keek op de week
Artikelen, Films en series, Huisdieren, Keek op de Week, Lifestyle, Over mij

KeeK op de week 26- Kermit, Thomas Shelby en de Hagedis

Hello KeeKers!

Het is weer zondag. Gisteren zijn de kittens gearriveerd… Maar ik schrijf dit weer op vrijdag, dus even verwarrend. Jullie krijgen in de volgende KeeK’s véél katten-spam te verwerken, dus bereid je mentaal er maar op voor!

Deze week stond in het teken van ander dierlijk materiaal… 

 

keek op de week

Onze tuin schijnt heel aantrekkelijk voor beestjes te zijn . Ik zat in de bijkeuken en het leek net of er een uit de kluiten gewassen spin rondliep…. Bleek het een klein kikkertje te zijn! Moeder kikker was ook al langs geweest, en nu kwamen het kleintje ook op de koffie.

kleine kikker
kijk eens hoe klein!

 

Gossie… de arme schat was in paniek toen wij hem probeerden te vangen. Maar zo een klein beest in huis is doodeng, Als je niet oplet stap je op hem, rijd  je met de bureaustoel over hem heen of je zuigt hem op. Ik moet er niet aan denken, vreselijk.

Eenmaal buiten gezet liep hij eerst weg en kwam vervolgens weer fluitend terug…. Wat is dat toch? Zoeken ze veiligheid? Voedsel? Wel koddig om te zien hoe hij over de drempel probeert te springen.

kikker 1

Ik hoop dat ze ver van ons huis wegblijven als we de katjes hebben. Het idee dat ze met die diertjes gaan spelen. Ik krijg nu al de rillingen.

Toen we de grijze bak buiten wilden zetten zagen we een salamander/hagedis tevoorschijn komen. Ik denk dat het een schaduwrijk en vochtige verstop plek voor hem was.

Wat een mooie beestjes zijn dat toch. Een vriendin op Facebook zei nog:  “Het lijkt wel Spanje bij jullie!”.

salamander of hagedis

Die dag was het ook heel warm.  Gevolgd door een flinke onweersbui. Ik denk dat iedereen in Nederland die wel gezien en gehoord heeft!

Ik had wat knackebrod in de tuin gegooid voor de vogels… Deze slak vond het ook wel lekker!

slak eet knackebrod

 

De namen van onze kittens…

 

Wij zijn er nog niet uit. Wij gaan kijken hoe ze zijn. Hoe ze zich gedragen. Wel grappig, Astrid a.k.a Miss Sentinelli en ik hebben het vaak over de serie Peaky Blinders, want wij zijn behoorlijk hardcore fans!. Op Twitter kwam ze met een update over Peaky Blinders… en plots bedacht ik:  “Zullen wij het mannetje Thomas Shelby noemen? Super coole naam als je weet wie dat is…

Thomas Shelby
Thomas Shelby

 

Toen zei Tom… wat is er met Dexter gebeurd? Dat was de naam die ik in mijn hoofd had als we weer een huisdier zouden nemen. Was ik glad vergeten!

dexter
Dexter

Dan hebben we wel 2 notoire killer cats… Oeps..

Wat de uiteindelijke namen worden weten wij nog niet zeker. De hele dag komen er weer nieuwe namen naar voren…

In ieder geval gaat het prijsje er natuurlijk wel uit. Desnoods voor de second (third) best name!

Tot de volgende kitten- KeeK! Miauw!

 

Weten jullie of het een hagedis of salamander is?

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Melike
6 jaren geleden

Omg ik wist helemaal niet dat je zo’n dier in Nederland kon zien!! Ik denk dat het een salamander is, omdat ik in Turkije veel hagedissen heb gezien. Maar zeker zou ik het niet weten. Ik ben nog steeds een beetje in shok dat je dit in detuin had, lijkt me echt bizar maar ook weer leuk hihi. En dat kikkertje, wat een schattig beestje. Ik ben heel benieuwd hoe de katten gaan heten!

Astrid
6 jaren geleden

Hey Babs,

Aaaw wat een cutie kikkertje en salamanders, haha ik hou wel van zulke kleine beestjes 🙂 .
En jaaaa Tommy!!! Hahaha en Dexter vind ik ook een coole naam trouwens 🙂 !

Kom maar op met al die kitten foto’s, love it 🙂 .

Fijne zondag!

Liefs!

Annette
6 jaren geleden

Ow zo leuk je nieuwe aanwinsten 🙂 de dieren uit deze keek zie ik ook liever niet in huis hahaha Skoet kwam onlangs voor de 2e keer met een dood vogeltje thuis ieuw. Hij heeft ook al een keer een enorme mot in mijn schoen proberen te stoppen. Ja, je moet van ze houden maar ja op dat soort momenten….

Yust
6 jaren geleden

Ooooh mooi, ik hou van reptielen. Hebben geen haren! Hihihi.
Wij hebben een vijver en van de week 3 padden ontdekt. Ook zitten er weer Libelle larven in en salamanders.

Hennie
6 jaren geleden

Wat een dierentuin, letterlijk!
Ben benieuwd naar de kittenspam, maar kikkers vind ik echt eng. Ik ben een mietje, ja ik weet het. Licht getraumatiseerd toen ik vroeger met mijn ouders op vakantie ging naar een moerassig gebied en ik elke dag wakker werd met minstens 20 babykikkers in de tent.

Natascha
6 jaren geleden

Wat is het een leuke beestenboel bij jullie thuis! Ik heb absoluut geen verstand van die kleine beestjes haha maar ik heb ze liever niet in mijn huis haha. Ik ben benieuwd naar je volgende Keek want op Instagram zagen je kittens er zo uber cute uit! Geniet van ze vandaag 🙂

chucky1012
6 jaren geleden

Wat is de natuur toch prachtig!
Mooi beestje op de foto’s na de kikker.
Ben zo benieuwd naar de namen die jullie gaan geven aan de katjes.

Xoxo