agapornis rug tom
Artikelen, Huisdieren, Over mij

Ik heb een nieuwe vriend! Mijn eigen lovebird…

Mijn nieuwe vriendje is zo lief! Ben echt verliefd op hem.

Soms kletst ie de oren van mijn hoofd, soms is hij lekker aan het slopen. Als ie in bad gaat, kijk ik graag naar hem. Hij is een vegetariër. En soms schreeuwt hij ook wel. Maar ach, dat neem ik maar voor lief.

agapornis rug tom

 

Mag ik jullie voorstellen: Vriendje!

Vriendje hangt op zijn kop en eet graag trosgierst. dat is een traktatie. Hij heeft speeltjes en kan daar heel zoet mee zijn.

Agapornis vriendje

Mijn honden en katten, 2 goudvissen, ratjes, chinchilla’ s en wandelende takken zijn er niet meer. Ik had mij voorgenomen nooit meer een (kooi) dier te nemen en toch ben ik overstag gegaan. Het was zo stil in huis. En eigenlijk zijn huisdieren verboden. Maar ach, zo een klein vogeltje… duiven zitten ook op balkon.

Hoe kwam ik op het idee om een vogeltje te kopen?

Simpelweg door een dierenwinkel in te lopen. (Ik zou, net als een gokverslaafde een straatverbod moeten krijgen in de buurt van asiels en andere plekken waar dieren zitten eigenlijk). En aangestoken door de leuke filmpjes op Facebook. En ik voelde mij ook een beetje eenzaam. Als je dieren gewend bent, het verzorgen, het thuiskomen en er is een blij ‘vriendje’ die je opwacht, dan is het stil om mij heen als er gewoon plots niets is. Een leegte.

Vriendje is een Agapornis, een dwergpapegaai, een lovebird, een perzikkop/hoofd.

Agapornis vriendje

 

Ik had echt helemaal niets met vogels, maar toen ik las dat je ze tam kan maken, en dat je ze kan meenemen onder de douche (hoe geinig is dat?) was ik verkocht.

In de dierenwinkel was Vriendje een beetje een outsider. Ik ben 3 dagen langs de winkel gegaan om te kijken hoe het met hem was. Hij zat met een paartje in een kooi en probeerde wanhopig contact te maken, maar zij wilden niets van hem weten.

Als ik tegen hem praatte, hield hij zijn kopje scheef en luisterde naar mij. Zo schattig!

vriendje kopje scheef

 

De eigenaar heeft hem nog bij andere vogels gezet om te kijken of er een match met een vriendinnetje kwam, maar nee hoor… de andere vogels wilden niets van hem weten. Ik heb het idee dat het een mannetje is, maar het kan net zo goed een pop (meisje) zijn….

En dan komt mijn ‘redder- moederkloek gevoel ‘naar boven. Ik weet het, laat mij in een asiel kijken en ik kom geheid terug met een huisdier.

Ik vind hem zo mooi, juist omdat ie nogal vale kleuren heeft. Niet die felle kleur die je vaak ziet. En hij glimlacht de hele tijd.

Het kan lang duren, maar geduldig probeer ik hem steeds meer te laten wennen aan mijn hand. In het begin was hij panisch. Niet vreemd, want toen ik hem meenam vond hij het niet zo leuk dat hij gepakt werd en in een doosje moest zitten. Gelukkig is de dierenwinkel hier om de hoek.

Meer Foto’s!!! (jullie zien vast wel dat ik helemaal uit mijn dak ga met mijn nieuwe camera)

 

Agapornis vriendje

 

 

17 juni begon ik met deze blogpost. Hij is nog steeds bang voor onze handen, maar vliegt inmiddels gewoon door het huis. Het is een klein boefje en een kleine sloper.

  • Zijn favoriete plek is het wasrek. Dan helpt hij mij mee met de was ophangen.
  • Als ik in mijn kamer zit komt ie af en toe langsvliegen, of landt ie op mijn laptop.
  • Hij is dol op de bos krullen van Tom. Als de Playstation aan gaat, zit ie er helemaal klaar voor. Vindt hij geweldig!
  • Badderen is niet zo zijn ding. Sommige dwergpapegaaien willen iedere dag in bad, andere één keer in de twee weken.
  • Hij is dol op druiven(takjes), mijn lavendelplant is ook niet veilig meer, en knabbelt graag op zonnebloempitten.
agapornis op wasrek
Vriendje wil de was ophangen…
agapornis toetsenbord
Vriendje wil ook bloggen!
agapornis bad
Vriendje in bad… 🙂

Hij is inmiddels schouder-tam, hoofd-tam, tafel-tam, maar ik moet nog geduld hebben zodat hij ook mijn handen vertrouwt… Tips zijn welkom!

Jullie begrijpen dat ik natuurlijk nog veel meer leuke foto’s heb van mijn Vriendje en ik hou jullie op de hoogte van zijn avonturen!

handtekening Babs

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Hennie
6 jaren geleden

Wat een schatje! En wat een mooie kleuren heeft hij! Ik ben benieuwd naar het vervolg! Hopelijk vertrouwt hij je handen snel!

Debbie
6 jaren geleden

Een nieuw vriendje, wat leuk! Ik heb er ook zo eentje gehad. Die kroop graag onder mijn trui, zo tussen schouder en borst. Kon hij uren blijven zitten slapen. Zo stil, dat ik een keer naar de bieb was gefietst en pas binnen erachter kwam dat ik ‘m nog ‘droeg’ 🙂

Annette - Ann Ages Gracefully

Superleuk ik heb vroeger twee parkieten gehad, leuke beestjes. Veel plezier met je birdy-friend 🙂

Fleur
6 jaren geleden

Leuk dat je weer een maatje hebt. Ik snap wel dat je weer een huisdier hebt genomen. Zonder is inderdaad wel heel erg stil.

chucky1012
chucky1012
6 jaren geleden

Wat leuk!
Hoe heet dit vriendje van je?

chucky1012
chucky1012
6 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Leuke naam 😉