Vrouw en garderobe 10
Artikelen, Fashion, Lifestyle

5 Tips om je garderobe optimaal in te richten

Je hebt ontzettend veel kleding, maar toch sta je iedere dag een half uur voor je kast. Je hebt zo veel kleding in je kast hangen, dat je eigenlijk niet zo goed weet wat je aan moet trekken. Bovendien is je kast een zooitje en dit helpt ook zeker niet mee. De oplossing? Dat is niet extra kleding kopen, maar je garderobe optimaal inrichten. In dit artikel geef ik je enkele tips om jouw kledingkast beter te organiseren, zodat je je ’s ochtends sneller aan kunt kleden.

Vrouw en garderobe

Vrouw en kleding– Way Home Studio/ Shutterstock

Koop een kledingrek

Heb je te weinig ruimte in je kledingkast? Dan hoef je geen extra kast te kopen, maar kun je een kledingrek aanschaffen. Kledingrekken zijn hartstikke handig. Ze bieden niet alleen veel extra ruimte om je kleding op te hangen, maar zijn bovendien in hoogte verstelbaar. Dit betekent dat je langere kledingstukken ook aan je kledingrek op kunt hangen.

Tip: wil je een kledingrek kopen dat je gemakkelijk met je mee kunt nemen? Koop dan een fashion trolley. Dit speciale kledingrek heeft extra grote wielen en is dan ook gemakkelijk verrijdbaar. Bovendien kun je een fashion trolley eenvoudig en snel inklappen.

kledingrek

Kledingrek – Africa Studio/ Shutterstock

Gebruik bakken en laden

Grote kledingstukken kun je ophangen en/of opvouwen, maar kleinere kledingstukken blijven vaak door je kast slingeren. Wil je jouw garderobe goed organiseren? Leg die kleinere kledingstukken – zoals onderbroeken, sokken, riempjes, sieraden en sjaaltjes – dan in handige laden. En heb je een kledingkast zonder laden? Dan kun je enkele bakken kopen. Deze zet je los in je kledingkast en gebruik je om die kleinere kledingstukken zo goed en overzichtelijk mogelijk op te bergen.

Investeer in een goed schoenenrek

Je schoenen moet je ook ergens op kunnen bergen. Zet je jouw schoenen los in je slaapkamer, dan struikel je hier iedere dag overheen. Met een schoenenrek voorkom je dat je schoenen continu in de weg liggen. Bovendien is een schoenenrek lekker overzichtelijk. Als je jouw favoriete schoenen zoekt, heb je deze in het overzichtelijke rek in een mum van tijd gevonden.

Sorteer je kleding op kleur

Zeker als je een grote garderobe hebt, is het verstandig om je vele kledingstukken op kleur te sorteren. Wil je vandaag een blauw shirt dragen? Dan heb je dit shirt in een mum van tijd gevonden als je jouw garderobe op kleur hebt gesorteerd. Bovendien ziet je garderobe er netjes uit als je kledingstukken op kleur hangen.

garderobe

Kleding op kleur sorteren– Sarawut Muensang/Shutterstock

Vergeet de wasmand niet

Je hebt voldoende opbergplek nodig voor je schone kleding, maar ook je vieze kleding moet je ergens kwijt. Koop een grote wasmand en de vieze was slingert niet meer rond in de slaapkamer of garderobe, maar wordt netjes opgeborgen. Zit de wasmand vol, dan weet je dat het tijd is voor een wasbeurt.

Ik ben aan de slag gegaan en wat heerlijk om nu eens in één oogopslag te zien wat ik heb aan winterkleding. Mijn zomerkleding heb ik nu netjes boven in mijn kledingrek gehangen en wat geeft dat een rust! Aanrader!

Hoe ziet jouw kledingkast er op dit moment uit? Mooi gesorteerd of is het nogal een chaos?

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Vanessa
3 jaren geleden

Goede tips! Mijn kledingkast is op dit moment best een chaos. Zomer- en winterkleding door elkaar. Ook mag er een deel kleding gewoon weg omdat ik het niet meer draag. Nu nog eens de tijd vinden om me daarmee bezig te houden ;-).

rory
3 jaren geleden

Ik weet nog goed dat ik een aantal jaren geleden dacht: “Ik ga al mijn zwarte broeken bij elkaar hangen”. Het ging wel om mijn ‘office’-kleding, dus van die geklede zwarte broeken die eigenlijk allemaal op elkaar lijken. Het was zó niet handig omdat ik ze niet meer van elkaar kon onderscheiden 🙂 De een had een band langs de zijkant, de ander splitjes en weer een ander een andere tailleband. Maar in general vind ik het wel een goede tip, op kleur hangen. Bij mij is het – nadat ik 15 vuilniszakken weg heb gegeven – alweer iets beter.… Lees verder »

bychristiana
3 jaren geleden

Dit soort artikelen vind ik altijd leuk om te lezen. Mijn kast ziet er momenteel eigenlijk wel netjes uit, Ik heb mijn kleding ook altijd op kleur hangen, want dan kun je inderdaad alles makkelijk terug vinden.

Annette
3 jaren geleden

Ik probeer de boel wel bij elkaar te houden. 2x per jaar flink met de bezem er doorheen en gaat er ook weer een zak richting het goede doel. Ik ben op het moment weer een beetje zoekende naar een style. Bij mijn vorige job was het allemaal weer wat zakelijker en nu is het weer gewoon lekker spijkerbroek en sneaker maar dat wil ik dan ook weer niet elke dag dus beetje styleseeker op dit moment 🙂

Deb
3 jaren geleden

Hihi, het is eerder een chaos dan mooi gesorteerd 😉 Ik heb van de zomer heel wat kleding weggedaan, maar vind het er nog steeds niet veel beter op geworden. Een kledingrek zou zeker handig zijn, maar volgens mij word je kleding op den duur ook stoffig. Ik denk dat ik maar gewoon een grotere kast koop, probleem (voorlopig) opgelost hihi.

chucky1012
chucky1012
3 jaren geleden

Fijne tips!
Alles is hier netjes gesorteerd.

Xoxo