Waterwebinar van A tot SPA + de Theetest! 9 theetest Waterwebinar van A tot SPA + de Theetest!
Artikelen, Food & Drinks, Gezondheid, Lifestyle, Merken, SPA, SPA

Waterwebinar van A tot SPA + de Theetest!

Een tijdje terug was ik aanwezig bij een (online) webinar over SPA mineraalwater. Daarin werd van alles verteld en uitgelegd waar SPA vandaan komt, over de samenstelling, dat SPA volledig klimaatneutraal is en er wat ook een leuke theetest die je ook zelf thuis kan doen. Benieuwd hoe dat ging?
Waterwebinar van A tot SPA + de Theetest! 11 theetest Waterwebinar van A tot SPA + de Theetest!

Perspakket

SPA heeft voor ons bloggers altijd hele leuke perspakketten, zo zat er dit keer een papieren koeltas bij met rits. Later kregen wij ook een 3D bril, waarop je een rondje venen kan ervaren. Je stopt je smartphone er in en dan kan je op YouTube een 3D filmpje bekijken.
Er staat een hoop informatie in onderstaand persbericht, kijk gewoon wat je interessant vindt om te lezen. Het leukste deel voor jullie is natuurlijk de theetest!
Wat denken jullie, zal er veel verschil zijn als je thee zet met gewoon kraanwater of met SPA?
PUUR NATUUR
De natuurlijke mineraalwaters van SPA komen tot stand door een magisch samenspel van de elementen, een bijzondere geologie en een optimale bescherming. In een prachtig, ongerept natuurgebied in de Belgische Venen zijn alle ingrediënten aanwezig voor het ontstaan van SPA natuurlijk mineraalwater. Elk druppeltje regenwater en iedere vlok sneeuw sijpelt in een lange ondergrondse reis door verschillende grondlagen; een prachtig natuurlijk filter! Het resultaat: uitzonderlijk zuiver mineraalwater met een laag gehalte aan minerale
zouten.
Waterwebinar van A tot SPA + de Theetest! 13 theetest Waterwebinar van A tot SPA + de Theetest!

MET LIEFDE BESCHERMD

Al meer dan 130 jaar beschermt SPA met veel liefde haar ongerepte natuur. Het mineraalwater komt uit een van de grootste beschermde natuurgebieden van Europa. Het is maar liefst 13.177 hectare groot; dat is meer dan 26.000 voetbalvelden! De eerste beschermingswet dateert zelfs van 1772; de eerste beschermde zone werd ingesteld in 1889.
Een paar voorbeelden van de bijzondere bescherming:
• Elke vorm van industriële- of landbouwactiviteit in de omgeving van de bronnen is verboden.
• Er mogen geen pesticiden of meststoffen worden gebruikt.
• In de winter wordt er op de wegen in de omgeving van Spa zand gestrooid in plaats van zout, zodat de waterbronnen perfect zuiver blijven.
• De diversiteit in de bossen in Spa wordt nauwlettend in de gaten gehouden: er wordt gezorgd voor een evenwicht tussen loof- en naaldbomen.
• Het bosbeheer gebeurt uitsluitend met machines die draaien op biologisch afbreekbare olie.

MINERAALWATER, BRON VAN ZUIVERHEID

• De mineraalwaters van SPA zijn 100% natuurzuiver
• Het bottelen gebeurt bij de bron, om de zuiverheid van het water te garanderen
• De bron is beschermd tegen elk risico op vervuiling
• De samenstelling van natuurlijk mineraalwater is stabiel in de tijd. Zo drinken toekomstige generaties hetzelfde SPA mineraalwater als wij nu doen.
• Mineraalwater ondergaat geen enkele chemische of microbiologische behandeling
Waterwebinar van A tot SPA + de Theetest! 15 theetest Waterwebinar van A tot SPA + de Theetest!

SPA REINE – de koningin onder de waters

SPA Reine dankt haar naam aan koningin Marie-Henriëtte; zij had een buitenverblijf in Spa en had een grote voorliefde voor dit mineraalwater. Het uiterst zuivere mineraalwater is mineraalarm; SPA Reine is hierdoor geschikt voor de bereiding van babyvoeding en past binnen zoutarme diëten. SPA Reine maakt een ondergrondse reis van twee tot drie jaar.

SPA FINESSE – NATUURLIJK LICHTBRUISEND

SPA Finesse is een prachtig geschenk uit de natuur. Het mineraalwater is namelijk van nature lichtbruisend. De lichte bubbels ontstaan doordat het water, na een tocht van maar liefst 50 jaar, op 600 meter diepte in aanraking komt met carbonaat houdende rotsen die meer dan 1,5 miljoen jaar oud zijn.

SPA INTENSE – KRACHTIGE DORSTLESSER

SPA Intense neemt tijdens de ondergrondse reis van 3-5 jaar nauwelijks mineralen op en is dan ook zeer laag gemineraliseerd. Aan SPA Intense wordt tijdens het bottelingsproces koolzuur toegevoegd. De krachtige bubbels versterken het dorstlessende effect.

Nederlanders over water in IPSOS-onderzoek: ‘Minder beweging gecompenseerd door gezonder eten en drinken’

MADE – 5 maart 2021 || Nederlanders mogen dan door omstandigheden minder bewegen, ze beseffen wel dat dat wordt gecompenseerd door gezonder te eten en te drinken. Vooral het drinken van water voelt bij veel Nederlanders aan als een belangrijk onderdeel van een gezond dieet, zo blijkt uit een IPSOS-onderzoek onder duizend mensen in de leeftijd van 18 tot en met 70 jaar.
Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van SPA mineraalwater. “Bijna iedereen (94 procent) erkent dat water een onderdeel is van een gezond voedingspatroon. Meer mensen drinken water vanwege de gezondheidsvoordelen (77 procent) dan om de dorst te lessen (66 procent)’’, zo constateerden de onderzoekers.
De geïnterviewden drinken water om hoofdpijn te voorkomen en om de nieren goed te laten functioneren. Ook menen ze dat het goed is voor de spijsvertering.
Waterwebinar van A tot SPA + de Theetest! 17 theetest Waterwebinar van A tot SPA + de Theetest!

1,5 liter

Vrijwel iedereen is bekend met het algemene gezondheidsadvies om 1,5 tot 2 liter per dag te drinken, maar ondanks die aanbeveling vinden veel mensen het moeilijk om die hoeveelheid vocht iedere dag tot zich te nemen.
Mensen drinken gemiddeld ruim 4 glazen water per dag; dat is 0,8 liter. Wel wil de helft van de ondervraagden meer water gaan drinken omdat ze dat belangrijk vinden. Van hen drinkt driekwart al twee tot drie glazen meer per dag ten opzichte van een jaar eerder. En dat komt vooral omdat ze nu veel thuis werken, zo stellen ze.
De kwaliteit, puurheid en smaak van water is voor Nederlanders erg belangrijk. Maar als het om de verschillen in kraan/bron/mineraalwater gaat, weet niet iedereen die goed te benoemen.
Zo denkt van de ondervraagden:
• 29 procent denkt onterecht dat bronwater en mineraalwater hetzelfde zijn.
• 44 procent weet niet dat mineraalwater bij de bron wordt gebotteld.
• 39 procent weet niet dat mineraalwater uit grondwater komt.
• 37 procent stelt dat aan mineraalwater mineralen worden toegevoegd.
Ondanks wat mensen zeggen te weten over kraan/bron/mineraalwater, wil bijna de helft van de ondervraagden (43 procent) meer weten over de verschillen in water. SPA begint een online campagne om de kennis over water te vergroten en consumenten zo te stimuleren om meer water te drinken. De mineraalwaters van SPA zijn uiterst puur, met een laag gehalte aan mineralen. Hierdoor is SPA mineraalwater geschikt om onbeperkt te drinken, ongeacht leeftijd en moment van de dag.
Waterwebinar van A tot SPA + de Theetest! 19 theetest Waterwebinar van A tot SPA + de Theetest!

SPA roept Nederlanders op: doe de theetest!

Er is een campagne gaande waarin het mineraalwatermerk Nederlanders oproept om een theetest te doen. Bij deze campagne staat de bewustwording dat er wel degelijk verschillen zijn tussen waters, centraal.
Recent onderzoek (IPSOS, maart 2021) toont aan dat Nederlanders de kwaliteit, puurheid en smaak van hun water belangrijk vinden. Toch weet niet iedereen de verschillen tussen kraan/bron/mineraalwater te benoemen.
43 procent geeft aan wel graag meer over de verschillen in waters te weten.
De SPA-campagne ‘Water is toch water?’ geeft meer inzicht in de verschillen, aan de hand van ‘de theetest’. Deze test toont duidelijk visueel het verschil tussen SPA Reine en andere waters.

Helderder water

Met een eenvoudige test kun je snel en gemakkelijk zien dat SPA Reine anders is dan andere waters. Thee bereid met SPA Reine ziet er vaak aantrekkelijker uit en is helderder qua kleur.
De reden? Het water van SPA Reine is uiterst mineraalarm. Mineralen dragen bij tot het ontstaan van een dun laagje op het oppervlak van de thee, waardoor je thee troebel kan worden.

Goede thee vraagt om goed water

Thee expert Robert Schinkel zet al jaren zijn thee met SPA Reine: “Goede thee vraagt om goed water. Dankzij de lage mineralisatie van SPA Reine krijgt de thee een prachtige kleur, geur en smaak. De thee is levendig en sprankelt.”
Waterwebinar van A tot SPA + de Theetest! 21 theetest Waterwebinar van A tot SPA + de Theetest!

De theetest in 5 simpele stappen

1. Zorg ervoor dat je kunt zien in welk kopje welk water komt (bijvoorbeeld d.m.v. een marker)
2. Schenk 200 ml SPA Reine in één theekopje en 200 ml van het andere water in het andere kopje (gebruik theekopjes die magnetronbestendig zijn)
3. Zet de volle theekopjes in je magnetron tot het water kookt en neem ze er dan uit (tijd en kracht afhankelijk van het type magnetron)
4. Hang de zakjes zwarte thee tegelijkertijd in de theekopjes met kokend water
5. Laat de theezakjes 2 a 3 minuten trekken voordat je ze eruit haalt en roer de thee in ieder glas rustig 2 a 3 seconden door.
Het was leuk om de theetest te doen, ik zag en proefde echt een enorm verschil! Ik ben geen theedrinker, ik krijg bijna altijd last van mijn maag van thee. Met koffie heb ik geen problemen, daar kan ik bij wijze van spreken liters van op.
Thee expert Robert Schinkel had mijn vraag beantwoord over mijn “thee-probleem” en hij zei dat ik wellicht gevoelig ben voor looizuur, maar dat vind je eigenlijk alleen in groene thee en je moet er behoorlijk wat van drinken voor je er last van krijgt( tenzij je extreem overgevoelig er voor bent. Witte, Oolong en zwarte thee zou ik dan wel zonder problemen kunnen drinken. Thee of kruideninfusies die goed voor de maag zorgen zijn (lichte) zwarte thee met gember, muntthee of zwarte thee met munt en rooibosthee.
Je zag dat de kleur van de kraanwater-thee een stuk donkerder was en het rook ook sterker. De thee gezet met SPA was lichter en helderder, de geur was veel aangenamer en de smaak minder bitter. Nu is kraanwater per regio/provincie anders, hier zit veel kalk in het water maar feit blijft dat SPA ervoor zorgt dat je kopje thee veel zachter en prettiger van smaak is. Jeroen opperde dat ik de rest van het SPA water in de koffiemachine moest doen, dan smaakt de koffie ook een stuk lekkerder! Wat inderdaad klopt, veel zachter van smaak!
Misschien leuk als jullie ook eens de theetest gaan doen, benieuwd of jullie de smaak en geur ook veel aangenamer vinden!

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
9 maanden geleden

Wat een gaaf webinar was het hè? En heel interessant, zeker de theetest. Ik was echt flabbergasted door het resultaat. Ik ben zeker vaker mineraalwater (en dan Spa) gaan drinken. Alleen in mijn waterfles met amethist doe ik wel kraanwater, conform de instructie.

bychristiana
9 maanden geleden

Ik vind ook altijd dat er verschil is tussen water en water. Ik drink eigenlijk al jaren mineraalwater en soms als dat op is, drink ik wel eens water uit de kraan, maar dat vind ik toch minder lekker. Ja, heel verwend, I know;-) Thee drink ik de hele dag door, maar dat maak ik met gewoon kraanwater. Het is eigenlijk nooit in me opgekomen om daar mineraalwater voor te gebruiken;)

chucky1012
chucky1012
9 maanden geleden

Zeer interessante test.
Ik ben dan ook een echte theeleut.
Drink vele liters water….
Fijn perspakket.
Goed artikel en zeer leerzaam.

Xoxo

Annette
9 maanden geleden

Ik heb een cooker dus die blijf ik gebruiken. Ben benieuwd of dit toch meer ook een marketing stunt is nu er straks ook op de kleine flesjes water statiegeld wordt geheven? Zouden ze een omzet teruggang verwachten want waarom nu ineens thee zetten met spa? Ik vraag het me af, zie inderdaad een goed verschil maar ik zeg altijd maar zo; waar het komt is het toch donker hahaha

Ilona
Ilona
9 maanden geleden

Leuk ga die theetest eens doen maar vrees dat ik uiteindelijk mijn thee toch met kraanwater blijf zetten. Dol op thee vooral de groene van Clipper en dan (veel) verse gember erin. Jaren geleden in Spa geweest en een rondleiding gehad in de fabriek. Drink graag Spa Henriëtte (minder bubbels). Dat was destijds net nieuw. Denk dat ik we voldoende water drink. Overigens hebben ze in Frankrijk (gewoon in de supermarché) heel veel infusions. Valt mij ook daar altijd op dat die Fransen met wagonladingen water in hun boodschappenkar de winkel verlaten. Daar en ook in Duitsland is het drinken… Lees verder »