van gils overhemd
Artikelen, Fashion, Heren, Kleding, Overhemden.com, Reviews, Webshops

Van Gils Overhemden – Hoe het allemaal begon en wat de kleurkeuze over iemand zegt…

Deze maand mocht ik, eigenlijk Jeroen, een overhemd uit de collectie van Van Gils uitproberen. Ik kreeg het Van Gils Overhemd Ellington Wit Heavy Twill Widespread Tailored Fit toegestuurd en meteen viel mij het zwarte stiksel van het derde knoopje van boven mij op. Ik hou van zulke subtiele details. Ook het eigenlijk onzichtbare blauwe bandje in de binnenkant van de kraag en achter de knopen vind ik prachtig. Zulke details benadrukken voor mij de aandacht die de maker voor zijn/haar creatie heeft.

van gils overhemd (6)

 

 

 

Ik denk dat Van Gils voor ons het meest bekende merk is, vergeleken met de andere merken overhemden die ik besproken heb. Behalve van de kleding kennen we Van Gils natuurlijk ook van de schoenen en parfums. En alles van een hoge kwaliteit. Ook de kwaliteit van dit overhemd is in één woord fantastisch!

Van Gils Ellington Wit Heavy Twill Widespread Tailored Fit

Het Van Gils Ellington Wit Heavy Twill Widespread Tailored Fit overhemd is met name geschikt voor casual  gelegenheden. Het hemd is van 100% katoen en van een heavy twill weving.

Twill stoffen zijn te herkennen aan de zichtbare diagonale lijnen die ontstaan tijdens het weven van de duurzame stof. Heavy twill overhemden zijn grover geweven, waardoor de stof dikker is en de structuur nog beter waarneembaar is.

van gils jeroen (3)

 

Bij een widespread  overhemd valt de boord net iets verder uit elkaar dan bij de klassieke boord variant. De uiteinden van de  boord  (de punten) zijn wel nog recht gesneden, maar lopen net iets verder weg – bijna horizontaal van links naar rechts. Tegenwoordig is de widespread boord een standaard kraag geworden in veel overhemden. De iets wijder weglopende kraag zorgt voor een modern effect. Het overhemd heeft een tailored fit pasvorm, dat wil zeggen dat het licht getailleerd is. Bovendien is het gemakkelijk te strijken (easy iron)

van gils overhemd

Dit overhemd is wat dikker van stof dan bijvoorbeeld het blauwe Liefling overhemd wat ik besproken heb. Ideaal voor de wat frissere dagen, al begreep ik van Jeroen dat het overhemd wel heel luchtig en licht draagt.

Een wit of blauw overhemd?

Ik vroeg aan Jeroen of hij eigenlijk een voorkeur heeft qua kleuren. Blauw is zo een beetje zijn favoriet, maar ook de kleur roze schuwt hij niet. Ik heb even opgezocht wat een kleur eigenlijk over iemand zegt.

Kleuren beïnvloeden onze stemmingen en geeft ons informatie over de persoon die het draagt

Blauw is een koele, rustige, neutrale kleur. Vroeger verfde men de deuren van de huizen blauw (denk bv. aan Griekenland) om de kwade machten buiten de deur te houden. En de vliegen! Blauw staat voor kalm, nuchter, vreedzaam, trouw, verstandig, hardwerkend. Dat past wel bij Jeroen!

Rood is een warme kleur die waarschuwt, denk aan bloed, vuur en een stoplicht. Rood is ook de kleur van liefde en hartstocht. In de Middeleeuwen werd rood weer gezien als een duivelse kleur, vrouwen met rood haar waren per definitie heksen (en werden verbrand…) Maar rood staat ook voor strijdlustig, impulsief, jaloers, moedig en geestdriftig. Een kleur waarmee je dus indruk maakt!

Geel is de kleur van de zon, de lente en het leven. In het oude Egypte versierden vrouwen hun lichaam met gele oker, dat stond voor de afstammelingen van de zon. In de Middeleeuwen stond geel voor haat en in Azië is geel weer een heilige kleur. (boeddhisme)

Groen werkt kalmeren en helend, denk aan de natuur.

Wit staat voor schoon en smetteloos. koel, Wit staat voor zakelijk, oprecht, betrouwbaar en onverstoorbaar.

Bij overhemden.com vind je een ruim aanbod aan Van Gils overhemden. De collectie kent drie verschillende pasvormen:

  • Tailored Fit: Een licht getailleerd overhemd wordt ook wel modern fit genoemd. Een Tailored Fit voor de moderne en modieuze man. De licht getailleerde overhemden zijn op de taille iets kleiner dan op de borst. Hierdoor slankt een Van Gils Tailored Fit overhemd mooi af.
  • Shaped Fit: Shaped Fit is sterk getailleerd. Een sterk getailleerd overhemd wordt ook wel slim fit genoemd. Een Shaped Fit overhemd voor de getrainde en slanke man. De sterk getailleerde overhemden zijn op de taille veel kleiner dan op de borst. Hierdoor valt een Van Gils Shaped fit overhemd mooi getailleerd.
  • Skin Cut : Skin Cut is het sterkst getailleerde overhemd. Een Skin Cut van Gils wordt ook wel super slim fit of extra slim genoemd. De Skin Cut is alleen voor de zeer slanke man. De extra sterk getailleerde overhemden zijn op de taille vele centimeters kleiner dan op de borst. Hierdoor zit de Van Gils Skin Cut strak op het lijf.

Alle heren overhemden zijn gemaakt van hoogwaardig katoen of linnen. De slogan van van Gils is niet voor niets: “Extraordinary” en “No Stich, No Story”. Elk shirt van Van Gils heeft een eigen verhaal en zijn van uitzonderlijke kwaliteit.

van gils overhemd (7)

Jeroen in zijn Van Gils overhemd, helemaal happy natuurlijk!

En bij een mooi (van Gils) pak horen natuurlijk nette sokken. Geen sportsokken of geitenwollen sokken maar met Falke sokken is het plaatje compleet. It’s all in the details zei ik al. 😉

Geschiedenis en filosofie:

Van Gils is een Nederlands modebedrijf. Het merk werd in 1948 opgericht door de broers Miel en Janus van Gils. In Breda startte hij een klein kleermakersbedrijf. Het doel van Van Gils was om mooie kleding te maken voor de mensen in en rondom Breda. Daarnaast voorzag hij de lokale bevolking van werk, net na de oorlog, en hij zette zich sterk in voor het saamhorigheidsgevoel. Meneer van Gils wilde de lokale economie zoveel mogelijk stimuleren. Later breidden ze zich uit naar Roosendaal, Bergen op Zoom, België en Van Gils breidde nog verder uit met fabrieken in Portugal, Malta, Athene, Cassablanca, Tanger en Ciudad Juárez.

Mooi is dat altijd om te lezen hoe zo een bedrijf begon! Heel klein, met ook nog een goed doel voor ogen en te beseffen dat van Gils nog steeds bestaat!

Van Gils Ellington Wit Heavy Twill Widespread Tailored Fit €55,96

Welke kleur overhemd/shirt draagt jouw man/vriend het liefst?

  • dit product heb ik gekregen-

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
3 jaren geleden

Wat een prachtig overhemd! Staat Jeroen heel mooi en zit zo te zien als gegoten. Mijn man draagt geen overhemden, maar mijn vader is er dol op. Van Van Gils kocht hij vroeger in ieder geval veel van dit merk. Zal hem eens vragen wat zijn favo overhemden nu zijn en deze webshop aan hem doorgeven.

Annette
3 jaren geleden

Ik houd echt van een wit overhemd, vind het echt altijd mooi staan

Priscilla
3 jaren geleden

Wat een net overhemd zeg. Mijn man moet altijd strak in pak naar zijn werk, dus hij draagt het dagelijks. Eigenlijk ook altijd wit 🙂

bychristiana
3 jaren geleden

Oh wat een mooi overhemd zeg. Zoiets zou Andre ook mooi vinden. Eigenlijk draagt hij praktisch alle kleuren, maar voornamelijk blauw en groen. De omschrijving die bij blauw hoort past trouwens ook echt goed bij hem; kalm, nuchter, vreedzaam, trouw, verstandig, hardwerkend. Leuk dat je jouw artikelen altijd uitbreidt met dat soort leuke weetjes;-)

chucky1012
3 jaren geleden

Mooi en zo chique maar ook casual!