keek op de week 52 2018
Artikelen, Feestdagen, Food & Drinks, Keek op de Week, Kerst, Lifestyle

KeeK op de WeeK 52! De laatste (Koortsige) KeeK van 2018 …

De laatste KeeK van 2018! Het voelt alsof ik de eindstreep hebt gehaald met alle KeeK’s. Ik blik nog even terug naar de kerstdagen en jullie hebben vast gemerkt dat het afgelopen week nogal stil was op mijn blog. Ik zal jullie ook vertellen waarom dat was….

keek op de week 52 2018

Pound cake by hanabiyori/Shutterstock

In de vorige KeeK vertelde ik dat ik sowieso op eerste kerstdag mijn laptop niet eens open zou maken maar eerlijk gezegd heb ik gewoon deze week nauwelijks iets kunnen doen… Ik ben al 3 weken niet fit, grieperig met alle verschijnselen die daarmee gepaard gaan. (Snotteren, hoesten, keelpijn, pijnlijke spieren e.d.) Er waren dagen dat ik mij best oké voelde en gewoon buiten was geweest maar afgelopen donderdag was het echt behoorlijk mis. Mijn temperatuur liep op naar 39,7″ Celsius en ik lag bijna weer te ijlen van de koorts. Toen moest ik, ik kon niet anders, wel in mijn bed blijven liggen.

De dag erna was de koorts gelukkig weer wat gezakt, maar voelde mij nog steeds behoorlijk beroerd….

Ik heb altijd een batterij aan huismiddeltjes en andere dingen naast mij staan als ik ziek ben. Tom en Jeroen vullen steeds het water bij.

ziek

Ik vroeg of Jeroen iets kon meenemen voor die vervelende keelpijn maar kwam met iets anders thuis… Wat eigenlijk ook heel handig is als je neus verstopt is. Ik had constant een kurkdroge mond omdat ik niet door mijn neus meer ademde. Dit goedje maakt speeksel aan, ideaal als je last hebt van een droge mond!

KeeK op de WeeK 52! De laatste (Koortsige) KeeK van 2018 ... 8 koorts KeeK op de WeeK 52! De laatste (Koortsige) KeeK van 2018 ...

Update: 40,1 C zaterdagnacht

Kerst 2018

De dag voor de eerste kerstdag waren wij uitgenodigd bij mijn schoonzus. Zij hadden een heel lekker en mooi uitziend kerstdiner gemaakt.

De lieve en schattige Luuk ♠ en Milou ♥

Mijn nichtje Judith maakt de lekkerste taarten, toetjes en andere gerechten. Maar zeker haar zoete heerlijkheden zijn een feestje om te eten. Zo had ze o.a deze chocoladetaart gemaakt met daarbovenop suikerwerk. Om met Heel Holland Bakt te spreken, toch best een spektakelstuk vinden jullie ook niet?

kerst 2018 taart judith

Onderweg naar huis op kerstavond

Het was lekker rustig op de weg en bizar…Wij reden bij Amstelveen en ik zag toch duidelijk de kerstboom van Lopik! Nee, dat kan niet, zei Jeroen, wij zijn niet eens voorbij Utrecht! Maar ik hield de boom in de gaten en ja hoor, je ziet hem dus al van verre!

kerstboom lopik

En een creatieve foto vanuit de rijdende auto

kunstige kerstboom lopik

Eerste en tweede kerstdag

Eerste en tweede kerstdag heeft Jeroen gekookt. Natuurlijk altijd lekker, al moet ik zeggen dat ik door mijn verkoudheid weinig proef.

Wij hebben wat series gekeken, verder lag ik de halve dag zo een beetje op bed. Wat hebben we gegeten?

Vooraf, kleine amuses: met 2 bereidingen van zalm en 2 bereidingen van garnaal.

Zuurkool met vis

Dit klinkt als een heel gore combi, maar is echt heel lekker! Tom heeft de zuurkool aangemaakt (geheime receptuur) waardoor de zuurkool een heel zachte smaak krijgt. Samen met de witvis en een lekkere saus krijg je een bijzonder gerechtje!

Ik heb geen foto van het toetje gemaakt (het was heel snel op) en alle andere food foto’s zijn zo vaag, dat alles er nogal vies uitziet…

De andere kerstdag hebben hete bliksem met entrecôte met een honing portsaus gegeten, simpel en lekker.

Ik hoop dat ik snel weer helemaal beter ben, ik heb wel advies gevraagd aan mijn huisarts via de Beter Dichtbij app… Maar het kan 3 dagen duren voordat ik een antwoord krijg, dus dat zal morgen of deze week worden.

Ik weet niet in hoeverre ik nog wat artikels kan maken voor deze week, ik moet nog een boel fotograferen en momenteel staan mijn hoofd en lijf er niet echt naar.

Volgende week weer een nieuwe KeeK op de WeeK met een nieuwe foto van een nieuwe Cake!

Update: 40,1 ºC – 40,4 ºC zaterdagnacht, ik ga zo maar weer mijn bed in, ben natuurlijk doodsbang dat er een herhaling komt van (alweer) 2 jaar geleden. (zondag 13.00 uur)

Fijne zondag!

 

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Anna Gerrie - Beautyonthefarm
Anna Gerrie - Beautyonthefarm
3 jaren geleden

Wat balen dat je niet fit bent! Hopelijk gaat het snel over en voel je, je weer beter. Rustig aan 🙂

Rory
3 jaren geleden

Jeetje, ik lees terug van nieuw naar oud en dit klinkt inderdaad niet goed en lijkt al wel heel lang te duren. Ik hoop dat je jezelf inmiddels ietsiepietsie beter voelt en dat de antibiotica aanslaat. Voortaan toch eerder de huisarts bezoeken hoor. Er zijn mensen die ze plat lopen en elke dag daar wel zijn. Mijn oude huisarts zei vroeger dat dat nu eenmaal zo was en dat het hun werk was. Dus als jij eens een keer langskomt is dat alleen maar goed denk ik. Niet te lang wachten de volgende keer!

Deb
3 jaren geleden

Hey Babs! Wat vervelend dat je je zo beroerd voelt! Hopelijk, we zijn inmiddels alweer een paar dagen verder, voel je je inmiddels alweer wat beter en heb je kunnen genieten van oudejaarsavond. Nog de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar, dat het een top jaar wordt waarin we elkaar hopelijk weer een keertje zien. Leuk overzicht heb je er weer gemaakt (sorry, ik spring van de hak op de tak 😊) dat kerstdiner ziet er top uit en wat een leuke ballen hingen er in de boom, die van de meloen vind ik geweldig! Goed dat je je toetje… Lees verder »

Natascha - Beautyopinie
Natascha - Beautyopinie
3 jaren geleden

Wat vervelend dat je weer ziek bent lieve Babs. Hoe was het bij de arts? Ik hoop dat je je snel beter voelt en wens jou en je mooie gezin het allerbeste voor 2019!! Liefs

bychristiana
3 jaren geleden

Hopelijk knap je gauw op Babs! Zorg goed voor jezelf!

Wendy
Wendy
3 jaren geleden

Doe maar kekker rustig aan. Maar het belangrijkste ziek maar lekker uit en beter worden. Veel sterkte. En we zien vanzelf wel wanneer er weer een artikel komt. Gezondheid komt nu op de eerste plaats.🍏🍎🍊🍌

Bianca
3 jaren geleden

Beterschap lieve Babs hopelijk voel je snel weer helemaal fit en beter, alvast een fijne jaarwisseling! x

Tessa
3 jaren geleden

Beterschap!

Mariska
3 jaren geleden

Ahh ik vind zuurkool zo vies haha en vis ook, dus bij die combinatie kan ik me niets voorstellen! Handig omdat goedje te delen, had het er gisteren nog over met mijn zusje dat je altijd zo’n droge mond krijgt.

Annette
3 jaren geleden

Rustig aan hoor Babs, wil niet dat je straks weer in het ziekenhuis beland, echt goed uitzieken. Wel balen dat die griepprik dus voor niets is geweest? Ik hoop dat je snel opknapt en toch een fijne oudejaar gewenst.