interieur tips
Artikelen, Lifestyle, Wonen

3 Tips om je interieur te verfrissen- Gordijnen op maat, een leuk vloerkleed of maak je muren helemaal hip!

Ik vind het leuk om veranderingen aan te brengen in mijn huis. Een ander kleurtje of trendy behang op de muur of nieuwe gordijnen. En als je geen zin hebt om achter de naaimachine te gaan zitten, kan je ze altijd op maat laten maken! Ik geef jullie een paar ideetjes, waardoor je je interieur een snelle metamorfose kan geven!

gordijnen op maat

Foto: Shutterstock

Als je net een nieuwe woning betrekt, dan kijk je vaak eerst naar de vloer, de wanden en de ramen. Althans, ik wel. Ik ben in mijn leven regelmatig verhuisd en steeds probeer ik mijn woning zo in te richten dat het bij mijn smaak past, maar ook wat het best bij de woning past. Ik geef je 3 tips om je interieur een upgrade te geven.

1-Vloer

Een nieuwe vloer leggen kan een wereld van verschil maken. Onlangs hebben wij het bruine vinyl van de vorige bewoners verruild voor een frisse, witte houten vloer. Het huis oogde ruimer en direct ook schoner. Nu is een vloer leggen in een ingericht huis een flinke klus als je er al woont; als je net een nieuwe woning hebt is dat natuurlijk een stuk gemakkelijker. Je hoeft niet steeds je meubelen te verplaatsen of de ruimte leeg te maken.

Maar een geheel nieuwe vloer is niet altijd nodig, wil je een snelle metamorfose, dan is een opvallend vloerkleed natuurlijk ook helemaal hip!

2- Muur

Wat dacht je van een nieuw fris kleurtje op de muur? Sowieso wordt hier om de zoveel tijd de roller uit de kast gehaald om de boel weer op te frissen, maar een opvallend behang is tegenwoordig ook helemaal trendy. Vogels, veren, skylines, bloemen, dieren en tropische stranden aan de muur, het kan allemaal. Wij hadden in ons vorige huis één wand behangen met fotobehang met heel grote rozen erop en in het begin vonden wij dat best gewaagd, maar het deed zoveel goeds voor ons interieur! Je verwacht dat een kamer kleiner oogt maar niets is minder waar. Het leek allemaal juist veel ruimer!

behang

Foto: Shutterstock

3- Raamdecoratie

Ook gordijnen kunnen een groot verschil maken. Sinds wij nu mooie ecru kleurige gordijnen hebben hangen vind ik onze huiskamer een stuk vrolijker en lichter. Zij zijn wel lichtdoorlatend in tegenstelling tot de vorige gordijnen maar als de zon schijnt baadt de huiskamer in een prachtig,diffuus licht!

Omdat het best een klus is om gordijnen zelf te naaien, want het is vaak een hele lap stof bij elkaar, is het wellicht een idee om gordijnen op maat te laten maken. Het hangt dan netjes en scheelt je een hoop tijd als je het maakwerk uitbesteed.

En wil je het nog makkelijker voor jezelf maken, dan kan je je raam laten inmeten en je nieuwe gordijnen op maat ook zelfs op laten hangen.

gordijnen

Foto: Shutterstock

Je kan ook denken aan:

  • Inbetweens
  • Jaloezieën
  • Shutters
  • Plisségordijnen
  • of lamellen

Wist je dat?

Wist je dat je ook vouwgordijnen op maat kan laten maken? Je kiest de stof die je leuk vind en zij maken het voor je! Ideaal, want bij kant- en klare exemplaren heb je niet zoveel keus in kleuren en prints.

Vinden jullie het ook leuk om af en toe je interieur weer op te fleuren?

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
123jaloezie
2 jaren geleden

goede tips. vind voor gordijnen jaloezieen ook een goede optie! gr. Felix

Marie de Jonge
2 jaren geleden

Er zijn inderdaad veel verschillende manieren om je interieur een opfrisbeurt te geven. Zelf vind ik het verven van muren altijd een goede manier om huis een nieuwe look te geven. Ook kan je stoelen en banken laten bekleden wanneer je uitgekeken bent op de huidige kleur of het materiaal.

Rory
3 jaren geleden

Absoluut! Alleen doen we het niet heel vaak moet ik je eerlijk bekennen. De vouwgordijnen in de keuken van 2001 zouden best weleens vervangen mogen worden, de inbetweens in de woonkamer zijn nog steeds prachtig. We hebben (want het was ons eerste nieuwbouwhuis) vanaf het begin af aan alles heel licht en eenvoudig ingericht. Laminaat door het hele huis zonder drempels in een lichte berken kleur, muren wit gemaakt, net als het plafond. En alles (vouwgordijnen, inbetweens) in lichte ecru (soms zand of lichtbruin) tinten.

Deb
3 jaren geleden

Da’s toevallig! Ik heb laatst voor de kamer van mijn dochtertje nieuwe overgordijnen en vouwgordijnen besteld bij Kwantum en ook gelijk van hun inmeetservice gebruik gemaakt want dat leek me superhandig. Op de afspraak is de stoffeerder dus gewoon niet op komen dagen.. zit je dan 5 uur te wachten met het mooie weer zonder dat we een berichtje kregen dat ze niet zouden komen.. echt balen. Hebben ze geen goede beurt mee gemaakt. Hopelijk doen ze het in de herkansing beter.

Deb
3 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Nee hebben ze niet gedaan. Ik heb ze natuurlijk direct gemaild.. bellen kon niet meer want vrijdag om 17.30 sluit de klantenservice en gaat maandag pas weer open. Ik heb zelf twee keer moeten bellen voordat ik een nieuwe afspraak kon maken en er is me een tegoed bon van 10 euro aangeboden. Ik kan daar helemaal niks mee, staat ook niet in verhouding vind ik. Laat ze liever gewoon komen en bijvoorbeeld niet een venster van 5 uur nemen, maar 2 uur om ons tegemoet te komen. En als er iets tussenkomt, lijkt het me een kleine moeite dat… Lees verder »

Kool Family
3 jaren geleden

Wij hebben sinds vorig jaar ook vouwgordijnen, in een linnen stof, verandert echt veel.

Charel
3 jaren geleden

Ik vind het er super mooi uitzien op de foto’s! Kleine dingetjes kunnen zo’n verschil maken dat is echt zo.

bychristiana
3 jaren geleden

Nee bah, ik vind er niks aan, ik veranderd ook nooooooooooit wat in huis….Haha, jij weet natuurlijk wel beter hè Babs;-) Als ik de kans kreeg zou ik wel vier keer per jaar opnieuw behangen, alleen is Andre daar wat minder blij mee, ben ik bang….

Jolanda
3 jaren geleden

Wij hebben vouwgordijnen op maat, maar shutters vind ik ook ontzettend mooi!

chucky1012
chucky1012
3 jaren geleden

Fijne tips voor nieuwe raamdecoratie 👌

Xoxo

Vanessa
3 jaren geleden

Goede tips! Ik vind het heel leuk om mijn interieur af en toe op te frissen, vooral met het seizoen. Soms doe ik dit gewoon door andere kussens in de zetel te leggen of mooie geurkaarsen in huis te halen. Kleine dingen maken ook al een groot verschil.