KeeK op de WeeK 9- Kletskoppen, Pecan Pie, Pschygologische Thriller en een Aquarel van Marie! 9 pecan pie KeeK op de WeeK 9- Kletskoppen, Pecan Pie, Pschygologische Thriller en een Aquarel van Marie!
Artikelen, Films en series, Food & Drinks, Huisdieren, Keek op de Week, Lifestyle, Marie en Toulouse, recepten zoet

KeeK op de WeeK 9- Kletskoppen, Pecan Pie, Pschygologische Thriller en een Aquarel van Marie!

Hallo KeeKers! Wat een heerlijk weer is het deze week, van mij mag het zo blijven! In deze KeeK laat ik jullie zien: mijn nieuwe schilderspullen, ik heb kletskoppen en een pecan pie gebakken en een NetFlix tip, een psychologische thriller.

KeeK op de WeeK 9- Kletskoppen, Pecan Pie, Pschygologische Thriller en een Aquarel van Marie! 11 pecan pie KeeK op de WeeK 9- Kletskoppen, Pecan Pie, Pschygologische Thriller en een Aquarel van Marie!

Aquarel en Pastel

Deze nieuwe schilderspullen heb ik aangeschaft. In mijn vorige KeeK vertelde ik al dat ik nu nogal last heb van een luxe keuzestress want ik kan iets met olieverf, acrylverf, waterverf of pastelkrijt maken. Ik ben begonnen met een aquarel tekening van Marie en dat is ook heel leuk om te doen! Al is het een medium waar ik nooit mee uit de voeten kon, ik had het wel eens geprobeerd maar snapte er weinig van. Gelukkig bestaat er YouTube met heel goede tutorials.

Ook wilde ik een papierblok van goede kwaliteit hebben om weer eens een pasteltekening op te maken.

KeeK op de WeeK 9- Kletskoppen, Pecan Pie, Pschygologische Thriller en een Aquarel van Marie! 13 pecan pie KeeK op de WeeK 9- Kletskoppen, Pecan Pie, Pschygologische Thriller en een Aquarel van Marie!

Het tekenblok wat je op de foto ziet heet pastelmat en dat schijnt heel goed papier te zijn voor pasteltekeningen. Wel prijzig maar ik begreep dat je veel laagjes pastel kan opbrengen en het papier het dan nog steeds het poeder “oppakt”. Alleen moet ik toch gaan uitkijken naar mooie soft pastel potloden en krijtjes… Die ik heb vind ik toch te hard.

Ik ben nu ook bezig met aquarel, iets wat ik ooit 1 keer geprobeerd heb maar ik vond het toen zo raar, al die uitgelopen verf. Maar toen had ik ook geen idee hoe het moest. In de tekenkoffer (LIDL) die ik een paar jaar geleden van Jeroen kreeg zaten ook tubes waterverf kleuren dus waagde ik daar eerst een poging mee. Echt heel leuk om te doen!

Nu zag ik een leuke aanbieding van Winsor & Newton aquarelverf en wauw, wat een prachtige pigmenten!

KeeK op de WeeK 9- Kletskoppen, Pecan Pie, Pschygologische Thriller en een Aquarel van Marie! 15 pecan pie KeeK op de WeeK 9- Kletskoppen, Pecan Pie, Pschygologische Thriller en een Aquarel van Marie!

Kletskoppen

Bij de Zoetekauw zag ik het recept van kletskoppen en omdat Jeroen gek is op kletskoppen heb ik ze diezelfde avond nog gemaakt. (klik op de link en je gaat direct door naar het recept!) Ik had alle ingrediënten al in huis en de recepten van Lianne zijn nooit heel ingewikkeld, maar haar baksels des te lekker! Je hebt alleen maar boter, basterdsuiker, walnoten, bloem, water, kaneel en zout nodig. Je kan desgewenst ook andere noten gebruiken.

KeeK op de WeeK 9- Kletskoppen, Pecan Pie, Pschygologische Thriller en een Aquarel van Marie! 17 pecan pie KeeK op de WeeK 9- Kletskoppen, Pecan Pie, Pschygologische Thriller en een Aquarel van Marie!

Pecan Pie

Nog meer zoetigheid! Ik zag een recept van een pecan pie en het water liep mij zowat in mijn mond, dus hup, schort voor en bakken maarrrrr…

Wij hadden geen golden syrup in huis dus ik had er een hele fles maple syrup  in gedaan. Ik denk dat hij daardoor er nogal rommelig uitziet, de taart was nauwelijks netjes te snijden. De boel stortte letterlijk in haha! Maar niks mis met de smaak, de pecan pie was zalig!

KeeK op de WeeK 9- Kletskoppen, Pecan Pie, Pschygologische Thriller en een Aquarel van Marie! 19 pecan pie KeeK op de WeeK 9- Kletskoppen, Pecan Pie, Pschygologische Thriller en een Aquarel van Marie!

KeeK op de WeeK 9- Kletskoppen, Pecan Pie, Pschygologische Thriller en een Aquarel van Marie! 21 pecan pie KeeK op de WeeK 9- Kletskoppen, Pecan Pie, Pschygologische Thriller en een Aquarel van Marie!

KeeK op de WeeK 9- Kletskoppen, Pecan Pie, Pschygologische Thriller en een Aquarel van Marie! 23 pecan pie KeeK op de WeeK 9- Kletskoppen, Pecan Pie, Pschygologische Thriller en een Aquarel van Marie!

Maar wij eten hier niet alleen maar taart en haute cuisine 4 gangen diners, ook gewoon patatjes en ballen gehakt…

KeeK op de WeeK 9- Kletskoppen, Pecan Pie, Pschygologische Thriller en een Aquarel van Marie! 25 pecan pie KeeK op de WeeK 9- Kletskoppen, Pecan Pie, Pschygologische Thriller en een Aquarel van Marie!

Serie NetFlix – Behind Her Eyes

Behind Her Eyes follows the story of a single mother, whose “world is thrown off kilter when she begins an affair with her new boss David and matters take an even stranger turn when she’s drawn into an unlikely friendship with his wife Adele. What starts as an unconventional love triangle soon becomes a dark, psychological tale of suspense and twisted revelations, as Louise finds herself caught in a dangerous web of secrets where nothing and no-one is what they seem. Bron: Wikipedia

Leuk detail: Eve Hewson (Adele) werd geboren in Dublin, de tweede dochter van U2-zanger Bono.

Goede film, echt zo een verhaal die je steeds probeert te ontrafelen wie nu de echte engerd is. “Wil de echte creep opstaan?” Maar gek genoeg neemt het verhaal aan het eind een heel andere wending. Althans, er komt iets bij wat niet in alle afleveringen duidelijk was. Hij is wel de moeite waard, het verhaal is heel intrigerend!

Marie

Wij moeten weer haar urine laten testen en hopen natuurlijk dat haar blaasgruis probleem verholpen is. Nu ben ik al een paar dagen aan het proberen om haar te laten plassen op de Katkor korrels, dat zijn korrels die geen vocht opnemen. Maar ze weigert daar wat op te doen. Dus vervang ik steeds haar bak met de gewone kattengrit. Ik wil ook niet dat ze alles binnen houdt.Gelukkig gaat ze dan snel haar behoefte erop doen.

Het zal deze week vast wel lukken. Je zit natuurlijk ook een beetje vast aan de openingstijden van de dierenarts, de urine moet binnen 24 uur aangeleverd worden.

Dag lieve KeeKers, tot de volgende WeeK!

KeeK op de WeeK 9- Kletskoppen, Pecan Pie, Pschygologische Thriller en een Aquarel van Marie! 27 pecan pie KeeK op de WeeK 9- Kletskoppen, Pecan Pie, Pschygologische Thriller en een Aquarel van Marie!

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
1 jaar geleden

Oh ik was al benieuwd naar die serie. Ik heb het als ‘suggestie’ aangedragen gekregen van Netflix.
En wat lastig is dat hè, urine opvangen. Ik heb dat vroeger ook moeten doen bij ons katje en dat was niet eenvoudig.

Petra
1 jaar geleden

Oh heb al weer honger door naar al dit lekkers te kijken!!

Deb
1 jaar geleden

Hmm ik ben dol op pecan pie! Binnenkort ga ik me toch een partij zondigen haha. Ik heb nog een heerlijk (fool-proof) recept hiervan (komt uit Allerhande); al tig keer gemaakt en gaat altijd goed (met gewone stroop; is ook heerlijk), mocht je interesse hebben laat maar weten. Is ook super lekker met een bolletje vanille ijs. Het water loopt me nu letterlijk in de mond haha.

Natascha - BeautyOpinie
1 jaar geleden

Wat een fijn weer is het he? Ik zit nu ook te genieten van de zon. Veel succes voor Marie, ik ga voor jullie duimen!

Annette
1 jaar geleden

Wat een hoop lekkers weer Babs, ik wilde ook gaan bakken afgelopen weekend maar er kwam niets van ivm kapotte laptop – dus toch nieuwe gekocht nu en daar was ik druk mee om alles erop te zetten pffff wat een gedoe maar hopelijk weer voor 15 jaar klaar hahaha

chucky1012
chucky1012
1 jaar geleden

Hoop dat de uitslag goed zal zijn.
Wat een prachtige spullen die je kado had gehad.
Dan je weer leuk en mooi schilderen….
Nog nooit gehoord dat je voor pasteltekenen een speciaal tekenboek hebt.
Ik zal het even opzoeken.
Veel succes met schilderen etc….

Xoxo

Ilona
Ilona
1 jaar geleden

Wat een heerlijkheden weer en oh Golden Syrup dat bracht een oom vroeger altijd voor ons meer uit Engeland zo’n mooi groen blik (wel onhandig) deden wij op pannenkoeken. Hadden ze ook bij Marks & Spencer zo jammer dat die winkels weg zijn. De komende 3 dagen wordt het volgens mij ook nog mooi weer. Sterkte met Marie hoop dat de urine er goed uitziet. Amy heeft last van haarballen en wil die pasta niet eten…Fijne week.

bychristiana
1 jaar geleden

Ik heb ook al zo genoten van het weer! Eerder deze week ook lekker in de tuin gewerkt en zelfs lekker samen met Sketch in de tuin gezeten;-) Oh lekker zeg, die kletskoppen. Het is echt tijden geleden dat ik die op heb, maar wat zien die van jou er lekker uit;-)

Sonja
Sonja
1 jaar geleden

Ik had het boek Behind het eyes nog maar net gelezen. Maar de serie is net zo leuk als het boek! Leuk om te weten dat Alice de dochter is van Bono!
Leuke review!