KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor! 9 zutphen KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor!
Accessoires, Artikelen, carnaval, Feestdagen, Films en series, Gezondheid, Huisdieren, Keek op de Week, Lifestyle, Marie en Toulouse, Schilderijen

KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor!

Hallo KeeKers! Ik stop tijdelijk met bloggen, waarom dat is zal ik jullie zo uitleggen. Verder in deze KeeK: een dagje in Zutphen, mijn nieuwe kittige oorbellen, 2 filmtips, gevoelig tandvlees, een goede koop en een kleine miskoop.

KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor! 11 zutphen KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor!

Vorige week zaterdag zijn Jeroen en ik een dagje naar Zutphen geweest, gewoon omdat wij nog nooit deze stad geweest zijn en ook wel toe waren aan een uitje. En ik zocht een hobbywinkel waar ze ook vilt verkochten. Weet je dat ik eerst overal in Tiel heb gezocht naar een stukje vilt? Nergens te krijgen.

Over Zutphen

Zutphen ligt in de provincie Gelderland en is gelegen aan de rivier de IJssel. Het is de hoofdplaats van de gemeente Zutphen en heeft 39.030 inwoners (2019).

KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor! 13 zutphen KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor!

Vanwege het grote aantal historische gebouwen met een toren wordt Zutphen ook wel de Torenstad genoemd. Omdat er in het centrum van Zutphen weinig tot geen moderne hoogbouw staat, zijn de historische torenspitsen van onderstaande gebouwen goed zichtbaar en vormen zo de skyline van Zutphen. De titel Torenstad wordt vaak gebruikt in reclame-uitingen om toeristen te trekken.

KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor! 15 zutphen KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor!

De stad neemt met bijna 400 rijksmonumenten en ruim 500 gemeentelijke monumenten de eerste plaats in onder de Gelderse monumentensteden. In Nederland is Zutphen een van de belangrijkste historische stadskernen (beschermd stadsgezicht) met een bijzonder groot aantal middeleeuwse, vooral 14e-eeuwse, huizen. Bron: Wikipedia

KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor! 17 zutphen KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor!

KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor! 19 zutphen KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor!

Ik kan jullie deze stad van harte aanbevelen als je van citytrips houdt! Inderdaad veel torens en leuke kleine straatjes. Alles ziet er schoon en netjes uit en hou je van een terrasje pakken? Het barst daar van de terrasjes!

KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor! 21 zutphen KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor!

Mooie trap!

KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor! 23 zutphen KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor!

Oude mannen en vrouwenhuis…

KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor! 25 zutphen KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor!

De rokende Moor 😉

KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor! 27 zutphen KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor!

Hofje

KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor! 29 zutphen KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor!

Markt..

KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor! 31 zutphen KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor!

KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor! 33 zutphen KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor!

IJsje!

Wat een zalig ijs hadden ze bij een bonbonwinkel. Vooral die met koffiesmaak was jammie!

KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor! 35 zutphen KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor!

KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor! 37 zutphen KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor!

Oorbellen

Hoe vinden jullie mijn nieuwe katjes?

KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor! 39 zutphen KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor!

Hortensia

Het drogen is niet bepaald gelukt haha!

KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor! 45 zutphen KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor!

Tip voor de catmoms

Deze heerlijke reepjes van Felix vinden ze heerlijk, hun voederbakje ging weer schoon leeg. Maar zoals waarschijnlijk alle katten doen, op een bepaald moment (5 dozen verder) willen ze weer wat anders, zoals hun “oude” voer…

KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor! 47 zutphen KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor!

Het fijne is dat er ook jus bij zit en zo komen ze met die hitte ook goed aan hun vocht.

Gevoelig tandvlees

Ik had plots enorm veel last van mijn tandvlees dus deze tandpasta van Oral B gekocht. Hartstikke duur, meer dan €6! maar de pijn ging direct weg. Top dus!

KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor! 49 zutphen KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor!

Schilderijtje

Hoe zal ik dit schilderij noemen? High heels of hakken vind ik een beetje saai… Ik heb er een beetje edgy twist aan gegeven, zie de rode vlekken/spetters…

Is het de schaduw van de zool of staat het ergens anders voor? Denk aan niet hard kunnen wegrennen, onderdrukking, a murder case?
KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor! 51 zutphen KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor!
De rode bloemetjes en enkelbandje zijn erop geplakt, zo ook de kleine “diamantjes”
Wie een leuke/ spannende naam weet mag het zeggen!
Het wordt nu wel heel vol op deze muur. Omdat wij niet kunnen boren in die betonmuur plak ik alles maar vast met poster plakkers… Ze hangen nog steeds gelukkig!
KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor! 53 zutphen KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor!

Miskoop

Dit bamboe kussen is goed voor je zithouding, beter voor je rug… Wat een waardeloos ding, je zakt er gewoon in weg en geeft helemaal geen steun. Jammer!
Dus maar weer terug gebracht…
KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor! 55 zutphen KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor!
KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor! 57 zutphen KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor!

Filmtip! Catch me if you can

Catch Me If You Can is een film uit 2002 van Steven Spielberg. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, geschreven door Jeff Nathanson naar het autobiografische boek van Frank Abagnale jr.

Zowel de muziek geschreven door John Williams als acteur Christopher Walken werden voor Catch Me If You Can genomineerd voor een Academy Award. Tien filmprijzen werden de film daadwerkelijk toegekend, waaronder een BAFTA Award en een Screen Actors Guild Award (beide voor Walken).

Het verhaal begint in de jaren 50 en 60. Wanneer de ouders van Frank Abagnale Jr. gaan scheiden, besluit hij de wereld in te trekken. Hij doet net alsof hij een co-piloot is zodat hij makkelijker vervalste cheques kan verzilveren bij banken en hotels. Ook kan hij gratis reizen met het vliegtuig. Als de politie hem op het spoor is naar aanleiding van die gratis vluchten, verlegt hij zijn terrein. Hij doet zich voor als dokter met een vals diploma en zonder medische kennis wordt hij hoofd van een afdeling. In dat ziekenhuis komt hij een meisje tegen op wie hij verliefd wordt. Bron: Wikipedia

Hoe is het mogelijk dat wij deze leuke film nooit gezien hadden! Hij is zo leuk en bizar dat het ook echt gebeurd is. Frank weekte logo’s gewoon van flesjes PanAm drankjes af en plakte deze op zijn ID kaarten, haha. Ik heb nog even opgezocht hoe de beste man er in het echie uitziet en ik las dat hij later ook nog eens zijn eigen bedrijf had (opsporen van oplichters) en miljonair is geworden. Creatief typetje!

Groeten van Gerrie

Deze film is helemaal nieuw (en snel gemaakt!) want het gaat ook nog eens over de corona crisis. Gerrie (Frank Lammers) is een scheikundeleraar en omdat iedereen in quarantaine zit geeft hij les via beeldbellen. Op een bepaald moment vergeet hij de verbinding te verbreken en doet hij een gezellig dansje in zijn (witte) onderbroek. De studenten zetten het filmpje op YouTube en het filmpje gaat viraal. Gerrie is plotsklaps een “beroemdheid.”
Het is natuurlijk een heel grappig verhaal maar er zijn ook wel trieste momenten in. De eenzaamheid, geen menselijk contact door de crisis en zijn arme moeder (die ook helemaal niks snapt van dat beeldbellen haha!).
Maar zeker heel vermakelijk om naar te kijken!

Blogpauze

Mensen, ik neem even een korte blogpauze. De laatste weken was het wurgen en trekken om maar een artikel online te krijgen. Ik kan wel 1 artikel per week erop zetten maar dan voelt het toch als een verplichting. Gewoon de laatste tijd te weinig energie om achter mijn laptop te gaan zitten. En ik vind het nu ook leuker om te werken aan mijn schilderijen dus wil ik daar lekker meer tijd voor vrijmaken.

beautybybabs bestaat 5 jaar?

Ik kreeg laatst een melding dat beautybybabs 5 jaar bestond. Nu had ik daarvoor een gratis WordPress blog dus denk dat ik al zo een jaartje of 7 of 8 al aan het bloggen ben. En daarvoor zo een 4 jaar voor een ander beauty platform.

beautybybabs

Weet je dat ik in die 7-8 jaar dat ik blog niet 1 dag vrij heb genomen? Misschien een paar keer omdat ik een verjaardag had maar eigenlijk was ik er iedere dag mee bezig. (natuurlijk niet die maand dat ik zo ziek was, ik weet zo een beetje wat corona patiënten nu ook meemaken)

Website verbeteren

Al zal ik toch ook wat technische dingen gaan uitzoeken wat mijn blog betreft en misschien zet ik af en toe wat op Instagram, maar de druk is dan even van de ketel. Het is geen “moeten” meer en die ontspanning heb ik hard nodig.
Nu heb ik al echt het gevoel alsof ik vakantie heb, ik had dat donderdag al, de dag dat ik besloot dat ik jullie zou meedelen dat ik even offline ga. Vrijdag lag ik zelfs geruime tijd op de stretcher in de zon! Iets wat ik nooit langer dan 10 minuten deed.
Het houdt ook in dat ik geen andere blogs zal gaan lezen, ook om te voorkomen dat ik weer achter mijn laptop kruip. Want bloggen is natuurlijk ook leuk om te doen en de interactie tussen mij en mijn lieve lezers die een berichtje achterlaten is altijd gezellig.
Ik moet nu echt doorpakken en wat rust pakken. Zo kan ik ook goed kijken of mijn rugpijn dan minder wordt.
De pauze kan één week, of 2 weken maar het kan ook rustig 3 weken worden. En mocht er plots een samenwerking op mijn pad komen die ik heel graag wil doen, dan zal het wel even wikken en wegen zijn. Maar ik verwacht voorlopig niks wat dat betreft. Het is overigens enorm stil bij de PR bureaus wat natuurlijk alles met Covid 19 te maken heeft.

Marie

Natuurlijk in deze KeeK ook een kiekje van een van mijn katten.
Marie is een echte zonaanbidster, gaat zij onder het glazen tafeltje liggen pitten!
Hot,hot,hot! Toulouse houdt meer van de koelte, die blijft veel binnen en gaat alleen ‘s nachts even op pad. (p.s… ik heb van de week al dat onkruid weggehaald, wat groeit dat steeds hard!)
KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor! 60 zutphen KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor!
Mocht ik over 2 weken nog niet online zijn dan laat ik via een mailtje aan diegene die het shoptegoed van carnavalskleding wint het wel weten. (dus geen artikel wie de winnaar is)
Nou, lieve mensen, tot over 1 week, 2 weken of langer, ik hoop dan weer met frisse moed weer het bloggen op te pakken en jullie voorzien van leuke en informatieve blogs!
Vakantie!!! -steekt haar armen in de lucht en doet een klein rondedansje- (met korte broek aan ;))
KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor! 62 zutphen KeeK op de WeeK 32- Blogpauze, Zutphen, Oplichter, Gerrie & Katjes in mijn Oor!

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Heidi
1 jaar geleden

Wat leuk stadje is het.
En heel leuke oorbellen zijn het.

Robin
1 jaar geleden

Ik ben nog nooit in Zutphen geweest ziet er leuk uit.:)

bychristiana
1 jaar geleden

Ach lieve Babs, ik ga je wel missen hoor, maar een blogpauze heb je soms ontzettend nodig. Ik weet er alles van en uiteindelijk kom je dan weer vol inspiratie en goede moed terug. Weet dat we je niet vergeten en neem lekker alle tijd die je nodig hebt. Geniet van je mannen, Marie en Toulouse, je mooie schilderwerk en van de zomer. Hopelijk tot gauw, een dikke knuffel van mij!

Rory
1 jaar geleden

Ooooh maar heel veel begrip hoor Babs. Ik schrok even want ik dacht dat je definitief (of misschien voor maanden of zelfs jaren ging stoppen). 2/3 weken vind ik nog weinig hoor. Als je meer tijd nodig hebt dan dat gewoon doen. Hoor wie het zegt want ik ga volop over mijn grenzen heen. Soms zelfs nu nog (en dan heb ik een burn-out achter de rug en zou ik beter moeten weten eigenlijk). Maar als iets moeten wordt is het inderdaad niet goed. Ik zal je wel missen want ik vind het lezen van je artikelen oprecht altijd erg… Lees verder »

Petra
1 jaar geleden

Wat een leuk overzichtje, gezellige stadje en die ijsjes zagen er heerlijk uit! Mooie oorbelletjes ook, en je muur vol schilderijen is echt prachtig! Geniet van de blog-break, kan wel eens deugd doen!!

Liesbethblogt
1 jaar geleden

Catch me is inderdaad een geweldige film. MIjn kater eet op dit moment Felix Soup of nouja likt. De reepjes ga ik niet voor hem uitproberen want hij eet het toch niet. De anderen hier wel trouwens. Fijne vakantie.

Annette
1 jaar geleden

Succes met je blogpauze ik snap je helemaal ik heb ook even een dip gehad en overwogen om te stoppen. Ik denk wel dat ik een tijdje op 2 artikelen per week blijf gewoon om mezelf even wat adempauze te geven 🙂

Tessa
1 jaar geleden

Wat een tof schilderij is het geworden! Zutphen is een prachtige stad zo te zien. Volgens mij ben ik daar met mijn studie eens geweest. Geniet van je blog break!

Ilona
Ilona
1 jaar geleden

Leuk Zutphen wij hebben daar toevallig vorigg jaar gekeken voor een appartement maar ik vond het toch te ver van mijn moeder (Amsterdam). Zutphen hoort volgens mij tot de Hanzesteden net als Deventer. Leuk die oorbellen echt beeldschoon. Schilderij doet mij denken aan het sprookje van Andersen (de rode schoentjes) was het eerste wat in mij opkwam. Goed dat je even een pauze neemt en tot rust kan komen. En je vooral niet bezwaard voelen want het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Zal eens kijken voor die Felix maaltijden Amy eet slecht op het moment waarchijnlijk door… Lees verder »

Deb
1 jaar geleden

Leuk dat je in Zutphen bent geweest. Ik ben daar ook nog nooit geweest (geen idee waarom niet eigenlijk), maar zo te horen zeker de moeite waard. Ga het onthouden! Je schilderij vind ik écht mooi, je bent zo creatief. Ik vind ’em niet saai. ‘Hoge hakken echte liefde ♥ ‘ is waar ik het eerste aan denk wanneer ik naar je creatie kijk. Ik geloof dat ik de film met Tom Hanks gezien heb, maar weet het niet 100% zeker. Straks even aan mijn man vragen, die herinnert zich dat vast nog wel als het zo is. Groot gelijk… Lees verder »