cucalu-app
Artikelen, Gadgets, Lifestyle

2 tips voor leuke apps, creatief en handig!

Soms vind ik het best jammer dat ik geen Iphone heb, want deze apps vind ik erg leuk. Cucalu is voor de IPhone en Wunderlist is ook beschikbaar voor Android.

Het is een app die je weer terugbrengt naar het hier en nu.

Om je heen kijken in plaats van turend op je mobiel. Het lijkt mij een leuke uitdaging om met deze app aan de gang te gaan.

Over welke app heb ik het?

cucalu-app

Cucalu

cucalu-app

 

Cucalu geeft je namelijk missies: fotografeer een paar cirkels, zet een rechthoek op de foto of ga op zoek naar de perfecte driehoek. Je krijgt een sjabloon in beeld, waardoor je soms echt je best moet doen om een gevonden vorm passend op de foto te krijgen. Soms moet je daarvoor bijvoorbeeld heel dicht op een vorm gaan staan, terwijl je de volgende vorm juist van een afstand moet fotograferen.

Daarbij daagt Cucalu je ook nog eens uit om die foto’s binnen een beperkte straal te maken. De ontwikkelaar ziet die grenzen niet als beperkingen, maar juist als manier om je uit te dagen bekende plekken op een nieuwe manier te bekijken. Door de vorm-sjablonen zijn de resulterende foto’s mooi symmetrisch van compositie. Zet er een paar achter elkaar en je hebt direct een strakke serie. Bovendien moet je zo nu en dan ook het werk van anderen beoordelen. Dat is niet alleen leuk, maar zorgt er ook voor dat je wat meer je best doet op je eigen foto’s. Een leuke manier om wat creatiever met fotografie om te leren gaan.

Bron: nu.nl

Je kan in principe het zelf ook uitvoeren, maar dan mis je de spanning, het spelletjes-gevoel.

Cucalu voor iPhone (1,79 euro)

Wunderlist

wunderlist

Deze heb ik wel kunnen installeren. Vaak app ik snel als ik nog boodschappen moet hebben, nu kan ik ze allemaal erin zetten en verzenden met het tabje “boodschappen”.

Vaak lees ik leuke filmtips en dan snel op een rommelig briefje krabbelen. zo een briefje die ik weer kwijtraak en als ik het niet netjes noteer… lees maar over mijn gewoontes die ik niet kan veranderen. Vreemde ergenis, maar het hoort bij mij.

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Desiree
7 jaren geleden

Wauw Babs, wat een mooie foto op je bio. Een stoot van een vrouw. Daar mag je trots op zijn. ~Desiree

Debbie
7 jaren geleden

Ooh, Cukalu ken ik nog niet, maar die lijkt met heel leuk! Die ga ik eens proberen. Enne, voor filmtips kun je bij mij terecht, die hoef je niet op te schrijven 😉

Debbie
7 jaren geleden
Reply to  BeautyByBabs

Cucalu is vandaag trouwens gratis in de AppStore!