Is het niet heerlijk om diep te slapen en uitgerust wakker te worden? 9 recover me Is het niet heerlijk om diep te slapen en uitgerust wakker te worden?
Artikelen, Gezondheid, Lifestyle

Is het niet heerlijk om diep te slapen en uitgerust wakker te worden?

Niets is fijner dan de dag te beginnen met een energieke frisse start. Helaas lukt dat niet altijd. Ook al heb je genoeg uren geslapen nog voel je je niet fit en uitgerust. Dit zou kunnen komen omdat je gedurende de nacht niet diep genoeg geslapen hebt. Diepe slaap is super belangrijk om je fit te voelen.Is het niet heerlijk om diep te slapen en uitgerust wakker te worden? 11 recover me Is het niet heerlijk om diep te slapen en uitgerust wakker te worden?

Waarom is diepe slaap zo belangrijk?

Dit gebeurt er tijdens diepe slaap:

 • Nieuwe vaardigheden, kennis en emoties worden verwerkt.
 • Herinneringen worden geconsolideerd. Diepe slaap helpt de hersenen om nieuwe herinneringen aan te maken en op te slaan en verbetert de mogelijkheid om informatie te verzamelen en op te roepen.
 • Er vind fysiek herstel plaats.
 • Activeren van het immuunsysteem
 • Diepe slaap speelt een belangrijke rol bij het uit balanceren van de hormonen. Tijdens deze fase scheidt de hypofyse belangrijke hormonen af, zoals groeihormoon, die weefsels in het lichaam helpen groeien en cellen regenereren. (Dat is weer goed voor uw huid en haren)
 • Bloedsuikerspiegel en metabolisme worden gebalanceerd.

Bekijk eens deze Ted-talk, hier wordt uitgelegd dat slaap eigenlijk jouw eigen ‘super-power is.

Wat is diepe slaap?

Diepe slaap treedt op in de laatste fase van niet-REM-slaap. Je slaapt diep wanneer het lichaam en hersengolven vertragen. Als je voldoende diepe slaap krijgt, voel je je verfrist wanneer je ‘s ochtends wakker wordt. Wanneer je 7 tot 9 uur slaapt, heb je meestal 60 tot 120 minuten diepe slaap.

Wat gebeurt er als je niet genoeg diepe slaap krijgt…….?

Dan zullen alle genoemde voordelen niet gebeuren hetgeen op de lange termijn ernstige gevolgen voor je gezondheid kan hebben. Er lijkt niet zoiets te zijn als te veel diepe slaap.

Wetenschappers zijn het erover eens dat slaap essentieel is voor de gezondheid, en hoewel stadia 1 tot 4 en REM-slaap allemaal belangrijk zijn, is diepe slaap het allerbelangrijkste om je uitgerust en gezond te voelen.

De gemiddelde gezonde volwassene krijgt ongeveer 1 tot 2 uur diepe slaap per 8 uur slaap.  Als je elke nacht 7 tot 9 uur slaapt, maar slechts 10 procent daarvan is diepe slaap, krijg je niet de 90 minuten die je nodig hebt en voel je je gedurende de dag moe.

Is het niet heerlijk om diep te slapen en uitgerust wakker te worden? 13 recover me Is het niet heerlijk om diep te slapen en uitgerust wakker te worden?

Hoe verbetert u uw diepe slaap?

 • Probeer de slaapkamer zo geluidsdicht te maken als mogelijk. Geluiden verstoren de nachtrust. Oordopjes kunnen een uitkomst bieden.
 • Zorg voor voldoende frisse lucht. Ontlucht je slaapkamer gedurende de dag. Ideaal is als je ‘s nachts de ramen open hebt staan. Door de frisse lucht zul je dieper slapen.
 • Zorg dat je slaapkamer koel (ongeveer 15 graden Celsius) is.
 • Vermijd werk op de computer en telefoon 2 uur voor het slapen gaan. Het licht dat wordt afgegeven van deze apparaten laten uw hersenen ‘denken’ dat het overdag is zodat je minder goed in slaap komt.
 • Zorg dat je slaapkamer zo donker mogelijk is, licht op onze ogen stimuleert de hersenen en zorgen ervoor dat we wakker blijven. Donkere gordijnen of een oogslaapmasker kan uitkomst bieden.
 • Stel jezelf ‘s morgens bloot aan natuurlijk licht (buitenshuis, indien mogelijk!). Door overdag voldoende natuurlijk licht te krijgen, houdt jouw lichaamsklok ook een gezonde slaap-waakcyclus.
 • Wandel minimaal een kwartiertje buiten voor het slapen gaan. De frisse lucht doet wonderen om in een lekkere diepe slaap te komen.
 • Als je ‘s avonds Recover-Me Anti-Aging inneemt voordat je naar bed gaat, verbetert dit het slaappatroon door het niveau van stikstofmonoxide in het bloed te verhogen. Dit heeft een tegenovergesteld effect van cafeïne: het lichaam wordt sneller in slaap gebracht, je slaapt dieper. Door ‘s nachts Recover-Me in te nemen, bevordert het niet alleen het anti-aging effect, maar ondersteunt het ook het cognitieve vermogen en geheugen.

Bekijk ook eens dit wetenschappelijke rapport dat uitlegt over de noodzaak van aanmaak stikstofmonoxide in het voorste gedeelte van  het brein om in slaap te komen: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15737789.

Is het niet heerlijk om diep te slapen en uitgerust wakker te worden? 15 recover me Is het niet heerlijk om diep te slapen en uitgerust wakker te worden?

Recover-Me is een speciale formule die zodanig is ontwikkeld dat door het voor het slapen gaan in te nemen, de hersenbarrière passeert en de productie van stikstofmonoxide door het lichaam wordt geoptimaliseerd. Bekijk de website www.recover-Me.nl voor meer info en uitleg met video’s.

 • Muziek kan ons kalmeren. Zet voor het slapen gaan jouw favoriete muziek aan. Hoewel van klassieke muziek is aangetoond dat het de bloeddruk verlaagt en stress vermindert, helpt alle muziek die je leuk vindt je te kalmeren en jouw humeur te verbeteren.
 • Lees een boek voordat je het licht uit doet. Het verzet de gedachten zodat je sneller in slaap komt. Zelfs slechts zes minuten lezen en te worden meegenomen in een verhaal kan stress verminderen met 68%, volgens onderzoek van de Universiteit van Sussex. De cognitieve neuropsycholoog die de test uitvoerde, Dr. David Lewis, beschreef verdwalen in een goed boek als “de ultieme ontspanning … je kunt ontsnappen aan de zorgen en stress van de dagelijkse wereld …” In het beste geval is het een echt boek – je weet wel, die hardcover- of paperback-volumes met de pagina’s aan elkaar genaaid – geen e-Reader, iPad of andere apparaten met achtergrondverlichting.
 • Overweeg om later op de dag cafeïne en alcohol te beperken. Om relaxed de nacht in te gaan moet je overdag beginnen rekening te houden met een aantal zaken. Het omvat vroeg sporten, het beperken van cafeïne – koffie, thee en frisdrank – na de lunch, het vermijden van voedsel dat jouw maag kan verstoren en misschien het happy hour overslaan, omdat alcohol te laat op de dag de slaapkwaliteit kan verminderen.

Is het niet heerlijk om diep te slapen en uitgerust wakker te worden? 17 recover me Is het niet heerlijk om diep te slapen en uitgerust wakker te worden?

Wat vind ervan?

Ik gebruik Recover-Me Anti- Aging nu zo’n 2 weken en het bevalt mij prima. De poeder is gemakkelijk te doseren met het maatschepje wat in de verpakking zit. Ik had veel moeite met inslapen en doorslapen, maar ik het heb nu het gevoel dat ik veel dieper slaap dan eerst. Het is dat mijn katten mij ’s nachts nog wel eens willen wekken, maar daarna ben ik in no-time weer vertrokken naar dromenland. Ook in slaap komen lukt sneller.

Ik lees altijd een paar hoofdstukken in een boek voordat ik ga slapen, maar na een paar pagina’s vallen mijn ogen al dicht, zo fijn!

Super goed natuurlijk, omdat ik nu beter slaap heb ik overdag ook wat meer energie. En als chronisch pijnpatiënt is dat zeker welkom! Qua anti-aging werkzaamheid is het op zo een korte termijn lastig om daarover uitsluitsel te geven, maar een goede nachtrust is natuurlijk ook belangrijk als we het over anti-aging hebben!

Is het niet heerlijk om diep te slapen en uitgerust wakker te worden? 19 recover me Is het niet heerlijk om diep te slapen en uitgerust wakker te worden?

Met al deze tips wens ik jullie een geweldige nachtrust met diepe slaap!

– samenwerking-

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
1 jaar geleden

Dit klinkt interessant. Door omstandigheden slaap ik nu slechter dan normaal. Moeite met inslapen (al luister ik inderdaad naar affirmaties en muziek via oordopjes, lees ik op de e-reader met goed licht en neem ik daar de tijd voor) en doorslapen. Ik word vaak wakker om naar het toilet te gaan, word wakker van de geluiden van H. en sowieso. Ik ben van alles en nog wat aan het proberen. Ook een glas rode wijn op een dag. Alleen is (teveel) alcohol niet zo goed en ook slaap je niet beter van alcohol.

Deb
1 jaar geleden

Fijn dat het goed voor jou werkt. De laatste foto vind ik trouwens erg mooi! Veel van de tips pas ik toe, behalve dat kwartiertje buiten lopen. Ik heb vooral veel moeite om ‘s nachts (ik moet er minimaal 1x uit) weer in slaap te komen. Initieel in slaap vallen gaat prima, maar ik kan moeilijk weer in slaap komen wanneer ik weer eens tussentijds (door mijn blaas) wordt gewekt. Misschien zou Recover-me Anti- Aging ook wel iets voor mij zijn.

Bianca
1 jaar geleden

Slapen is al weken een dingetje voor mij, er zijn nachten bij dat ik zo vaak wakker ben. Dan sta ik in de ochtend al moe op en moet de dag nog beginnen…

Wendy
Wendy
1 jaar geleden

Fijn dat dit bij jouw werkt, goed voor je chronische pijn.
Ik slaap op het moment meteen in, maar moet vaker op voor te plassen, door medicijnen, maar slaap meteen weer in. Tip; heb wel een kruik bij mijn voeten liggen 🤔😉, maar werkt prima.

Tessa
1 jaar geleden

Wat fijn dat dit zo goed bij je helpt. Zelf heb ik geen problemen met slapen. Eigenlijk alleen als ik uit mijn nachtdienst kom. Gelukkig draai ik hooguit 4 nacht diensten per maand, dus dat is wel te doen

bychristiana
1 jaar geleden

Wat super fijn dat dit voor jou lijkt te werken! Goed slapen is ZO belangrijk. Ik moest van de week een keer om half vijf opstaan. Op de een of andere manier slaap ik best slecht als ik zo vroeg op moet staan. Een beetje onrustig omdat ik bang ben dat ik door de wekker heen slaap of zo. Die dag voelde ik me vanaf een uurtje of twaalf in de middag helemaal katterig. Ik kan er zo slecht tegen als ik maar kort slaap. Ik gebruik trouwens altijd melatonine en dat werkt heel goed bij mij.