Mooi wat bloemen doen
Artikelen, Lifestyle, Nieuws, Over mij, Winkelen

Benieuwd wat ik op het Bloggersevent Lievelingsbloem heb gezien?

Mooi wat bloemen doen!

Mijn vriendin Debbie had mij uitgenodigd voor het Lievelingsbloem Bloggersevent op 22 maart in de Vondelkerk in Amsterdam, en van bloemen wordt een mens altijd vrolijk. Ik in ieder geval wel! Ik kan jullie alvast verklappen dat het mooi, prachtig, gezellig, maar ook hysterisch leuk was… en als wij samen op pad gaan.. lees maar verder!

Mooi wat bloemen doen

Toen wij bij de Vondelkerk aankwamen stonden we werkelijk verrukt naar de bloemenpracht te kijken bij de ingang. Er waren veel mensen die de bloemen stonden te bewonderen, zo zie ja maar weer… bloemen maken iets in je los.

Binnen was het nog mooier ingericht, op de foto’s zie je wat er zoal te doen en te zien was.

Behang, kleding gemaakt met bloemen, een bar waar smoothies en cocktails gemaakt werden (vers, o.a tarwegras) en heerlijke hapjes. En bloemen die je kon eten. Zalig is dat, nog nooit geprobeerd. Het zijn wel speciale biologisch gekweekte bloemen, die met de hand worden uitgezocht. Want ze moeten natuurlijk ook mooi ogen.

Wij kregen onze lievelingsbloem mee bij de entree, ik had voor de Tulp gekozen. Helaas zijn tulpen niet zo lang houdbaar zonder een slokje water, dus ik liep heerlijk met mijn hangende stengeltje rond, wat nogal veel bekijks gaf.

mooiwatbloemendoen

Er was een visagiste aanwezig die je even pimpte en dan kon je met je vriendin op de foto achter een zee van bloemen… We kregen beide een mooie bos bloemen in onze handen.

Zegt de fotografe: “Ietsje lager”, dus Debbie en ik zakken tegelijk naar beneden, hahaha… Nee, de bloemen iets lager houden. (we hielden ze zowat voor ons gezicht :)) Wat een heerlijke mutsen zijn we soms.

De foto, het is nog goed gekomen... maar ik kon bijna niet meer stoppen met lachen!
De foto, het is nog goed gekomen… maar ik kon bijna niet meer stoppen met lachen!: Fotografie: Bibi Neuray

Er werd van alles verteld over bloemen, bloemen die gebruikt werden in Egypte, die meegingen in de graftombes, de oude Grieken… kortom, de geschiedenis van de bloem.

Mooi wat bloemen doen

En tussendoor trad een leuk duo ook nog live op… Wie was die vrouw toch?

Ik herkende haar al bij binnenkomst, maar wist het niet zeker… was dat actrice Marlijn Weerdenburg, beter bekend als  “Danni Lowinsky” ? Ik wist niet dat zij ook nog kon zingen… jeetje en ook nog goed! Toen ik figureerde in de serie kwam ze spontaan binnen in de kamer waar alle figuranten moesten wachten en als je het leuk vond, mocht je met haar op de foto.

Miss Molly&Me

Ja, dat vond ik wel leuk, natuurlijk. Ze is behoorlijk lang, dus met zo een kleintje als ik ernaast, moest ze eventjes door de knieën… die foto heb ik nooit geplaatst. Zij stralend en Beautiful , ik als een Moron ernaast.

Dus dit werd mijn tweede kans! Ik ben inmiddels dol op die serie en vroeg maar gewoon: “Ben jij eeeh..,’Danni” ? Mag ik nogmaals op de foto etc. etc… oké, nu denken jullie natuurlijk: Babs, waar is DE foto? Sorry, ik sta er weer zo raar op… censuur!

Ook een hele fijne actie, wij zaten steeds op een houten bankje, en het scheelde een haartje of ik ging er weer bijna naast zitten! Het is dat Debs het zag… heb ik dat weer?

Wij zaten zo lekker te tuttelen met onze mobieltjes en mijn inmiddels slappe tulp,  dat er spontaan een paar foto’s gemaakt zijn van ons, door de gastspreker van het event. Hij vond het zo grappig , zoals we daar als echte vriendinnetjes zaten te kwekken.

En daar draaide het evenement om: Vriendinnen.

De sfeer was erg leuk, allemaal mooi, blije meisjes met bloemen in hun haar. Bijna jammer dat je dat niet op straat ziet, het is echt zo een leuk gezicht!

Daarna zijn we naar de PC Hooftstraat geweest, het was even zoeken (goed, hè, ik heb helemaal geen richtingsgevoel)… veel dure auto’s, veeeeeeeeeeeeeeeel scooters en echte krokodillen lederen schoenen gezien. een ‘koopje’, voor maar €1400. Gelijk maar 10 besteld. (is dat nog geen beschermde diersoort?)

Wij kregen heel wat bekijks met onze bloemen, iedereen maakte wel een opmerking en mensen dachten dat we een of andere voorstelling hadden gedaan of een lezing hadden gegeven. Zo leuk!

Er stapte ook een man en een Kardashian-achtige vrouw uit een idioot grote (wel mooie) auto; als ik eerlijk moet zijn, kon zij die leren broek met gaten ook bij de tweedehandswinkel gekocht hebben voor een een tientje. Maar ik denk van niet… Aaarghh.. zo lelijk!

Maar het is een leuke straat om doorheen te huppelen. En ik heb wat gekocht bij de Douglas aldaar, Is gewoon kicken, ik heb wat in de PC gekocht… (hoezo, prettig gestoord)

Vriendelijk personeel, (stiekem ben je bang dat je niet serieus genomen wordt) en wat heb ik gekocht? Iets van OPI ! Ga ik jullie nog alles over vertellen.

Richting CS zagen we nog een betoging van Chinezen. (eigenlijk zie je die nooit en masse protesteren, en wat er precies aan de hand was, geen idee) Ik hoorde wel dat Koning Willem (ik moet daar nog echt aan wennen, i.p.v Prins) Willem-Alexander op het paleis op de Dam in gesprek was met een hoge Chinese afgevaardigde. Alles afgezet, natuurlijk, en veel politie op de been.

De Dam in Amsterdam

Debbie knalde inmiddels van de honger, Het was inmiddels al behoorlijk laat, dus zijn wij nog even de Bijenkorf ingewipt om wat te eten. Zo lief, die man achter de counter. Wij liepen met die zware bos bloemen en tassen te zeulen en hij bood aan om ze in het water te zetten. Kijk, dat is nu service, terwijl het hartstikke druk was. Chapeau!

Debbie wilde even snuffelen aan de nieuwe geur van Victor en Rolf: BONBON. ik vond het zo lekker! Mierzoet, krachtig… caramel? Hup, op mijn wensenlijstje…

Victor-en-Rolf-BonBon

Tja, en dan loop je langs de stand van YSL. Daar vertel ik de volgende keer over!

Weet jij eigenlijk de lievelingsbloem van jouw vriendin?

Er was nog een leuke vraag: als jij bloemen koopt voor een ander, koop je dan die bloemen die bij die persoon passen, of koop je een bos die je zelf erg mooi vind?

Wat doen jullie? Ben erg benieuwd! 

Liefs, Babs

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Zoë-Amber
8 jaren geleden

Maar waar waren die mannen van de eerste foto :O?