6 Tips voor Glanzend Haar 9 glanzend haar 6 Tips voor Glanzend Haar
Artikelen, Haarverzorging

6 Tips voor Glanzend Haar

Veel mensen dromen van een glanzende haardos. Maar de vraag is natuurlijk: hoe zorg je hiervoor? Met onderstaande tips zou je een heel eind moeten komen.

6 Tips voor Glanzend Haar 11 glanzend haar 6 Tips voor Glanzend Haar

1. Gebruik de juiste shampoo

Glanzend haar valt of staat met de juiste shampoo. En die kan voor iedereen net weer anders zijn, want het is belangrijk dat je een shampoo uitkiest die past bij jouw haartype. Let er daarnaast op dat je voor een voedende shampoo kiest. De haarproducten in de supermarkt of drogist hebben een vriendelijk prijskaartje, maar zijn vaak niet de beste keuze. Het kan zeker geen kwaad om ietsjes meer te investeren in shampoo.
Te goedkope shampoo kan zelfs schade aan je haar aanbrengen. Zoek liever online naar de beste shampoo en lees je goed in.

2. Was je haar niet te vaak

Heb je eenmaal een goede shampoo te pakken, dan is het wellicht verleidelijk om deze vaak te gebruiken. Pas hiermee op, want je haar te vaak wassen werkt averechts als je een glanzende haardos wilt. Je spoelt dan steeds het laagje weg waar je haar glanzend van wordt.
Er is geen strakke richtlijn voor hoe vaak je je haar moet wassen: dit kan per persoon verschillen. Wel kun je als vuistregel aanhouden dat je het niet meer dan drie keer per week moet wassen. Je haar voelt mogelijk in het begin nog erg vet aan als je het minder vaak gaat
wassen. Op den duur zal dit minder worden. Als je je stoort aan je vette haar, kun je met droogshampoo een hoop verbloemen. Een andere optie is om het alleen met water te wassen.

3. Koop een goede haarborstel

Ook een goede haarborstel is een investering waard, het liefst van natuurhaar. Borstel je haar daarnaast alleen op droog haar. Nat haar is namelijk veel kwetsbaarder, waardoor het kan afbreken. Je haar regelmatig borstelen kan voor glanzend haar zorgen, maar overdrijf het niet.

4. Let op je leefstijl

Je kunt je haar nog zo goed verzorgen, als je niet gezond eet en drinkt heb je misschien toch niet de haardos waar je van droomt. Een glanzende haardos komt namelijk deels van binnenin. Voorbeelden van voedingsmiddelen waar je haar blij van wordt zijn proteïne,
groene groenten, zoete aardappelen, bonen en zalm.

6 Tips voor Glanzend Haar 13 glanzend haar 6 Tips voor Glanzend Haar

5. Ga regelmatig naar de kapper

Het klinkt misschien als een open deur, maar sla je kappersbezoek niet over. Dit is essentieel om je haar te laten glanzen. Ga minstens een keer in de drie maanden naar de kapper, maar dit kan ook vaker nodig zijn. Gespleten haarpunten zijn in ieder geval echt uit den boze.

6. Vermijd de krul- en stijltang en föhn zoveel mogelijk

Het gebruiken van een föhn of krul- en stijltang kan absoluut een mooi effect geven, maar de hitte is niet bevorderlijk voor glanzend haar. Probeer deze apparaten dus zoveel mogelijk links te laten liggen. En als je ze dan toch gebruikt, zorg dan ieder geval dat je een hittebeschermend stylingproduct in je haar hebt gedaan.

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
rory
1 jaar geleden

Ik merk nu dat ik – tijdens de vakantie – toch stiekem mijn haren vaker was (de wind maakt er een puinhoop van, zwemmen – ook niet zo lekker in het meer). En dan meteen maar conditioner erin doe en meer. Ik gebruik wel alleen nog maar (hele) goede haarborstels en dat helpt zeker. En een satijnen kussensloop.

bychristiana
1 jaar geleden

Ik probeer mijn haar de laatste tijd zo min mogelijk te fohnen. Ik laat het gewoon aan de lucht drogen en ook de stijltang pak ik veel minder vaak. Ik werd laatst geknipt door een voor mij nieuwe kapper en die zei dat mijn haar niet zo zeer droog was (wat ik altijd wel dacht) maar heel fijn en dat fijn haar sowieso sneller gaat pluizen.

Ilona
Ilona
1 jaar geleden

Goede tips en inderdaad teveel je haar wassen is niet goed, ik was het nu maar eens in de week en dat is nog niet eens nodig. En echt het helpt in het begin voelt het inderdaad vies en vettig aan maar daar moet je even “doorheen”. Intussen kun je inderdaad droogshampoo gebruiken of je haar alleen uitspoelen met water. Ik weet nog dat ik vroeger, en dan heb ik het over 35+ jaar geleden, mijn haar wel eens naspoelde met bier (stevigheid) of water met azijn (glans). Geen idee of je dat ook rook maar dat zal echt wel… Lees verder »