Artikelen, Over mij

Over Troll’s en de schijnwereld van het vloggen

Hebben jullie de documentaire “De schijnwereld van het vloggen” gezien op NPO 3?  Ik vond het best interessant, maar ook wel een beetje eng. Huilende meisjes, omdat ze “hun vlogger” zien. Vloggers en bloggers worden verafgood, maar ook verafschuwd.

Ik hou niet zo van het adoreren van popsterren (boybands!) of celebraties. Ik weet het, vroeger vielen meisjes massaal flauw als Paul Mc. Cartney van de Beatles zijn keeltje opentrok. Voor de jongere lezers: The Beatles; het langharig werkschuw tuig werden ze genoemd, hebben evenals The Rolling Stones pop historie geschreven. En die laatsten, inmiddels hoogbejaard, rocken nog relaxt door. Of zijn ze nu echt gestopt?

Het enge van de hysterie vind ik dat diezelfde fans ook kunnen omslaan in haters. Ik vind het knap dat sommige vloggers het blijven volhouden, zelfs als ze, vaak hatelijke, bitcherige opmerkingen naar hun hoofd krijgen. Ik begreep precies wat het meisje (ik weet haar naam niet) bedoelde toen ze zei dat door sommige opmerkingen zelfs anders naar zichzelf ging kijken. Dan vertroebelen die ziekelijke gasten jouw spontaniteit en je harde werk is voor niets geweest.

 

Dan heb je ook nog die andere hobbyisten: De internet Troll’s.

Troll’s, je kan er bijna niet meer omheen.

Ik bespeur een verandering bij steeds meer vloggers en ook bij de beautybloggers. Bloggers en YouTubers pikken het gewoon niet langer meer.  Al die vervelende, afgunstige, zeikerige, maar ook enge, hatelijke comments.

 

wayne_goss

Vrijheid van meningsuiting, prima. Maar roepen om het roepen. Triest.

Waarom schrijf ik dit? Mijn haren gingen recht overeind staan toen ik onderstaand filmpje zag van make-up artist Wayne Goss. Wat een nonsens kramen mensen uit. Hebben zij niets beters te doen? Het lijkt wel een nieuw(e) vak/ hobby om mensen op hun hart te trappen.

Wat is een internet Troll eigenlijk?

Een trol in een internetomgeving is een persoon die op Usenet, fora, websites of chatkanalen berichten plaatst met het doel voorspelbare emotionele reacties (bijvoorbeeld woede, irritatie, verdriet, of scheldpartijen – ook wel flames genoemd in internetjargon) van andere mensen uit te lokken, opzettelijk verkeerde informatie (desinformatie) te geven of zichzelf expres anders voor te doen. Het gebruik van het woord trol in deze zin, is afkomstig van de vroege uitsluitend Engelstalige internetgemeenschap

Bron: Wikepedia

Ik heb er zelf weinig last van, maar ik zie om mij heen dat het beledigen steeds meer en harder wordt. En ik erger mij daaraan. Wie zijn toch die mensen?

gossmakeup

Weet je, ik denk dat iedereen zijn stinkende best doet met iets wat hij of zij leuk vindt om te doen. Big Brother is watching you, Google is watching you en heel veel enge mensen zitten veilig achter hun laptop zich te verkneukelen om iets onaardigs te verzinnen Pathetisch, zielig .

Gelukkig heb ik een kleine vaste schare die mijn artikelen leuk vindt en niet van die gasten die een loze opmerking maken over dat ik een pukkel op mijn kin heb, (die ik overigens niet heb) of dat mijn haar raar zit

Wayne Goss

Wayne Goss is een make-up artist en heeft vaak goede en leuke tips. Hij brengt het ook met veel enthousiasme. Maar wat een galbakken heb je op YouTube, die hem afkraken.

Kijk maar naar het filmpje. En ik ben bang dat je dit gedrag steeds vaker gaat zien. Sommige mensen hebben niets zinnigs te doen, denk ik dan maar…

Via Fleur van Fleur’s Beautytips zag ik een artikel van het AD voorbijkomen.

Dit meisje heeft acne en wat de mensen over haar zeggen is gewoon shocking. Ik kreeg er gewoon kippenvel van. Het filmpje is overigens prachtig gemaakt… Kijk maar….

 

Het is natuurlijk niet alleen bij bloggers en YouTubers dat er gedoe is. Met internet en dus ook op social media wordt er heel wat gediscussieerd. Vroeger moest je eerst een brief schrijven, dus was de drempel hoger. Nu spuit jan en alleman zijn gif op het web… Gewoon, omdat het kan.

Ik hoop dat iedereen aardige, hetzij zinnige comments krijgt en anders is mijn advies: Niet kijken, ga buitenspelen, breien of puzzelen. Ga vrijwilligerswerk doen en was je mond met zeep. En neem dan direct ook je toetsenbord gelijk even mee en maak die ook eens schoon!

Ofwel: Get a Life…

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
debby
6 jaren geleden

Wat een goed artikel zeg. Zelf vind ik het maar wat eng al dat vloggen en die hysterie erom heen.

Fleur
6 jaren geleden

Ja haters zijn verschrikkelijk. Gelukkig geen last van op mijn blog maar ik lees het heel af en toe bij de grote bloggers. Erg dat ze zich zo uiten, nergens voor nodig 🙁

Evelijn
6 jaren geleden

Wauw, heel erg mooi artikel! Heb het filmpje ademloos bekeken… Liefs, Evelijn

Annette - Ann Ages Gracefully

Heel goed geschreven Babs, Ik vond het ook shocking toen ik van de week het filmpje van dat meisje zag. Ik heb gelukkig op mijn blog ook (nog) geen last van nare comments. Ik lees zelf veel blogs en er zitten ook wel eens artikelen tussen waar ik het helemaal niet mee eens ben of niet leuk vindt. Ik scroll dan gewoon door naar het volgende artikel. Het valt me op dat me name de jongere bloggers het soms voor de kiezen krijgen. Inderdaad nare comments dat ze er ‘stom’ uitzien of te dik zouden zijn, dat soort dingen. Jammer… Lees verder »