botox_dilemma
Artikelen, Boekentips, Lifestyle

Boekentips! Botox, Kraamhulp en Zeemansbruid

Tips voor leesvoer!

Ik heb deze maand 3 toffe boeken gelezen namelijk:  Het Botox Dilemma van Natalie Huigsloot, De Kraamhulp van Esther Verhoef en  van Judith Visser Zeemansbruid.

Nu kan ik daadwerkelijk zeggen: Lezen jullie mee?

lees tips

Het Botox Dilemma

botox_dilemma

In ‘Het botoxdilemma’ geeft journaliste (en veertiger) Nathalie Huigsloot een vrolijke kijk op het ouder worden. Ze maakt een rondgang langs psychologen, psychiaters, sociologen, cosmetisch artsen, bekende Nederlanders en ervaringsdeskundigen als zijzelf, op zoek naar verlossing van de dwang er jong te blijven uitzien. We leven namelijk in een tijd waarin we steeds ouder worden, maar we willen er steeds jonger uitzien. Nathalie Huigsloot biedt vrouwen hoop met haar ontwapenend eerlijke en geestige boek. Want de vrees voor het uiterlijk verval is wel degelijk te bestrijden, zelfs zonder botoxspuit!

Wat vond ik ervan?

Wat is dit een leuk boek! Grappig geschreven, maar met een serieuze gedachte: Word ik eigenlijk gelukkiger als ik een rimpel minder heb? Lopen mannen weg als een vrouw een fronsrimpel heeft? Vrouwen willen er zelf jonger eruitzien, een paar jaartjes eraf snoepen. Hetzij voor hun beroep, hetzij voor hun zelfbeeld. Zal ik wel… of zal ik niet.

Natalie Huigsloot heeft een heel relaxte manier van schrijven. Ik vond vooral haar gesprekken met de cosmetisch artsen erg leuk. Ook omdat ik ze allemaal ‘ken’. (van naam, niet persoonlijk)

Te koop bij Bol.com

 

De Kraamhulp

de_kraamhulp_Esther_Verhoef

Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamhulp. De baby is lief en gezond, maar Didi’s herstel gaat langzaam.

Miriam, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin…
De kraamhulp beschrijft tien beslissende dagen uit het leven van drie jonge vrouwen. Kwetsbaarheid, wilskracht en moordlust vinden elkaar in een beklemmende, ontroerende pageturner: Esther Verhoefs engste thriller ooit.

Wat vond ik ervan?

Jeetje, wat een spannend boek! Bijna iedere vrouw die moeder is geworden heeft vast wel een kraamhulp over de vloer gehad. Je blijft maar lezen in dit boek, en vond het zo goed beschreven, dat ik het idee had dat ik er zelf bij zat. Wat er allemaal door het hoofd gaat bij zo een psychopaat… heel eng.

Te koop bij Bol.com

Zeemansbruid

zeemansbruid

Ursula Klein is leuk, blond en single. Iedere ochtend jogt ze met haar broer over de Erasmusbrug om daarna als rechercheur bij de Rotterdamse politie aan het werk te gaan. Maar wie is de maniakale tegenspeler van Ursula die levenloze en naakte lichamen van afgedankte vrouwen in de Rotterdamse straten achterlaat? Vanaf het moment dat ook haar broer ongewild betrokken raakt bij deze zaak is Ursula niet meer te stuiten en is ze gedwongen haar eigen grenzen steeds opnieuw te verleggen.

Kan ze nog iemand vertrouwen?

Wat vond ik ervan?

Ik moest even wennen aan de ik-vorm bij meerdere personen. Op het eind gebeurd er iets vreemds, wat ik niet helemaal kan plaatsen, maar oké. Het is als een rollercoaster. Een vreemde wending in het verhaal.

Maar briljant bedacht en spannend tot aan het eind. Leest als een trein en smaakt naar meer!

Te koop bij Bol.com

Gisteren ben ik weer naar de bibliotheek gegaan en heb nog 3 boeken van Judith Visser gehaald. Ik hoop… ik denk op zeker dat het weer heel wat uurtjes leesplezier geeft!

handtekening Babs

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
chucky1012
7 jaren geleden

Leuke leestips.

Annette - Ann Ages Gracefully

Leuk Babs, ik merk dat ik zelf ook een beetje moeite heb met boeken die in de ik-vorm zijn geschreven. Weet niet hoe dat komt. Dat Botox boek lijkt me ook leuk.