KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan? 9 keek op de week KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan?
Artikelen, Boekentips, Films en series, Gezondheid, Huisdieren, Keek op de Week, Lifestyle, Marie en Toulouse

KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan?

Hik! En toen was het plots week 35. Hallo lieve mensen, daar ben ik weer! Ik heb zo genoten van mijn blogpauze/ vakantie en eerlijk? Ik zou er zo nog een paar weken aan vast willen plakken. Wat hebben wij allemaal gedaan in die drie weken? Wij zijn naar de dierentuin geweest, ik heb behoorlijk veel (online) aankopen gedaan en hebben de slaapkamer ook  veranderd. Veel lees- en kijkplezier!

KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan? 11 keek op de week KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan?

Social media

Ik heb sporadisch op Instagram gekeken als ik getagd was (ik ben een nitwit, ik begreep eerlijk gezegd niet wat nu precies de bedoeling was van die mentions in Stories) maar dat was eigenlijk alles.

Leergierig

Verder heb ik urenlang naar YouTube tutorials gekeken (hobby, technische WP dingen, make-up, huidverzorging etc.) maar veel dingen die ik mij had voorgenomen te doen? Het is er gewoon niet van gekomen.

Hittegolf en waterballet

Eerst was het natuurlijk bloedheet. Ik denk dat er heel wat geklaagd is op social media…? Ik vond het ook too much en zo zielig voor de schapen en andere dieren. Maar wat een kl^&*$te-weer is het nu. Ik vind het ook gewoon koud in huis. Ik ben steeds geneigd om de verwarming weer aan te zetten. En baal dat het ‘s morgens langer donker is en ook ‘s avonds eerder donker. Dan is je dag zo snel voorbij.

KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan? 13 keek op de week KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan?

Ik schilder het liefst gewoon bij daglicht (het schilderij hierboven was ik aan begonnen maar niet veel opgeschoten) en selfies maken doe ik ook met daglicht. Over selfies gesproken, ik heb misschien 1 foto van mijzelf gemaakt.

Wildlands in Emmen

Ik ga hier nog een apart artikel aan wijden, het is een mooi park met een verscheidenheid aan dieren. Veel foto’s gemaakt!

KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan? 15 keek op de week KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan?

Nieuwe kledingkast van IKEA

Ik had nog de oude, zware houten kledingkast van de vorige bewoners staan. Heel ruim maar een lelijk ding voor zo een jonge deerne als ik nog ben, haha. Jeroen wilde meer ruimte in de slaapkamer maken en de kledingkast verschuiven. “Krak!” Wij hadden hem zo vaak verplaatst dat hij kapot brak.

KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan? 17 keek op de week KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan?

Diezelfde avond zijn wij naar Ikea Utrecht gereden om een nieuwe te halen. Hij is hartstikke mooi, licht van kleur, wel minder ruimte maar dat heb ik opgelost door deze roze geblokte opberg dozen erop te zetten.

KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan? 19 keek op de week KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan?

Het was een flinke klus maar nu heb ik weer ruimte! Eerst moesten wij zijwaarts gekeerd langs het bed schuiven om bij de kast te komen. Ik heb het wel 3 dagen in mijn rug gevoeld. Zo een zware kast slopen en dat gesjouw…

Kast met cosmetica heringericht

Veel stond door elkaar heen en ik heb ook een vuilniszak aan spullen weggegooid. De meeste spullen waren waarschijnlijk ook wel over de datum. Ik zou eigenlijk een tweede ronde moeten houden en alleen bewaren wat ik vaak gebruik.

Voor…

KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan? 21 keek op de week KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan?

En na… Nu heb ik ook een plank vrijgemaakt voor wat verfspullen.

KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan? 23 keek op de week KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan?

De bewaardozen van Action die je rechtsonder ziet (met die blauwe deksel, de dozen met roze en groene deksel staan eronder) zijn super handig om je hobby spullen in op te bergen. Je kan ze ook lekker stapelen.

  • Voor mijn manicure spullen (polygel, LED lamp en dremel etc)
  • Voor mijn naaldvilt spullen (zie hieronder)
  • Voor mijn “props” die ik gebruik als ik productfoto’s maak

En dan heb ik in mijn bureau nog een lade voor al mijn make-up.

Nieuwe hobby!

Ik heb weer een nieuwe hobby! Het heet needle felting en is zo rustgevend om te doen. Ik ben bezig met een heel leuk project, want ik ga natuurlijk weer voor het allermoeilijkste… Maar dit sprak mij het meest aan.

KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan? 25 keek op de week KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan?

KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan? 27 keek op de week KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan?

KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan? 29 keek op de week KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan?

Huh? Wat wordt dit in hemelsnaam? Het wezen lijkt een beetje op zanger Serj Tankian van System of a Down!

Wat is needle felting ofwel naaldvilten?

Er wordt een droog stukje gekaarde wol doorprikt met een naald met weerhaakjes. De weerhaken van de naald duwen de schubben van de wol in elkaar en trekt ze niet terug los bij het uittrekken van de naald. Zo wordt het vilt steeds dichter en kunnen vormen gemaakt worden. En dan prikken maar!

In een ander artikel ga ik daar uitgebreid op in en zal ik laten zien wat ik nu werkelijk aan het maken ben.

Enig idee wat “het wezen” moet gaat worden?

Gekocht

Een nieuwe handtas bij Kruidvat, een witte broek bij Zalando, eau de parfum (yesss, zo lekker, gaan jullie ook nog zien!), 3 zomerjurken (Amazon en H&M), nagellak van Vena Lisa van AlieXpress en ik ben vast nog wat vergeten.

KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan? 31 keek op de week KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan?

Dit is een heel fijne tas, je kan hem over je schouder hangen of cross body dragen. Met heel veel vakken die vanzelf weer vollopen met vrouwen-dingen ;). (En dan kan ik weer niks terugvinden haha)

Nagellak

Van Vena Lisa kreeg ik bij mijn bestelling (polygel, slip solution, primer, basecoat en meer) een acryl glitterlakje.

KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan? 33 keek op de week KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan?

Ik had ook een magnetische cat eye gel besteld maar vergat helemaal de magneet die je erbij nodig hebt… Die komt binnenkort.

KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan? 35 keek op de week KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan?

Wireless Sports Headwear

Omdat ik in bed mijn YouTube hypnose filmpjes beluister werd ik altijd wakker met pijnlijke oren door die “oortjes”. Een koptelefoon is voor mij niet handig want ik ben een zijslaper. Deze hoofdband is werkelijk ideaal, er zitten heel platte speakers in dus je kan met een gerust hart op je zij liggen. Ik weet niet meer hoe ik op dat idee kwam, maar het is een aanrader voor iedereen die wel eens een luisterboek of ASMR in bed beluisterd. Ook heel fijn tijdens het sporten natuurlijk!

KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan? 37 keek op de week KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan?

De platte speakers

KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan? 39 keek op de week KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan?

Veel gelezen

Ik heb bijna alle boeken van Camilla Läckberg gelezen. Nu ben ik bezig met haar laatste boek uit de serie met inspecteur Patrik Hedström & Erica Falck. Wat een geweldige schrijfster. Plot zit altijd goed in elkaar en leest als een trein!

Netflix serie- The Umbrella Academy

Deb kwam vlak voor de vakantie met deze super tip!

Op 1 oktober 1989 zetten wereldwijd 43 vrouwen een kind op de wereld, hoewel ze tot daarvoor geen enkel teken van zwangerschap vertoonden. Zeven van de kinderen worden geadopteerd door de excentrieke miljardair Reginald Hargreeves en worden door hem in The Umbrella Academy opgeleid tot een superheldenteam. Hargreeves geeft de kinderen elk een nummer. Hun namen zijn (in volgorde van nummer) Luther, Diego, Allison, Klaus, Ben en Vanya. Enkel Number Five heeft geen naam. Vanya, oftewel Number Seven, mag van Hargreeves niet deelnemen aan de heldenacties van haar broers en zus omdat ze schijnbaar geen superkrachten heeft. Zij heeft wel een viool.

In het heden komen de nog levende broers en zussen samen wanneer ze te weten komen dat hun adoptievader Hargreeves overleden is. Ben is inmiddels overleden, maar kan als geest nog communiceren met Klaus. Number Five is verdwenen, maar keert uiteindelijk na een tijdreis terug uit de toekomst. Hoewel hij inmiddels 58 jaar oud is, heeft hij het door het terugreizen het lichaam van een dertienjarige jongen. Hij waarschuwt dat er een apocalyps aan zit te komen. Terwijl de broers en zussen het geheim achter hun disfunctionele familie proberen te achterhalen, groeien ze door hun verschillende persoonlijkheden en superkrachten verder uit elkaar. Bron: Wikipedia

The Umbrella Academy vonden wij echt te gek. Leuke personages, leuk verhaal. Humor, actie en ook heel verslavend. Ik ben fan van Klaus, hij is zo grappig! En Number 5 speelt zijn rol ook zo goed. Hij was zo een 16-17 jaar ten tijde van de opnames. Hij speelt een 13 jarige met een oudere “geest”. Heel overtuigend gedaan!

Minder rugpijn?

Helaas is mijn rugpijn nog net zo erg. Als ik schilder voel ik mijn rug ook op een bepaald moment opspelen en met naaldvilten zit ook wel ingespannen boven je werk. Vaak moet ik ‘s ochtends direct beginnen met stretchen, alles is dan zo stram en stijf.

Met mijn medicatie loopt het overigens nog steeds niet lekker. Ik wilde bij de apotheek gebruiken maken van hun “herhaalgemak” en nu moet ik, omdat mijn medicijnen verslavend werken (duh!) iedere keer (= iedere week) de huisarts bellen om mijn herhaalrecept door te geven.

En dat loopt niet bepaald vlekkeloos. Dan is mijn huisarts het wéér vergeten door te geven aan de apotheek. (Ach, hij was net een dag terug van de vakantie werd er verteld… Je zou toch aannemen dat hij dan uitgerust moet zijn?).

Heel fijn zo vlak voor het weekend. Of dan geven ze het pas door na sluitingstijd en blijkt de apotheek het niet eens op voorraad te hebben waardoor je genoodzaakt bent naar een andere apotheek op zaterdag te gaan.

Dit weekend hetzelfde verhaal. Donderdag doorgegeven en zaterdag de apotheek maar gebeld. Zij hadden weer niks doorgekregen! Ik zei een keer tegen de assistente dat wij het niet hebben over een paracetamolletje maar medicijnen die ik echt nodig heb. Ik word er moedeloos van.

Ik ben zelf gestopt met de Gabapentine (anti-epileptica en tegen zenuwpijn) want ik voelde mij gewoon een zombie worden. De hele dag slaperig, niet scherp en ik ging ook wat wankel lopen. Vreselijk.

Met goede moed weer beginnen…

Afijn, ik ben er weer maar ik ga het wel lekker rustig aan doen, ook kortere artikelen dan deze. Althans, dat heb ik mij voorgenomen! Want door mijn nieuwe hobby heb ik niet 1 schilderij afgemaakt! Daar wil ik ook meer tijd aan besteden.

Marie en Toulouse

Traditioneel sluit ik af met mijn 2 rakkers. Toen het zo warm was, was Marie dag en nacht buiten, nu het weer frisser is zit ze vaker binnen. Toulouse kon slecht tegen de hitte, die lag het liefst bij de airco.

KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan? 41 keek op de week KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan?

KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan? 43 keek op de week KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan?

Check dat tongetje!

KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan? 45 keek op de week KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan?

KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan? 47 keek op de week KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan?

 

KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan? 49 keek op de week KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan?

KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan? 51 keek op de week KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan?

Fijne zondag en tot de volgende KeeK!


KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan? 53 keek op de week KeeK op de WeeK 35- Wat heb ik in mijn vakantie allemaal gedaan?

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Jouvence
2 jaren geleden

Knappe Marie & Toulouse! Je hebt de make-up kast mooi opnieuw ingedeeld en dat vilten ziet er zo leuk uit.

Wendy
Wendy
2 jaren geleden

Fijn dat je hebt genoten van je vakantie.
Heel benieuwd naar je nieuwe hobby, lijkt wel of je een van je katten aan het maken bent. Maar je zal het zeker nog wel laten zien.
Niet zo fijn dat je rugpijn er nog is en de medicatie ook al niet lekker loopt.
Maar fijn om weer iets van je te lezen.
Fijne knutselweek en geniet

annette
2 jaren geleden

Fijn dat je er weer bent. Ik ben ook een nitwit op social hoor, ik snap die tags vaak ook niet en als het een beetje lijkt op zo’n kettingbrief van vroeger dan haak ik meteen af. Zo van nu moet jij 10 mensen nomineren dat soort dingen. Ik houd er niet van. Wildlands staat ook nog op mijn lijstje maar weet niet of het ervan komt in mijn vakantie het is behoorlijk ver rijden voor mij, dus maar even zien. Leuk dat vilt, ik denk dan je een olifant gaat maken haha 🙂

Ilona
Ilona
2 jaren geleden

Hoi Babs, Fijn dat je er weer bent en wat heb je leuke en nuttige dingen gedaan! Loop nu weer niet te hard van stapel en doe een beetje zoals Marie en Toulouse lekker rustig aan! Dat naaldvilt diertje doet mij denken aan welpies van AH die je destijds bij voetbaltoernooi kreeg 🙂 Ziet er lief uit. Heb wel eens een workshop natvilten gedaan maar dat kun je lastig thuis doen natte vieze bende. En wat is alles netjes opgeruimd. The Umbrella Academy ken ik niet. Ik kijk nu naar mensen die huizen ruilen voor een paar dagen in NL.… Lees verder »

Rory
2 jaren geleden

Jaaaaa, je bent er weer! Fijn om je weer te lezen. En whoohoo The Umbrella Academy hadden wij langgggg geleden al gezien, totdat ik ineens een melding van Netflix kreeg dat seizoen twee er was. Het zal wel gek klinken maar ik vind Klaus zo’n lekker ding. Heel anders dan Tom Ellis (Lucifer), een andere categorie. Maar ik heb meerdere ‘smaken’ zal ik maar zeggen. Goed, weer on topic. Wat vervelend van je medicatie en de manier waarop men ermee omgaat. Hoop dat het snel veranderd. Liefs!

Rory
2 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Het klinkt wellicht stom, maar als je nu iedere dag zowel de huisarts als apotheek belt (ik heb een beetje een pitbull-mentaliteit en ik kan het met dit soort gezondheidsissues niet goed hebben dat er zo los mee wordt omgesprongen). Aan de andere kant moeten ze je ook nog wel willen helpen. Lastig Babs! Ik hoop dat er snel iets concreets wordt afgesproken.

Rory
2 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Ik wil ook wel voor je bellen hoor (voor een ander gaat dat altijd net wat makkelijker) maar misschien is dat wel een beetje gek 🙂 Nou ja, ik bedoel het goed moet je maar denken 😀

Deb
2 jaren geleden

Zo leuk om je weer te lezen! Heb je echt wel gemist 😊. Zo te zien heb je je goed vermaakt. De eerste 2 weken waren heerlijk warm, maar nu lijkt het wel herfst en daar heb ik nog helemaal geen zin in. Wildlands wil ik ook nog eens heen, benieuwd naar al je foto’s! En leuk om jouw make-up kast eens te zien. The Umbrella Acadamy is geweldig he! Zo jammer dat we nu alles gezien hebben. Maar als het goed is komt er ook een 3e seizoen! We hebben alweer alle nieuwe afleveringen van Lucifer gekeken en kijken… Lees verder »

Tessa
2 jaren geleden

Welkom terug! Zo te lezen en te zien heb je een fijne vakantie gehad!

Petra
2 jaren geleden

Wat fijn dat je genoten hebt van je vakantie/blogpauze. Heb het zelf ook heel rustig gehouden, kan wel eens deugd doen! Leuke foto’s heb je alweer gedeeld!

bychristiana
2 jaren geleden

Ah, fijn dat je er weer bent Babs, leuk om te lezen wat je allemaal gedaan hebt, oh wat heerlijk dat je lekker een nieuwe kledingkast hebt en je beautykast hebt opgeruimd, het ziet er super netjes uit. Ik ben wel blij met de regen, ik was al bang dat de tuin helemaal zou verpieteren…alleen voor de lavendel waren de hoosbuien too much, want die hebben het niet gered, maar verder mogen we zeker niet klagen.