keek op de week 47 2018
Artikelen, Food & Drinks, Huisdieren, Keek op de Week, Lifestyle, Marie en Toulouse

KeeK op de WeeK 47- Noedels, Sabayon en het vervolg van de Werkzaamheden

Hallo KeeKers! Vorige week was er werk aan de weg, en nu dagelijks werk in de poort. Hak, graaf, boor en splijtmachines of hoe dat allemaal heet rijden op en af. Maar het schiet behoorlijk op, dat moet ik ze wel nageven. En deze week gaan onder het genot van een lekkere noedelsoep en sabayon met aardbeien kijken naar een spannende documentaire!

keek op de week 47 2018

Pound cake by hanabiyori/Shutterstock

Werk aan de weg….. uh…poort!

Momenteel zijn wij als een tosti ingesloten door groot materieel. Ronkende machines begonnen om 7.00 uur ‘s ochtends warm te lopen om al het struikgewas achter bij ons in de poort eruit te trekken en af te voeren.

sloopwerk

Voor ons huis zijn ze nog bezig met het vernieuwen van de riolering, en dat gaat behoorlijk rap. Toen ik even Toulouse kwijt was (hij zat gewoon onder het bed te chillen) zei de aannemer spontaan tegen mij: “Wat een troep, hè? Donderdag is die weg weer begaanbaar hoor, mevrouw…” Ik vertelde hem dat ik het echt snel vond gaan en dat ik ook respect had voor hun werk. Iedere dag in kou staan voor dag en dauw, brrrrrr. Al 45 jaar deed hij dat werk al maar… hij had zijn opvolgers al geregeld vertelde hij trots. Zijn 2 zoons werkten al mee met het bedrijf en die konden hem mooi opvolgen. Lief, hè.

Marie en Toulouse zijn gelukkig hartstikke bang van al dat gegraaf en wat ik zo eng vind… je hoort ook die houtversnipperaars tekeer gaan. Horror beelden in mijn hoofd dat mijn katten nieuwsgierig een keertje in zo een bak springen… Ik moet er niet aan denken! Gelukkig blijven zij veilig binnen totdat de rust ‘s avonds weer terug is.

Sabayon met aardbeien

Tom kwam thuis met sabayon. Wat is sabayon? Sabayon is een van oorsprong middeleeuws dessert uit Italië dat gemaakt is van geklopte eidooiers, suiker en alcoholische drank. “Mam, kan je aardbeien kopen, dan maak ik het toetje!” Zo gezegd, zo gedaan. En lekker dat het was! Maar zoals ik in de vorige KeeK meldde is al dat lekkers, lees calorierijke voedsel voor mij straks een no-go. Het zal nog best afzien worden…

Rechts zie je Tom met een brandertje bezig…

En zelf verzint hij nog van alles om erbij te doen. Zoals wat cruesli voor de bite…

Noedelsoep met biefstukreepjes (het mag nog!)

Het wordt misschien eentonig maar ik heb weer een MaxVandaag gerecht gemaakt. Ditmaal een heerlijke noedelsoep met biefstukreepjes.

Ingrediënten:

 • 1 rode ui
 • 1 prei
 • 250 gram kastanjechampignons
 • 1 rode peper
 • zonnebloemolie
 • 750 milliliter water
 • 1 runderbouillonblokje
 • 120 gram mie
 • 150 gram biefstuk
 • 2 eetlepels ketjap manis
 • 0,25 bosje koriander (die heb ik maar weer weggelaten)
 • 100 gram taugé

noedels biefstuk

Ik had iets te weinig water erbij gedaan waardoor de soep gevoel ver te zoeken was… Eigenlijk ziet de foto er best goor uit, maar als je naar de ingrediënten kijkt en je houdt ervan, het is een lekker pittig en voedzaam soepje.

Serie: Making a murderer

Wij hebben nu de hele serie gezien en ik hoop zo dat het vervolgd gaat worden. Want die jongens zitten voor zover ik weet nog steeds vast in het cachot. Wat een onwijs gaaf mens is advocaat Kathleen Zellner, een gehaaide tante waar je niet mee moet spotten. Wat is zij goed in haar vak en alles wordt steeds duidelijker. Zij zijn er gewoon ingeluisd. Of zij nu in het verleden misschien fout zijn geweest, ik weet het niet, maar die moord kunnen zij onmogelijk gepleegd hebben. Ik ga ervan uit dat het verhaal klopt natuurlijk.

En als finish bij zo een beetje iedere KeeK.. Ditmaal Marie in the spotlights, volgende keer weer Toulouse!

 

 

Dat was het weer voor deze KeeK! Doe lekker een warme das om als je naar buiten gaat. Fijne zondag!

handtekening Babs

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
3 jaren geleden

Oh die serie! Daar hebben we ook naar gekeken. Is het niet meer een documentaire? Ik geloof dat Huib het daarom niet zo leuk vond en dus zijn we destijds geswitcht naar een Lumière-serie. Nu trouwens weer bij een goede aanbeland: Top of the Lake.

Evelien
3 jaren geleden

Ik moet echt snel seizoen 2 van Making a Murderer gaan kijken. Ik ben er heel benieuwd naar, maar nu zeker na jouw stukje te lezen. Ik vond die twee advocaten van Steve (zo heette ‘ie toch?) toen al ijzersterk..

Deb
3 jaren geleden

Fijn dat de werkzaamheden opschieten! En die Sabayon ziet er heerlijk uit 😋! Leuk dat Tom zo’n keukenprins is. Nog maar ff van genieten zo lang het kan. Die noedelsoep ziet er trouwens ook goed uit.

chucky1012
chucky1012
3 jaren geleden

Hier ook zulke werkzaamheden gehad.
Ik hoop dat het snel weer normaal zal zijn bij jullie.
Het dessert ziet er zo heerlijk uit 👌

Xoxo

Annette
3 jaren geleden

Wij hadden onlangs de gasleiding in de straat die vernieuwd moest ging ook heel snel. Skoet is ook een bangerd hoor als er een beetje geluid is of de deurbel gaat vliegt ze gelijk naar boven 🙂 Ik ben nu de tweede serie van Cardinal aan het kijken op de Canvas, ook altijd spannend. Fijne zondag!

Irene
3 jaren geleden

Ik hoop dat de werkzaamheden in onze straat ook zo rap gaan, maar dat geloof ik niet. De hele wijk wordt gedaan in 8 tot 9 maanden geloof ik. Zit natuurlijk nog wel bouwvak tussen maar toch. Fijn dat jullie katten niet naar buiten gaan nu. Zou zelf ook als de dood zijn dat ze wat zouden overkomen. Ik moet spontaan denken aan een aflevering van hallo K3. Daar ging Josje op een kat passen en toen zag ze buiten een kat liggen die net leek op de kat waarop ze moest passen. Op dat moment was ze natuurlijk die… Lees verder »

Irene
3 jaren geleden
Reply to  Irene

Volges mij was dit hem https://youtu.be/7P4kRN5VSEs

Wendy
Wendy
3 jaren geleden

Gelukkig is het vandaag zondag en kunnen je katten vandaag veilig naar buiten. Fijne zondag 👍😗