Babs Ijkelenstam 13 weken
Artikelen, Dr. Zein Obagi ZO® Medical products, Huidverzorging, Reviews

Pigmentvlekken, rimpeltjes weg en weer een stevige huid? Ja, hoor… Het kan!

Wil je graag jouw huidconditie verbeteren?

Ik had jullie beloofd nog het resultaat te laten zien, dus bij deze! Hebben jullie deel 1 (Mijn huid weer in topconditie met ZO Medical!) al gelezen, het begin van mijn nieuwe huidregime om huidslapte, rimpeltjes en  pigmentvlekken aan te pakken?

Nu mocht ik 2 nieuwe producten toevoegen aan mijn dagelijkse verzorging, namelijk ZO Medical C-Bright en Brightalive.

Hier zie je het resultaat na 6 weken, kijk snel verder hoe ik eruitzie na 13 weken!

Babs Ijkelenstam 6 weken
Rechts: Na 6 weken ZO Medical

We gaan nu dagelijks alle stappen volgen, alleen de Glycogent hoeft niet meer. (Een innovatieve exfoliëring versnellend product ontwikkeld om inflammatie te verminderen en toekomstige schade te voorkomen)

En er zijn wat aanpassingen , want ZO Medical kwam met 2 nieuwe producten, waar alle beauty liefhebbers warm voor lopen: Producten waarin Vitamine C zit.

Vitamine C is essentieel voor de vorming van collageen (bindweefsel). Dit collageen is nodig om de huid te verstevigen. Wil het effect hebben, dan moet het minstens 4% Vit.C bevatten (C-Bright heeft maar liefst 10% !) en het moet ook in een stabiele vorm zijn. (Vitamine C is zeer instabiel en kan heel slecht tegen vocht, licht en zuurstof)

                            C-Bright™

C-Bright

C-Bright™ 10% Vitamine C Serum biedt een krachtige dosis gestabiliseerde, pure vitamine C om de huid te verhelderen en de textuur te verbeteren. Bevordert een meer egale huid en gaat de vorming van nieuw overtollig pigment tegen. Deze watervrije formule wordt geactiveerd door contact met het natuurlijke water in de huid en maximaliseert exfoliatie en verhelderende effecten om een stralende en egale huid te onthullen.

 

 

 

 

BrightaliveBrightalive™

Brightalive™ maakt gebruik van een multi-actieve pigmentatie-aanpak, gebruikmakend van klinisch bewezen op alpha-arbutine gebaseerde bio-engineered plant phytotechnology om de melanine productie te remmen. Ultra stabiele vitamine C en een geavanceerd enzym voor exfoliatie verminderen epidermale pigmentvlekken en stimuleren epidermale vernieuwing voor een egale huidteint en textuur.

Dus je kan wel zeggen dat mijn verzorgings- protocol naar een hoger level werd gebracht.

 

 

De C-Bright zit in een tube (net zoals tandpasta) met een pompje.In het begin prikte het wel een beetje. Niet de eerste keer, maar na een paar keer smeren. Je moet daar echt even doorheen. Maar net zoals bij alle andere producten went je huid er geleidelijk aan en daarna ervaar je meer een tintelend gevoel.

De geur is overigens heerlijk! Verse sinaasappeltjes!

De Brightalive voelt zachter aan. Deze is ook wat romiger van structuur.

De C-Bright breng ik op na de vaste 3 stappen: Reinigen (Oilacleanse), Scrubben (Exfoliating polish) en de pads (Oil Control), gevolgd door de Brightalive.

Het is ongelooflijk hoeveel crème er uit die tubes en flacons van ZO Medical komt! Steeds denk ik dat alles nu wel onderhand leeg moet zijn, maar nee, hoor, zo’n kleine tube van 30 ml, die gaat zeker anderhalve maand mee. Lekker zuinig dus.

Ik zet mijn nieuwe protocol even op een rijtje, dan weten jullie exact welke stappen ik op een dag doorloop:

Iedere ochtend:

  1. Oilacleanse
  2. Exfoliating Polish (scrub)
  3. Cebatrol
  4. C-Bright   (2 pompjes over het hele gezicht)
  5. Brightalive: (2 pompjes, aan 1 heb ik eigenlijk al meer dan genoeg… klein hoofdje? )
  6. Brightenex
  7. Daily Power Defense SPF 30
  8. Oclipse SPF 50

Avond:

Stap 1, stap 3, stap 4, stap 5, en als laatste de Retamax.

Retamax Vermindert de tekenen van veroudering en helpt toekomstige schade aan de huid te voorkomen, dankzij een formule van zeer krachtige retinol afgeleverd in de cellen met een innovatieve micro-emulsietechniek, antixidanten uit stamcellen en bio-memetic enzymen. Het helpt de huid te verjongen door de natuurlijke productie van collageen en de natuurlijke hydratatie van de huid een boost te geven.

Het  antioxidantsysteem van stamcellen beschermt het gevoelige DNA in de cellen tegen schade door vrije radicalen (denk aan onder andere UV-straling, roken, alcoholgebruik, stress, luchtverontreiniging, etc.) en voorkomt zo toekomstige huidveroudering. Daarnaast beschermt Retamax de nieuwe, gezonde huid tegen ontstekingsgerelateerde schade aan de huid, veroorzaakt door bijvoorbeeld een te hoog suikergehalte in de huid. 

Pictures!

De 3D foto’s (gemaakt met de Quantificare 3D LifeViz-II camera) liegen er niet om, iedere keer zie je een significante verbetering van mijn huidconditie.

Dat was ook het leukste moment als ik bij De Huidacademie voor controle langsging.

Het moment van de waarheid. Natuurlijk zie ik het ook in de spiegel, maar deze foto’s zijn haarscherp.

Babs Ijkelenstam 13 weken
Rechts: Na 13 weken ZO Medical

ZO Medical Babs Ijkelenstam-17wkn-4-op-een-rij

Vinden jullie het ook niet bizar? Het kan dus wel, maar je moet alle voorgeschreven stappen (onder begeleiding) volgen en dan krijg je dit resultaat.

Mijn huid moest in die weken door diverse stadia; wat rode, gevoelige plekken (Restoracalm was dan mijn redder in nood) , een ietwat trekkerig en droog gevoel, (dat zijn wij helemaal niet gewend, omdat we eeuwig blijven pappen en nathouden) maar het vervellen op zich viel eigenlijk reuze mee. Ik denk dat de Brightalive, de Ossential Daily Power Defense en de heerlijke, verzachtende Oclipse sunscreen en primer dit goed tackelde. Ik had geen moment het gevoel had er niet ‘toonbaar’ uitzag.

Kijk, de foto’s liegen er niet om, geen fotoshop en ik mag mijzelf nu wel ‘ervaringsdeskundige’ noemen…ahum 🙂 Ik hoef er weinig voor te doen, de producten van ZO Medical, ontwikkeld door Dr. Zein Obagi doen het voor mij. Super!

ZO Medical Babs Ijkelenstam voor en na
Voor en na, wat een verschil!

Check ook even de website van ZOSkinHealth.nl en wil je nog alles nalezen, klik dan ook op deze pagina!

 

Dit artikel stamt uit 2014, maar ik vond het zo een geweldig resultaat, dat ik dit artikel een upgrade heb gegeven. 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
angela
angela
4 jaren geleden

Jij hebt toch ook ‘vroeger’ de nu derm lijn gebruikt van Obagi? Waarin verschilt deze lijn tov de Medical lijn van Obagi? Ik gebruik nu nl de Nu derm lijn en ben daar wel benieuwd naar. Thanks.

Aileen
4 jaren geleden

Wauw, wat een gaaf resultaat! Heel bijzonder. En dan eens denken aan die mensen die altijd maar hard roepen ‘dat crèmes niets doen’…

nora
nora
6 jaren geleden

Hallo ik ben nu 10 week bezig met zo medical in het begin was ik erg te vreden ondanks de schilfers maar sinds 2 week heb ik last van meeeters en ontstekingen hier had ik nooit last van ben geneigd ermee te stoppen

Elle de Jonge
7 jaren geleden

oeps lees ik nu pas ….spectaculair…..gelukkig eens een vrouw van mijn leeftijd die duidelijk in beeld brengt hoe het allemaal kan,
Heb mezelf voor de keuze gesteld of ik ga beginnen met de Hannah producten (al eens de clearface set gehad) of de lijn van ZoMedical: echter hier niks in de buurt vlgs mij.
woon in het oosten van het land…zit hier een Hannah therapeute…maar eens zien

Mw Elle d Jonge
7 jaren geleden

Elle de Jonge · Vrije Universiteit Amsterdam
oeps lees ik nu pas ….spectaculair…..gelukkig eens een vrouw van mijn leeftijd die duidelijk in beeld brengt hoe het allemaal kan,
Heb mezelf voor de keuze gesteld of ik ga beginnen met de Hannah producten (al eens de clearface set gehad) of de lijn van ZoMedical: echter hier niks in de buurt vlgs mij.
woon in het oosten van het land…zit hier een Hannah therapeute…maar eens zien

Annette
7 jaren geleden

Wow wat een groot verschil en wat ziet het er mooi uit. Heel goed!