Grahams Body Wash en deodorant
Artikelen, Bad & Douche, Grahams, Merken, Reviews

Review- Grahams Body Wash met Manuka Honing en Aloë Mineral Deodorant Roll-on

De producten van Grahams zijn mij niet onbekend. In het verleden heb ik onder andere de shampoo en de conditioner van Grahams getest en die bevielen mij goed. Ditmaal test ik voor jullie de body wash en een roll-on deodorant!

grahams body wash en deodorant

Een uitzonderlijk mild en kalmerend doucheproduct is voor een gevoelige huid geen overbodige luxe. Dit huidtype vraagt bovendien om een deodorant die veilig en zacht is voor de huid en die zweetgeurtjes op een effectieve wijze helpt voorkomen. Grahams Skincare biedt met de Body Wash en Aloë Mineral Deodorant Roll-on twee natuurlijke en milde producten, die de gevoelige huid optimaal verzorgen en langdurig lekker fris laten aanvoelen.

 

Grahams Body Wash met Manuka Honing

Grahams Body Wash helpt het vochtgehalte in de huid optimaal te herstellen. Deze uiterst milde douchegel, met onder andere Manuka honing, zoete sinaasappelolie en lavendelolie kan dagelijks gebruikt worden onder de douche bij een gevoelige en geïrriteerde huid en jeuk. Grahams Body Wash is geschikt voor ieder huidtype. Zelfs mensen met zeer gevoelige huidklachten kunnen deze uitzonderlijk zachte doucheformule zonder problemen gebruiken.

Review- Grahams Body Wash met Manuka Honing en Aloë Mineral Deodorant Roll-on 7 grahams Review- Grahams Body Wash met Manuka Honing en Aloë Mineral Deodorant Roll-on

Wat vind ik ervan?

Ik ben gek genoeg niet zo een fan van producten met een honing geur. Niet dat ik het vies vind ruiken, maar het is ook weer niet mijn eerste keus als ik zou mogen kiezen tussen kokos, vanille of honing. De body wash van Grahams ruikt daarentegen heel lekker! Je ruikt wel de typische geur van honing maar het is niet zo overheersend. Ik denk dat de sinaasappelolie en lavendelolie de geur van de honing wat dempt.

De body wash zit in een plastic fles met een handig pompje. Schuimt nauwelijks, maar mijn huid droogt er niet van uit. En dat is natuurlijk heel belangrijk, ik douche iedere dag en ik wil daar liever geen droge huid aan overhouden.

grahams body wash 1

Grappig: als ik iets test voor onder de douche dan staat hij een tijdje in de badkamer. Zodra ik mijn review begin te typen, dan haal ik het product weer (tijdelijk) uit de doucheruimte. Dan kan ik nogmaals goed eraan ruiken etc. En dan hoor je roepen: “Waar is die lekkere body wash gebleven? ” Ik ga hem nu weer terugzetten! 😉

Grahams Aloë Mineral Deodorant Roll-on

Grahams Aloë Mineral Deodorant Roll-on zorgt voor een schoon en fris gevoel op een natuurlijke wijze. Deze aluminiumvrije deo-formule is gemaakt van natuurlijke, minerale zouten die nare geurtjes elimineren door een beschermingslaagje te vormen tegen de bacteriën die de geur veroorzaken. Grahams Aloë Mineral Deodorant Roll-on heeft een langdurig effect, laat geen witte waas achter en bevat Aloë Vera extract ter verzachting en hydratatie van de huid.

 

Het verschil tussen anti-transpirants en deodorants?

Er is een verschil tussen diverse producten tegen zweet en zweetgeurtjes. Anti-transpirants bevatten vaak aluminiumzouten in tegenstelling tot deodorants en zijn erop gericht om het zweten volledig te stoppen. Deodorants bevatten geen aluminium, waardoor transpiratie nog steeds op een natuurlijke manier in werking blijft. Vanuit een natuurlijk perspectief vindt Grahams Skincare een deodorant dan ook een betere keuze.

Veel deodorants op de markt bevatten echter veel schadelijke chemische bestanddelen. Deze ingrediënten kunnen huiduitslag, roodheid of allergische reacties veroorzaken. De Grahams Aloë Mineral Deodorant Roll-on is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid, op basis van milde ingrediënten die de huid niet onnodig prikkelen of irriteren.

mineral deodorant grahams

Wat vind ik ervan?

Ik heb een hele tijd geen deodorants meer gebruikt en gek genoeg leek het alsof ik minder zweette onder mijn oksels. Het zweet kan mij uitbreken bij mijn borst, hals, nek en rug maar eigenlijk nauwelijks onder mijn oksels. Ik weet niet of daar ooit wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan. Ik zelf vind het wel apart.

Maar als ik echt een hele dag weg ga en ik wil niet dat er vlekken onder mijn armen te zien zijn als ik een of ander nieuw shirtje/jurkje draag, dan gebruik ik voor de zekerheid wel een deo. (Zeker als geen shirtje niet gemaakt is van katoen, daar kan ik soms wel enorm in gaan zweten)

Een reden dat ik geen deodorant gebruikte had ook te maken met de berichten dat deodorants vol zitten met schadelijke chemische bestanddelen en die wilde ik gewoon niet in de buurt van mijn borsten hebben. ( beetje krom, want ik verf wel mijn haar en daar zit ook genoeg zooi in)

Maar toch… Ik vind deze deodorant prima werken voor zover ik het kan testen. De geur is aangenaam zonder overheersend te zijn. Ik heb geen voorkeur of ik een spray (zonder drijfgas) of roller gebruik. Als ik het gebruik is het toch vlak na het douchen, tussendoor op een zweterige oksel zou ik een roller nooit gebruiken.

Hou je van producten met honing, dan moet zeker even doorklikken. (klik!)

Fijne producten! 

 

Distributie, meer informatie en verkoopprijzen:

De producten van Grahams Skincare worden op de markt gedistribueerd door OTC Medical B.V. uit Delft.

Advies verkoopprijzen:

  • Grahams Body Wash                                           € 17,99/250 ml.
  •  Grahams Aloë Mineral Deodorant Roll-on    € 11,99/65 ml.

 

Verkrijgbaar bij o.a. bij De Tuinen/Holland & Barrett, DA, DIO, G&W Gezondheidswinkels en Bol.com.

Voor meer informatie is er de website met tevens webshop: www.grahams.nl

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Natascha
5 jaren geleden

Oeh, ik ben nieuwsgierig naar die deodorant! Ik gebruik tegenwoordig ook alleen nog producten zonder aluinium en nieuwe producten zijn dus altijd welkom 🙂 De holy grail moet ik namelijk nog vinden. Bij mij werken deo’s met aluminium eerlijk gezegd beter maar ik probeer dit echt zoveel mogelijk te vermijden.

Kayla
5 jaren geleden

Ziet er goed uit. Ik kende deze producten nog niet maar het klinkt heel goed!

Typisch Kim
5 jaren geleden

Klinkt goed!
Ik kende het merk nog niet.

Irene
5 jaren geleden

Deodorant werd toch ook vaak in verband gebracht met borstkanker? Nee ik gebruik het ook niet altijd.

Donna
5 jaren geleden

Oh, ik ben dol op producten met honing! Ik ga zeker een kijkje nemen!

Annette
5 jaren geleden

Met mijn overgangsperikelen zweet ik ook met name op de borst en net onder mijn billen 🙂 pfff we hebben wat te verduren toch?!

chucky1012
chucky1012
5 jaren geleden

Deze deodorant ken ik niet.
Nu ik je artikel gelezen heb ben ik er zo benieuwd maar….