KeeK op de WeeK 13- Speed-Shoppen bij Action, Pompoensoep en iemand zijn Moeder...? 9 pompoensoep KeeK op de WeeK 13- Speed-Shoppen bij Action, Pompoensoep en iemand zijn Moeder...?
Artikelen, Films en series, Gezondheid, Huisdieren, Keek op de Week, Lifestyle, Schilderijen, Wonen

KeeK op de WeeK 13- Speed-Shoppen bij Action, Pompoensoep en iemand zijn Moeder…?

Hallo lieve KeeKers! Waar is die zon nu weer gebleven? Wordt het weer wat warmer of niet? Vannacht (van vrijdag op zaterdag) regende het hier keihard en het was ook flink koud… brrr… In deze KeeK: Ik heb 20 minuten gewinkeld bij Action, 3 leuke Noorse series, pompoensoep en zalm, een schilderij van iemands moeder en een “nieuwe” tuintafel.

KeeK op de WeeK 13- Speed-Shoppen bij Action, Pompoensoep en iemand zijn Moeder...? 11 pompoensoep KeeK op de WeeK 13- Speed-Shoppen bij Action, Pompoensoep en iemand zijn Moeder...?

Tuintafel

Ik wilde een tafel in de tuin om aan te eten maar ook om aan te schilderen en dat mistte ik wel. Op marktplaats stond een (bijna) gratis ronde tuintafel tegen een vergoeding van een zak paaseitjes. Geen mooie tafel, maar met een kleed zie je er niks van. Als hij maar stevig staat. en wij konden hem hier vlakbij ophalen.  Daarna een afspraak bij de Action gemaakt voor wat spulletjes om de tafel “aan te kleden”.

Ik kreeg ook zin in paaseitjes dus Jeroen gevraagd of hij ook voor ons een zak wilde halen. Ik had nog een stolp en deze met de eitjes gevuld.

KeeK op de WeeK 13- Speed-Shoppen bij Action, Pompoensoep en iemand zijn Moeder...? 13 pompoensoep KeeK op de WeeK 13- Speed-Shoppen bij Action, Pompoensoep en iemand zijn Moeder...?

Action

Inmiddels ben ik al 2 keer naar de Action geweest, dus 2 keer 20 minuten. De eerste keer had ik niet op mijn klokje gekeken toen zij omriepen dat de mensen die een kwartier binnen waren naar de kassa moesten gaan. Dus ik dacht dat het al tijd was! Achteraf besefte ik dat dat voor de vorige groep bedoeld was dus was ik in 10 minuten al klaar met winkelen! In principe had ik alles al wat ik wilde hebben en de rest is snuffeltijd. Ik vind het zalig om zo winkelen met maar een paar man om je heen, lekker rustig!

KeeK op de WeeK 13- Speed-Shoppen bij Action, Pompoensoep en iemand zijn Moeder...? 15 pompoensoep KeeK op de WeeK 13- Speed-Shoppen bij Action, Pompoensoep en iemand zijn Moeder...?

Ik kocht 2 Kussens voor in de stoeltjes en een tafelkleed (rond hadden ze niet, zal je altijd zien) plus een zonnehoed. Ik bedacht mij dat schilderen met een zonnebril op niet praktisch is, je ziet de kleuren niet meer goed, dus zo een hoed is een uitkomst. Nu zoek ik alleen nog van die zware hangertjes voor aan het kleed, zal je altijd zien, die hebben ze nog niet binnen.

Gegeten

Tom maakte deze heerlijke pompoensoep…

KeeK op de WeeK 13- Speed-Shoppen bij Action, Pompoensoep en iemand zijn Moeder...? 17 pompoensoep KeeK op de WeeK 13- Speed-Shoppen bij Action, Pompoensoep en iemand zijn Moeder...?

En zalm met broccoli en bloemkool.

KeeK op de WeeK 13- Speed-Shoppen bij Action, Pompoensoep en iemand zijn Moeder...? 19 pompoensoep KeeK op de WeeK 13- Speed-Shoppen bij Action, Pompoensoep en iemand zijn Moeder...?

Iemand zijn moeder?

Op Instagram vroeg ik of iemand wist wat ik schilderde. Het is een beroemd schilderij waar ook een film over gemaakt is. Het beertje is een hint. Ik vrees dat niemand het kent, oeps! (Nee, niet beertje Paddington…)

KeeK op de WeeK 13- Speed-Shoppen bij Action, Pompoensoep en iemand zijn Moeder...? 21 pompoensoep KeeK op de WeeK 13- Speed-Shoppen bij Action, Pompoensoep en iemand zijn Moeder...?

Ik moet zeggen dat het wel een van de meest saaie schilderijen is die ik ken, maar het verhaal erachter is wel heel grappig. Als het af is laat ik het zien en vertel ik er meer over!

KeeK op de WeeK 13- Speed-Shoppen bij Action, Pompoensoep en iemand zijn Moeder...? 23 pompoensoep KeeK op de WeeK 13- Speed-Shoppen bij Action, Pompoensoep en iemand zijn Moeder...?

Netflix

Meer Scandinavische films! In mijn vorige KeeK vertelde ik al dat wij tegenwoordig in Scandinavië zitten, qua films dan.. Je kent dat vast wel als je NetFlix hebt, de voorstellen van films uit een bepaald genre las je iets gekeken hebt. Net zoals het algoritme van YouTube. En zo hangen wij al weken in Zweden, Denemarken en Noorwegen rond. Stokoude films maar dat doen niks af aan het kijkplezier!

Mors Elling

Elling (Per Christian Ellefsen) woont al zijn hele leven bij zijn moeder. Hij heeft er geen behoefte aan om uit te gaan en andere mensen te ontmoeten en zijn leven bestaat uit het observeren van de buren met zijn verrekijker. Daarom is hij dan ook niet erg enthousiast als zijn moeder besluit om op vakantie te gaan naar Palma de Mallorca. Maar desondanks gaat hij toch mee, omdat hij vindt dat ‘een vrouw op haar leeftijd een stabiele man aan haar zijde nodig heeft’. Elling realiseert zich niet, dat zijn moeder niet alleen oud is, maar ook ernstig ziek. Zij wil deze laatste reis maken om Elling te laten zien dat het leven groter is dan hun appartement. Bron: Moviemeter

Ik kon geen goede trailer vinden, bij deze hoor je geen spraak maar geeft een beetje weer hoe de film eruitziet.

Ik begin die Scandinavische humor steeds meer te waarderen al is het geen komedie zoals wij die kennen, hij is zeker heel vermakelijk. Het ongemakkelijke en soms obstinate gedrag van Mors die eigenlijk best triest en eenzaam is. Hij bedoelt het goed maar snapt niks van het leven. Hij moet zelfs leren om een telefoon op te nemen, iets wat zijn moeder altijd deed. Praten tegen plastic is maar raar vindt hij. (en eigenlijk heeft hij ook wel een beetje gelijk). Ook in de liefde is het net een stuntelige puber. Het is leuk om de wereld te bekijken zoals hij het ziet, ik heb mij in ieder geval prima vermaakt!

Er zijn 3 delen, na dit deel moet Mors zichzelf zien te redden zonder zijn moeder en komt terecht in een of ander instituut. Samen met een andere bewoner mag hij op zichzelf gaan wonen en de 2 mannen krijgen samen een flat. Plus begeleiding, want zij moeten leren om voor zichzelf te zorgen en een plek in de samenleving zien te krijgen. Dat gaat natuurlijk niet gemakkelijk, Mors wil het liefst weer gewoon binnen blijven en ziet iedere vreemde als een inbreuk op zijn “privacy”.

Marie

Het gaat goed met onze Marie. Ik heb nog steeds geen plasje maar dat komt wel een keer. Ze is wat ons betreft weer helemaal gezond en gedraagt zich gewoon… zoals Marie. Eigenlijk denk ik dat het dieetvoer zijn werk gedaan heeft, wij merken niks geks aan haar dat ze niet goed in haar vel zit of dat ze pijn heeft. Het vele krabben en bijten (haarzelf, niet ons) doet zij ook niet meer en haar ontlasting ziet er prima uit.

Dutjes doen kan ze als de beste! KeeK op de WeeK 13- Speed-Shoppen bij Action, Pompoensoep en iemand zijn Moeder...? 25 pompoensoep KeeK op de WeeK 13- Speed-Shoppen bij Action, Pompoensoep en iemand zijn Moeder...?

 

KeeK op de WeeK 13- Speed-Shoppen bij Action, Pompoensoep en iemand zijn Moeder...? 27 pompoensoep KeeK op de WeeK 13- Speed-Shoppen bij Action, Pompoensoep en iemand zijn Moeder...?

Dat was het weer voor deze WeeK. Fijne zondag!

KeeK op de WeeK 13- Speed-Shoppen bij Action, Pompoensoep en iemand zijn Moeder...? 29 pompoensoep KeeK op de WeeK 13- Speed-Shoppen bij Action, Pompoensoep en iemand zijn Moeder...?

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
1 jaar geleden

Beertje Colargol?!?
Wat fijn dat het wat beter gaat met Marie!
En winkelen, ik voel een tikje weerstand. Ik weet niet wat het is. Het is zo kort dat ik dan denk: ik bestel wel online. Aan de andere kant wil ik mijn zwarte t-shirts en sokken beetje bij beetje gaan vervangen (en verminderen) dus een bezoekje aan Zeeman zou ik dan wel weer willen…

Petra
1 jaar geleden

Wat een leuk overzichtje alweer, fijn te lezen dat Marie het goed stelt. Ik ben er nog niet aan gewoon om te reserveren voor de winkel, al wil ik dolgraag ook nog eens langs de Action! 😉

bychristiana
1 jaar geleden

Ik weet nog dat ik een rond tafelkleed zocht voor onze eettafel, ik vond dat ook heel lastig te vinden toen. Uiteindelijk vond ik er eentje bij Dille & kamille. Leuk dat je even hebt kunnen shoppen. Ik heb tot nog toe nog maar 1 afspraak gemaakt en dat was voor een retour, ik heb eigenlijk kleding nodig maar vind dat toch niet zo handig met dat tijdsslot;-) Fijn dat het goed gaat met marie, wat ligt ze er lief bij met dat pootje.

Deb
1 jaar geleden

Ik heb echt geen idee wat je aan het schilderen bent, je hebt me nu wel heel erg nieuwsgierig gemaakt.. Ik ben benieuwd of ik straks zeg.. ohh ja die of dat ik het echt niet ken. Fijn dat het weer ff kan he, winkelen. Wij waren van het weekend een half uur bij de C&A. Met passen en zo is het best haasten vind ik. Hopelijk wordt alles snel weer normaal, al denk ik dat het nog best even kan duren met al die besmettingen..

Annette
1 jaar geleden

Ik heb vandaag voor het eerst op afspraak gewinkeld en ben even naar de intratuin geweest. Vond het best druk eerlijk gezegd, veel gezinnen en denk dat dat toch echt niet de bedoeling is. Nog even wat Dahlia bollen gekocht, ik ga ze volgende week met de Pasen in de tuin planten.

Tessa
1 jaar geleden

Je bent bezig met James McNeill Whistler, Portrait of Artist’s Mother?

Ilona
Ilona
1 jaar geleden

Leuk die paaseitjes ik ga het straks direct nadoen. Scheelt ook dat je zo niet gedachtenloos een eitje kunt pakken :-). Fijn dat het weer zo goed gaat met Marie! Heerlijke maaltijden weer.Ik vind pompoen altijd zo lastig schoon te maken. En dat van die beer kan ik niet raden. Weet alleen dat dit Teddy van Mr. Bean is en dat ik steeds naast het net viste als ze die bij het K’vat hadden. Verder ken ik alleen Brother Bear (Disney) en Winnie de Poeh. Was vrijdag 20 minuten bij de WIbra maar was eigenlijk niks aan was zo klaar… Lees verder »

chucky1012
1 jaar geleden

Zo fijn dat je daar had geshopt 😉
Voor mij heeft dit allemaal geen zin…
Hoe moet ik dat in een hulpmiddel doen….
Ik heb behalve de supermarkt geen andere winkels gezien….
Wat een goed idee van de tafel voor in de tuin.
Goed idee in ruil voor een zak paaseitjes.
Ik ben er ook naar op zoek maar dan een nieuwe….
Fijn dat het met Marie goed gaat.

Xoxo

chucky1012
1 jaar geleden
Reply to  BeautyByBabs

Dank je voor je tips.
Dat gebeurd ook niet….
Had al naar diverse winkels gebeld en ze kennen me…
Bij click & collect had ik ook al gecheckt….
Zeker erg jammer omdat ik in een woonzorgcomplex woon….
Iedereen die hier woont klagen al maanden…..

Xoxo