hoest elixer hoestdrankmakers
Artikelen, Gezondheid, Lifestyle, Reviews

Kuch! Het is weer tijd voor Hoestdrank!

Nederland loopt weer te snotteren en te hoesten. Jij ook? De Hoestdrankmakers hebben nu keelelixers ontwikkeld zonder chemische/medicinale toevoegingen, dus puur natuur. En niet in 1 smaak maar in 4 smaken. Voor ieder wat wils dus. De Honing & Thijm elixer kwam bij diverse smaakpanels als lekkerste uit de bus. Welke vind ik het lekkerst smaken? En heeft het die “smaak van vroeger”?

hoest elixer

Heel Holland Hoest

Ieder jaar in november, en soms al in oktober merk ik dat ik weer verkouden en wat grieperig word. Dan sla ik meestal tabletten met broomhexidine in om slijm te verdunnen. Want in taai slijm hebben bacteriën meer kans om zich te nestelen zeg ik altijd. En al ben ik nu ingeënt tegen de pneumokokken bacterie, ik blijf altijd op mijn hoede.

Dat irritante hoestje en rauwe gevoel in je keel is ook geen feest, en dan pak ik vaak huismiddeltjes. Klein gesneden stukjes ui en wat honing. De hele dag door steeds een hapje ui en een lepeltje honing.

De smaak van vroeger…

Voor de wat oudere lezers, weten jullie nog hoe vroeger de (lekkere) hoestdrankjes smaakten? Welnu, de hoestdrankmakers hebben die kenmerkende smaak weer op de markt gebracht!

Toen ik op het persevent van de House of Rebels de apotheker ontmoette die deze hoestdrankjes ontwikkeld heeft hamerde hij erop dat zijn hoestdrankjes ook echt puur natuurlijk waren en dat het enige wat echt helpt om je keel te verzachten gewoon honing is.

pers event house of rebels hoestdrankmakers

Ook bijzonder zijn de innovatieve verpakkingen. Er zit geen bijsluiter in maar je kan de code op de verpakking scannen en dan krijg je alle informatie op je smartphone. Vaak gooi je als eerste de bijsluiter weg of je propt het weer terug in de verpakking. Dan zit je weer te klungelen om het flesje of strips met pillen weer terug in verpakking te duwen. Slim bedacht, zo heb je ook geen overbodig gebruik van papier!

De smaken:

Honing & Tijm Elixer

Honing & Tijm Elixer wordt toegepast om een weldadig en verzachtend gevoel aan de keel te geven. Ammoniumchloride (salmiak) en anijsspiritus verdunnen het slijm en maken het ophoesten makkelijker. De drop en de acacia honing werken verzachtend voor de keel. De tijm heeft zowel een verzachtend effect op de keel als de luchtwegen.

hoest elixer (2)

Adviesverkoopprijs: 200ml/ €6,45 (Nu in de aanbieding voor €4,90)

Tijm Elixer

Keelelixer met tijm helpt de keelklachten te verlichten. Dat alles brengt rust in de keel! Tijm Elixer van Hoestdrankmakers bevat tijm van hoge kwaliteit.

hoestdrank (3)

Adviesverkoopprijs: 200ml/ €4,95 (Nu in de aanbieding voor €4,15)

Drop Elixer

Hou je meer van zout dan van zoet? Dit elixer is laag in calorieën en bevat zoethout en salmiak. De ingrediënten zorgen, in een uitgebalanceerde combinatie met andere natuurlijke ingrediënten in dit Elixer, dat de prikkels afnemen en geeft rust in de keel. Hoestdrankmakers Drop Elixers is suikervrij, lactosevrij én glutenvrij! Dit is de traditionele “mixtura resolvens”.

hoestdrank (2)

De zoethoutwortel (=drop) heeft een verzachtend effect op de keel en de ammoniumchloride (=salmiak) zorgt voor het verdunnen van het slijm in de luchtwegen.

Adviesverkoopprijs: 200ml/ €5,00 (Nu in de aanbieding voor €4,15)

Althea en Tijm Elixer

Dit Elixer is bevat althea (heemstwortel) en tijm. Dat versterkt, in combinatie met andere natuurlijke ingrediënten, de verlichtende werking en zorgt voor een weldadig gevoel in keel en luchtwegen.

hoestdrank

 

Adviesverkoopprijs: 200ml/ 11,49 (Nu in de aanbieding voor 6,95)

En wil je ze allemaal proberen dan zijn er 4 mini elixers van 50ml te bestellen voor €8,25

hoestdrank (4)

Woon je in Amsterdam, dan heb je mazzel. Je kan de keelelixers nog dezelfde dag thuis of op het werk laten bezorgen. Handig als je met een ziek kindje thuis zit en je wilt de deur niet uit gaan en de kleine alleen laten. Goede service!

Deze elixers zijn inderdaad weldadig voor je keel en lijken de hoestprikkel ook te dempen. Altijd fijn om alvast in huis te hebben! Je kan ze bestellen bij de Hoestdrankmakers

En…? Ik ben het eens met de panelleden; Honing & Tijm is het allerlekkerst! De Drop Elixer vond ik het minst lekker, maar jullie weten het: ik ben een enorme zoetekauw 🙂

Welke smaak lijkt jou het lekkerst?

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Deb
3 jaren geleden

Ik denk dat ik ook voor honing en tijm zou gaan. Lijken me fijne hoestdranken, ga het zeker onthouden. Ik hoop dat ik ze voorlopig nog niet nodig zal hebben 😉

bychristiana
3 jaren geleden

Oh haha en ik was nu juist benieuwd naar dat drop elixer! Ik ga dit zeker onthouden. Hoestdrank is zo’n typisch iets dat wij nooit standaard in huis hebben, maar als je het dan eenmaal nodig hebt, dan moet je als een speer naar de winkel rennen…

chucky1012
3 jaren geleden

Deze moet ik snel gaan kopen….
Fijne tip om het hoesten te verminderen…
Ik zou ook voor die met de honingsmaak & tijm gaan.

Xoxo