keek op de week 49 2018
Artikelen, Huisdieren, Keek op de Week, Marie en Toulouse

KeeK op de WeeK 49- Zo zit de Kat in de Boom & Zo valt je Kerstboom Niet Meer Om

Hallo KeeKers! Vorig weekend had ik een verjaardag, eigenlijk waren het 3 verjaardagen die wij nog moesten inhalen. Gelukkig in één familie, dus met 1 bezoekje 3 tegelijk. Mijn zwager en nichtjes hadden lekker gekookt en mijn schattige kleine neefje en nichtje waren er ook. Na die zondag werd ik grieperig en tijdens dit schrijven op zaterdag ben ik nog aan het snotteren…

keek op de week 49 2018

Pound cake by hanabiyori/Shutterstock

Griep

Heb ik verdorie een griepprik gehaald, slik ik speciale supplementen om mijn weerstand een boost te geven, pak ik verdorie weer een griepje mee! Mijn kleine neefje liep op die verjaardag al flink te hoesten (en was wat koortsig) en ik was toen al bang dat ik het op zou pikken. De vorige keer had ik het flink te pakken toen ik naar Utrecht was geweest. In een overvolle trein zitten is bijna zoeken naar een griepvirus… Ik heb ook een weerstand van nul komma nul tegenwoordig. Blegh…

Ik heb dat overigens vaker, zodra ik bepaalde supplementen ga slikken neemt “de kwaal” vaak eerst toe. Zou het iets homeopathisch zijn, dat je klachten eerst verergeren en dat het dan beter wordt?

Ik blijf ze wel trouw innemen, ik denk dat mijn lichaam zich aan het “resetten” is. Vroeger kreeg ik nooit koorts, op zich is het goed dat ik tegenwoordig wel koorts krijg. Volgens mij vecht je lichaam dan terug…

Snot!

Hoesten, een flinke snotneus (hoeveel snot produceert een mens in hemelsnaam?), koortsig, you name it. Maar mijn bed ingaan om die redenen staat nooit in mijn woordenboek. Oké, ik ga dan geen gekke dingen verder doen, hoogstens boodschappen halen. En ‘s nachts tig keer mijn bed uit stappen, want ik heb nog 2 kleintjes lopen die op de meest onmogelijke tijden mij wekken.

Nachtrust?

Tegenwoordig miauwen Marie en Toulouse niet meer, maar schrapen zij zachtjes aan mijn nachtkastje. En ik moet er dan wel uit, want ze houden niet op voordat ik naast mijn bed sta. Believe me, ik heb geprobeerd om het te negeren, hahaha.

De slaapkamerdeur dichtdoen heeft ook geen zin, daar kan je namelijk ook heerlijk aan krabben. Katten houden niet van dichte deuren. Ik ook niet, overigens. Ach, het is ook geen ramp. Zij zijn en blijven mijn lieverds en doen gewoon wat (veel) katten nu eenmaal doen. 😉

Kerstboom

Marie haalt haar mooie neusje op voor de kerstboom, maar Toulouse gaat dan helemaal los. Zodra ik dat ding uit de kast haal staat Toulouse al paraat met klimtouw en ander klimgereedschap om die boom te trotseren!

toulouse kerst

Tijdens het opbouwen van de (kunst)kerstboom…

En dan er helemaal in kruipen!

toulouse in de boom

Van dichtbij…

toulouse in kerstboom

Tip! Zo valt je kerstboom niet meer om!

Ieder jaar viel de boom ook om, maar deze dame heeft daar wat op gevonden. Het idee heb ik van mijn figuratiewerk wat ik vroeger nog wel eens deed. Lampen en andere stellages worden op een filmset namelijk altijd met verzwaard met kussens. Dus wat heb ik gedaan?

Ik heb gewoon een paar keien uit de tuin in kussens gestopt en die op de poten van de kerstboom gelegd. Knappe jongen…eeeh…kat die die boom nog om krijgt!

zakken onder kerstboom

Maar klimmen blijft leuk, en dan hoor ik ‘s nachts (ik ben een lichte slaper) geritsel en belletjes klingelen. Toulouse wil naar de top! Dus pakte ik snel mijn camera erbij, want Toulouse in de boom levert altijd leuke plaatjes op.

Verjaardagsfeest

Overgrootvader Peter met “Himalaya hoedje” met baby Milou. Ik vind dat altijd zo leuk om te zien en het valt mij op hoe rustig die kleintjes altijd blijven zitten/blijven liggen bij opa’s en oma’s. Alsof ze meer rust uitstralen, Milou is helemaal op haar gemak bij haar overgrootvader!

opa en milou

Ik kreeg ook nog een cadeautje. Thee verpakt in deze mooie handgemaakte etui! (Hadden ze meegenomen van vakantie, de Himalaya dus…)

thee

Gegeten

Wij kregen als afsluiting van het diner dit heerlijke toetje. Die kon ik niet weerstaan, Weight Watchers of niet. Te lekker!

toetje

Aardbeiensoep, crème brûlée en een zelfgemaakte macaron. Die vulling was zalig! Daar wil ik het recept nog van hebben!

En tot slot deze lieverds die lekker liggen te pitten na al hun (nachtelijke) avonturen…

 

Tot de volgende KeeK!

handtekening Babs

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Natascha - Beautyopinie
Natascha - Beautyopinie
3 jaren geleden

Ohhhhh wat is Toulouse schattig in die boom!!! Super slim van je dat je je boom zo verzwaard hebt. Kun je ons vermaken met leuke schattige kiekjes 🙂

Gonny
Gonny
3 jaren geleden

Ik haal al jaren geen griepspuit meer. Werd er iedere keer erg ziek van. En kreeg dan evengoed de griep… die jaren.
Zonder… in 10 jaar nog maar 2 keer de griep gehad. En waarschijnlijk was dat 1 hele lange griep . Was 2 x in een maand!

Rory
3 jaren geleden

Die Toulouse gewoon helemaal in en om de boom. Hilarisch. Ik moet ‘m nog gaan ‘optuigen’ (wat klinkt dat eigenlijk raar). Gaan we vanmiddag doen als Mila uit school is. Vorige week hadden ze een ontruimingsoefening op haar school en in die bittere kou mochten ze geen jas aandoen. Ok, hoort bij de oefening. Ik begrijp het. Maar van het weekend gingen H. en Mila een nachtje naar Oma in het hoge Noorden en ja hoor, ziek. Vandaag wilde ze perse naar school. Met lichte verhoging, maar wel ‘tierig’ genoeg. Nou ja. Ik slik ook supplementen trouwens. Heet geloof ik… Lees verder »

Tessa
3 jaren geleden

Wat een handige tip van de kussens met stenen om te zorgen de de kerstboom niet omvalt

Deb
3 jaren geleden

Geweldige foto van Toulouse in de Kerstboom! Ik denk dat ik met al mijn breekbare kerstballen een hartverzakking zou krijgen als er een kat in zou duiken hihi. Heb jij dat niet? Je boom valt gelukkig niet om 😂. Ps. beterschap trouwens, vervelend dat je ondanks al je voorzorgsmaatregelen. om het niet te krijgen het toch hebt gekregen.

annette
3 jaren geleden

Te leuk voor ons dan – dat ze in je boom klimt – hahha Skoet maalt er totaal niet naar, geen interesse best jammer want ik had ook wel zo’n leuke poes in kerstboom foto willen maken.

bychristiana
3 jaren geleden

Dat Toulouse echt helemaal IN die boom gaat zitten, haha, wat bizar, het levert wel echt leuke beelden op;-) Slim van jou met die keien, onze boom staat denk ik vrij veilig, zonder katten in de buurt.

Mariska
3 jaren geleden

Haha, geweldig dat die kat in de boom is geklommen. En dan ook echt dat koppie tussen die takken door.

Irene
3 jaren geleden

Wat een leuke keek weer om te lezen 😀 Heel handig hoe jullie de boom verzwaard hebben. Hier zou Flopje ook naar de top gaan of misschien is de top niet eens hoog genoeg voor hem 😂 wat heb je trouwens weer heerlijk gegeten! Een keertje zondigen mag wel toch?