De 10 leukste en handigste Apps op mijn Smartphone! 9 apps De 10 leukste en handigste Apps op mijn Smartphone!
Artikelen, Gadgets, Lifestyle

De 10 leukste en handigste Apps op mijn Smartphone!

Ik ben dol op handige en leuke apps voor mijn smartphone. Handige apps die je bijvoorbeeld de weg wijzen, om foto’s mee te bewerken, maar ook de “just for fun” apps. En ik blijf nog steeds verbaasd over al die technische snufjes die een app vaak heeft. Zoals het verwijderen van de achtergrond van een foto of wat dacht je van apps waarin je hoofd bijna vlekkeloos wordt overgezet “op een ander lichaam”? Bizar, maar zelfs dat is mogelijk! Ik laat je 10 apps op mijn Samsung telefoon zien die ik regelmatig gebruik.

De 10 leukste en handigste Apps op mijn Smartphone! 11 apps De 10 leukste en handigste Apps op mijn Smartphone!

De openbare bibliotheek

Het is geen gratis app want je moet natuurlijk ook een abonnement op de bieb hebben. Maar wat een zaligheid met al die e-books die je kan lenen! Zoveel keus! Ik vond het altijd heerlijk om in de fysieke bibliotheek te snuffelen, maar dit is wel zo praktisch. Voorheen sjouwde ik mij een pukkel met een tas vol met zware boeken, nu is dat niet meer nodig. Luisterboeken zijn ook heel fijn, dan hoef je helemaal niks vast te houden, hoogstens een koptelefoon op je hoofd te zetten. (Of oortjes in te doen.)

De 10 leukste en handigste Apps op mijn Smartphone! 13 apps De 10 leukste en handigste Apps op mijn Smartphone!

Mijn katten houden meer van papieren boeken, lekker warm! Momenteel ben ik deel 1 aan het lezen van Schaduwkinderen van Linda Jansma. Aanrader!

Bankzaken

Ik heb de app van de Rabobank en ideaal dat je nu zo snel kan zien wat er op je rekening staat. Geen papieren bankafschriften meer maar alles staat gewoon op je mobieltje. En met de zoekfunctie vind je ook snel alles terug. Het lijkt een eeuw geleden dat je op de post zat te wachten om te kunnen zien of er geld gestort was. Of dat je bij de geldautomaat je saldo ging opvragen!

Post.nl

Iedere ochtend kijk ik altijd even (ik krijg ook een melding) wat voor post ik kan verwachten. Zeker handig als er een foto van een pakketje bij staat, dan weet je dat er straks aangebeld wordt. Er staan foto’s op van je post en pakketjes, ik herken het in één oogopslag als het weer zo een grijs pakketje is… AlieXpress!

De 10 leukste en handigste Apps op mijn Smartphone! 15 apps De 10 leukste en handigste Apps op mijn Smartphone!

 

DigiD

Niet de allerleukste app maar wel handig! Het scheelt je enorm veel gedoe met het inloggen op de websites van de overheid. Je krijgt een code die je moet invullen (dus geen sms) en dan scan je de barcode die tevoorschijn komt…. Geen gedoe met wachtwoorden intypen. (Die ik zo vaak vergeet…)

Nextdoor of Peerby

Dit zijn de zogenaamde “wat gebeurt er in je buurt” apps. Je kan daar een vraag stellen aan de mensen die in je omgeving wonen. Je wilt bv. een boormachine, tuinschaar, naaimachine of wat anders lenen, dingen die je zelf niet hebt maar voor pakweg 1 dagje nodig hebt. Je kan dan een oproep doen of iemand het heeft. Maar je kan ook vragen of iemand je een lift kan geven, je ramen wilt lappen of boodschappen voor je kan doen (handig voor ouderen en zieken), maar ook een oproep plaatsen als je je huisdier, veelal katten, kwijt bent. Die oproepjes vind ik altijd het meest interessant, want wie weet zie ik het diertje ergens rondzwerven! Ik hoop er zelf nooit gebruik van te hoeven maken natuurlijk, maar mocht het gebeuren dan hoop ik dat andere mensen mij berichten als ze een van mijn rakkers zien.

De 10 leukste en handigste Apps op mijn Smartphone! 17 apps De 10 leukste en handigste Apps op mijn Smartphone!

Foto en video apps

Moshow

Moshow zien jullie iedere zondag (of maandag) voorbij komen op Instagram. Ik download wat foto’s van mijn laatste KeeK op de WeeK en die zet MoShow achter elkaar in een filmpje met een muziekje. Werkt gemakkelijk, is zo gebeurd.

Vimage

Naast de standaard opties zoals filters e.d. kan je je foto’s leven inblazen met bijzondere animaties. Zoals een bewegende vlinder, damp die omhoog stijgt uit je kop koffie, thee of gerecht, maar je kan ook water laten bewegen. Denk aan een foto van een waterval en dan lijkt het water ook echt te “vallen”. Deze app werd bekroond in 2018 als Best app on Google Play (categorie aesthetic tools) .

Ik ben er nog niet heel handig in, het is wel even puzzelen om het zodanig goed te krijgen dat het er ook natuurlijk uitziet. Daarmee bedoel ik dat het vrij nauw luistert om alleen het water van de waterval te laten bewegen en dat niet ook de rotsen/bomen ernaast plots vloeibaar worden.

REFACE

Super funny deze app! Je kan een selfie van jezelf maken en je kiest een scène uit een film, een (muziek) videoclip en je kon nu ook een bewegende Halloween kaart maken. Het gezicht van de acteur of actrice wordt dan op miraculeuze wijze vervangen door jouw hoofd!

Hmmm… blond of wit haar blijft leuk. 😉

Fotoscan

Ik ben dol op foto’s uit mijn jeugdjaren ofwel die goede oude tijd… Ik heb het over de papieren foto’s die je toen nog netjes in een fotoboek plakte. Je plakte ze toen vast met lijm of schoof ze in die witte “hoekjes”. Ken je die nog? Daarna kwamen de fotoboeken met die plakkerige, statische plastic vellen erin. Met Fotoscan kan je je foto’s scannen, ze worden automatisch “ge-cropt” en mocht er een glansje op zitten door het licht, geen probleem, de app haalt die weg.

De foto waar ik op sta met onze hond Robbedoes heb ik nog niet gescand maar ik vond hem zo schattig. Misschien ga ik het een keertje schilderen.

De 10 leukste en handigste Apps op mijn Smartphone! 19 apps De 10 leukste en handigste Apps op mijn Smartphone!

De linker foto is een gemaakt met mijn camera, de foto rechts met fotoscan.

Spelletje doen?

Wordfeud

Samen met Jeroen speel ik altijd Wordfeud, ofwel scrabble op je telefoon. Goed voor “your grey cells” zou Poirot zeggen!

De 10 leukste en handigste Apps op mijn Smartphone! 21 apps De 10 leukste en handigste Apps op mijn Smartphone!

 

Ik ben overigens nog steeds helemaal happy met mijn Samsung A50, hij maakt ook mooie foto’s, iets wat ik zeker heel belangrijk vind als ik een smartphone ga kopen. En met al die leuke apps erop vermaak ik mij prima!

Welke handige of leuke app die jij hebt kan je mij aanbevelen?

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Priscilla
1 jaar geleden

De handige apps als Postnl en ING etc heb ik ook. Verder bestaat het bij mij uit fotobwerkingsapps en natuurlijk Facebook, Instagram, Twitter.

Deb
1 jaar geleden

Leuke apps, vooral die reface app vind ik geweldig. Ik heb ook de Digid, Rabo en Bieb app op mijn telefoon. Verder heb ik picmonkey (fotobewerking), hello fresh en die van de gad app op mijn telefoon staan.

Robin
1 jaar geleden

Ik heb er ook een aantal van. En veel social media en foto bewerk achtige apps.

bychristiana
1 jaar geleden

Ik gebruik zelf eigenlijk niet zo veel apps, de standaard dingen zoals de bank-app en whatsapp, maar verder dus niet. Ik ben heel ouderwets wat dat betreft, denk ik;-) Andre heeft trouwens wel die post-app en die is wel echt heel handig. Hij was laatst jarig en toen had ik een kaartje gestuurd vanuit Sketch (haha #sorrynotsorry) maar ik was even vergeten dat hij die app had. Zegt hij opeens: Nou, er is een kaart van Sketch onderweg! Ik zei met een stalen gezicht dat ik daar niets van af wist;-)

Ilona
Ilona
1 jaar geleden

Niks 🙂 heb geen smartphone nog steeds een oude Nokia die het nog prima doet. Voor apps gebruikt ik mijn tablet en tot voor Covia-19 tijd gebruikte ik de OV app vaak, verder niet zoveels spannends, de to go to go (maar hier weinig aanbod). De AH app voor het sparen van zegels én omdat ik op vrijdag de bonus voor de week erna al kan zien. Moet echt aan een smartphone en wil dat ook wel maar de meeste zijn mij veel te groot en Euro 800,00 voor een telefoon kan en wil ik niet uitgeven. Tips zijn welkom:-)

Tessa
1 jaar geleden

De PostNL app heb ik ook. Verder heb ik de photoshop app om fotos te bewerken en kan ik niet zonder mijn muziek app

Annette
1 jaar geleden

Qua spelletjes speel ik alleen matchington – al heel lang ben bij level 2300 nog wat haha. Ik heb de app van nu.nl, wordpress (al kijk ik alleen wat statistieken erop) en de GAD zodat ik weet wanneer mijn kliko’s naar buiten moeten (handig kun je ook een seintje laten geven de avond ervoor. En CZ voor mijn zorgdeclaraties