keek op de week
Artikelen, Babs in de media, Keek op de Week

KeeK op de Week 48- De Zaak Menten (plus blunder) en een pijnlijke aankoop…

Hi KeeKers!

Here we are again. Today… nee, ik blijf gewoon in het Nederlands bloggen hoor. Ik zou dat niet kunnen in het Engels. Ik denk soms in het Engels, maar schrijven, nope. Deze week: De zaak Menten (hebben jullie mij gezien?) een pijnlijke bureaustoel en Marie en Toulouse!

keek op de week

 

2 Keer pijnlijk:

Wie mij volgt op Instagram weet dat ik een nieuwe bureaustoel op het oog had. Ik was ongeveer twee weken later bij de Aldi en zag dat ie afgeprijsd was! Yessss, dacht ik. De doos was nogal kapot, dus ik denk dat hij daarom goedkoper was….Het scheelde mooi €30, dus hop, direct in mijn kar gekeild.

aldi-bureaustoel

 

Hij was best zwaar, maar een paar zweetdruppeltjes later lag hij op de achterbank van de auto.

Thuis zijn we hem direct in elkaar gaan zetten.. wat bleek….Het was een andere bureaustoel! Een simpeler model zonder wiebelend zitgedeelte. Wat stom van mij, ik had daar helemaal niet op gelet. Ik dacht dat het dezelfde stoel was!

Ruilen dan maar? Nou nee, dat ding ging met geen mogelijkheid weer uit elkaar! Zodra hij gemonteerd is moet je 3 keer enthousiast gaan zitten waardoor de stoel “vast klikt” en dan zit ie zo vast als een huis.

Ik baal als een stekker, de stoel zit niet slecht, maar ook niet perfect. Hij is natuurlijk wel mooier dan degene waar ik al een tijdje op zat.

 

Auwwww… mijn arm!

Ik kreeg 2 dagen nadat ik de stoel in de auto had gezet plots enorm veel pijn in mijn linkerarm. Heb ik een spier verrekt? Zo een zeurende, brandende rot pijn, waar ik nauwelijks van kan slapen. (alleen als ik een cocktail van pijnstillers tegelijk in neem) En ik zit nu al anderhalve week te piepen. Eigenlijk moet ik langs de huisarts maar ik ben bang dat ie zegt, “rust nemen en een paracetamol” Dan ga ik weer voor niks en vind hij vast dat ik mij aanstel. Maar het voelt niet als spierpijn, hoe het exact aanvoelt is moeilijk uit te leggen. Als een zenuw die shocking klem zit. Zoiets.

Als het morgen nog zo is ga ik toch maar een afspraak maken… Nu rol ik mijn elektrische warmtedekentje steeds om mijn arm (briljant, hè) en dat helpt best wel. Al is het tijdelijk.

 

De zaak Menten

Hèhè, nu mag ik er meer over vertellen. Ik zag op Facebook dat de serie al begonnen was. Ik zag mijzelf heel kort in beeld. Gelukkig ook lekker blurry gemaakt.

redactie-telegraaf
Zien jullie mij druk doen aan de telefoon?

Ik figureer als journaliste bij de Telegraaf, was zo leuk. Helemaal gekleed in de stijl van die tijd en een slag in mijn haar gemaakt met een krultang. Een beetje slappe versie van een Farah Fawcett kapsel hahaha!

Die rok was wel vreselijk tuttig en hij stond mij zo oubollig, maar wel tof natuurlijk. En die laarzen! Ik heb ze omgewisseld voor een ander paar voor een andere scene.  Man, wat deden die zeer aan mijn voetjes!

We mochten op de redactie lekker roken, in die tijd rookte iedereen. Maar die sigaretten zijn niet echt, hoor. Er zitten kruiden in maar ze zijn helemaal niet vies. En ze schijnen ook nog heel duur te zijn. Dus als jullie iemand zien roken in een film of serie.. niet echt, hoor!

Prachtig gedaan op de set, de details, alles in de jaren ’70 stijl, het resultaat is geweldig. Ik kreeg echt kippenvel toen ik de trailer zag. Wat een horror moet dat geweest zijn voor die arme mensen tijdens de oorlog, zo triest.

Op zich goed om weer te beseffen, nooit blindelings een of andere gek volgen die zegt dat hij het land weer groot gaat maken. Gevaarlijk.

Mijn blunder op de set…OMG, een echte Babs move..!

Wij stonden achter een klapdeur te wachten totdat wij de gang op mochten lopen. Denk:  redactie bij een krant, druk heen en weer geloop, zoiets. Omdat ik mij stond te vervelen ging ik gekke bekken trekken naar een figurant, een figurant? Nee, ik zag pas later dat het de hoofdrolspeler was! Hij speelt Hans Knoop! OMG! Die man stond in zijn hoofd de tekst te repeteren en dacht vast, wat is dat een raar mens. Maar hij lachte wel naar mij gelukkig… Ik ben niet zo goed in het herkennen van Nederlandse acteurs hahahaha!

 

Marie en Toulouse

Het gaat goed met mijn 2 katjes. Ik ben zo blij dat ik er 2 heb! Als wij weg moeten dan zitten ze niet zo alleen, en toch ben ik iedere keer zo blij als ik weer thuis ben! Het lijkt altijd alsof ze dan een slaapsessie hebben gehouden. duf en geeuwend komen zij ons verwelkomen.

cats-in-a-box

Hoe kleiner het doosje, hoe knusser het ligt…

Dat was het weer voor deze week, lieve KeeKers! Tot de volgende KeeK!

handtekening Babs

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

13 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Melike
5 jaren geleden

Hahaha echt te grappig dat je gewoon gekke bekken stond te trekken naar de hoofdrolspeler. Hij moet echt gedacht hebben wat een gekkie haha. Zo leuk dat je dit soort dingen doet. Lijkt me echt grappig om een keer mee te maken;) En wat zijn Marie en Toulouse al weer groot!!

Armande
5 jaren geleden

Oh wat leuk dat je daar figurant in was! Ja al die bureaus zonder computers, ik kan het me ook goed herinneren! Al die klontige telefoons…

Lisa
5 jaren geleden

Wat balen van je bureaustoel! Maar wel super gaaf dat je figurant mocht spelen <3!

Debbie
5 jaren geleden

Ik zou toch maar even naar de dokter gaan Babs! De zaak Menten ken ik nog niet, maar ik ga eens kijken. Volg je ook Als de dijken breken?

Lifeaholic.nl
5 jaren geleden

Wat jammer dat je de verkeerde bureaustoel hebt. En wat vervelend dat je zo een last van je arm hebt. Hopelijk gaat het snel beter en hoef je geen bezoekje aan de huisarts te brengen! Wat een leuke Babs-actie. Ik zie het al helemaal voor me haha!

Annette
5 jaren geleden

Wat vervelend van je arm Babs, ik denk wel rust houden hoor anders gaat het wellicht ontsteken en dan ben je verder van huis (spreek uit ervaring). Leuk dat je weer gefigureerd hebt. Lijkt met best spannend om te doen.

Astrid
5 jaren geleden

Hey Babs,

He, wat balen zeg van je bureaustoel. En jeetje wat vervelend van je arm. Hopen dat het snel beter gaat! Haaa geweldig dat je in die serie figureert, super leuk!! Ik ga zeker kijken 🙂 ! En oja die herbal sigaretten, die gebruiken ze in Peaky ook haha :D. En hihi die blunder, wel super grappig, zou mij ook overkomen hoor haha. En zo cute weer de foto’s van Marie en Toulouse <3 !

Liefs!

Jouvence
5 jaren geleden

Wat gaaf dat figureren! Hopelijk gaat het snel beter met de pijn in je arm. xx

Romy
5 jaren geleden

Wat onwijs gaaf van dat figureren! Lijkt me echt heel tof om te doen! Ik moest stiekem wel lachen om je blooper. Dat zou mij ook zo kunnen overkomen 😉

chucky1012
5 jaren geleden

Leuk dat jij figurant was!
Ik hoop dat de pijn nu snel verdwenen is.

Xoxo