3D foto JC IMP
Anti- aging, Artikelen, Dr. Zein Obagi ZO® Medical products, Medisch cosmetische behandelingen, Reviews

Een stevige aanpak tegen rimpels en pigmentvlekken, hoe pak je dat aan?

Pigmentvlekken en rimpels zeg ik liever gedag. En heb je last van acné, rosacea of melasma? Lees dan zeker even verder!

ZO Medical

Ik was in 2014 begonnen met een heel nieuw regime om mijn huid weer stralend, jonger en  egaler te krijgen. Met een merk waar ik zelf al heel mooie resultaten mee heb gehad, was het niet dat ik er na een jaar mee gestopt ben. Waarom?

Als Beautyblogger test ik van alles op het gebied van cosmetica en anti-aging. Ik kijk of de claims kloppen en blijf natuurlijk altijd onderzoeken of iets ook daadwerkelijk werkt. Toen ik na mijn Blue Peel stopte met het regime van Dr. Zein Obagi veranderde mijn huidconditie weer.

Die ging weer terug naar hoe deze eerst was. Ik gebruikte ook te weinig producten met een goede zonbescherming. Dus In mijn geval: pigmentvlekken, een doffe huid en rimpeltjes.  Op zich natuurlijk logisch, onze huid is een levend orgaan en zoals Dr. Zein Obagi altijd verteld, als je je huid jaren gaat pamperen met moisturizers en niet zorgt voor een goede zonbescherming, gaat het bergafwaarts met de conditie. (Ik vergelijk het even: als je je spieren niet traint dan verslappen ze weer)

dr zein schaakbord

Ik ga de komende tijd veel aandacht aan de producten van ZO Medical besteden en kijken hoe mijn huid hierop reageert, maar wil eerst goed uitleggen wat voor producten het precies zijn. Ook jongere mensen met acné, rosacea, melasma en andere huidcondities kunnen  ZO ®Medical goed gebruiken. Het is niet alleen gericht op anti-aging. Dus doe je voordeel ermee, mocht je gericht aan de slag willen gaan om je huid echt te verbeteren!

Claudia Anna van Liempt van de Huidacademie zag selfies op mijn blog staan en vond het zo jammer dat mijn huid die een paar jaar geleden in topconditie was er nu weer minder stralend en egaal uitzag , dat ze voorstelde om mij met de nieuwe producten van ZO® ofwel Zo Medical , ontwikkeld door de Amerikaanse Skin Health expert Dr. Zein Obagi, te gaan behandelen.

Ik had bij de Huidacademie een Blue Peel gehad en ik was absoluut onder de indruk van het resultaat! Dus ja, heel graag!

Ik was vereerd dat ik met de nieuwe lijn van Dr. Zein Obagi aan de slag kon, ik weet dat het een krachtige, heftige maar effectieve behandeling gaat worden, mooi ouder worden is leuk, maar jonger ogen is natuurlijk veel leuker!

Maar Babs, je ziet er toch goed uit en sproetjes zijn toch leuk?

 

Dank je, ja en nee…

Ik ben niet de jongste meer, maar voel mij gewoon geen 55 jaar. Op zich heb ik goede genen, maar wat ik zo leuk vind aan dit ‘vak’ is het onderzoeken wat er allemaal mogelijk is op het gebied van huidverbetering en anti-aging. Of het nu met merk A of merk B is. Trial and Error. Verslapte huid, verloren glans, rimpels… Iedereen krijgt er vandaag of morgen mee te maken.

pigmentvlekken

Foto: Shutterstock

Sproetjes zijn schattig,  op je neus en een paar op je wangen, maar naarmate de jaren verstrijken worden sproeten alsmaar groter en donkerder. Kijk maar naar de handen van oudere mensen, daar lees je de leeftijd zo van af. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat rimpeltjes minder ‘oud’ ogen dan pigmentvlekken.

Kijk, bij haar vind ik het geweldig om te zien! (maar het is dan ook een heel mooi en jong meisje).

shutterstock_670115545

Foto: Shutterstock

Als beautyblogger moet je ook wel ijdel zijn, anders was ik wel een, ik noem maar wat, een foodblogger geworden.  (Niet dat zij niet ijdel zijn, maar jullie begrijpen wel wat ik bedoel)

Ik word tijdens de behandelperiode  perfect begeleid bij de Huidacademie door de huidtherapeuten en ga om de 2 weken voor controle naar Veghel. Er worden 3D foto’s gemaakt en wij houden telefonisch contact. Dit zijn namelijk producten die precies afgestemd worden op hoe je huid reageert en dat is per persoon verschillend. De begeleiding is perfect. (En gezellig, ook niet onbelangrijk)

Deze foto is gemaakt bij mijn eerste bezoek. Je ziet duidelijk veel zonschade en gesprongen adertjes. Ik ben nu al heel wat weken verder en ik denk dat jullie ook versteld zullen staan als je de opeenvolgende 3D foto’s ziet… maar die bewaar ik voor mijn volgende blogposts!

3D foto JC IMP

Het zijn pittige producten. Mijn huid wordt niet dichtgesmeerd met “vochtinbrengende” crèmes , waardoor deze ‘lui’ wordt… Nee, juist het tegenovergestelde: mijn huid leert zich weer te vernieuwen en te herstellen. Naarmate je ouder wordt nemen de collageen- en elastinevezels af waardoor de huid aan ‘kracht’ verliest. Ja, dat zie ik zelf in rap tempo gebeuren.

Toe ik startte met het protocol begon ik in overleg met de huidtherapeute met deze stappen:

Ochtend

 1. Oilacleanse
 2. Exfoliating Polish, 7 x per week voorzichtig scrubben.
 3. Cebatrol, Flesje leeggieten in het potje met de pads. 1 schijfje heeft voldoende product voor het hele gezicht.
 4. Brightenex, 2 x per week aanbrengen (1 pompje)
 5. Glycogent, 1 x per week (1 pompje)
 6. Daily Power Defense, 7 ochtenden per week. (1-2 pompjes)
 7. Oclipse-C SPF 50, iedere ochtend en om de twee uur opnieuw aanbrengen.

Avond

 1. Oilacleanse
 2. Cebatrol, 1 Pad, aanbrengen over het gehele gezicht tot het schijfje droog is
 3. Retamax, 2 x per week aanbrengen

Indien nodig: Restoracalm, deze kalmeert de huid.

Over de producten die ik gebruik:

1. ZO®MEDICAL OILACLEANSE™

 

 

ZO®MEDICAL OILACLEANSE™
Inhoud: 240 ml.

Deze dual-action reiniger exfolieert en reinigt de huid met overmatige talgproductie. Het verwijdert talg en andere onzuiverheden, waardoor de huid gereinigd wordt en acne vermindert.

 • Vermindert de factoren die bijdragen aan ontstekingen in de huid
 • Helpt in het verminderen van ongewenste bacteriën op de huid
 • Bevordert de exfoliatie

Verpakking:

Een tube met een handige klikdop, gesealed met aluminiumfolie. hygiënisch verpakt dus.

De geur en huidgevoel:

Een zacht-zoete geur, hoe meer water je toevoegt, hoe romiger deze wordt. Mijn huid voelt zo schoon, alleen al na deze cleanser!

 

2. Offects Exfoliating Polish:

Offects Exfoliating Polish:

Ronde magnesium kristallen exfoliëren dode huidcellen, stimuleren de celvernieuwing en zorgen voor een heldere, zachtere en egalere teint. Maar er zijn nog meer voordelen: Vitamine A, C, C-Esters en Vitamine E zorgen voor een krachtige anti-oxidantbescherming in de huid, daar waar zij de bescherming moeten bieden.

Ster-ingrediënten en -eigenschappen:

Ronde magnesium kristallen

 • Minimaliseren huidirritatie
 • Verwijderen droge huid en geven glans
 • Verbeteren de huidstructuur (zacht)
 • Een microdermabrasie behandeling voor thuis

Vitamine A, C, C-Esters & E

 • Zorgen voor een anti-oxidantbescherming
 • Geven een boost aan de collageenproductie

Verpakking:

Onder de draaidop zit nog een extra plastic lid.

Geur en huidgevoel:

De geur kan ik moeilijk beschrijven. Het ruikt vrij neutraal, vind ik. De flinterdunne, bijna glasachtige deeltjes zorgen ervoor dat mijn huid na het afspoelen waanzinnig glad aanvoelt. En een instant glad gevoel dus. Weg dode huidcellen, hallo fijne nieuwe huid!

 

3. ZO®MEDICAL  CEBATROL™ + CEBATROL-PADS™

cebatrol

ZO®MEDICAL  CEBATROL™ + CEBATROL-PADS™   Inhoud: 75 ml.

Een versterkend en therapeutisch acneproduct, dat acne behandelt en verdere uitbraken voorkomt. De bewezen exfolianten verwijderen dode huidcellen op effectieve wijze. De pads bevatten tevens een demulcens-complex (emollient) om de huid te kalmeren en roodheid te verminderen.

 • 2% salicylzuur om de talgproductie te reduceren
 • Mandelic acid vermindert ontstekingveroorzakende factoren, die irritaties veroorzaken
 • Triclosan geeft aanvullende antibacteriële voordelen

Verpakking:

In de verpakking zit een flesje met de vloeistof (het flesje is met plastic rondom geseald) en een potje met 60 ronde droge pads. De vloeistof giet je over de pads in het potje, waarna ze doordrenkt zijn en klaar voor gebruik.

Huidgevoel:

De pads moet ik ‘s morgens en ‘s avonds zachtjes over mijn gezicht wrijven, totdat de pad droog is. Dit product kan na verloop van tijd wel aardig gaan prikken. In het begin wordt je huid gevoeliger, maar het is goed te doen.

4. ZO®MEDICAL BRIGHTENEX

Dr. Zein Obagi

ZO®MEDICAL BRIGHTENEX™ Inhoud: 75 ml.

Brightenex

Ontwikkeld om de 3 stadia van huidpigmentatie doelgericht aan te pakken middels de gepatenteerde, ‘bio-vectored microsphere’-aflevertechniek. Het is geformuleerd om de huidtoon en –kleur te egaliseren en wordt aanbevolen als eerste stap in de behandeling van hyperpigmentatie.

Synergetische Retinol-formule

Een mix van krachtige retinol (1%), melanineremmers en antioxidanten worden afgeleverd in de huid, om snel de kwaliteit van de huidtoon te verhelderen en egaliseren. Daarbij minimaliseert deze veelomvattende, multi-actieve formule roodheid van de huid, veroorzaakt door omgevingsfactoren, en helpt deze een eenmaal herstelde, egale huidtoon te onderhouden.

Verpakking en geur:

Een flesje met pompsysteem. De Brightenex is geurloos.

5.ZO®MEDICAL GLYCOGENT™


Inhoud: 75 ml.

Een innovatieve exfoliëring versnellend product ontwikkeld om inflammatie te verminderen en toekomstige schade te voorkomen. Actieve ingrediënten verbeteren de mitose en dragen bij aan de correctie van huidverkleuring.

 •  Het krachtige glycolzuur- en melkzuurcomplex zorgt voor vernieuwing van de epidermis
 • Anti-inflammatoire ingrediënten zorgen voor een verminderd optreden van irritaties op de huid
 • Bewezen antioxidanten voorkomen toekomstige huidschade

Verpakking en geur:

Een pompflacon, ruikt niet echt lekker, je ruikt inderdaad een ‘zuurtje’. (Zoals sterrenkoks dat zo mooi uitdrukken)

 

6. ZO®MEDICAL RETAMAX™

Retamax  Actieve Vitamine A Micro-Emulsie

Gebruikmakend van een innovatieve micro-emulsie technologie, dragen de krachtige retinol (1,0%), vermengd met plantstamcel antioxidanten en biomimetische proteïnen, bij aan het ongedaan maken van de zichtbare tekenen van veroudering en helpen ze bij het voorkomen van toekomstige schade.

 

 

 

Inhoud: 75 ml.

Stimuleren van de collageenformatie en de huidbarrièrefunctie

RETAMAX™  helpt bij huidverjonging door het activeren van de natuurlijke vorming van collageen en het bevorderen van het herstel van de huidbarrière door het omhoog reguleren van de productie van hyaluronzuur, de meest belangrijke, natuurlijke hydratatiefactor.

Antioxidantreactie

Dit bio-cellulaire antioxidantsysteem dient als blokkade tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen, draagt daarmee bij aan de bescherming van kwetsbaar, cellulair DNA en richt zich daardoor op de voornaamste initiators van toekomstige veroudering van de huid. Door irritatie door inflammatie en antiglycatie optimaal onder controle te houden en zo de huid te verdedigen tegen inflammatie-geïnitieerde huidbeschadiging, helpt RETAMAX™ ervoor te zorgen dat de nieuwe, gezonde huidtoestand onderhouden blijft.

RETAMAX™ Micro-emulsiesysteem

 • Hooggeconcentreerde vitamine A stimuleert het natuurlijke wederopbouwproces van de huid
 • Antioxidant en anti-inflammatoire werking met vitamines C en E en plantaardige buddleja stamcellen
 • Bio-mimetische proteïne-activatie voor huidregeneratie
 • Micro-emulsietechnologie ondersteunt snelle aflevering van de belangrijkste ingrediënten

Verpakking en huidgevoel:  Tube met klikdop, de geur is heerlijk friszoet

Geprezen door veel huidartsen, maar een product waarmee je niet zelf mee aan de slag moet gaan. De huid wordt rood en gaat vervellen. Iets waar veel mensen even van schrikken. Wees niet bang, het hoort erbij. En het gaat ook weer weg.

 

7. Ossential Daily Power Defense

Ossential Daily Power Defense

Dit krachtige DNA herstellende serum werkt de hele dag door, met tijdvertragende retinol om beschadigde cellen te herstellen en te beschermen tegen toekomstige schade. Het stimuleert de cel-activiteit zodat de huid zichzelf kan verjongen.

Ster-ingredienten en -eigenschappen:

Enzymen (ultrasomen en roxisomen)

 • Moedigen de huid aan om het DNA-herstelmechanisme de schade zelf te laten herstellen

 Krachtige anti-oxidanten

 • Herstellen snel UV schade opgedaan in het verleden
 • Helpen preventief tegen toekomstige schade

 Retinol en Matrixyl 3000

 • Verminderen de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels
 • Egaliseren de huidtoon
 • Verminderen de zichtbaarheid van hyperpigmentatie
 • Verbeteren de dermale huiddikte en stevigheid

 Omega-6 Ceramide

 • Houdt vocht in de huid vast
 • Vermindert ontstekingen

Verpakking en huidgevoel:

Dit is zo’n heerlijk product, met een zeer zuinig pompsysteem. Zacht voor mijn huid en brengt de boel weer tot rust. De voorgaande producten zijn best heftig en zodra ik deze en de Oclipse (zie de volgende stap) aanbreng, kalmeert alles en voelt mijn gezicht zijdezacht aan!

 

7. Oclipse-C SPF 50

Dit is alles behalve een ‘gewone’ zonnebeschermer. Het is uitgeroepen tot innovatief cosmetisch product van het jaar 2008 door de ICMAD (US) en de wereldwijd 10 miljoen lezers van TotalBeauty.com riepen het in 2009 uit tot “Beste Sunscreen van het Jaar”. Niet alleen omdat het een geweldige zonnebeschermer is maar omdat het meer biedt dan dat! Een product dat u elke dag wilt gebruiken,zelfs als de zon niet schijnt. Het bevat natuurlijke melanine en een breedspectrum UVA/UVB bescherming. Als u een ding goed wil doen voor uw huid, gebruik dan dit product.

Ster-ingredienten en -eigenschappen:

Melanine, titaniumdioxide en zinkoxide

Beschermen tegen UVA/UVB zonschade en verminderen de zichtbare tekenen van veroudering

Advanced lipopeptide

Helpt de collageenproductie te stimuleren

Humectanten en emolliënten

Hydrateren de huid

Verpakking en huidgevoel:

Wat een briljant flesje. Je moet een kwartslag  draaien aan de bovenkant en zo komt het pompsysteem tevoorschijn. De substantie is romig, ruikt poederig en smeert goed uit. Heel zuinig in gebruik. Waar ik helemaal happy mee ben, is dat er geen witte waas op mijn gezicht achterblijft, er zit ook een lichtbruin tintje aan en geeft een mooie, matte finish. Fluweelzacht.

 

ZO® MEDICAL RESTORACALM™ 

ZO® MEDICAL RESTORACALM™

Inhoud: 50 ml.

Restoracalm is geschikt voor alle huidtypes en ontwikkeld om roodheid te verminderen, de huid te kalmeren en de huidbarrière te herstellen. Het geeft direct comfort en hydratatie aan de (gevoelige) huid. De exclusieve mix aan ingrediënten verzorgd de huid en vermindert roodheid en schilfering. ‘Silk sericin’ proteïne ondersteunt het natuurlijke herstelproces, helpt de huid te beschermen tegen zonbeschadiging en verbetert de huidkwaliteit in het algemeen.

 • Vermindert roodheid en huidirritatie
 • Stimuleert en herstelt de barrière functie van de huid
 • Geeft comfort en hydratatie aan de droge of gevoelige huid

 

 Ziet er spannend uit, nietwaar?

Dit was mijn eerste kennismaking met deze nieuwe lijn. Na 2 weken zagen wij al een verschil. de pigmentatie was al minder en mijn huid voelt ook lekker glad aan. Oilacleanse is een heerlijk product om de huid te reinigen, je voelt je schoon, zonder een vettig laagje achteraf, en heerlijk fris!

Nu gaan wij door, het protocol wordt heel precies toegespitst aan mijn huidreactie. Zo’n huidreactie is gewoon nodig, anders smeer ik voor niets. Natuurlijk ga ik ook ietwat vervellen (niet zoals je verbrand bent door de zon) maar geen resultaat zonder schilfertjes, om de huid intensief te vernieuwen… Exact zoals Dr. Zein Obagi ook zegt: “FIGHT AGING, FIGHT HARD!” Kom maar op, ik ben er klaar voor! 

fight aging fight hard

To be continued!

 ZO Skin Health en ZO Medical zijn beide ontwikkeld door de beroemde dermatoloog Dr. Zein Obagi. ZO Skin Health is de cosmetische lijn en ZO Medical de medische lijn. ZO Medical is echt gericht op de behandeling van huidproblemen zoals rosacea, pigmentatie en ouderdomsvlekken. Terwijl ZO Skin Health zich meer richt op het voorkomen van huidproblemen en het gezond houden van de huid. Zo kan het zijn dat je in het begin producten uit zowel de medische en cosmetische lijn nodig hebt om huidproblemen te behandelen en na verloop van tijd genoeg hebt aan de producten van ZO Skin Health om de huid gezond te houden.  Bron: JCIMP

Naast de natuurlijke veroudering, wordt de huid gedurende het leven voortdurend blootgesteld aan allerlei invloeden, die deze beschadigen en de celfuncties beïnvloeden en verminderen. Dit betekent dat de huid steeds slechter gaat functioneren en minder gezond wordt, met fijne lijntjes, rimpels, verslapping van de huid, een vale en/of oneffen kleur, pigmentvlekken, etc, als gevolg. Dr. Obagi is de grondlegger van het concept Healthy Skin, gezonde huid, waarbij de behandeling van al deze symptomen bestaat uit het weer gezond maken van de huid.

Naarmate wij ouder worden, worden onze huidcellen steeds luier en sommige soorten huidcellen raken zelfs in niet-actieve toestand, een soort winterslaap. Blootstelling aan zonlicht en andere factoren kunnen de veroudering versnellen, doordat zij het DNA in de huidcellen beschadigen. De symptomen van vele huidaandoeningen, zoals bijvoorbeeld acne, melasma en rosacea zijn het gevolg van een niet goed functionerende huid, een onbalans, een niet gezonde huid.

Overmatig gebruik van slechts ‘vochtinbrengende’ producten zorgt voor versnelde veroudering van de huid. De bovenste huidlaag (bestaat uit dode cellen, stratum corneum genaamd) is de enige laag, waarin water is in te brengen. Echter wanneer dit gebeurd, reageren de huidlagen eronder door onmiddellijk al het water uit de diepere huidlagen te ontrekken. Het gevolg: de huid voelt droog aan en wordt gevoeliger en kwetsbaarder. Bron JCIMP

 

Dit is een ouder artikel, namelijk uit 2015. Deel 2 zal ik deze week plaatsen en ik denk dat degenen die dit nog niet gelezen hebben best versteld zullen staan!

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
4 jaren geleden

Jeetje, dat klinkt als een heel pakket regels waar je jezelf aan moet houden. Aan de andere kant zorgt dat juist wel voor de goede werking denk ik. Ik ben na een huidanalyse van een paar maanden terug voorzichtig aan begonnen met twee producten van La Roche-Posay. Met name voor mijn pigmentvlekken. Ik zie nu – na een maand – al resultaat. Dus inderdaad, de aanhouder wint. Dit merk (van jou) kende ik nog niet. Ik lees graag je vervolg blog!

Irene
4 jaren geleden

Interesant om te lezen. Ik vergeet vaak om te smeren met zonnebrand. Moet me meer bewust worden van de gevolgen. Ik ben benieuwd naar de volgende blogs.

Jolien
Jolien
4 jaren geleden

Hallo Babs,

Ik ben erg benieuwd wat je verdere ervaringen zijn met dit product. Heb je hier een vervolg blog post over geschreven?

Groet, Jolien

Linda
Linda
5 jaren geleden

Hoi Babs, Ik heb je enkele dagen geleden een bericht gestuurd dat ik over 2 weken ga starten met de producten van zo medical. Ik wordt eind maart/begin april geopereerd aan mijn voet en ben dan zeker 4 weken thuis. Dus dan hoef ik niemand onder ogen te komen 😃 Mijn huidtherapeute weet dat ik veel schaamte ken om onder de mensen te zijn met een geïrriteerde huid. Zeker op mijn werk. Haar advies is dan ook om twee weken voor de operatie te beginnen, zodat ik week 3-4-5-6 van de behandeling thuis ben. Ik twijfel of ik niet beter… Lees verder »

Annette
7 jaren geleden

Dat is een behoorlijk regime waar je je aan moet houden maar het klinkt goed allemaal. Ben benieuwd naar volgende blog-post hierover, je houd ons op de hoogte neem ik aan?

Karen
7 jaren geleden

Heel interessant. Ik kende deze producten nog niet!
BTW ik ben een community begonnen op Facebook (binnen 2 dagen bijna 100 likes) en ik vind het leuk om daar ook blogs van jou te posten. Mail me even via de community als je dat leuk vindt en dan kun je meteen zien of het bij jou past.