Puressentiel Zuiverende Luchtspray en Gewrichten & Spieren Roller- Review 9 puressentiel Puressentiel Zuiverende Luchtspray en Gewrichten & Spieren Roller- Review
Artikelen, Gezondheid, Lifestyle

Puressentiel Zuiverende Luchtspray en Gewrichten & Spieren Roller- Review

Toen wij vlakbij een fabriek woonden, letterlijk onder de rook van een fabriek, roken wij bijna dagelijks een vieze zure azijngeur. “Het kon geen kwaad” lazen wij op het internet, de rook uit die fabriek is niet giftig. Toen we wat verder zochten bleek de geur veroorzaakt te worden door een lichte concentratie van azijnzuur en propionzuur. Als je dan de chemische kaarten van deze stofjes leest, word je niet echt vrolijk en blijken ze toch niet zo ongevaarlijk. Toen zijn wij begonnen met het aanschaffen van apparatuur die de lucht kon zuiveren in huis, want je neemt liever het zekere voor het onzekere. Toen ik het persbericht over de luchtspray van Puressentiel kreeg wilde ik deze zuiverende spray natuurlijk ook proberen. Ook was ik benieuwd naar de gewrichten en spieren roller van Puressentiel. Zou die roller mijn stijve en harde spieren soepeler kunnen maken?

Puressentiel Zuiverende Luchtspray en Gewrichten & Spieren Roller- Review 11 puressentiel Puressentiel Zuiverende Luchtspray en Gewrichten & Spieren Roller- Review

Vieze geur…

Ik weet nog wel dat buren van ons op een open dag in die fabriek waren geweest en volgens hen liet men alles tijdens die rondleiding zien en werd er verteld dat de uitstoot absoluut veilig was. Het was slechts waterdamp… niet dus. Maar ik las op het internet ook een verhaal dat in een bepaalde straat bij ons in de buurt verdacht veel mensen ziek werden en dan heb ik het niet over een griepje. Vaak stond de wind zo dat in die straat veel rook van die fabriek bleef hangen… Dat zet je toch aan het denken.

Tata Steel

Jarenlang dacht men ook dat staalfabriek Tata Steel in IJmuiden wel veilig was voor de bevolking, maar inmiddels weten we wel beter…

Met een jaarlijkse uitstoot van 12,5 megaton is Tata Steel de grootste CO2-vervuiler van Nederland. Ook is het verantwoordelijk voor een zorgelijk slechte luchtkwaliteit in de omliggende gemeenten.

Er vonden er de afgelopen jaren 10.231 “ongewone voorvallen” plaats waarbij fijnstof en schadelijke stoffen werden uitgestoten. Die uitstoot wordt niet gemeten en komt dus boven op de uitstoot die Tata Steel zelf vermeldt in zijn jaarverslagen. Bron: Nu.nl

Ik vertrouwde het niet met “onze” fabriek op loopafstand van ons huis en toen kochten wij een apparaatje wat de vuile lucht deed neerslaan. Een bolletje aan het plafond dat eruit zag als een beveiligingscamera. Deze zorgde ervoor de de vuile deeltjes opgelost werden. Daarna kwamen wij op het briljante idee om een luchtreiniger aan te schaffen, en die hebben wij nog steeds. Een mooie aanvulling leek mij de Puressentiel Zuiverende Luchtspray, die ook nog eens een frisse geur achterlaat.

Puressentiel Zuiverende Luchtspray

Puressentiel Zuiverende Luchtspray combineert maar liefst 41 essentiële oliën om vervuilde lucht te zuiveren. Hierbij kunt u denken aan virussen of slechte geuren, maar ook aan slecht geventileerde of rokerige ruimtes. Het resultaat is een betere ademhaling, eventuele bronnen van allergie uitschakelen en een frisse, schone lucht.

 • Met 41 essentiële oliën en plantaardige alcohol niet gedenatureerd door ftalaten
 • 100% natuurlijke oorsprong
 • Zonder kleurstoffen
 • Zonder bewaarmiddelen
 • Zonder synthetische geuren
 • Product uit de aromatherapie – EOBBG essentiële oliën (Essentiële Oliën Botanisch en Biochemisch Gedefinieerd).

Puressentiel Zuiverende Luchtspray en Gewrichten & Spieren Roller- Review 13 puressentiel Puressentiel Zuiverende Luchtspray en Gewrichten & Spieren Roller- Review

Hoe te gebruiken?

Aanvalsdosis- zuivering van de ruimte: 6 tot 8 verstuivingen (3 tot 5 ml) in de lucht, in de vier hoeken van de te zuiveren ruimte. Kan verstoven worden op tapijten, beddengoed en andere oppervlakken (voorafgaand testen).

De ruimte verlaten, ten minste 30 minuten laten inwerken en de ruimte vervolgens verluchten. Dagelijks gebruik: 2 verstuivingen per dag, in 1 of 2 keer.

Waarschuwingen:

1- Lees de instructies voor gebruik. Vermijd verstuiving in aanwezigheid van een kind jonger dan 1 jaar. Laat uw kind pas na 30 minuten terug in de kamer. Buiten het bereik van kinderen en dieren houden. Bij het inwinnen van medisch advies, het product ter beschikking houden. Kan een allergische huidreactie veroorzaken. In geval van contact met de ogen, veroorzaakt ernstige oogirritatie. Licht ontvlambare vloeistof en damp. Verwijderd houden van warmte/vonken/open vuur/hete oppervlakken. Bewaar bij een temperatuur lager dan 50°C en op een koele, droge en goed verluchte plaats.

2- Vermijd inademing van de dampen indien het product per ongeluk verbrand of verhit werd. Vermijd elk contact met de huid en ogen. Bij contact met de huid: met veel water en zeep wassen. Bij contact met de ogen: voorzichtig afspoelen met water gedurende een aantal minuten. Raadpleeg een arts in geval van aanhoudende irritatie, huiduitslag of oogirritatie. Niet inslikken. In geval van inslikken, de mond spoelen en onmiddellijk een arts raadplegen en hem de product tonen.

3- Niet eten, drinken of roken tijdens gebruik. Verwijderd houden van eet- en drinkwaren en van diervoeder.

Inhoud/verpakking weggooien in overeenstemming met de plaatselijke/regionale/nationale/internationale wetgeving. Niet gebruiken voor andere doeleinden dan deze waarvoor het toestel is bestemd.

Wat vind ik ervan?

Ik schrok wel even van de waarschuwingen die ze geven. Dat je pas na 30 minuten de kamer weer in mag komen, je durft bijna niet meer in die ruimte te adem te halen. Maar wat er verder bij 1- staat is natuurlijk wel logisch. Een spray spuit je niet in de richting een kaars of vlam, maar dat geldt eigenlijk voor alles in sprayvorm. Het is natuurlijk heel goed dat ze aangeven voorzichtig ermee te zijn.

Wat onder 2- staat zijn situaties die bij uitzondering kunnen voorkomen, ik was niet van plan om het in te slikken…

Wat onder 3- staat is ook belangrijk, houdt het weg bij het eten van je huisdieren. Maar als het goed is spuit je toch ook geen roomspray in de buurt van de etensbakjes van je hond/kat?

Logische en belangrijke tips, al denk ik dat je je gezonde verstand gewoon moet gebruiken. Alleen dat verstuiven en de kamer verlaten vond ik wel heftig.

Puressentiel Zuiverende Luchtspray en Gewrichten & Spieren Roller- Review 15 puressentiel Puressentiel Zuiverende Luchtspray en Gewrichten & Spieren Roller- Review

Aanvalsdosis

De eerste keer heb ik 2 keer gesprayd in mijn slaapkamer, de aanvalsdosis (6 tot 8 keer sprayen) leek mij iets teveel van het goede voor een kleine ruimte. Langer dan 30 minuten weg gebleven, daarna gelucht. Het is een pittige eucalyptusgeur, hij is behoorlijk sterk en blijft lang hangen.  In mijn slaapkamer schilder ik dagelijks en vaak maak ik daar ook mijn kwasten schoon. Soms met “odourles mineral spirit”, dat is een terpentijn zonder die sterke geur. Die gebruik ik ook vaak in het beginstadium van mijn schilderij, om de verf te verdunnen. En al noemen ze het geurloos, dat wil niet zeggen dat het ongevaarlijk is.

Je kan de spray ook in de keuken gebruiken om kookluchtjes te verwijderen. Ik vind het altijd heerlijk in de keuken ruiken als er gekookt en gebakken wordt (ben dol op de geur van knoflook en gebakken uien) maar koolsoorten vind ik minder prettig ruiken.

Volgens de beschrijving werkt deze spray echt zuiverend, het is geen geur die een andere geur alleen maar maskeert zoals o.a. geurkaarsen doen. Een essentiële olie heeft, afhankelijk van haar hoofdbestanddeel, niet alleen een kernactiviteit, maar ook altijd andere werkingen. Die zijn gelieerd aan de vele talloze grote of kleine moleculen (lavendel, bijvoorbeeld, heeft er meer dan duizend!).

Zo zijn bepaalde essentiële oliën tegelijkertijd bacteriedodend, virusdodend, mijtenverdelgend, schimmelwerend en insectendodend.

Jeroen werkte voor een bedrijf dat schoonmaakmiddelen leverde voor o.a. de horeca. Daarbij zat een toiletspray (ook met essentiële oliën) die geurtjes deed verdwijnen, dus niet alleen maskeerde. Hoe dat technisch werkt weet ik niet maar het kan dus echt.

Ik kan zeggen dat mijn kamer weer op en top fris ruikt, al kan ik dat natuurlijk niet testen in hoeverre alle schadelijke stoffen verdwenen zijn.

Verkrijgbaar bij o.a  https://puressentiel.tshealthproducts.nl/ €25,95

en

Gewrichten & Spieren Roller (80ml/ €16,95)

De roller Gewrichten & Spieren verlicht spier- en gewrichtspijn (vóór en na de inspanning). Ontspant en verzacht bij spiercontracties.

De combinatie van de masserende roller en de 14 essentiële oliën met ontspannend parfum (Cajeput, Roomse Kamille, Kruidnagel, Eucalyptus, Bergthee, Jeneverbes, Lavandin, Marjolein, Pepermunt, Niaouli, Muskaatnoot, Den, Rozemarijn, Terpentijn) biedt verzachting en ontspanning.

 • De essentiële oliën 100% zuiver en natuurlijk
 • Geteste tolerantie – Niet-fotosensibiliserend1 – Niet-fotoirriterend
 • Zonder kleurstof
 • Zonder bewaarmiddel
 • Zonder synthetische geur
 • Zonder minerale oliën.

Puressentiel Zuiverende Luchtspray en Gewrichten & Spieren Roller- Review 17 puressentiel Puressentiel Zuiverende Luchtspray en Gewrichten & Spieren Roller- Review

Wat vind ik ervan?

Zoals jullie weten heb ik veel last van mijn spieren, ze zijn altijd gespannen en hard. Waardoor ik iedere dag met rug- en nekpijn kamp. Het voelt even koud aan als de roller over mijn huid gaat maar daarna heb ik het idee dat alles wat meer ontspant. Ook de krachtige geur doet wat met mijn gemoed. Blij dat ik hem bij de hand heb, het voelt in ieder geval goed aan!

Puressentiel Zuiverende Luchtspray en Gewrichten & Spieren Roller- Review 19 puressentiel Puressentiel Zuiverende Luchtspray en Gewrichten & Spieren Roller- Review

Over Puressentiel

In 2005 is Puressentiel in Frankrijk opgericht door Isabelle en Marco Pacchioni.  Puressentiel is ontstaan vanuit het idee dat de kracht en werking van de natuur toegankelijk moet zijn voor iedereen in het dagelijkse leven. Sindsdien is ons unieke assortiment van gezondheidsproducten uitgegroeid tot maar liefst 200 producten. Essentiële oliën vanuit de natuur worden toegankelijk gemaakt in de vorm van makkelijk en veilig te gebruiken producten. Belangrijke pilaren waar Puressentiel op rust zijn respect voor de mens en de natuur. Bij Puressentiel worden grondstoffen uit vijf werelddelen gehaald op een ecologische manier, met respect voor de natuur en de landbouwers.

De helende kracht van de natuur

De missie van Puressentiel is om op een ecologisch verantwoorde manier de zuiverste en krachtigste elementen uit de natuur te halen en die toegankelijk te maken voor iedereen. Elk product van Puressentiel is een puur concentraat van natuurlijke actieve bestandsdelen en essentiële oliën, zonder onnodig toegevoegde smaak- geur of kleurstoffen. Diverse kruiden en bloemen produceren krachtige actieve ingrediënten met een helende werking. Puressentiel heeft de kennis om deze ingrediënten te selecteren, de effecten te beheersen en deze zo effectief mogelijk te combineren. Puressentiel haalt het allerbeste uit de natuur om dit zo zuiver mogelijk te kunnen doorgeven. Dit leidt tot veilige, gebruiksvriendelijke formules en producten met een bewezen werkzaamheid, toegankelijk voor iedereen.

Mooi bedrijf, ik zag ook producten tegen zware benen, ideaal als je op vakantie gaat en lang stil moet zitten. Ik zou zeggen, neem eens een kijkje op de website van Puressentiel 

Hoe is het gesteld met de luchtkwaliteit in of om jouw huis?

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
6 maanden geleden

Ik heb nog nooit een luchtreiniger gehad. Voor het verdrijven van kook geurtjes gebruik ik wel eens een geur kaars. Gelukkig werkt de afzuiger redelijk goed. Je zou eigenlijk apparatuur moeten hebben voor het meten van de luchtkwaliteit want ik heb echt geen idee hoe dat hier gesteld is. Wel apart dat je een half uur de ruimte niet in mag, al staat er bij dat dit voor kinderen geldt. Misschien mogen volwassenen de ruimte eerder in of geldt het niet voor hen. Is me niet helemaal duidelijk.

Petra
6 maanden geleden

Oh wow, die luchtspray wil ik echt eens proberen, ik krijg het helemaal van de keukengeuren na het koken.

Rory
6 maanden geleden

Precies dat wat Annette zegt over wierook. Dat heb ik ook al tijden weg geknikkerd. Wij hebben in coronatijd een hele goede luchtreiniger getest en erna heb ik – volgens mij ben ik daarmee nóg geloofwaardiger als blogger – ‘m zelf ook aangeschaft. Ik ben er super blij mee en heb zeker het idee dat hij de lucht reinigt en bacteriën weg haalt. Verder heb ik een zoutsteenlamp (die schijnt ook de lucht te zuiveren, maar ik heb ‘m voor de leuk). Zo’n spray vind ik toch te eng klinken eerlijk gezegd. Zeker met een (nog klein) kind in huis.… Lees verder »

chucky1012
6 maanden geleden

Oh nee….
Wat erg.
Ik kan niet tegen zo een spray…
Helaas.
Maar een luchtreiniger staat op mijn wishlist….

Xoxo

Annette
6 maanden geleden

Toevallig vorige week de keuringsdienst van waarde zitten kijken over wierrook. oh jee, gelijk in de prullo gekieperd, blijkt echt gewoon hartstikke gevaarlijk/ongezond te zijn, nog erger dan meeroken. Ik gebruikte het maar echt heel weinig want ik ben geen wierrook fan maar had 1 doosje een keer bij een spa meegenomen en die vond ik echt wel heel lekker. Toch maar niet meer doen dus….

Ilona
Ilona
6 maanden geleden

Ik denk eerlijk gezegd dat de luchtkwaliteit bijna overal in NL matig tot slecht is. We worden omringd door snelwegen (fijnstof) dat is goed te merken als je ergens “rustig” gaat wandelen heb gemerkt dat je vrijwel altijd verkeer hoort. Dat was ook zo in Brabant waarvan wij dachten dat het een provincie was die meer te bieden had qua natuur. Ik schrok daar wel van de bossen die er slecht uitzagen en na onderzoek bleek dat o.m. te komen door de velen varkensstallen. Hier rondom ons appartement is het denk ik niet beter wij hebben een appartement zonder van… Lees verder »