Recept! Clafoutis met Kersen. Die kan zelfs bij mij niet mislukken! 9 clafoutis Recept! Clafoutis met Kersen. Die kan zelfs bij mij niet mislukken!
Lifestyle, Food & Drinks, recepten zoet

Recept! Clafoutis met Kersen. Die kan zelfs bij mij niet mislukken!

Van de zomer heb ik clafoutis met kersen gemaakt. Het is enorm simpel te maken en ook heel snel klaar. Jullie weten dat ik geen keukenprinses ben maar dit is typisch zo een recept wat eigenlijk niet kan mislukken. Het is een Frans nagerecht van kersen in een lekker gebakken roommengsel uit de oven en binnen een uurtje klaar!

Recept! Clafoutis met Kersen. Die kan zelfs bij mij niet mislukken! 11 clafoutis Recept! Clafoutis met Kersen. Die kan zelfs bij mij niet mislukken!

Wat heb je nodig?

 • 400 gram kersen (vers of uit een pot)
 • 50 gram suiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • snufje zout
 • 75 gram bloem
 • 3 eieren
 • 25 gram boter
 • poedersuiker

Recept! Clafoutis met Kersen. Die kan zelfs bij mij niet mislukken! 13 clafoutis Recept! Clafoutis met Kersen. Die kan zelfs bij mij niet mislukken!

Verse Kersen

Ik heb verse kersen gebruikt, deze zijn in de Betuwe in de zomer volop verkrijgbaar. Overal langs de weg vind je dan kraampjes waar ze kersen verkopen. Je kan overigens ook abrikozen of perziken uit blik gebruiken. Of verse frambozen of bramen! En ach, je kan natuurlijk ook verschillende soorten fruit bij elkaar doen, het is maar net waar je zin in hebt!

Handige truc

Ik heb de kersen ontpit met een heel handige hack. Je legt de kers bovenop de hals van een fles en met een rietje duw je de pit er gewoon  uit. Het is wel even een klusje vanwege de hoeveelheid kersen maar ook best leuk om te doen. Wil je het jezelf makkelijk maken dan kan je natuurlijk gewoon een pot kersen kopen. Die zijn het hele jaar verkrijgbaar.

Recept! Clafoutis met Kersen. Die kan zelfs bij mij niet mislukken! 15 clafoutis Recept! Clafoutis met Kersen. Die kan zelfs bij mij niet mislukken!

Bereiding

 1. Verwarm de oven op 190 graden.
 2. Zeef de bloem in een kom.
 3. Voeg de suiker, vanillesuiker en zout toe en meng alles door elkaar.
 4. Voeg de 3 eieren en de 25 gr gesmolten boter toe en mix alles kort door elkaar. Daarna in etappes de melk en blijf mixen totdat er geen klontjes meer te zien zijn.

Recept! Clafoutis met Kersen. Die kan zelfs bij mij niet mislukken! 17 clafoutis Recept! Clafoutis met Kersen. Die kan zelfs bij mij niet mislukken!

Bak de clafoutis ongeveer 20- 30 minuten in de oven totdat hij gaar is. Je kan dat checken door er een vork of stokje in te steken en als hij droog aanvoelt is ie ready to eat. Haal de clafoutis uit de oven en laat hem wat afkoelen. Daarna strooi je de poedersuiker eroverheen en smullen maar!

Recept! Clafoutis met Kersen. Die kan zelfs bij mij niet mislukken! 19 clafoutis Recept! Clafoutis met Kersen. Die kan zelfs bij mij niet mislukken!

Het fijne van dit recept is dat je de meeste ingrediënten vaak al in huis hebt, behalve dan het fruit wat erin zit.

Enne… lauwwarm is de clafoutis het lekkerst!

Bon Appetit!

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Petra
1 jaar geleden

Ziet er heel erg lekker uit, ga ik eens proberen!

Deb
1 jaar geleden

Ik heb net als Christiana dus nog nooit van Clafoutis gehoord, maar het ziet er heerlijk uit. En zo fijn ook dat het ook makkelijk en snel te maken is. Ik houd van gerechten die snel en simpel zijn en ook nog eens heerlijk en er goed uitzien. Goede hack trouwens voor het ontpitten van kersen. Die ga ik onthouden.

bychristiana
1 jaar geleden

Oh jee, ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik had nog nooit van clafoutis gehoord;-) Het klinkt wel erg lekker en ook makkelijk om te maken!

Ilona
Ilona
1 jaar geleden

Oh heerlijk Babs, nu aan de koffie maar een stukje clafoutis erbij zou best smaken als ontbijt. Doet mij denken aan een vakantie in Bretagne een paar jaar geleden daar staat het op de kaart in veel restaurants als toetje! Heb het zelf wel eens met appels en kaneel gemaakt was ook lekker vooral met clotted cream (hebben ze bij de Jumbo). Zóóó lekker. Fijn weekend 🙂