De Smartphone - Van Strijkijzer naar Slank Model 9 smartphone De Smartphone - Van Strijkijzer naar Slank Model
Artikelen, Lifestyle

De Smartphone – Van Strijkijzer naar Slank Model

Toen wij laatst onze laminaatvloer legden, was ik alle kastjes aan het uitruimen en verhip, daar lagen onze oude telefoons. Wij bewaren ook echt alles. Soms vraag ik mij af wanneer een model ook 10 jaar later nog steeds actueel is. Of zouden ze er dan nog meer high-tech uitzien en kijken wij straks wat lacherig naar de smartphones die wij nu hebben?

De Smartphone - Van Strijkijzer naar Slank Model 11 smartphone De Smartphone - Van Strijkijzer naar Slank Model

Foto: Shutterstock

Ik weet nog wel dat ik een uitklapbare smartphone wilde hebben. Beter dan dat strijkijzer waar ik mee liep. Dat uitklappen stond zo cool. Dat deden ze in films namelijk ook. Ik heb wel moeten wennen aan een kleiner model smartphone, ik was in het begin bang dat ze mij niet konden horen. Want je mond kwam niet in de buurt van de microfoon. Je had plots iets je in je handen wat voor geen meter leek op de telefoon thuis bij je ouders.

Mijn ouders hadden een bakelieten telefoon met een draaischijf en toen er telefoons met druktoetsen kwamen stond het hele gezin vol verwondering te kijken. Wat modern was dat, onze monden vielen open!

retro telefoon

Foto: Shutterstock

Daarnaast lag altijd zo een dik telefoonboek, met van die verfrommelde, bepotelde hoekjes. Wat een tijd!

Telefoonnummers hoef je niet meer te onthouden, alles sla je op in je telefoon. Ook hoeven wij niet meer in een rij te staan als wij willen bellen, thuis en buitenshuis. Ik denk ook direct aan die groene telefooncellen van de toenmalige PTT. Wat vond ik het erg toen zij die weg haalden. Je kon er ook altijd lekker schuilen als het goot. 😉

telefooncel

Foto: Shutterstock

Hoera voor de smartphone!

Ik ben gelukkig niet super verslaafd, maar het is een onmisbaar iets tegenwoordig. Zeker als je ook een blog hebt, zoals ik. Foto’s maken, Facebook in de gaten houden, Twitter checken, andere blogs volgen, maar ook je agenda bijhouden, boeken lezen en – niet te vergeten – je kan er nog mee bellen ook!  😉

Ik moet toegeven dat ik liever mail dan bel. Jeroen e-mailt gewoon vanaf zijn Samsung Galaxy S7. Ik ben iets te kippig om een email op te stellen, dat doe ik nog steeds het liefst vanaf mijn laptop.

Ik heb zo een beetje ieder merk gehad behalve de IPhone. Huawei, Samsung, Sony, Nokia, LG hebben wij allemaal al gehad. Ik weet nog steeds niet wat nu echt de meerwaarde van de IPhone is, behalve dat hij ontzettend duur is. Wie het mij kan uitleggen mag het doen.

smartphones

Fotograferen

Ik heb een redelijk goede camera maar toch fotografeer ik het liefst met mijn smartphone. Het beeld is scherp en mijn camera wil nog wel eens weigeren als het te donker in huis is. Gekmakend…PIEP! En dan dat rode vierkantje in het midden. Te weinig licht. Momenteel ben ik de fotografie cursus van Miss Sentinelli aan het volgen, en probeer ik alle foto opdrachten goed uit te voeren. Maar ik moet altijd weer mijn spiekbriefje erbij houden over de belichtingsdriehoek . Dat geheugen van mij …

Jarenlang heb ik een Samsung smartphone gehad en hij deed het meer dan goed. De ene keer verleng ik alleen mijn abonnement en de andere keer kies ik voor een nieuw model erbij. Zeker als een aanbieding op dat moment de moeite waard is. En hey, ik ben ook heel gevoelig voor alle nieuwe snufjes.

 

Laatst kwam ik er achter dat je met een smartphone ook mooie blurry achtergronden kan krijgen. Bij product fotografie in ieder geval lukt dat heel goed. Ik denk niet dat het lukt als ik bijvoorbeeld zou poseren op straat of in een bos.

Nogmaals, wie het weet mag het zeggen!

Een smartphone is niet meer weg te denken en met alle social media helemaal niet meer. Ik kan mij bijna niet voorstellen dat later smartphones er weer heel anders uitzien. Met nog meer functies. Telefoons die je geuren van parfums kan laten ruiken? Technisch onmogelijk zou je zeggen. Maar wie had er ooit gedacht aan auto’s, reisjes naar de maan of… echte strijkijzers?

Maar laten wij afspreken, als wij een etentje hebben, zullen we ze dan even wegleggen? Na het fotograferen van het eten welteverstaan. 😉

Fotograferen jullie liever met een camera of vinden jullie de smartphone ook voldoen?

#spon

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
bychristiana
5 jaren geleden

Ik maak foto’s altijd met mijn camera, tenminste, foto’s die ik gebruik voor mijn blog en die ik op vakantie maak. Ik heb een heel oude telefoon en de kwaliteit van die foto’s is dus echt bagger. Wat ik wel vaak doe is foto’s maken met deze telefoon van dingen die ik moet onthouden, als een soort reminder voor mezelf.

Iris
5 jaren geleden

Grappig artikel! Ik had laatst ook een oude Samsung gevonden, de E530 ladyphone die iedereen toen wilde. Echt geinig om te zien hoe snel dat verandert. Ik fotografeer overigens wel gewoon met mijn camera, die vind ik beter dan mijn smartphone.

Sylvia
5 jaren geleden

Leuk geschreven! Mijn telefoon heeft op dit moment veel kuren dus zit ook te overwegen om een samsung galaxy s7 te kopen. Haha ja die telefooncellen vond ik ook altijd erg handig om te schuilen voor de regen. Wij hadden trouwens ook zo’n bakelieten telefoon met draaischijf. Ik vond dat draaien altijd zo leuk😃

Wendy
Wendy
5 jaren geleden

Ik maak soms foto s met mijn telefoon, niet vaak. Maar ik ben aan het sparen voor een mooie fotocamera, waarmee ik super mooie foto s kan maken, maar wel makkelijk te bedienen. Want daarin ben ik geen held! 🙂