Alles over Paddenstoelen en Waarom zijn ze zo Gezond zijn 9 paddenstoelen Alles over Paddenstoelen en Waarom zijn ze zo Gezond zijn
Artikelen, Gezondheid, Lifestyle

Alles over Paddenstoelen en Waarom zijn ze zo Gezond zijn

Wist jij al hoe gezond paddenstoelen eigenlijk zijn? Maar welke paddenstoelen kan je eigenlijk veilig eten? Pure Mushrooms heeft het makkelijk voor ons gemaakt als je paddenstoelen wilt consumeren vanwege de gezondheidsvoordelen. In de vorm van supplementen. Ik ga jullie vertellen waar ze vandaan komen, hoe deze supplementen gemaakt worden en waarom paddenstoelen zo gezond zijn!

Alles over Paddenstoelen en Waarom zijn ze zo Gezond zijn 11 paddenstoelen Alles over Paddenstoelen en Waarom zijn ze zo Gezond zijn

Iedereen kent wel de cantharel, de Shiitake (bevat antioxidant selenium), de oesterzwam (vit.B2 en B3) of de portobello (Kalium), die zijn vrijwel bij iedere supermarkt te koop. In de bv. Shiitake zit kalium, vitamine B2 en eiwit.

Wist je dat?

Al meer dan 5.000 jaar worden paddenstoelen veelvuldig ingezet wordt in de Traditionele Chinese Geneeskunde? De Chinezen wisten allang dat paddenstoelen stoffen bevatten die goed zijn voor lichaam en geest. Wij komen vaak niet verder dan de “gewone” champignons bij een biefstukje of op de pizza, maar er zijn zoveel meer paddenstoelen met heel bijzondere eigenschappen!

Wist je dat paddenstoelen de enige plantensoort is die Vitamine D bevat?

Waarom zijn ze zo gezond?

Paddenstoelen bevatten polysaccariden (Beta-glucanen), oligosaccariden en sterolen. Polysaccariden en oligosaccariden zijn meervoudige koolhydraatverbindingen en belangrijk voor ons lichaam en immuunsysteem.

Plantensterolen, ook aangeduid als fytosterolen of plantaardige sterolen, vormen een groep cholesterolachtige stoffen, die in de celmembranen van bepaalde plantensoorten, zoals noten en sojaboon, voorkomen. Deze stoffen worden weliswaar nauwelijks door het menselijke lichaam opgenomen, maar zorgen ze er wel voor dat er minder cholesterol vanuit de darmen wordt opgenomen. Bron: Wikipedia

Waar groeien ze?

Je kan niet iedere paddenstoel die je in het bos ziet eten. Sommige paddenstoelen zijn harstikke giftig. Maar daar hoef je niet bang voor te zijn. De supplementen van Pure Mushrooms komen van speciale paddenstoelboerderijen uit de oerbossen van China. De boerderijen staan ver weg van fabrieken, steden en verontreinigde lucht. Een schone bodem is heel belangrijk voor het kweken want paddenstoelen onttrekken allerlei stoffen uit de bodem, dus die bodem moet optimaal zijn. Paddenstoelen zijn (net zoals soya) de schoonmakers van de natuur. Alles uit hun omgeving nemen ze op, goede maar ook slechte stoffen. Daarom is een schone omgeving, bodem en schone lucht extra belangrijk.

Alles over Paddenstoelen en Waarom zijn ze zo Gezond zijn 13 paddenstoelen Alles over Paddenstoelen en Waarom zijn ze zo Gezond zijn

Productieproces

  • Als de paddenstoelen volgroeid zijn worden ze gedroogd in een speciale droogoven, daarna worden ze met de hand gecontroleerd.
  • Daarna worden ze vermalen tot een poeder wat daarna door heet-water-extractie omgezet wordt in een extract.
  • Dan worden de extracten vanuit China verscheept naar Duitsland en Oostenrijk. Daar worden ze weer getest op kwaliteit, voordat ze verwerkt kunnen worden tot voedingssupplementen.

Al deze supplementen zijn van hoge kwaliteit en met certificaten worden diverse punten gecontroleerd, zoals de traceerbaarheid van de producten, grondstoffen en verpakkingsmaterialen.

  1. Biologisch gecertificeerd (skal) Het Nederlandse instituut Skal controleert of de voorschriften worden nageleefd. (zoals milieuvoorschriften, dierenwelzijn)
  2. IFS Food (International Featured Standard – Food)
  3. Vegan gecertificeerd (Vegan Society)
  4. GMP-certificering (Good Manufacturing Practice)
  5. ISO 22000
  6. Hoogwaardige productie op gecertificeerde Duitse en Oostenrijkse productielocaties

Superfood Acerola!

Aan iedere capsule wordt ook nog eens 20 mg acerola toegevoegd. Deze bes komt van nature voor in Centraal- en Zuid-Amerika. De acerola  is één van de krachtigste antioxidanten en zit boordevol met vitamine C.

Maar ook caroteen (vitamine A) en vitamine B (B1, B2 en B3) zit er in. Vooral het hoge gehalte aan vitamine C maakt deze bes zo bijzonder. Ter vergelijking: 100 gram acerola bevat maar liefst 33 keer(!) meer vitamine C dan 100 gram sinaasappel. 

Alles over Paddenstoelen en Waarom zijn ze zo Gezond zijn 15 paddenstoelen Alles over Paddenstoelen en Waarom zijn ze zo Gezond zijn

Alle supplementen zijn vrij van chemicaliën, pesticiden om de groei te bespoedigen, synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Hallucinerend?

Je hoeft niet bang te zijn dat je gaat hallucineren, net zoals bij het gebruik van paddo’s. Er zitten geen giftige of psychotropische bestanddelen in.

Alles over Paddenstoelen en Waarom zijn ze zo Gezond zijn 17 paddenstoelen Alles over Paddenstoelen en Waarom zijn ze zo Gezond zijn

Je kan online en bij gezondheidswinkels Pure Mushrooms kopen. In mijn volgende blogpost laat ik zien welke soorten verkrijgbaar zijn!

Heb je als retailer interesse in de producten van Pure Mushrooms? Neem dan contact op met Biologische groothandel Smart & Zo. Dé groothandel in hoogwaardige natuurvoeding, voedingssupplementen, natuurlijke verzorging & zero waste producten.

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
rory
1 jaar geleden

Wat bijzonder om te lezen! Dit wist ik niet. Vroeger toen we op bezoek gingen bij onze oom en tante in Duitsland (zus van mijn moeder) gingen we ook weleens paddestoelen zoeken. Mijn (Duitse) oom wist exact welke we wel en niet konden eten gelukkig. Zelf ben ik niet zo heel dol op paddestoelen. Maar supplementen is wel wat anders. Alleen denk ik dan meteen? Kan ik die wel slikken?

rory
1 jaar geleden
Reply to  BeautyByBabs

Oh tof!

Ilona
Ilona
1 jaar geleden

Klopt dat van die paddestoelen maar ik heb ooit eens gehoord dat ze dan wel aan zonlicht blootgesteld moeten zijn en ik denk dat het dan alleen van toepassing is op “wilde” paddestoelen want de rest wordt in het donker gekweekt. Ben allergisch voor paddestoelen (behalve champignons). Ooit eens gedroogde shi take gekocht en daar chinese soep van gemaakt ziek………maar ik legde de link pas later na een etentje bij een Chinees restaurant met veel paddestoelen. Sommige (eetbare) paddestoelen schijnen ook erg te lijken op een giftige variant. Er schijnen toch nog beste veel ongelukken te gebeuren met onwetende mensen… Lees verder »

bychristiana
1 jaar geleden

Ik zou inderdaad reddeloos verloren zijn als ik alleen in het bos zou verdwalen, want ik heb geen idee wat ik qua paddenstoelen wel (eventueel) zou kunnen eten en wat niet;-)