Paco Rabanne - 1 Million Lady Million Privé 9 paco rabanne Paco Rabanne - 1 Million Lady Million Privé
Artikelen, Parfum

Paco Rabanne – 1 Million Lady Million Privé

Pow! Blop! Wizz!

In 1968 deed Brigitte Bardot de onomatopeeën zinderen in het liedje van haar minnaar en songwriter Gainsbourg. Klik! Tjsak! Bam! Twee jaar eerder maakte Paco Rabanne zijn opwachting in de modewereld en begon hij popsterren aan te kleden met metalen plaatjes. Zijn agenda was op zijn minst provocerend te noemen: ‘Creëren is choqueren!’

Met een vingerknip gaan we terug in de tijd: in 2008 veroorzaakte Paco Rabanne heel wat deining  in de parfumeriewereld met een heuse gouden staaf. 1 Million is flamboyant,  brutaal, iconoclastisch. Lady Million, zijn vrouwelijke alter ego, volgt in 2010.

Samen vormen zij het blitzpaar van het decennium. Vrijgevochten verleiders. Ravissant. Fascinerend.

Paco_Rabanne_Range

 

 

De toekomst behoort hen toe

Rode loper, paparazzi, spotlights. Hollywood, Parijs, Londen, Sint-Petersburg. Luxe, rijkdom, glamour, leegte. Een beetje verveling en al te veel geklets …

Een steelse blik en een knipoog. Klang! Hij neemt haar hand en voert haar mee. Samen zetten ze het op een lopen, ze geraken de weg kwijt, verschuilen zich. Hij is Clyde, zij is zijn Bonnie. Hun enige doel is de kick van de adrenaline, drijvend op koude rillingen, stimulerend, om gek van te worden. Een safe opent met een vingerknip. Daar liggen ze. Oogverblindend glanzend, kostbaar: de beroemde goudstaaf en de fonkelende diamant.

 

PACO-RABANNE_MILLION-MB-RANGE-EXTENSION_BTS-5

Terwijl de deur achter hen dichtklapt en de halve wereld hen op de hielen zit, overlopen de partners in crime hun avonturen, als in een film.

Zodra de dag aanbreekt, zijn ze verdwenen. Enkel hun legendarische parfum zindert nog na. Vinger op de lippen. Wat was dat? Sst … Zwijgen is goud. De toekomst behoort hen toe.

 

Vol als amberkleurig goud

Niemand kleurt de mode zo goud als Paco Rabanne. Halverwege de jaren zestig schitterde Françoise Hardy in een jurk gemaakt van fijne gouden plaatjes (hij woog maar liefst 9 kilo) met een kraag belegd met zo’n 300 karaat aan diamanten. Die gloed was een bron van inspiratie voor de flacon van 1 Million, de dure goudstaaf die in 2008 door Noé Duchaufour Lawrance werd hertekend. Zij liet het glas slijpen in de vorm van de Regent, de beroemde diamant van meer dan 400 karaat (in ongeslepen vorm) die in de zeventiende eeuw in India werd ontdekt en nu deel uitmaakt van de Franse kroonjuwelen en in het Louvre wordt bewaard.

 

1Million-Prive-White

In de Privé-versie worden de flacons opgelicht door een verduisterd licht. Het goud kleurt warmer, met een ondertoon van amber, terwijl de vergulde plaatjes op de dop er geen twijfel over laten bestaan: ‘Privé’! De achterzijde is bloot en doorzichtig en laat de aanwezigheid van een amberkleurig vocht vermoeden. Paco Rabanne onthult altijd weer net genoeg – het is een spel dat  hij meesterlijk beheerst.

 

1 Million Privé, de geur

Zeven jaar geleden ontwikkelde Christophe Raynaud 1 Million Eau de Toilette, omringd door Olivier Pescheux en Michel Girard. De leerachtige, dierlijke geur belicht een toets van bloedmandarijn en kaneel. Precies die laatste twee ingrediënten, vlammend en sprankelend, behield hij voor 1 Million Privé.

1Million-Prive-LM-Prive

Met een twist sublimeert hij de geur en verankert er edele materialen in die hem verheffen van klassiek tot uniek.

Het hart is een onbekend avontuur: waterpijptabak verrijkt met kostbare mirre. De basis is warm en sensueel: een huwelijk tussen absoluut van tonkaboon en mythische patchoeli. Zinderend explosief! Dit is een mix van zeldzame materialen in warme koper- en goudtinten met oosterse weerspiegelingen van mirrehars en de matte diepgang van tabak. De 1 Million Privé-man krijgt gestalte: elegant, soms een tikje lichtzinnig, vaak extreem. Hij daagt nooit op waar je hem zou verwachten en loopt altijd uit de pas … intens als hij is.

 

Lady Million Privé, de geur

‘Verslavend’, ‘betoverend’, ‘verboden’ … Wanneer Anne Flipo, ontwerpster van Lady Million en  nu ook van de versie Privé, het parfum van deze fascinerende en onweerstaanbare vrouw beschrijft, komt een hele wereld tot leven, in geurige golven. Rond oranjebloesem en vibrerend hout trekt  Lady Million Eau de Parfum de kaart van de verleiding en overhaalt haar partner tot een  paringsdans die net niet gevaarlijk is. Lady Million Privé laat het daar niet bij: ze gaat nog een stap verder naar afgelegen, hypnotiserende gebieden, sensueel en oriëntaals.

 

LadyMillion-Prive-White-2

Een onverwacht trio van zonnige heliotroopbloem, warme en romige vanille en framboos maakt de betovering compleet.

In de zachte, fascinerende basis maakt de cacaoboon zijn opwachting, gevolgd door honing en zinderende patchoeli. Het effect is bedwelmend en onweerstaanbaar, als een golf van warmte, zinnelijk en alles omhullend als een zachte siroccowind. Het verlangen lonkt, deze geur helpt je ontsnappen.

 

Partners in crime

 

PACO-RABANNE_MILLION-MB-RANGE-EXTENSION_BTS-3

 

Zij is net zo blond als hij bruin is, even verleidelijk als hij mysterieus is. Hana Jirickova is Lady Million, een gouden meisje in een leren jumpsuit, als een actrice uit ‘De speelvogels’, naar een idee van Julien Dossena voor Paco Rabanne. Haar ogen verraden dat zij graag op het scherp van de snee leeft. Het topmodel met de goddelijke trekken poseerde reeds voor de allergrootsten, maar daarnaast geniet zij volop van het leven.

Na twee jaar Parijs woont de Tsjechische tegenwoordig in New  York. Terwijl Hana haar opleiding voltooide aan het Art Institut in Praag, trainde Sean O’Pry, haar partner in crime met het gezicht van 1 Million, zijn goddelijke lichaam met American football in zijn geboortestad in Georgië. Met zijn atletische lichaamsbouw en petroleumblauwe ogen werd hij op 17-jarige leeftijd gespot door een modellenbureau.

Hij past alvast in het plaatje van de mythische supermodellen: even knap als Greg Hansen en al net zo charmant als Werner Schreyer … Sean O’Pry is onweerstaanbaar, gemaakt voor het avontuur. Een gouden jongen dus, voorbestemd om harten te stelen en dat van zijn onvermurwbare Lady te behagen.

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Melike
5 jaren geleden

Wat omschrijf je dit geweldig!! Die man is ook echtwel heel aantrekkelijk. Lijkt mij zo een heel spannend geurtje waar ik binnenkort maar even aan moet ruiken;)

Yvonne
5 jaren geleden

Mooi advertising hebben dit soort merken toch he, echt goed opgezet. Ik hou het voorlopig bij mijn nieuwe geurtje 🙂

YuSt
5 jaren geleden

Mooi om te lezen hoe de geur is ontworpen.

Tamara TS
5 jaren geleden

Wat een geweldig stuk heb je geschreven!!! En mij heel nieuwsgierig gemaakt naar deze nieuwe Paco Rabanne. De vorige versie gaat er hier snel doorheen, zowel mijn man als ik dragen Millions graag!