Modern_Family u
Artikelen, Films en series, Lifestyle, Over mij

2 series die je gezien moet hebben

Voor wie deze oude blogpost plots binnen krijgt, ik heb geen flauw idee wat er is gebeurd. Ik had ze niet opnieuw ingepland ofzo… WordPress doet weer vreemd. Maar gelukkig zijn series altijd leuk!

Eigenlijk best een rare koptitel, maar volgens velen een waar je bijna niet omheen kan. Althans, ik klik altijd op deze titels, want ik behoor ook tot de ‘serial junks’, niet te verwarren met cerials…  Je hoeft mij er niet voor wakker te maken, want mijn slaap is mij ‘heilig’. Maar deze series volg ik momenteel en dan worden het latertjes. Het is dat ik op een bepaald moment echt omval van de slaap, anders zou ik zo kunnen blijven kijken. Misschien een idee om een afkickcentrum te beginnen: “Ik ben Babs en ik ben verslaafd aan series.”

Modern_Family

Het is natuurlijk net waar je van houdt. De een houdt van actie de ander van zombies of romantiek.

Welke series vind ik nu helemaal top?

The Wire

De serie draait om de politie die criminelen volgt middels afluisterapparatuur, the Wire in jargon. Wat de serie onderscheidt van andere series is de gelijke aandacht voor opsporingsambtenaren én criminelen en het ontbreken van de traditionele good guys en bad guys. Eigenlijk mankeert er wel wat aan ieder personage. Bovendien krijgt de kijker sympathie voor zowel crimineel als politieman. Verder ontbreken snelle plotwisselingen met veel actie, veelal een vast onderdeel van een politieserie, nagenoeg geheel. In die zin is het ook geen politieserie, maar veel meer een sociaal drama, waarbij nadrukkelijk het falen van bepaalde zaken in de Westerse (Amerikaanse) samenleving onder de loep wordt genomen.

Baltimore is een havenstad aan de Amerikaanse oostkust en qua grootte vergelijkbaar met Rotterdam. De stad heeft een gewelddadige reputatie. Zo kent de stad, blijkens diverse passages in de serie, een gemiddelde van bijna één moord per dag.

Bij de audities werden grote namen vermeden, wat zorgde voor acteurs die bijzonder natuurlijk lijken in hun rollen.Het resultaat is een aparte, rauwe kijk op misdaad en maatschappij in Baltimore.

The Wire voelde in het begin (deze serie liep van 2002 tot 2008) wat gedateerd aan; de kleding, de kapsels, maar als je een paar afleveringen kijkt valt dat direct weg.

Toen wij aan het kijken waren merkte ik op dat ik helemaal niet het gevoel had dat er ‘geacteerd’ werd, het komt behoorlijk realistisch over.  Je leeft mee met de agenten en gek genoeg ook met sommige criminelen. Je kijkt echt mee in hun wereld.

Slim dat ze toendertijd onbekende acteurs namen, dan heb je niet steeds…hé, dat is die en die, uit die andere film!

Ik vind het een heerlijke rauwe film, geen glitter en glamour. Life on the streets… Love it!

Modern Family

Ja, geweldig! Avondeten op de schoot en lachen!

Deze serie werd door de Amerikaanse pers uitgeroepen tot beste nieuwe sitcom van het seizoen, en is een hit in de kijkcijfers.

Het verhaal draait rond drie gezinnen die samen één grote familie vormen. De pater familias is Jay Pritchett (Ed O’Neill, a.k.a Al Bundy). Hij is gescheiden van zijn eerste vrouw Dede (Shelley Long) en is opnieuw getrouwd met de veel jongere Gloria Delgado (Sofía Vergara). Zij is afkomstig uit Colombia en heeft al een zoon uit een vorig huwelijk: Manny (Rico Rodriguez II). In de loop van de reeks krijgen Jay en Gloria ook samen een zoontje: Fulgencio Joe Pritchett.

Uit zijn eerste huwelijk met Dede heeft Jay twee kinderen. De oudste van de twee is dochter Claire Dunphy (Julie Bowen), die getrouwd is met Phil Dunphy (Ty Burrell). Samen hebben ze drie kinderen: Haley (Sarah Hyland), Alex (Ariel Winter) en Luke (Nolan Gould).

Mitchell (Jesse Tyler Ferguson) is Jays enige zoon. Hij is homoseksueel en heeft al vijf jaar een relatie met Cameron Tucker (Eric Stonestreet). Samen hebben ze een Vietnamees dochtertje geadopteerd: Lily.

De serie geeft een hilarische kijk op het leven van deze drie gezinnen, hun onderlinge samenhang en vele herkenbare situaties uit het gewone dagelijkse leven.

Modern Family

Onwijs leuk en zo grappig. Ook het naar de camera kijken en de korte ‘interviews’ tussendoor zijn top.

Ik lees net dat “Alex” pasgeleden haar borsten heeft laten verkleinen. Het viel mij in de serie al op wat een groeispurt zij had. Ik maakte haar onzeker maakte en ze kreeg last van haar rug. Groot gelijk heeft ze!
Toen ik de trailer terugzag, besefte ik weer dat die serie lang loopt. Je ziet die kinderen gewoon opgroeien, zo leuk!

 

Twee totaal verschillende series, maar beide super verslavend!

Welke serie(s) kijken jullie op dit moment?

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Hennie
6 jaren geleden

Modern Family is erg leuk. Hoewel ik de eerste twee seizoenen het leukst vond. Daarna zakte het wat af.

Wat ik graag kijk is Person of Interest, Elimentary en Sherlock. Gelukkig zijn er van de laatste weer nieuwe afleveringen in de maak!

Kiss & Make-up
6 jaren geleden

Modern Family moet ik echt beginnen volgen, de serie heeft al zoveel prijzen gewonnen.

Annette - Ann Ages Gracefully

Ik volg op de belg (zaterdagavond) True detective met woody Harrelson en Matthew Maconoghue (geen idee hoe je dat schrijft) 🙂

Annelou Bangert
6 jaren geleden

Breaking Bad was natuurlijk ultiem om te binge watchen en de spin off Better Call Saul vond ik ook geweldig. Dan uiteraard alle seizoenen van Mad Men achter elkaar. Ik heb he-le-maal niets met fantasy kitsch zoals Game of Thrones.

Julie
6 jaren geleden

Ik heb nog geen van beide series gezien, maar ik volg er al zoveel! 😀
Voor mij zijn Pretty Little Liard, House MD en Friends must see series! 🙂