Al mijn Tekeningen en Schilderijen, vanaf Kleuterschool tot Nu! (En dat zijn er heel veel...) 9 schilderijen Al mijn Tekeningen en Schilderijen, vanaf Kleuterschool tot Nu! (En dat zijn er heel veel...)
Artikelen, Lifestyle, Schilderijen

Al mijn Tekeningen en Schilderijen, vanaf Kleuterschool tot Nu! (En dat zijn er heel veel…)

Wist je dat ik bijna al mijn tekeningen nog heb vanaf het moment dat ik bij wijze van spreken een potlood kon vasthouden? Ik heb in de loop van de jaren veel spullen weggegooid maar mijn “werkjes” heb ik altijd bewaard. Jeetje, zij hebben heel wat woningen meegemaakt en ik verbaas mij erover hoeveel het nog overleefd hebben. Qua inspiratie had wel mijn periodes, van gekke krabbeltjes, kinderen, karikaturen, oude mensen, familie, kennissen, landschappen tot Bijbelse figuren. Zo zie je maar weer, dat ik nu weer volop aan het tekenen en schilderen ben is niet zo vreemd als dit allemaal bekijkt.

Al mijn Tekeningen en Schilderijen, vanaf Kleuterschool tot Nu! (En dat zijn er heel veel...) 11 schilderijen Al mijn Tekeningen en Schilderijen, vanaf Kleuterschool tot Nu! (En dat zijn er heel veel...)

Ik heb geprobeerd om alles een beetje in een logische volgorde te krijgen, maar ik weet niet precies in welk jaar, op welke leeftijd ik wat exact gemaakt heb. Dus heb ik het ook een beetje op soort tekening gesorteerd.

Kleuterschool (ja, toch? Deze zijn overduidelijk niet pas gemaakt haha!)

Ik zal wel een rare bui gehad hebben toen ik “stom” bij de schommel schreef, volgens mij was ik toen wat ouder. (en vond ik het stom, denk ik)

Rare wezens

Ik was dol op het maken van gekke wezens met pen… krabbeltjes in de herhaling.

Leer Tekenen

Ik had zo een boekje waarin je stap voor stap leerde tekenen, zoals een oude man met een pijp, rimpels en dat soort werk… Zelfs een paard  getekend. Nou, best schattig toch?! Ik gok dat dit op de lagere school was.

En keurig mijn handtekening er ook nog onder gezet, iets wat ik tegenwoordig nog wel eens vergeet.

Oefenen van ogen en monden…

Beroemde personen…

Herken jij ze?

Bijbelse figuren?

Naakten

Ik geloof dat iedere schilder/kunstenaar wel naakten heeft geschilderd. Ik denk dat dat meer met de anatomie van de mens te maken heeft dan met bloot. Een volledig mens tekenen vind ik zo moeilijk, alle verhoudingen moeten kloppen. Niet echt mijn ding dus…

Al mijn Tekeningen en Schilderijen, vanaf Kleuterschool tot Nu! (En dat zijn er heel veel...) 35 schilderijen Al mijn Tekeningen en Schilderijen, vanaf Kleuterschool tot Nu! (En dat zijn er heel veel...)

Kinderen

Kinderen zijn altijd leuk om te tekenen/schilderen.

Al mijn Tekeningen en Schilderijen, vanaf Kleuterschool tot Nu! (En dat zijn er heel veel...) 37 schilderijen Al mijn Tekeningen en Schilderijen, vanaf Kleuterschool tot Nu! (En dat zijn er heel veel...)

Landschappen

Familie

Mijn ouders…

Al mijn Tekeningen en Schilderijen, vanaf Kleuterschool tot Nu! (En dat zijn er heel veel...) 43 schilderijen Al mijn Tekeningen en Schilderijen, vanaf Kleuterschool tot Nu! (En dat zijn er heel veel...)

Mijn moeder (en ik)

en vader

Al mijn Tekeningen en Schilderijen, vanaf Kleuterschool tot Nu! (En dat zijn er heel veel...) 45 schilderijen Al mijn Tekeningen en Schilderijen, vanaf Kleuterschool tot Nu! (En dat zijn er heel veel...)

Opa en oma (schoonouders). Opa heb ik dit jaar getekend.

Pen en inkt, linoleum

Vrouwen

Herkennen jullie mij ook? Er zitten wat zelfportretten tussen…

Pentekeningen- Chinese Figuren

Engelengeduld… Wat vond ik dit altijd leuk om te doen! Ik hou wel van die kleine friemeltjes. Je word er of helemaal Zen van of je krijgt er de kriebels in je maag van. Ik had toen echt engelengeduld zie ik, maar zoiets zou ik best weer willen maken!

Karikaturen

Mijn familie moest ik ook even een beetje maf op papier zetten en ik vind ze best goed gelukt. Het leuke van dit soort werk is dat je echt iemands kenmerkende “features” moet uitvergroten.

Misschien moet ik mezelf ook eens zo tekenen
0
Please leave a feedback on thisx
?

Heel veel Jeroen-en

Ik moest zo lachen om veel portretten die ik van Jeroen maakte, geen idee waarom ik hem (ook andere mensen) van die zwarte duivelse ogen gaf. Had ik niet door dat een oog een iris en een pupil heeft? Hilarisch gewoon!

Tom

Overige (oud)

Overige (de laatste jaren gemaakt)

Al mijn Tekeningen en Schilderijen, vanaf Kleuterschool tot Nu! (En dat zijn er heel veel...) 57 schilderijen Al mijn Tekeningen en Schilderijen, vanaf Kleuterschool tot Nu! (En dat zijn er heel veel...)

En natuurlijk Marie en Toulouse!

Al mijn Tekeningen en Schilderijen, vanaf Kleuterschool tot Nu! (En dat zijn er heel veel...) 59 schilderijen Al mijn Tekeningen en Schilderijen, vanaf Kleuterschool tot Nu! (En dat zijn er heel veel...)

Zo, dat was heel veel, niet? Sommige schilderijen heb ik niet eens af gemaakt zie ik. Ik zal best wel een paar tekeningen vergeten zijn, op een bepaald moment was ik “de tel” kwijt. Inmiddels heb ik al wat meer gemaakt maar die bewaar ik voor de volgende keer!

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Rory
1 jaar geleden

Wat een talent Babs! En wat gaaf dat je alles hebt bewaard. Mama bewaarde vroeger echt alles, maar ik weet niet wat mijn vader ermee heeft gedaan inmiddels (of de zilvervisjes. Want die eten papier op). Heel leuk om dit zo te zien.

Ilona
Ilona
1 jaar geleden

Wat leuk en wat heb je een talent maar dat wist ik natuurlijk al met de prachtige tekening van Amy die binnenkort een mooi plekje krijgt in Nieuwegein. Leuk ook dat je veel nog hebt, ik kom nog steeds niet verder dan poppetjes met “harkhanden”! Mijn favoriet: (behalve die van Amy natuurlijk) die poes met dat meisje op die boomtak.

bychristiana
1 jaar geleden

Jeetje Babs, wat een talent heb je toch. Elke keer tijdens het scrollen denk ik; oh, DIE is mooi, en dan scroll ik verder en die vind ik dan nog mooier. Ik vind die van ‘ons’ natuurlijk het mooist, met Sketch erbij (ik geloof graag dat wij dat zijn hahahaha;-) en welke er voor mij ook uit springen zijn die onder landschappen met dat bootje en die van het raam die je onder overige hebt geplaatst. Je zelfportretten herkende ik ook direct!

Priscilla
1 jaar geleden

Wat kun jij goed tekenen zeg! Leuk dat je alles nog hebt 🙂

Annette
1 jaar geleden

Wow wat een talent heb je Babs, ik krijg nog geen fatsoenlijk poppetje op papier. Leuk om te zien!