kast voor na
Artikelen, Budget, DIY

DIY: Pimp die klerekast!

Oud wordt weer als nieuw!

Nee, ik ga het niet hebben over plastische chirurgie, maar over knutselen. Een metamorfose van een kast… DIY dus 🙂

Al die leuke en lekkere spullen, potjes met crème, flessen bodylotion, zeepjes, make-up, haar en- styling producten… mijn kamer staat er vol mee. En omdat ik heel zuinig ben qua gebruik, duurt het een eeuwigheid voordat het echt op is.

Dus zocht ik een kast. Neuzen op marktplaats, bij de tweedehands winkel en online bij Ikea. Allemachtig, wat zijn die krengen duur!

En dan krijg je zo’n Willy Wortel lamp-momentje. Er staat toch een kast in de schuur met allerlei rommel?

Vol met oude verfblikken, verroest en met zo’n lekker dik vel erop. Gereedschap wat te er ligt te stikken van het lachen, omdat we niet eens bij die kast kunnen komen, Er  stond zoveel troep voor dat de deur nauwelijks open kon.

DIY pimp je kast schuur

 

Ik hou van georganiseerd, maar zoals het nu er allemaal bijstaat, een huishouden van Jan Steen momenteel,  kan ik nooit een hamer en een spijker vinden als ik hem nodig heb. Dus die kast werd door mij opgeëist. Mijn! Hahaha! (klinkt nogal demonisch, maar zo voelde het ook…)

Deze kast is zeker 20 jaar oud. Hoe weet ik dat?

Omdat er nog schattige stickers opzaten. Het was de kast waarin de luiers, babyhemdjes en kleertjes van Tom lagen.

Gewapend met een schuursponsje en een krachtig sopje heb ik hem onder handen genomen. Bij de Action plakplastic gekocht, een big smile naar de man in huis, die dat heel goed en netjes kan en plakken maar. (ik heb geen geduld om dat  te doen, krijg altijd luchtbellen en knip alles scheef af)

Ook van die anti-slipmatjes gekocht voor op de plankjes en in de lades en tadaaaa! Een nieuwe kast is geboren!

kast beplakt

 

Dus mijn ingrediënten voor deze metamorfose zijn:

  • Een goed plan
  • Een schuursponsje en wat schoonmaakmiddel ( Wil je het wat krachtiger op smaak brengen, neem dan JIF)
  • Plakplastic, 2 rollen (Action)
  • Anti-slipmatjes (Action of het Kruidvat)
  • Iemand die de kast naar boven wil sjouwen

 

kast inhoud 1

Hoewel een echte inloopkast nog steeds op mijn Overpriced Wishlist staat, ik ben er voorlopig heel erg blij mee! 😉

Dit is een herblog… de kast staat nu in de keuken, een schuur hebben wij niet meer. hoewel de lades niet meer helemaal top zijn, het is nog verder een prima kast.

Knappen jullie wel eens meubels op?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *