelen

Toetje met verrassing!

KeeK op de WeeK 2- Marie, Murdoch, Dierenarts en Pannenkoeken eten met de Jarige... 16 dierenarts KeeK op de WeeK 2- Marie, Murdoch, Dierenarts en Pannenkoeken eten met de Jarige...

 

Marie ziek

Maandag ben ik met Marie naar de dierenarts gegaan. Het is en blijft een zorgenkindje. Ze was enorm lusteloos, wilde niet eten, dus liet ik haar direct checken. Haar temperatuur was 40,4° Celsius dus veel te hoog. En ze liet mij zonder morren de temperatuur opnemen, ook al een teken dat ze ziek was.

KeeK op de WeeK 2- Marie, Murdoch, Dierenarts en Pannenkoeken eten met de Jarige... 18 dierenarts KeeK op de WeeK 2- Marie, Murdoch, Dierenarts en Pannenkoeken eten met de Jarige...

Omdat Jeroen die dag weg was moest ik lopend naar de dierenarts (mijn fiets is nog steeds stuk) maar gelukkig is die niet heel ver weg. Ik vond het fijn dat ik direct terecht kon. Heel wat anders dan bij de huisarts, daar is een week wachttijd momenteel…) Het was wel zwaarder dan ik dacht, de reismand heb ik maar op diverse manieren gesjouwd, alles bij elkaar een onhandig en zwaar ding.

De dierenarts heeft nogmaals de temperatuur genomen en die was nog steeds boven de 40 graden. Ik kon kiezen tussen medicijnen voor een virale infectie of zij kon bloed afnemen om te kijken of er meer aan de hand was. Denk aan een ontsteking in lever en nieren etc.

KeeK op de WeeK 2- Marie, Murdoch, Dierenarts en Pannenkoeken eten met de Jarige... 20 dierenarts KeeK op de WeeK 2- Marie, Murdoch, Dierenarts en Pannenkoeken eten met de Jarige...
Deze foto heb ik gisteren genomen, vond ze wel lekker knus zo op de bank 😉

Ik koos voor het volledige onderzoek, want als het geen virale infectie was dan kon ik de dag erna weer terug. En beter het zekere voor het onzekere. Ik had die nacht ook geen oog dicht gedaan dus hoopte dat het een betere nacht zou worden. Fijn dat ik daar op de uitslag kon wachten, zodat ik direct wist waar ik aan toe was. Ik kreeg een lekker kopje koffie en een reepje chocolade ook nog. Echt heel aardig!

Marie kan je overigens als ze zo ziek is overal neerleggen, zoals bij mij op bed en dan blijft ze ook de hele tijd liggen.

rekening dierenarts

Gelukkig had ze geen ontsteking, dus kreeg ze een injectie en een prik tegen de misselijkheid. Met de voorgeschreven medicijnen en de rekening (schrik!) weer naar huis.

Beter!

Het gaat nu stukken beter met Madame Marie, ze miauwt weer, (lees: zeurt weer) om aandacht, eten en haar uitstapjes naar buiten.

KeeK op de WeeK 2- Marie, Murdoch, Dierenarts en Pannenkoeken eten met de Jarige... 23 dierenarts KeeK op de WeeK 2- Marie, Murdoch, Dierenarts en Pannenkoeken eten met de Jarige...

In het begin moest ik haar wel vaak zoeken, dan zat ze in de bosjes aan het eind van de poort. Gelukkig liep ze weer lief achter mij aan naar huis, ondertussen heftig pratend tegen mij.

 

Toulouse op de foto

Ik probeerde wat foto’s van mijzelf te maken en toen sprong Toulouse op de wasmachine. Daar maakte ik mooi gebruik van!

KeeK op de WeeK 2- Marie, Murdoch, Dierenarts en Pannenkoeken eten met de Jarige... 25 dierenarts KeeK op de WeeK 2- Marie, Murdoch, Dierenarts en Pannenkoeken eten met de Jarige...

 

toulouse spiegel

Toulouse

KeeK op de WeeK 2- Marie, Murdoch, Dierenarts en Pannenkoeken eten met de Jarige... 29 dierenarts KeeK op de WeeK 2- Marie, Murdoch, Dierenarts en Pannenkoeken eten met de Jarige...

 

Toulouse

 

 

Serie! Murdoch Mysteries

Wij zijn nu bezig met een nieuwe serie en daar zullen wij voorlopig wel een tijdje zoet mee zijn. Wij zijn net begonnen en het telt maar liefst 11 seizoenen! Het speelt zich af in Toronto.

De serie volgt de excentrieke detective William Murdoch die rond de eeuwwisseling in 1900 (het eerste seizoen vat aan in 1896) vele zaken opheldert door middel van, voor die tijd, ongebruikelijke methodes. Deze methodes bevatten onder andere onderzoek door middel van vingerafdrukken, bloedtesten, surveilleren en sporenonderzoek. Hij wordt bijgestaan door George Crabtree, een onhandige agent met veel verbeelding, en dokter Julia Ogden, een talentvolle dokter waar hij erg op verliefd is. Hij werkt in politiebureau 4, dat geleid wordt door inspecteur Thomas Brackenreid. Tijdens de verschillende episodes passeren verschillende bekende personen de revue, zoals bijvoorbeeld Thomas Alva Edison, Winston Churchill en Arthur Conan Doyle. Bron: Wikipedia

Ik denk dat wij hem helemaal willen gaan volgen. Er zit ook wat humor in, en al die kostuums en jurken vind ik ook prachtig om naar te kijken.

Dit was het weer voor de week, tot de volgende KeeK!

handtekening Babs

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Wendy
Wendy
4 jaren geleden

Gelukkig voelt marie zich weer beter en leuke foto van telouse.
Nog gefeliciteerd met je schoonvader, wat een leeftijd, maar geniet er wel van zie ik.

chucky1012
4 jaren geleden

Zo zielig dat de prachtige kat ziek was!
Helaas kost een bezoek aan de dierenarts veel geld.

Xoxo

Fabienne, Enjoyyourownbeauty

Leuk om te lezen en wat heb je een prachtige kat! De naam Toulouse is ook zo origineel bedacht!

Liefs
x

Sonja
4 jaren geleden

Zo sneu als je huisdier ziek is. Hebben ze bij jullie geen pasje bij bepaalde inkomens dat je korting krijgt bij de dierenarts? Vind het nogal wat… poe!
En hierbij nog gefeleciteerd met de vader van Jeroen!

Jouvence
4 jaren geleden

Gelukkig gaat het weer beter met Marie, die rekeningen van de dierenarts vind ik ook altijd schrikken!

Annette
4 jaren geleden

Ja die rekening bij de dierenarts, ai maar ja, gelukkig gaat het weer beter met poezenkind. Ik moest vorig jaar ook 250 euro aftikken toen Skoet een bloedonderzoek moest. Ik kijk nu op zaterdag avond op Canvas naar before we die, echt heeeuuuuul spannend. Hij is op op Ned 1 geloof ik maar daar is 1 afl. per week en bij Canvas krijg je er elke week 2 achter elkaar, dan gaat het net wat sneller 🙂

Rory
4 jaren geleden

Ach wat zielig van Marie. Heel herkenbaar van de rekeningen. Wij hebben twee (ras)katjes gehad in de jaren voordat Mila kwam. Een poesje die niet ouder werd dan drie jaar en na een wachtperiode van een aantal jaar hadden we een katertje die net de drie jaar heeft gehaald. Nikita (poesje) is overleden aan hartfalen en Jasha (katertje) aan de bloedziekte FIP. Man, wat een verdriet. En omdat ik er alles aan deed om ze beter te krijgen is het in de duizenden euro’s gelopen (in totaal dan hè). Maar ik ben het helemaal met je eens. Als je een… Lees verder »

Deb
4 jaren geleden

Mooi overzicht weer Babs! En nog gefeliciteerd met je schoonvader! Fijn dat hij nog kan genieten van de uitstapjes met de familie, op de foto straalt hij ook helemaal.Gelukkig gaat het beter met Marie en Toulouse staat er prachtig op! Ps. ik loop een beetje achter met blogs lezen. Beetje druk weekend en voor jouw artikel van vrijdag moet ik even rustig de tijd nemen en ook vinden hihi;-) was al een heel eind gekomen, maar toen stond de kleine weer aan mijn bureau. Fijne zondag!

Deb
4 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Dank je wel, dat is heel lief van je ♥. Ja neem je echt de laptop overal mee naartoe? Ik vind die camera al een gesleep laat staan de laptop.. Ti’s dat ik er een heb voor mijn werk en vaak moet meeslepen, maar vind het wel een gedoe. Ik wil ook niks van jou missen. Maar voor dit artikel wil ik echt even de tijd nemen. Hoop je trouwens dit jaar ook eens te ontmoeten, bij een event zou het makkelijkste zijn .. en dan bij Beauty Kitchen. Dat lijkt me een te gekke combinatie. Nu moet ik nog… Lees verder »

Hennie
4 jaren geleden

Gefeliciteerd met je schoonvader alsnog! 87, respectabele leeftijd. Wat een mooi mannetje is Luuk, zit een prachtig koppie op. Fijn dat Marie zich weer wat beter voelt, ik las in alles een bezorgde kattenmoeder! Je weet dat ik echt uitkijk naar je serietips, dus deze komt ook weer op het lijstje. Heb je The end of the f***king world ook al gezien? Schijnt nu al de hit van 2018 te zijn. Viel mij een beetje tegen dus ben benieuwd wat jij er van vindt.

Sylvia -alovelyadventure
4 jaren geleden

Nog gefeliciteerd met je schoonvader! Ah zo fijn dat het weer beter gaat met je poezenkindje. Een pannenkoek met zuurkool heb ik nog nooit gegeten.. Ik hou het gewoon bij suiker, spek of stroop haha. Heerlijke week weer gewenst