Natura Siberica
Artikelen, Anti- aging, Bad & Douche, Huidverzorging, Natura Siberica, Reviews

Natura Siberica Shower Gel, Ginseng Eye Cream-Gel en Hand Cream- Review

Soms word ik echt verrast door nieuwe producten, zoals in dit geval een heerlijke shower gel, een hand cream en een eyecream van Natura Siberica. Je hebt weleens producten waarvan je het idee hebt dat je al eens zoiets al getest hebt, maar de producten van Natura Siberica zijn weer zo anders! Zeker de geur, “ruik” maar mee 😉

Natura Siberica

Ik blijf altijd een beetje in hetzelfde rijtje hangen van geur favorieten, zoals amandel, kokos, vanille of oranjebloesem of patchoeli. De geuren van de producten van Natura Siberica  slaan weer een heel andere weg in. Op zich niet vreemd als je weet dat deze producten hun oorsprong vinden in het (koude) Siberië. Daar groeien natuurlijk weer totaal andere planten.

Als ik aan Siberie denk denk ik altijd aan strafkampen uit de tijd van de Tsaren of de Trans Siberië Express. Ik vraag mij wel eens af waarom je nooit iemand hoort praten over zijn vakantie in Siberië. Ik vrees dat het daar toch niet heel aangenaam is qua temperatuur. 😉

 

De producten van Natura Siberica bestaan uit bijzondere wilde kruiden, bloemen, grassen, fruit en planten uit Siberië en het verre oosten. Het zijn allemaal handgeoogste wilde ingrediënten. Bepaalde kruiden hebben de ijstijd overleefd en zijn in staat om zich in de huidige koude Siberische winters (met temperaturen tot -50°C!) aan te passen aan de extreme weersomstandigheden. Natura Siberica bezit 3 organische boerderijen om zeldzame planten en andere natuurlijke ingrediënten te kweken en te behouden.

 

Natura Siberica Oblepikha Shower Gel  Energizing Freshness

Natura Siberica Oblepikha Shower Gel  Energizing Freshness

De flacon vind ik prachtig om te zien. Als de kleur Siberisch Blauw bestond zou ik het zo geloven. Met het handige pompje kan je goed de benodigde hoeveelheid doseren. Toen ik aan de douchegel rook was ik direct benieuwd. Want wat was dat voor een bijzondere geur? Ik rook de frisse geur van munt en iets van dennenbomen. Laten wij even kijken welke ingrediënten er precies in zitten.

Natura Siberica Oblepikha Shower Gel  Energizing Freshness

 

 • Biologische olie van Altai Duindoorn
 • Witte Klaverzuring
 • Arctische Cranberryzaadolie
 • Wilde Munt
 • Pijnboompitolie
 • Vitamines C en E.

Het is een geur die ik nooit eerder heb ervaren, maar het geeft je echt een frisse, energieke ervaring. (zonder dat je staat te bibberen in je nakie natuurlijk!) Ik vind deze douchegel dus heerlijk om mee wakker te worden. Tom vroeg mij later waar ik het naar vond ruiken. Hij rook de geur van een energy drink en jeetje, hij heeft nog gelijk ook. Niet zo heel zoet zoals die energy drinks ruiken, maar inderdaad. Best bizar…

Natura Siberica shower gel

400ml/ €4,99

 

Natura Siberica Siberian Ginseng Eye Cream-Gel

Natura Siberica Siberian Ginseng Eye Cream-Gel

Siberische Ginseng staat bekend vanwege de adaptogene eigenschappen. Alleen dit type Ginseng heeft deze unieke eigenschap. Het werkt als een krachtige antioxidant en geeft energie aan een doffe huid.

 Natura Siberica Siberian Ginseng Eye Cream-Gel

Wat doet deze eye cream-gel allemaal?

 • De doorbloeding wordt gestimuleerd
 • REGU®-AGE Complex vermindert donkere kringen en wallen rondom de ogen
 • Hyaluronzuur en Bisabolol hydrateren de ooghuid en maken de huid elastisch en soepel
 • Organische Rozenbottelolie zit boordevol essentiële vetzuren die de huid voeden
 • Een extract van de Wilde Akelei de tere ooghuid verzacht, ontspant en kalmeert

 

Wat klinken de ingrediënten super, vinden jullie ook niet? De ginseng eye cream-gel zit in een handige flacon met pompje, Ik heb wel veel eye creams getest maar een cream-gel nog niet volgens mij. Ik vind deze gel heel aangenaam op mijn huid aanvoelen. Het trekt niet snel in mijn huid maar zodra de gel ingetrokken is voelt het aan alsof mijn huid ook direct steviger is geworden. En de geur is heel mild, maar zeker lekker!

Natura Siberica Siberian Ginseng Eye Cream-Gel

Mocht ik hierna geen oogcrème meer hebben om te testen, dan ga ik deze nogmaals kopen zodra mijn flacon leeg is. Ik vind hem zo fijn voor mijn huid en zeker ook vanwege de prijs!

30ml/ €9,99

 

Natura Siberica Taiga Daily Protection Hand Cream

 

Weer zo een prachtige tube met daarop een afbeelding van wilde planten en kruiden.

Natura Siberica Taiga Daily Protection Hand Cream

Bevat voor 99% aan biologische ingrediënten:

 • Bergframboos-extract (5x rijker aan vitamine C dan gewone frambozen) (waarom verkoopt AH geen bergframbozen , ik ben vóór)
 • Lijnzaadolie (rijk aan omega 3 en 6 vetzuren)
 • Cedermelk (rijk aan essentiële aminozuren en vitamine E)
 • Altai honing (intensief voedend en regenererend)
 • Vitamines A, B6, E en F

Natura Siberica Taiga Daily Protection Hand Cream

 

De tube heeft een draaidop, geen probleem. De crème is namelijk waanzinnig lekker! De zeer milde maar o, zo frisse geur, hoe deze in de huid trekt, het huidgevoel achteraf… Niets meer aan doen, perfect! Dit is een handcreme die veel vrouwen en mannen zullen waarderen. Althans, de meeste vrouwen denk ik. Doordat het snel intrekt en geen vettig laagje achterlaat kan je direct je werk of je hobby weer oppakken.

Natura Siberica Taiga Daily Protection Hand Cream

De prijs vind ik bijna hilarisch omdat je echt het gevoel hebt dat dit een luxe merk is: 75ml/ €5,99

 

Conclusie:

Zeker een merk waar ik meer van wil proberen. Ook heel geschikt voor de heren.

 

De producten van Natura Siberica vallen in alle opzichten onder de noemer betaalbare luxe. Ze hebben hoogwaardige natuurlijke samenstellingen, aantrekkelijke en luxe ogende verpakkingen. Natura Siberica staat voor exclusieve, milde texturen die zich focussen op een optimaal huidcomfort en die garant staan voor een weldadige ‘thuisspa-sensatie’. Dit alles met natuurlijke en heel pure geuren.

-Deze producten heb ik gekregen-

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
4 jaren geleden

Interessant! Ik heb mijzelf getrakteerd op een hele fijne handcrème van Rituals, maar deze is een stuk vriendelijker qua prijs. En het klinkt heel erg goed. Ik MOET echt handcrème gebruiken want ik was mijn handen veel en veel te vaak. Als mijn handen er volgens anderen (dat weet ik niet hoor) tien jaar ouder uit zien, dan geloof ik dat ook.

Deb
4 jaren geleden

Klinkt goed! Je hoort inderdaad niet veel over Siberië. Lijkt me een heel bijzonder gebied, maar mij veel te koud, brrr! Ik had ook nog niet eerder gehoord van cosmetica uit dit gebied. Ik heb wel ervaring met een merk uit IJsland, daar groeien ook weer hele andere kruiden dan hier. Vind dat altijd wel interessant. Prijzen van dit merk zijn ook heel ok zo te zien, zeker de moeite waard om uit te proberen.

wendy
wendy
4 jaren geleden

Wat een supermooie verpakking allemaal. De oogcreme en handcreme lijken me echt fijn, eens kijken waar ik deze kan krijgen. Je boft dat je deze fijne producten mag proberen en ons laat meegenieten. Bedankt voor je leuke artikel! 🙂

Annette
4 jaren geleden

mooie verpakkingen ook. De oogcreme klinkt zeker interessant, ik heb geloof ik nog twee tubes liggen om te testen dus ik zit voorlopig nog wel even goed maar hij is genoteerd 😉

bychristiana
4 jaren geleden

Ik ben nu super benieuwd naar de geur van de showergel. Zelf drink ik eigenlijk nooit energy drankjes, maar ik ruik het wel als iemand in de buurt zo’n blikje bij zich heeft in de trein of zo. En dan vind ik die geur niet bepaald lekker, maar nu jij er zo enthousiast over bent zal ik toch eens kijken of ik hem ergens kan ruiken;-) De handcreme vind ik super goed klinken. Ik heb zelf een hydraterende spray voor het haar van dit merk, die is zonder siliconen en daar was ik heel bewust naar op zoek. Die vind… Lees verder »

Sonja
4 jaren geleden

Ik ben nog niet aan deze mooie producten toegekomen! Ik ben vooral benieuwd naar de oogcrème!

chucky1012
4 jaren geleden

Dit is een fijne review!
Handen hebbeb zeer veel te verduren en vooral in de wintermaanden doordat ze zeer droog worden.
Ik ga naar de supermarkt om dit te kopen…..

Fijne dag Xoxo

Willemse
Willemse
4 jaren geleden

Toen ik deze producten bij Albert Heijn zag staan was ik zo benieuwd.
Mijn eerste reactie was dat het er mooi uit ziet, maar het staat wel gewoon in de supermarkt dus hoe goed kan ‘t zijn dacht ik toen.
Had dus niet verwacht dat ze zo luxe zouden aanvoelen en ruiken.
Wel leuk om te lezen, ben heel benieuwd naar de handcreme geworden in ieder geval.