Astrid Harrewijn Miss Communicatie
Artikelen, Boekentips, Lifestyle, Over mij

Chicklits die ik lezend verslind

Ik was na een aantal informatieve boeken weer even toe aan wat luchtiger kost. Gewoon wat toffe chicklits die lekker weglezen!

Zij vielen mij direct op, de cover zag er zo vrolijk uit. En deze boekenreeks bestaat uit 3 delen, dus als de eerste mij bevalt, heb ik nog wat om naar uit te kijken. Net zoals bij een televisieserie, dan crave je naar meer afleveringen.

Ik heb het over de boeken van schrijfster Astrid Harrewijn.

Astrid Harrewijn Miss Communicatie

Miss Communicatie

Dit grappige en ook spannende boek gaat over drie vriendinnen, bijna dertigers, die samen een ‘huiskamer’ delen. Het eerste deel gaat over Didi.

Journaliste Didi werkt aan een artikel over Twitter, dé kans om zich te bewijzen bij haar hoofdredacteur. Wanneer ze ontdekt dat twee vrouwen opeens zijn verdwenen uit alle sociale netwerken, ruikt ze een primeur. 
Astrid Harrewijn Miss CommunicatieDoor research gaat ze met haar huisgenoten Lein en Iris naar een Twitterparty in Noordwijk – tegelijk het perfecte excuus om een ouderwets feestje te bouwen. Op de dansvloer loopt Didi de knappe Joep tegen het lijf en ze is op slag verliefd. Maar klopt alles wel aan Joep? Terwijl haar vriendinnen toe zijn aan een nieuwe stap in hun leven, stort Didi zich op haar artikel en ontdekt de schokkende waarheid.

Omdat het in Utrecht afspeelt, waar ik geboren ben, spreekt het nog meer tot de verbeelding. Meestal lees ik één hoofdstuk voor het slapen, maar als ik meer tijd kon vrijmaken, dan zou ik dit boek in één ruk willen uitlezen. Hoewel, wie wat bewaard, heeft nog wat 🙂

 

 

Miss Match

Nu ben ik aan het tweede boek begonnen. Deze gaat over Lein, de vriendin van Didi en Iris.

Miss MatchVan jobhopper tot zakenvrouw. Twaalf ambachten, dertien ongelukken: dat is Lein. Maar als ze voor zichzelf begint met een afslankproduct wordt dat een groot succes. Ze verhuist naar het hippe Amsterdam-Zuid en raakt bevriend met haar chaotische expat-buurvrouw. En dan is er nog Jonas, Leins assistent en rots in de branding, die maar één ding wil: een kind, samen met zijn vriend Bert. Terwijl Lein de wereld verovert, komt haar bedrijf in gevaar door vals spel. En wat moet Lein met Matthijs: de enorm aantrekkelijke China-deskundige, die niet van zakenvrouwen houdt?

Ook zo’n heerlijk boek, lekkere schrijfstijl. Lein neemt je mee in haar avontuur om haar business tot grotere hoogte te brengen. Tussendoor heeft zij haar handen ook nog vol aan haar buurvrouw, die een nervous break down kreeg, toen haar man ervandoor ging met de au pair.

Wat leuk, een boektrailer in een video!

Ik ben op de helft van het boek en kan niet wachten om hierna aan haar derde boek uit deze serie te beginnen. Namelijk Miss Verstand.  Over Iris, de psychologe.

Over de schrijfster:

Astrid Harrewijn woont met haar gezin in Hilversum. Ze heeft rechten gestudeerd en houdt zich nu bezig met vertalen en lesgeven. Zij deed in het voorjaar van 2006 mee aan de Jill Mansell schrijfwedstrijd, georganiseerd door het weekblad Flair en uitgeverij Sijthoff. Uit meer dan honderd inzendingen werd haar werk uitgekozen als de allerbeste en allerleukste roman.

Wil je ze ook lezen? In de rechter balk van mijn blog kan je ze direct bij Bol.com bestellen. En voor meer informatie over de schrijfster Astrid Harrewijn, check haar website!

handtekening Babs

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Nicolette
7 jaren geleden

Leuk Babs, dat zij lekker eigentijdse boeken en je hebt het zo wervend verteld dat ik meteen aan deel 1 wil beginnen. Moet helaas nog even wachten, want er liggen nog 2 boeken waar ik al in bezig ben. Dit is zeker een goede tip voor de meivakantie. Dan mag het, lekker ontspannend lezen.

chucky1012
chucky1012
7 jaren geleden

Leuke leestips!

Debbie
7 jaren geleden

Ooh, ik ga mijn ereader weer eens opladen geloof ik. Die boeken lijken me leuk! Had er wel al van gehoord, maar wist niet precies van het onderwerp. Thanks. Heb je de boeken uit de Shopaholic serie ook gelezen? Die vind ik ook zo leuk, wel in het Engels met die leuke Britse humor!