shutterstock_1103617076
Artikelen, Feestdagen

Gelukkig Nieuwjaar! 2019 is het jaar van het Varken (ikke). Meer over dit varkentje!

Ik wens al mijn lieve lezers een heel goed, gelukkig en gezond 2019 toe! Het eind van 2018 verliep iets anders dan gepland, ik was van plan met allemaal lijstjes over 2018 te komen maar de griep gooide roet in het eten. Een nieuw jaar, nieuwe kansen en mogelijkheden! Wist je dat 2019 het jaar van het varken is? En laat ik nu een varken zijn volgens de Chinese horoscoop. Eens kijken wat zij over mij zeggen….

shutterstock_1140021275

Happy New Year 2019 by Leszek Kobusinski/ Shutterstock

Ik hou mij nooit bezig met horoscopen maar toen ik een foto aan het zoeken was over de jaarwisseling zag ik Het Varken langskomen. En inderdaad, ik ben een knor-knor varken.

Data voor het Chinese sterrenbeeld Varken

4 februari 1935 – 23 januari 1936
22 januari 1947 – 9 februari 1948
8 februari 1959 – 27 januari 1960
27 januari 1971 – 14 februari 1972
13 februari 1983 – 1 februari 1984
31 januari, 1995 – 18 februari, 1996
18 februari 2007 – 6 februari 2008
5 februari 2019 – 24 januari 2020

Wat zegt de Chinese horoscoop over Het Varken?

Het Varken is een leuke en verlichtende persoonlijkheid die gezegend is met geduld en begrip. Mensen die geboren worden onder het teken van het Varken genieten van het leven en alles wat het heeft te bieden, inclusief familie en vrienden. Ze zijn eerlijk en bedachtzaam en verwachten hetzelfde van andere mensen. Varkens komen soms wat onschuldig of goedgelovig over, omdat ze zoveel om andere geven, dat ze bijna alles over hebben voor een vriend in nood.

Het motto van het Varken is: “het is beter om te geven dan te nemen”. Varkens vinden het prettiger om hun eigen tijd of aandacht aan een ander te geven, dan er zelf om te vragen. Ze vinden het niet makkelijk om om hulp te vragen (ik bel zelfs de huisarts niet) en dragen een last liever zelf (inderdaad). Varkens hebben er alles voor over om de lieve vrede te bewaren tussen familie en vrienden. Daardoor kan het regelmatig voorkomen dat mensen misbruik van hen maken, maar Varkens kunnen vrijwel alles vergeten en vergeven. Het zijn mededogen de zielen die gewoon de lieve vrede willen bewaren.

shutterstock_1103617076

Happy Chinese new year 2019 Zodiac sign by Siam Vector/ Shutterstock

Aarde Varken: 1959 & 2019

Relaxed en betrouwbaar: Aarde Varkens voelen zich het prettigst wanneer ze lekker thuis zijn met hun gezin. Ze zijn georganiseerd en pragmatisch, en hebben een uitgekiende strategie voor elk project dat ze ondernemen. Ze zijn productief op hun werk en vinden het prima om gewoon een medewerker in plaats van een leider te zijn. Maar het Aarde Varken deinst er ook niet voor terug om om promotie of loonsverhoging te vragen als hij dit verdient. Deze Varkens genieten graag van het leven en moeten zich soms inhouden om zich niet te buiten te gaan. Bron: horoscoophoekje.nl   Horoscoop & Tarot

Samengevat: Een varken is…

  • Hardwerkend
  • Gul (Ik deel alles ook graag met anderen)
  • Meegaand
  • Behulpzaam
  • Materialistisch (klopt ook, ik hou van mooie spullen om mij heen!)
  • Goedgelovig
  • Koppig (Iers trekje zeg ik altijd)

Ik vind het behoorlijk kloppen met mijn persoonlijkheid. Ik heb ook bij de andere horoscopen gekeken en daar zag ik minder overeenkomsten, dus het matcht best wel.

Nogmaals, iedereen de allerbeste wensen, ook van Marie & Toulouse, laten wij er een mooi jaar van maken!

(en is er toevallig ook een (biologisch) varkentje bij die dit leest? Het wordt vast ons jaar! ♥

p.s update over de griep. Gisteren begonnen met een antibiotica kuurtje, maar nog steeds beroerd. Natuurlijk ook te vroeg om er iets over te kunnen zeggen. ‘s Avonds moest ik overgeven (jaren geleden dat ik dat deed, vind het altijd zo goor) en ik had natuurlijk nauwelijks iets in mijn maag. (De medicijnen of hoort het gewoon bij de griep?)

In ieder geval niet van de drank, hahahaha en ook geen kater dus… Hoop dat jullie ook snel weer alles helder zien mocht je iets teveel van de champagne naar binnen hebben geklokt. hihi.

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Varken
1 jaar geleden

Hoi Babs, leuk dat je de tekst hebt gedeeld! Zou je voor de compleetheid ook een link naar de oorspronkelijke pagina willen vermelden? Wanneer te veel mensen de tekst kopiëren zonder link terug, raakt Google soms in de war wie de oorspronkelijke auteur was, en wordt onze website helaas gestraft. Alvast bedankt!

Irene
3 jaren geleden

Gelukkig nieuwjaar! Voel je je inmiddels wat beter?
Ik wist niet dat je jij je bezig hield met horoscopen 😉 Leuk om te weten!

Tessa
3 jaren geleden

Gelukkig nieuw jaar en beterschap!

Annette
3 jaren geleden

Ik ben van 12 feb 1971 dus ik ben ook een varken 🙂 knor, knor 🙂 Ik herken er inderdaad een hoop uit, leuk om te lezen.

Mariska
3 jaren geleden

Ik wens je natuurlijk hetzelfde, hopelijk voel je je snel iets beter!

Rory
3 jaren geleden

Beterschap lieve Babs, wat vervelend. Ik hoop dat je kuur aanslaat en dat je jezelf snel wat beter voelt.

bychristiana
3 jaren geleden

He wat vervelend en naar dat je zo ziek het nieuwe jaar in gegaan bent. Hopelijk slaat het kuurtje gauw aan. Ook voor jullie natuurlijk alle goeds gewenst voor het nieuwe jaar; veel geluk, liefde en gezondheid!

Deb
3 jaren geleden

Nogmaals de allerbeste wensen voor jou en natuurlijk ook Jeroen, Tom en een aai voor Marie en Toulouse! Balen dat je nog steeds beroerd bent, hopelijk knap je snel op en heb je nu het ergste achter de rug 😊. Veel liefs 😘.

chucky1012
3 jaren geleden

Hartelijk dank.
Jullie allen ook een heel gelukkig nieuwjaar en hoop dat jij snel beter bent….

Xoxo