Simpel! Een DIY "ooglidcorrectie" met wimperlijm! 9 ooglidcorrectie Simpel! Een DIY "ooglidcorrectie" met wimperlijm!
Artikelen, Anti- aging, Budget, DIY, Lifestyle, Medisch cosmetische behandelingen, Overhangende oogleden

Simpel! Een DIY “ooglidcorrectie” met wimperlijm!

Vaste lezers weten inmiddels dat een van mijn grootste beautywensen een ooglidcorrectie is. Scalpel erin, dichtnaaien en klaar. Minder turen door die luiken, minder rimpels bij mijn ogen, ooglooks maken en vooral minder hoofdpijn! Nu zag ik de plak-ze-gewoon-vast tutorial weer langskomen en die heb ik natuurlijk ook geprobeerd! Top of flop?

wimperlijm en haarspeld

 

 

Het meest vervelende vind ik dat mijn linkeroog (rechts op de foto’s) méér hangt dan rechts.

Ach, we frutten wat aan.. Omdat ik op YouTube veel zocht naar tutorials hoe je hooded eyes kan verdoezelen (make-up of andere methoden) zag ik weer deze methode langskomen. Met lijm een een vork…

 

Wat voor lijm zal dat zijn, vroeg ik mij af. Is dat iets speciaals?

Ik heb geen idee, maar zou het net zoiets zijn als wimperlijm? Zou het daarme ook lukken? Dan duik ik mijn kast in op zoek naar valse wimpers en de bijbehorende lijm, dat ga ik testen!

“Smeer de lijm in je crease die je wilt creëren, even aanduwen met Y-Fork en klaar is Kees!

Ik heb al wat soorten eyelift stickers geprobeerd, werkt goed… maar ik blijf toch altijd bang dat ze in de hoekjes loslaten en dat ik dan klaar voor joker loop.

Op zich is deze “ooglidcorrectie” zo simpel, hier volgen de stappen:

1- Breng wat lijm aan daar waar je je optische crease wilt maken. Ik heb die van Eyelure gebruikt, die ik nog had liggen.

2- Laat het even drogen (net zoals bij false lashes)

3- Duw je ooglid naar achteren en zo heb je een nieuwe crease! (het ziet er vrij eng uit, maar het is het echt niet) Ik heb geen Y-Fork in huis dus gewoon een haarspeld omgebogen… 😉

 

Voel je het zitten?

Je voelt het wel, maar dat is ook wel logisch. Net zoals valse wimpers, corrigerende kleding, een glazen oog ;)… je voelt wel dat er iets zit. Maar het irriteert niet ofzo. Tenzij je niet tegen wimperlijm kan natuurlijk. Het is een heel budgetvriendelijke en snelle manier om die droopy eyes wat te liften.

‘s Avonds verwijder je vervolgens het lijmlaagje met je oogmake-up remover of cleanser.

Het is natuurlijk niks vergeleken met een echte ooglidcorrectie… maar je probeert af en toe wat. 😉

handtekening Babs

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Kimberley
Kimberley
5 jaren geleden

Ik heb wel een ooglidcorrectie gehad, maar ik had dit truucje eerder moeten weten! (niet dat ik spijt heb van mijn ooglidcorrectie hoor, integendeel zelfs). Het ziet er echt goed uit. Ik vraag me af in hoeverre het blijft zitten als het regent?

Deb
5 jaren geleden

Eindelijk kom ik eraan toe te reageren. Ik had dit artikel al eerder gelezen, maar werd toen onderbroken.. zo gaat dat soms ;-). Ik vind het heel dapper dat je dit uitgeprobeerd hebt. Ik weet niet of ik het zelf zou durven hihi. Het resultaat vind ik heel subtiel, maar als je het voelt zitten lijkt het me niet fijn. Maar misschien wel een tussenoplossing want een ooglidcorrectie is erg rigoureus. Ik moet je heel eerlijk zeggen dat ik je mooi vind zonder het truc’je met de wimperlijm en de voor-foto vind ik helemaal niet blegh. Dat wilde ik je… Lees verder »

Marushi
5 jaren geleden

Oh wow! Ziet er goed uit! Echt weer een product wat ik ook wel eens zou willen gebruiken. -x-

Annette
5 jaren geleden

Ik heb ook al eens van die stickertjes gezien (volgens mij bij hot & flashy?) daar kon je volgens mij wel make-up over aanbrengen. Gut, dat je een glazen oog voelt zitten nooit geweten haahah (en hoop het ook nooit te hoeven ervaren).

Astrid
5 jaren geleden

Wat grappig dat je dit hebt geprobeerd Babs! Ik vind je before foto niet blegh hoor, ik vind je daar ook hartstikke mooi! Lijkt me lastig knipperen met de lijm op je oog.:) En makeup aanbrengen kan dan ook niet lijkt me he? Tenminste, geen oogschaduw.

Charlotte
Charlotte
5 jaren geleden

Wat een goed idee, en een stuk voordeliger dan die correctie 😉

Natascha
5 jaren geleden

Wauw, wat een te gek idee Babs! Ik had nooit verwacht dat het zou werken haha, alhoewel het ook weer logisch is. Ik vind dat je het vanuit cosmetisch oogpunt écht niet nodig hebt maar ik kan me wel voorstellen dat je hier last van hebt. Mijn vriend is 32 en die heeft het nu al. Kan erg pijnlijk zijn!

Leoniae
5 jaren geleden

Ziet er mooi uit, en lijkt me niet lastig om te doen :).
Xoxo, leoniae

Sofie Katelijne
5 jaren geleden

Toch ietwat creepy vind ik, al zie ik het verschil wel goed!

hilde
5 jaren geleden

Hoe verzin je het! haha… Nou voor af en toe is het dus best een oplossing. 😉