KeeK op de WeeK 14- TENS, Corona, Cold Turkey en (geen) Prettige Paasdagen... 9 corona KeeK op de WeeK 14- TENS, Corona, Cold Turkey en (geen) Prettige Paasdagen...
Artikelen, Gezondheid, Keek op de Week, Lifestyle

KeeK op de WeeK 14- TENS, Corona, Cold Turkey en (geen) Prettige Paasdagen…

Hallo lieve KeeKers… Deze KeeK hou ik heel kort. De reden? Ik voel mij hartstikke ziek en ik heb een enorme vervelende week achter de rug …. wéér gedonder met die huisarts van mij.

KeeK op de WeeK 14- TENS, Corona, Cold Turkey en (geen) Prettige Paasdagen... 11 corona KeeK op de WeeK 14- TENS, Corona, Cold Turkey en (geen) Prettige Paasdagen...

Tens

Dinsdag ben ik naar het ziekenhuis gegaan voor het TENS apparaatje. Ik had jullie daar al eerder wat over verteld en nu ben ik hem aan het uitproberen. (Werkt redelijk maar niet afdoende, mijn huid blijkt ook overgevoelig voor de pads te zijn. Jeuk en een kapotte huid). Woensdag voelde ik mij grieperig worden, koortsig, alle spieren doen pijn, hoesten en benauwd. Volgende keer vertel ik meer over de TENS.

Corona?

Komt bij dat mijn huisarts nog steeds moeilijk doet met als resultaat dat ik nu zonder pijnstilling zit. Cold turkey afkicken van oxycodon is geen pretje. Ik voel mij dus hondsberoerd. Nu weet ik niet of dat grieperige ermee te maken heeft, maar woensdag heb ik mij direct laten testen op corona en ‘s avonds kreeg ik al de uitslag. Gelukkig negatief. Maar in mijn achterhoofd wel de angst dat ik straks weer een longontsteking heb en ik wil even niks meer meer met mijn huisarts te maken hebben. Ik kijk het maar aan, wordt het erger dan moet ik wel naar de huisartsenpost bij het ziekenhuis.

Herhaalgemak?

Het automatisch herhalen van mijn medicijnen werkte weer niet, dus maar naar de apotheek weer een herhaalverzoek gedaan. Ik heb het dan over de 5 mg tabletten. Ik was om de tijd te overbruggen mijn 30 mg tabletten (waarvan ik 2 per dag moet nemen) aan het halveren omdat de (4 keer daags) 5 mg maar niet geleverd werd. Stom van mij, ik had eigenlijk de arts en apotheker iedere dag moeten bellen waar mijn medicijnen bleven, maar ik wil geen zeur zijn dus had ik zelf maar wat bedacht.

Toen ik het na 2 weken zat was heb ik de apotheker een mail gestuurd wanneer ik nu die 5 mg kreeg. Ze waren niet voorradig maar hey, ze waren net binnen???!!! vertelde de apotheker. Goh, is dat toevallig? De volgende dag kon ik ze ophalen. Ik had geen bericht gekregen van de apotheek dat ze niet voorradig waren en zeker geen alternatief om dat tekort op te vullen. En ik ben zo stom dat ik het maar af ga zitten wachten. Ik weet het.

Lang verhaal kort: omdat ik steeds halve 30 mg tabletten ter compensatie had ingenomen om aan de gewenste (en waar ik aan gewend ben) dosering te komen om de dag en nacht door te komen, zit ik nu zonder enige vorm van pijnstilling.

En volgens het internet is afkicken van oxycodon heftiger dan van heroïne.

De huisarts zijn stokpaardje is dat ik steeds om meer vraag en daarom weigert hij de 30 mg aan te vullen, maar ik heb niet echt meer genomen. Hij noemt dat meer, ik noem dat het creatief opvangen van het tekort. Als ik zonder die 5 mg tabletten kon, had ik die allang geskipt, maar door gewenning kom je daar niet zo makkelijk van af.

Omdat langwerkend (de 30mg) en kortwerkend (de 5 mg) anders werkt, gaf deze combi die voor mij niet eens dezelfde verlichting die ik gewend was.

Hij snapt maar niet dat ik niet meer vraag maar dat ik gewoon het gemis van de 5 mg met die halve 30 mg heb trachten op te vangen.

Optelsom

Jeroen heeft met de (lege) doosjes die ik altijd bewaar plus alle uitgiften die je bij mijn verzekering terug kan vinden nauwkeurig opgeteld en daar een verbruik staatje van gemaakt en deze naar de huisarts en apotheker gestuurd. Dat bewijst dat ik qua aantal pillen niet meer maar juist minder heb  gebruikt.  Heel wat over en weer geappt via de app Beter Dichtbij van mijn huisarts (dat vond hij zo handig want dan had ik direct contact met hem…) maar dat systeem is ook niet waterdicht. Want als hij mijn berichten niet leest…dan heb je ook niks aan zo een app.

Als alle medicatie gewoon op tijd kwam dan was er niks aan de hand.

In het verleden hingen wij om de haverklap aan de telefoon als de huisarts (of assistente) het weer vergeten was om door te geven aan de apotheek. De assistente aan de arts en de arts aan de apotheek. Ik was het ook zat dat ik daarvoor steeds moest bellen en ik heb al zo een hekel aan bellen. Constant ging het mis, terwijl je gebaat bent bij regelmaat.

Ik heb nu, omdat ik niks meer van hem hoor, ook het klachtenformulier op de website van de huisartsenpraktijk ingevuld. Als dit niet opgelost wordt dan gaat de klacht hogerop. Ik wil best van die troep af mits ik ook van de pijn verlost ben en dan graag op een medisch verantwoorde manier.

Ik heb genoeg erover gelezen dat het “taperen” het beste werkt als je ook wat krijgt tegen de ontwenningsverschijnselen. En niet cold turkey waar hij mij nu toe dwingt. Omdat het Pasen is is de praktijk op maandag natuurlijk ook nog eens gesloten. Hij zal vast genieten van zijn paasontbijt, ik heb een onwijs vervelend lang weekend voor de boeg…

Er speelt nog veel meer in dit geschil maar die ga ik niet hier vertellen. Laten wij het erop houden dat hij in het verleden meer kwalijke fouten heeft gemaakt. Het lijkt mij dan ook verstandig dat ik een andere huisarts neem, in hun praktijk zitten meerdere artsen en het vervelende is dat je ook steeds een andere arts krijgt. Maar dit gaat altijd via hem.

Volgende KeeK meer hierover en hopelijk dan weer een normale KeeK met beter nieuws. Ik voel mij nu te beroerd, boos, machteloos en verdrietig.

Maar ik wens jullie wel fijne Paasdagen toe natuurlijk!

 

KeeK op de WeeK 14- TENS, Corona, Cold Turkey en (geen) Prettige Paasdagen... 13 corona KeeK op de WeeK 14- TENS, Corona, Cold Turkey en (geen) Prettige Paasdagen...

 

 

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Petra
5 maanden geleden

Hopelijk voel je je intussen al wat beter, en heb je toch nog fijne Paasdagen gehad.

Tessa
5 maanden geleden

Jeetje wat heftig zeg
Heel veel sterkte!

annette
5 maanden geleden

Wat vervelend Babs, hoop dat je je snel beter voelt en uiteindelijk een goede arts zult treffen, zo belangrijk. Toch fijne pasen.

bychristiana
5 maanden geleden

Oh lieve Babs wat afschuwelijk dit:-( Het is uberhaupt al vreselijk dat je al die rotzooi moet slikken om de pijn enigzins onder controle te houden. En nu dus blijkbaar cold tureky afkicken omdat je door je huisarts eigenlijk bijna geen andere keus hebt…waardeloos. Ik hoop dat je uiteindelijk misschien toch naar een andere huisarts kan, sterkte hoor!! Veel liefs.

Deb
Deb
5 maanden geleden

Allereerst super goed nieuws dat je geen corona hebt. En wat een gedoe toch weer met die medicijnen en een huisarts die je zo laat zitten. Hopelijk komt hier snel een oplossing voor. Heel veel sterkte lieve Babs.

chucky1012
chucky1012
5 maanden geleden

Och jeetje toch wat erg….
Ik ken dat pilletje pfff zeg hoop dat dit nu snel opgelosd zal worden….
Dit gunt men niemand niet….
Vindt het zo vervelend voor jou en je gezin….
Leef met jou mee….

Heel veel liefs, knuffels en van harte beterschap…… Xoxo

Ilona
Ilona
5 maanden geleden

Lieve Babs,
Wat afschuwelijk laat Jeroen en Tom maar goed voor je zorgen en hopelijk kan je ook een beetje slapen ondanks de pijn. Kruip maar lekker onder de wol en laat Marie maar lekker bij je komen. Sterkte!!! en ik hoop dat je er dinsdag eindelijk iets opgelost wordt want dit is waardeloos.

Jolan
Jolan
5 maanden geleden

Oh, wat vind ik dit erg voor je! Wat hebben jullie ‘n naar weekend! Terecht dat je boos bent op de huisarts! Zowel de huisarts als de apotheek zijn denk ik toch erg onverantwoord bezig met jou en je medicatie! Gelukkig geen corona, maar hopelijk ook niet nog ‘n longontsteking! Ik hoop dat je je snel beter voelt!