Review: Fond de Teint Fluide Anti-Age Spf. 20 T. LeClerc (Door Ilona getest) 9 fond de teint Review: Fond de Teint Fluide Anti-Age Spf. 20 T. LeClerc (Door Ilona getest)
Anti- aging, Artikelen, Foundation, Make-up, Reviews

Review: Fond de Teint Fluide Anti-Age Spf. 20 T. LeClerc (Door Ilona getest)

Ditmaal een keer geen review van mij, maar van mijn lieve kersverse vriendin Ilona. Misschien kennen jullie haar van de leuke en uitgebreide comments die zij bij mij en andere bloggers achterlaat. Ilona heeft voor mij de Fond de Teint/ foundation Fluide Anti-Age Spf. 20 van T. LeClerc getest en ik zal jullie eerst vertellen hoe dat zo kwam…

Review: Fond de Teint Fluide Anti-Age Spf. 20 T. LeClerc (Door Ilona getest) 11 fond de teint Review: Fond de Teint Fluide Anti-Age Spf. 20 T. LeClerc (Door Ilona getest)

Ik had deze foundation aangevraagd maar iedereen weet hoe lastig het is bij een foundation om de juiste kleur via je laptop te bepalen. Ook de textuur speelt natuurlijk een rol en wat voor huidtype je hebt. Ik ging voor de kleur Ivoire Satiné maar die bleek helaas te licht te zijn voor mijn huid. Ook “pakte” hij niet mooi op mijn velletje, ik heb dat overigens vaker bij foundations. Dan hoopt het op en of ik nu met mijn vingers, beautyblender of kwast de foundation verdeel, het wordt een vlekkerig geheel.

Nu bedacht ik mij dat het een leuk idee zou zijn als Ilona de foundation voor mij zou willen testen. Weggooien is zonde. Eens kijken wat zij ervan vindt.

Even voorstellen… (tekst van Ilona)

Eerst iets over mijzelf: Ik ben Ilona, 57 lentes en heb een vochtarme huid met hier en daar een pigmentvlekje en soms last van wat eczeem plekjes.

De foundation is verkrijgbaar in 6 kleuren t.w.:

  • FdT 01 Ivoire Satiné
  • FdT 02 Claire Rosé
  • FdT 03 Beige Sable Satiné
  • FdT 04 Beige Abricoté Satiné
  • FdT 05 Beige Ambre Satiné
  • FdT 06 Doré Satiné

Review: Fond de Teint Fluide Anti-Age Spf. 20 T. LeClerc (Door Ilona getest) 13 fond de teint Review: Fond de Teint Fluide Anti-Age Spf. 20 T. LeClerc (Door Ilona getest)

De eigen website van T. LeClerc vermeld verder dat de foundation voorzien is van een SPF20, hyaluronzuur, glycerine, tarwekiemolie, en wat plantaardige extracten waaronder Gingko Biloba.(Japanse notenboom). Wordt veelvuldig ingezet als voedingssupplement bij ademhalingsproblemen,verbetering bloeddoorstroming en diverse andere aandoeningen.

In crèmes KAN Ginkgo Biloba een positieve bijdrage leveren aan huidaandoeningen als: rosacea, eczeem, psoriasis, en acne maar ik heb niet voldoende kennis om te beoordelen of de hoeveelheid Ginkgo Biloba voldoende is om daadwerkelijk iets te doen voor de huid. Het staat vrij ver onderaan de ingrediëntenlijst. 

Review: Fond de Teint Fluide Anti-Age Spf. 20 T. LeClerc (Door Ilona getest) 15 fond de teint Review: Fond de Teint Fluide Anti-Age Spf. 20 T. LeClerc (Door Ilona getest)

Verder zie ik dat de foundation ijzeroxide KAN bevatten hetgeen allergie problemen kan geven voor dames of heren met een nikkel-allergie. Verder zie ik dat de foundation titanium- dioxide KAN bevatten. Het laatste is wel begrijpelijk aangezien dit vrij vaak gebruikt wordt in zonnebescherming.

De lijst met ingrediënten kan volgens T. LeClerc veranderen, zij raden dan ook aan om de inci lijst met het gekochte product te raadplegen.

Eerlijk gezegd kende ik het merk totaal niet en associeerde ik de naam met een groot Frans supermarkt concern. Maar dit is niet T.LeClerc maar E.LeClerc. T. LeClerc heeft diverse make-up producten en ook parfums.

Op de eigen website kost de foundation €45,00 en de goedkoopste die ik heb kunnen vinden was €36,99. 

Verpakking

Het flesje komt in een roze met zilveren doosje en ziet er elegant uit. Het glazen flesje met een pompje bevat 30 ml. De foundation is afsluitbaar met een plastic dopje. Na opening is de foundation 6 maanden houdbaar.

Geur

Ik vind de geur niet prettig een beetje “aards” en vanille-achtig maar dat is uiteraard persoonlijk want ben zelf geen fan van geuren met vanille. 

Review: Fond de Teint Fluide Anti-Age Spf. 20 T. LeClerc (Door Ilona getest) 17 fond de teint Review: Fond de Teint Fluide Anti-Age Spf. 20 T. LeClerc (Door Ilona getest)

Gebruik

 Ik heb de foundation gebruikt in de ochtend na een serum en een dagcrème en aangebracht met een beauty-blender. Ik heb de foundation de 2e keer aangebracht met mijn vingers maar vond dit geen succes omdat de structuur vrij stroef is.

De foundation bleef goed zitten gedurende de dag maar ik vond deze iets te dekkend en vooral bij de hals moeilijk aan te brengen.

Zou ik het nog een keer kopen? Nee, want de geur spreekt mij niet aan en ik vond de foundation voor de zomer iets te dekkend en de structuur te stroef.

Op de website van T.LeClerc staat allerlei informatie over de foundation en andere producten.

Bedankt lieve Ilona voor jouw eerlijke mening. Het kan natuurlijk zo maar zijn dat deze foundation wel goed matcht met jouw huid, een review is een persoonlijke ervaring.

L’Huile Poudrée Scintillante

Hoi, daar ben ik weer! Wat ik jullie absoluut kan aanraden van T. LeClerc is de zalige L’Huile Poudrée Scintillante, absoluut een aanrader als je houdt van poederige geuren en een sunkissed glow.

Review: Fond de Teint Fluide Anti-Age Spf. 20 T. LeClerc (Door Ilona getest) 19 fond de teint Review: Fond de Teint Fluide Anti-Age Spf. 20 T. LeClerc (Door Ilona getest)

Ik zal waarschijnlijk geen foundations meer aanvragen om te testen, om een matchende kleur te vinden is het zo lastig! Hoewel, ik heb laatst toch de gok genomen en maar liefst 2 foundations van L’Oréal gekocht… Ook omdat ze afgeprijsd waren. Maar ik las zoveel positieve dingen erover dus ben ik overstag gegaan. Die ga ik natuurlijk ook voor jullie reviewen, dat houden jullie tegoed.

Al kan het wel even duren, ik probeer meer tijd vrij te maken om te schilderen, ik heb echt de smaak te pakken. Afijn, genoeg over mij.

Wellicht zien jullie vaker reviews van Ilona op beautybybabs!

Koop jij via internet wel eens een foundation of ga je toch liever naar een winkel daarvoor?

 

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
nieuwste
oudste
Inline Feedbacks
View all comments
bychristiana
1 jaar geleden

Jammer dat de foundation toch wat tegenviel. Ik vind een foundation uitkiezen ook altijd lastig, ik maak daar dan ook echt een werk van door eerst zo’n meting te laten doen (bij Douglas bijvoorbeeld), dan verschillende samples thuis op mijn hele gezicht uit te proberen en pas dan maak ik een beslissing. Nu heb ik dus ook altijd slechts 1 foundation in huis waar ik echt tevreden over ben.

Tessa
1 jaar geleden

De goede kleur foundation vinden online is zeker lastig. Leuk om de review op deze manier te doen

Deb
1 jaar geleden

Online een foundation uitkiezen zou ik ook lastig vinden. Ik zou dan toch liever naar de winkel gaan om een miskoop te voorkomen. Misschien de volgende keer gewoon 2 tinten aanvragen? Dan zou je zelfs nog kunnen mixen. Fijn dat Ilona voor je wilde testen. Inderdaad zonde om weg te gooien.

Annette
1 jaar geleden

Toevallig laatst een foundation via internet gekocht, voor het eerst en bleek een voltreffer te zijn 🙂 gelukkig maar. Normaal zou ik dat niet zo snel doen. Deze was budget vriendelijk daardoor durfde ik het wel een keer te proberen. Review komt binnenkort op mijn blog.