01_FOREO_C-Beauty 2019
Artikelen, Huidverzorging

De Beauty Trends van 2019

Tegenwoordig zijn veel mensen bekend met de term K-Beauty (Koreaanse Beauty) en degenen die houden van Harajuku zijn ook bekend met J-Beauty (Japanse Beauty). Maar 2019 zal helemaal in het teken staan van C-Beauty (Chinese Beauty), volgens s ’werelds snelst groeiende beautymerk FOREO.

04_FOREO_Trends2019

Het FOREO-instituut en het Research and Development Lab in Stockholm en Shanghai hebben hun jaarlijkse trendinzichten vrijgegeven. Hoewel sommige trends te verwachten waren zitten er zeker ook verrassingen tussen. FOREO kijkt naar hoe de beautyindustrie invloeden uit de fashion- en techwereld overneemt en hoe dit belangrijker wordt in 2019.

1. C-Beauty  (Chinese-Beauty)

Waarin C-Beauty in verschilt met K- en J-Beauty is dat de China leidend is op het gebied van technologie. Dit brengt een nieuwe en moderne kijk op huidverzorging. C-Beauty draait om technologie toe te voegen aan de normale verzorgingsproducten, dit staat in contrast met de traditionele fabrikanten. Het openen van nieuwe fabrieken, het bedenken van nieuwe innovaties en het verleggen van grenzen op het gebied van beauty-tech zorgt ervoor dat C-Beauty zich het komende jaar verder ontwikkelt.

01_FOREO_C-Beauty

Het is dan ook geen verrassing dat vandaag de dag, de C-Beautymarkt de snelst groeiende markt ter wereld is. De make-up verkoop heeft op zichzelf alleen al een groeiende waarde van 30%. Bedrijven met de nieuwste technologieën die samenwerkingen aan gaan op nieuwe markten zullen deze trend in 2019 nog meer zien groeien.

2. Seizoensinvloeden

De woorden ‘skincare’ en ‘seizoensinvloeden’ hoor je niet vaak samen, maar het gaat echt een ding worden in 2019. De make-up industrie is al seizoensgebonden, nu wordt seasonal beauty steeds groter. Denk aan beauty regimes die verschillen per seizoen. Zoals infrarode verwamde sheetmasks in het koude seizoen en een koelende technologie dat zomers onze huid goed verzorgt. Je huid zal niet alleen heerlijk aanvoelen maar afgestemd worden op het weer – allemaal dankzij de seasonal beauty trend!

3. Active Beauty

In 2018 zagen we al dat veel make-up- en beautymerken ook een overstap maakte naaractive beauty, wat bewijst dat consumenten gezondheid en welzijn nu zien als een geïntegreerd onderdeel van hun schoonheidsregime. Tarte lanceerde een Athleisure Beauty Collection en E.L.F deed ook mee met de trend met hun Workout Ready productlijn. Dit laat zien dat beautymerken opzichzelfstaand bijna niet meer genoeg zijn in 2019, waardoor steeds meer merken beauty met wellness integreren en vice versa. Een voorbeeld hiervan is dat veel gadgets die op de markt gaan komen de perfecte gadgets voor in je sport(school)tas zijn. Wij nemen onze beautygadgets net zo gemakkelijk mee naar de sportschool als een haarborstel. Word fit en zie er goed uit – lichaam en gezicht!

02_FOREO_LUNA2_AthleisureBeauty

4. Home Beauty Tools worden groter

In 2018 vond een grote groei plaats in ‘home beauty’. Veel merken hebben beautyproducten gelanceerd die de consument gemakkelijk thuis kan gebruiken. Van spa level facials, tot aan diep reinigende beautyroutines voor thuis. De beautyindustrie is inmiddels ook te vinden in je eigen badkamer, in plaats van alleen maar buitenshuis. Technologie speelt hierin een grote rol. Zoals techgiganten in de lifestyle als Uber en Airbnb de transport- en accommodatie-industrie hebben veranderd, zorgt beauty tech nu ook echt voor een verandering in de beautyindustrie.

5. Instagrammable Packaging

Inmiddels is het zo dat bijna iedereen alles deelt op social media. Als iets niet gedeeld wordt op Instagram is het zowat niet gebeurd. In 2019 gaat het om de looks en verpakking van producten, hierin pakken merken groots uit. Denk aan wat Glossier, Tilbury en  FOREO hebben uitgebracht en denk dan nog net een stap verder. We kunnen limited edition lines, seizoensgebonden verpakkingen en super opvallende, insta-worthy beautyproducten verwachten. Als je er goed uit ziet (op je socials), voel je je ook goed.

03_FOREO_LUNAfofo_AdapdableBeauty

6. Customized Beauty

Coca Cola heeft een aantal jaar terug de namen op de labels van de flessen gehad, daarna zagen we de Monogram fashion trend bij grote designermerken als Gucci en Burberry. In 2019 gaan we zien dat de schoonheidsindustrie de trend van gepersonaliseerde producten overneemt. Als het niet gepersonaliseerd is, is het product niet in. Overweeg dus geen andere schoonheidstool, tenzij het is voorgeprogrammeerd om aan je behoeften te voldoen, of het product kunstmatige intelligentie integreert om met je mee te groeien en in de loop van de tijd te leren wat bij jou past. FOREO’s LUNA fofo, die in 2018 is gelanceerd, draait om personalisatie en brengt zo verandering in op de manier hoe we naar onze traditionele beautygadgets kijken.

7. Superfoods

Tegenwoordig is geen trendlijst compleet zonder superfoods. Komend jaar draait het om collageen en witch hazel (toverhazelaar), dit laatste staat bekend om het helpen te kalmeren bij roodheid en ontsteking. Vorig jaar was er een groei van 305% in zoekopdrachten naar witch hazel, wat bewijst dat de vraag ernaar hoog is.

Google Trends data heeft ook onthuld dat de vraag naar collageen tot recordhoogte is gegroeid en dat China (zie C-Beauty) één van de drie landen was waar die vraag het meest groeit.Product Marketing Manager bij FOREO, Dalia Fernandez denkt dat de C-Beauty trend groter kan worden dan de K-Beauty daarvoor. “China is niet alleen leidend op het gebied van beauty technologie, maar ze geven ook een nieuwe vorm aan seizoensinvloeden in de schoonheidsindustrie – zo is het ook bij veel van de trends die we zien en dit zal zich in 2019 doorzetten. Het is een van de snelst groeiende markten ter wereld en inmiddels is de rest van de wereld er klaar voor.”

06_FOREO_UFO mini_App
“De enorme ontwikkelingen op het gebied van schoonheid bieden een nieuwe en moderne kijk op huidverzorging. Nu steeds meer merken overgaan op producten voor thuis die kwalitatief traditionele spa- en dermatologische behandelingen gaan evenaren zodat de consument hier gemakkelijk van kan genieten. We leven in een tijd dat consumenten thuis oplossingen willen voor al hun schoonheidsbehoeften, merken zullen hier rekening mee moeten houden. Bij het FOREO-instituut ontwikkelen we ons huidverzorgingsgamma voortdurend en innoveren we met nieuwe technologieën om ervoor te zorgen dat we aan de behoeften van onze klanten voldoen. 2019 wordt een geweldig jaar voor smart beauty,” voegt Fernandez eraan toe.
Ik ben sinds kort helemaal fan van de Foreo UFO, wat is dat een fijn apparaatje! Een sheetmasker nemen vond ik altijd best een gedoe, vaak sluiten ze niet lekker aan op je gezicht en in het begin is zo een sheetmasker ook nog eens ijskoud. En ik ben al zo een koukleum, brrrrr… Wil je mijn review nog nalezen over de Foreo UFO, dat kan natuurlijk!

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Evelien
3 jaren geleden

Oh god haha, Instagrammable Packaging, wat klinkt dat raar zeg. Maar ik geloof wel dat het een slimme zet gaat zijn. Instagram is zo’n groot beauty platform aan het worden!
Leuk om te lezen!

Annette
3 jaren geleden

Leuk hoor, ik vind het ook leuk om over trends te lezen, ik pik er toch vaak dingen uit op maar heb ook vaak wel gelijk een beeld van dingen die niet voor mij zijn of waar ik niets mee heb. Heerlijk, we gaan weer een leuk jaar tegemoet. Laat maar komen zou ik zeggen.

Tessa
3 jaren geleden

Interessant om te lezen! Weer veel nieuwe dingen geleerd

bychristiana
3 jaren geleden

Leuk om te lezen! Ik vraag me dan altijd af hoe wij straks als ‘oude omaatjes’ terug kijken op deze periode, met al die ‘slimme tools’ voor onze huidverzorging;-)

chucky1012
chucky1012
3 jaren geleden

Leuk artikel 👌
Een goed gereinigd gezicht is een must als men ergens woont waar zoveel luchtvervuiling is door fabrieken, uitlaat gassen van vrachtwagens, auto’s motoren, etc….

Xoxo