KeeK op de WeeK 18- Kattennet Opgehangen, Triggerpoints, Taart over de Heg & Flared Jeans! 9 kattennet KeeK op de WeeK 18- Kattennet Opgehangen, Triggerpoints, Taart over de Heg & Flared Jeans!
Artikelen, Fashion, Food & Drinks, Gezondheid, Keek op de Week, Kleding, Lifestyle, Marie en Toulouse, Wonen

KeeK op de WeeK 18- Kattennet Opgehangen, Triggerpoints, Taart over de Heg & Flared Jeans!

Hallo lieve KeeKers, weer een week voorbij. In deze KeeK: Hoe ziet de tuin er nu uit? Ik geef jullie meer uitleg over het “myofascial pain syndrome”, triggerpoints, een uitwisseling van zoete lekkernijen via de heg en ik wil iedere week een “nieuwe” outfit showen.

KeeK op de WeeK 18- Kattennet Opgehangen, Triggerpoints, Taart over de Heg & Flared Jeans! 11 kattennet KeeK op de WeeK 18- Kattennet Opgehangen, Triggerpoints, Taart over de Heg & Flared Jeans!

Het is weer mei, de maand dat Jeroen en Tom jarig zijn. En alle vogels weer een ei leggen. Als het goed is en ze niet van de leg zijn door het rare weer. Baal dat het deze week koud blijft en er is veel regen voorspeld. Bah! Hebben we net de tuin gezelliger gemaakt…

Katten-net

Onze tuin is bijna klaar, op zich vind ik het nu al een hele verbetering. De hogedrukreiniger maakte de tegels weer mooi schoon en het fijne is dat je geen chemische middelen nodig hebt. Zeker voor Marie belangrijk. Ik had 4 “grasmatten” bij de Action gekocht en zo wordt het zithoekje meer een knus “hoekje”.

Je ziet het nauwelijks op de foto, maar over de hele tuin is nu een groot katten/vogelnet gespannen… Er kan geen Marie uit en geen grijze kat meer in. Die grijze kat zat laatst wel heel treurig voor dat raampje naar Marie te kijken, ik vind het toch wel sneu. Maar het geeft weer wat rust in de tent.

Het stukje gras wat je rechts ziet was eerst een moestuin… dat project mislukte. Nu zit er gras in zodat Marie daar lekker op kan liggen.

Lekker chillen in een hangmat

Ik wil nog een mooie hangmat kopen, dan is de tuin echt helemaal zomerproof! Achterin is daar een mooie plek voor en daar schijnt de zon ook het langst. Heerlijk even weg soezen of lekker verder lezen in mijn boek. Tip: Zet een YouTube video op met het ruisen van de zee, koptelefoon op en je waant je op een tropisch strand!

Myofascial pain syndrome

Ik had het er al eerder over, het lijkt alsof die fascia training werkelijk helpt goed tegen de pijn! Vorige week liet ik jullie een workout filmpje zien die ik nu iedere dag trouw doe. Ik ben nog verder in de materie gedoken en nooit geweten hoeveel invloed je bindweefsel eigenlijk heeft op je lichaam.

In onderstaand filmpje zie je een korte uitleg over myofascial pain, maar ik heb er wel wat kanttekeningen erbij. Ik doe het even uit mijn hoofd, dat wat ik uit andere video’s weer heb begrepen.

1- Een gewone massage zoals een ontspanningsmassage duwt het bindweefsel plat, terwijl je juist moet proberen om die laagjes bindweefsel los van elkaar te krijgen. Dus moet je een therapeut vinden die daarin gespecialiseerd is. (Dat geven zij ook aan in het filmpje)

2- Injecties met lidocine kunnen (tijdelijk) helpen om een triggerpoint minder pijnlijk te maken, te laten ontspannen. Dat heb ik ook van anderen gehoord, maar werkt helaas tijdelijk.

3- Chronische pijn door bindweefselverharding/verkleving kan je niet oplossen met injecties met corticosteroiden omdat het geen ontsteking is (denk o.a aan een slijmbeursontsteking). Anti-inflammatoire/anti-ontstekingsremmende geneesmiddelen zoals zo’n injectie en Iboprufen werken niet.

4- Dry Needling helpt omdat de triggerpoint/ de spier even ontspant maar ik hoorde dat je beter de naald er een tijdje in kan laten zitten. Bij Dry Neelding wacht je op de “twitch” van de spier en dan wordt de naald verwijderd. Zie de triggerpoint als een bultje in je spier, zo een spierknoop kan je ook zelf voelen als je bv. schouder- of nekpijn hebt en het voelt ook aan als een bobbeltje; doe je er een dry needle in dan ontspant de spier en wordt het bultje weer vlak.

Oorzaak van chronische pijn en triggerpoints?

De uitleg van Tim van Orsouw vond ik ook heel erg logisch. in het kort: je lichaam zoekt een uitweg op een heftige emotie, je emotie wordt onderdrukt, wordt las het ware geparkeerd als je die emotie niet uit (huilen, woede etc) en die zoekt een afleidingsmanoeuvre. Dat gebeurd meestal bij mensen die:

  • perfectionistisch,
  • gedreven of
  • zorgzaam zijn.

Tja, daar kan ik mij wel in vinden.

Cupping

Omdat cupping ook schijnt te helpen laat ik Jeroen bij mij “cupping” doen. Toevallig had ik die cups nog liggen, die waren bedoeld tegen cellulitis, maar  lagen hier een beetje stof te vangen. En ja, je krijgt allemaal blauwe plekken. Het is niet pijnlijk als de cup stil ligt, als je ze over de huid beweegt wordt het heel pijnlijk!

Wat is cupping?

Cupping wordt wel hijama genoemd, naar het Arabische woord voor zuigen. Je huid wordt namelijk vacuüm gezogen.

Bij ‘dry cupping’ oftewel de Chinese methode verwarmt de therapeut kopjes en plaatst deze op je huid. Door de onderdruk die dan ontstaat, blijft de cup aan je huid plakken. Het kopje kan ook vacuüm gezogen worden met behulp van een pompje. De gebruikte cups kunnen van glas, aardewerk, plastic of bamboe gemaakt zijn.

Het idee is dat je zo de doorbloeding stimuleert en spieren en bindweefsel los masseert. Het zou tevens effect hebben op de meridianen, banen in het lichaam waar volgens de leer van de acupunctuur energie doorheen stroomt. Bron: Gezondheidsnet

Effecten van cupping:

  • Cupping heeft een ontspannende en helende werking van het fasciale netwerk.
  • Stimuleert de productie van collageen en elastine.
  • Voert afvalstoffen en vocht af (lymfedrainage).
  • Verbetering van de elasticiteit en stevigheid van de huid ( denk aan cellulite).
  • Verbetering van littekenweefsel en verklevingen

Ik zal een keer in mijn Instagram Stories een foto delen hoe mijn rug er dan uitziet… 😉

Stukje taart, buurvrouw?

Af en toe schuif ik met mijn buurmeisje wat “over de heg” zoals ik dat noem en afgelopen zondag kreeg ik een appje of ik zin had in een stukje taart. Daar zeg ik geen nee tegen! Als ik wat gebakken heb dan kan ik haar daar weer blij mee maken (zoals toen de kersen taart met MonChou).

KeeK op de WeeK 18- Kattennet Opgehangen, Triggerpoints, Taart over de Heg & Flared Jeans! 17 kattennet KeeK op de WeeK 18- Kattennet Opgehangen, Triggerpoints, Taart over de Heg & Flared Jeans!

Hij was heel lekker! Gaan wij vaker doen!

KeeK op de WeeK 18- Kattennet Opgehangen, Triggerpoints, Taart over de Heg & Flared Jeans! 19 kattennet KeeK op de WeeK 18- Kattennet Opgehangen, Triggerpoints, Taart over de Heg & Flared Jeans!

 Outfit Selfie

Ik ga proberen om iedere week een “outfit” op de foto te zetten, zoals deze jeans die ik onlangs bij BonPrix gekocht heb. Lekker om weer een “gewone” spijkerbroek te dragen. Mijn high waist jeans zat mij niet meer lekker en ik heb eigenlijk weinig met skinny jeans. Flared pants deze zomer dus!

KeeK op de WeeK 18- Kattennet Opgehangen, Triggerpoints, Taart over de Heg & Flared Jeans! 21 kattennet KeeK op de WeeK 18- Kattennet Opgehangen, Triggerpoints, Taart over de Heg & Flared Jeans!

Marie

Als afsluiter deze leuke foto van Marie. Ehm… of meer een foto van dat houten handvat…?

KeeK op de WeeK 18- Kattennet Opgehangen, Triggerpoints, Taart over de Heg & Flared Jeans! 23 kattennet KeeK op de WeeK 18- Kattennet Opgehangen, Triggerpoints, Taart over de Heg & Flared Jeans!

KeeK op de WeeK 18- Kattennet Opgehangen, Triggerpoints, Taart over de Heg & Flared Jeans! 25 kattennet KeeK op de WeeK 18- Kattennet Opgehangen, Triggerpoints, Taart over de Heg & Flared Jeans!

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
1 jaar geleden

Grappig is het. Ik ben en blijf van de ‘low rise’ skinny jeans. Ik heb niets met high waisted broeken (zit niet lekker en knelt af. Toch een effect van de zwangerschap vermoed ik. Door de keizersnede hebben ze mijn darmen ‘anders moeten leggen’ – yup met een ruggenprik hoor je alles wat ze zeggen. Ik was er wel volledig bij). Ik krijg er kriebels van nu ik dit typ. Maar goed. Skinny’s dus en low waist. I love it. Flared jeans vind ik ook tof, maar dan wel met high heels eronder. Onlangs heb ik tweedehands via Vinted een… Lees verder »

bychristiana
1 jaar geleden

He, wat fijn dat je nu zo’n kattennet hebt, nou ben je vast een stuk geruster dat Marie niet stiekem kan ontsnappen. Ik zie het eigenlijk inderdaad niet op de foto. Haha, wij schuiven ook af en toe wat over de heg naar de buren en laatst kregen we ook wat lekkers terug;-) Ik heb trouwens nog nooit van cupping gehoord, maar als het helpt, dan helpt het!

Annette
1 jaar geleden

Lijkt me heftig dat cubbing maar hoop dat het een beetje gaat helpen. Het mooie weer schijnt eraan te komen, we moeten nog even een paar dagen afzien maar dan schijnt het beter te worden. We zijn er allemaal hard aan toe volgens mij 🙂

chucky1012
1 jaar geleden

Inderdaad heel erg balen vsn het slechte weer dat voorspeld is nu jullie goed bezig geweest waren in de tuin…
Zo een leuke outfit.
Vooral de flared jeans.
Ja, verjaardagen altijd leuk…
Ben vandaag jarig….
Een leuke kijk op jullie afgelopen week…

Een hele fijne dag Xoxo

Ilona
Ilona
1 jaar geleden
Reply to  chucky1012

Gefeliciteerd met je verjaardag! Hier (‘s Hertogenbosch) een mager zonnetje maar helaas wordt het vanaf dinsdag weer slechter. Fijne dag!

chucky1012
1 jaar geleden
Reply to  BeautyByBabs

Hartelijk dank Xx

Ilona
Ilona
1 jaar geleden

Ha Babs, Wat leg je dat allemaal goed uit. Al helpt er maar iets of een combinatie om van je heftige pijn af te komen. Heerlijke taart weer. En fijn dat de rust is wedergekeerd in de tuin en dat Marie toch lekker naar buiten kan. Toch wel eens tijd dat het iets warmer wordt, gisteren was Ed jarig en meestal is het dan prachtig weer en een stuk warmer. Leuk die broek met dat gestreepte shirt ziet er alvast voorjaarsachtig uit. FIjne week!