smoothies shakes juices biotona
Artikelen, Biotona, Food & Drinks, Gezondheid, Lifestyle

Detox met Biotona Phyto-Detox- Review

Ik heb het vaker gezegd, af en toe je lichaam detoxen is niet zo een slecht idee. Ons lichaam stapelt in de loop der jaren allerlei gifstoffen op en zeker als je zoals ik veel medicijnen moet slikken, dan is een detox kuurtje goed om je lichaam enigszins te resetten. Biotona Phyto- Detox heeft een mix die vol zit met allerlei ingrediënten om je lichaam te laten detoxen. Ook kreeg ik een receptenboekje vol met lekkere recepten voor smoothies & juices van Biotona. Kijk maar mee als je nog een lekker recept voor een powerdrink zoekt!

biotona fyto-detox (2)

In Biotona Phyto-Detox zitten maar liefst tien 100% biologische stoffen waaronder mariadistel en artisjokblad. Deze ondersteunen de lever bij zijn ontgiftende en reinigende werking. Curcuma (geelwortel) stimuleert de vetvertering  en heeft nog meer heilzame kwaliteiten zoals de bevordering van de natuurlijke weerstand. Over curcuma heb ik al eerder geschreven, een super anti-oxidant!

smoothies shakes juices biotona

Wat zit er nog meer in de Phyto- Detox van Biotona?

  • Chorella: Deze ééncellige groene wateralg  bevat een schat aan fytonutriënten evenals het groene poeder van tarwegrassap.
  • Brandnetel en paardenbloemwortel dragen bij tot de inwendige zuivering
  • Venkel werkt verzachtend op de darmen. (vaak ook geadviseerd voor baby’s die last hebben van darmkrampjes)
  • Yacon (zonnewortel) uit de Boliviaanse Andes bevat 40% inuline, oplosbare vezels die de darmwerking bevorderen. Inuline is belangrijk voor de opname van mineralen en helpt tegelijkertijd bij het afvoeren van gifstoffen uit het lichaam.

Phyto-Detox® is hiermee een zeer compleet superfoodmengsel ter ondersteuning van een ontgiftingskuur.

Tarwegrasssap heb ik overigens heel lang geleden zelf gekweekt. Ik had een bak vol met gras wat je daarna moest malen in een speciale pers om het sap eruit te krijgen. Maar wat was dat een goor goedje! Ik ben een makkelijke “eter” maar dat vond ik enorm smerig om te drinken. Gelukkig proef je het in deze mix niet.

Shakes & Juices

smoothies shakes juices biotona

Ik kreeg ook dit leuke boekje opgestuurd. De recepten die erin staan zijn makkelijk te bereiden, lekker en hartstikke gezond.

In het boekje staan smoothies & juices voor anti-aging, detox, sport, feelgood drinks, heart health and metabolism, vitality, breakfast and lunch, kids, men & women en infused waters. Plus een uitleg over alles wat met je gezondheid te maken heeft. Voor ieder wat wils dus!

Recept Green Detox:

Tegen vermoeidheid, mentale dipjes, huiduitslag etc…

  • 1/2 komkommer
  • 2 handenvol boerenkool of spinazie
  • 1/2 appel of peer
  • 1 citroen (geschild)
  • 1cm gember
  • 1 handvol ijsblokjes

Stop alles in de juicer of zoals wij deden, mix het met de staafmixer, doe er een theelepel Phyto- Detox bij en je hebt een super-super food!

Ik heb geen echte detox kuur gevolgd, maar ik merk wel dat ik veel minder last heb van een opgezette buik (lucht/ gas) en mijn stoelgang is verbeterd. Gezien alle goede ingrediënten die erin zitten zie ik het ook als een voedingssupplement. Is het puur lekker? Nee, maar ook niet vies. Het smaakt “groen” 😉

biotona puur

Enjoy!

Maak jij wel eens smoothies of juices?

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
4 jaren geleden

Heel lang geleden heb ik een groene smoothie gemaakt van Jamie Oliver. Ik weet dat er spinazie in zat, maar wat er verder in zat ben ik vergeten. Het was niet vies maar toch heb ik het niet opnieuw gemaakt. Ik ga het weer eens opzoeken, je hebt me geinspireerd 😉

Rory
4 jaren geleden

Mmmmm. Dat klinkt goed en ziet er ook goed uit. Het lijkt mij heel fijn om te doen en goed om te weten dat het met een staafmixer ook lukt. Dat is namelijk het enige wat wij hebben 😉 Vaak haak ik af als ik lees dat je een keukenmachine of echt een bijzonder apparaat nodig hebt.

Elke
4 jaren geleden

Dit klinkt op zich zeker niet slecht!

chucky1012
4 jaren geleden

Klinkt heel goed!
Ja ik hou van smoothies.

Xoxo