Colorescience
Artikelen, Colorescience, Events, Huidverzorging, Lifestyle, Make-up, Merken, Nieuws, Over mij

Colorescience persevent: Minerale make-up dat schoonheid en wetenschap samenbrengt!

Amsterdam 10 april: Via JC-IMP kreeg ik de uitnodiging voor de lancering van Colorescience in Nederland. Het minerale make-up merk dat schoonheid en wetenschap samenbrengt.

JC Imp BV is een organisatie die zich richt op de disciplines dermatologie, esthetiek en cosmetiek middels non-invasieve technieken en  bewezen resultaten.

Colorescience

In het prachtige Sofitel Legend The Grand Hotel (hoe mooi klinkt dat?) vond de perspresentatie plaats.

Sofitel the Grand

Ontvangst met een glaasje champagne, een hapje en de persinformatie. Heel chique!

Het zag er allemaal geweldig uit: In de zaal was een podium met een catwalk en een groot beeldscherm. Spannend, wat ging er gebeuren?

Ik zat naast 2 meisjes, een was ook een blogger, de ander een visagiste. Nee, voor hun was het helemaal nieuw. Ik ken het merk wel, en was erg nieuwsgierig wat er ging gebeuren. Na wat slokjes en wat zalige amuses begon de presentatie.

Maaike Dorsteen vertelde dat o.a make-up artist Marc Lubach live een presentatie zou geven van alle mogelijkheden met deze make-up lijn. Ook twee andere mensen, waaronder Michael Mc. Carthy van Colorescience uit The United States waren aanwezig om een presentatie te houden.

Michael ontdekt Colorescience in 2000, als het wordt geïntroduceerd in Makeup Artist Magazine. Hij is zo onder de indruk van de innovatieve, gunstige factoren van het merk dat hij één van de eerste Pacific Northwest Colorescience partners wordt, die het merk exclusief voor zijn studio-, mode- en theaterwerk gebruikt.

Op basis van zijn ervaring met het merk blijft hij een pleitbezorger van de filosofie van Colorescience:

Schoonheid mag niet ten koste gaan van gezondheid en gezondheid niet ten koste van schoonheid.

Aan de hand van foto’s op het grote scherm kon je goed het verschil zien, niet alleen een make-up-loos gezicht versus eentje mét make-up, maar wat er met Colorescience mogelijk is, ook als je een probleemhuid hebt. Denk aan camouflage voor acne, verkleuringen, littekens e.d. Een leuk detail; de mooie dame uit Amerika vertelde dat vrouwen daar regelmatig naar Injectable artsen gaan, zo niet naar een plastisch chirurg en dan wilden zij niet dat hun vriendinnen dat kunnen zien. dus camoufleren maar!

Minerale make-up is hot, gemaakt uit natuurlijke producten van de aarde, zonder overbodige (chemische) toevoegingen en vooral lichtgewicht. eigenlijk alsof je nauwelijks make-up draagt. How lovely is that!

Colorescience products

Ik ben al eens opgemaakt met de make-up van Colorescience  en het voelde gewoon super comfortabel aan.

Er werd verteld, dat je er mee kan gaan zwemmen, de sauna in en zelfs als je Bikram Yoga wil gaan doen met make-up op je gezicht, no worries. (Yoga in een heel warme omgeving, 40 graden celsius!) In Amerika gaan ze wellicht met full make-up dit soort dingen doen; ik weet niet of Nederlanders daar warm voor lopen… en mét make-up op  ‘Downword Dog’ positie nemen? Ik heb geen idee, ik kom nooit in een sportschool… Doe alles thuis. (thanks youtube!)

Aan de andere kant regent het vaak pijpestelen in ons kikkerlandje, dus, hey… handig! Geen panda ogen, en je foundation tip-top? Wie wil dat niet?

Marc Lubach en 5 modellen kwamen het podium op. Achter de schermen was één helft van hun gezicht al opgemaakt en hij liet zien wat voor verschillende looks je kon maken.

Van een Natural look tot een mooie make-up voor de avond. Zeer verrassend was het meisje in de bikini. Bij haar haalde hij de make-up er juist af. En oeps, ze bleek enorme donkere kringen en vlekken rond haar ogen te hebben. Dat hadden wij  niet verwacht.

Wat een goede coverage!

“Zien jullie nog iets bijzonders aan haar?” vroeg Marc…. eehhmmm.. nee.. ik zag het niet. (maar ik zat er ver vandaan en met een lees en gewone bril zit ik altijd kippig snel-snel te wisselen om überhaupt wat te zien tegenwoordig! (exhausting, really, believe me)

20140410_201227 (Large)

De meisjes naast mij fluisterden: “Er zit een tatoeage op haar buik, volgens mij!”

Het  model liep de zaal door en de meeste mensen zagen het ook niet. Totdat Marc op haar buik, vlak boven haar bikinibroekje, de make-up verwijderde en ja hoor… een flinke tatoeage.!

Een leuke en mooie verrassing, werkelijk top voor mensen die spijt hebben van een tattoo, of eventueel op een sollicitatie gesprek hem even willen verbergen. (natuurlijk moet je tatoeage dan niet op je buik zitten, want ik hoop dat een werkgever daar niet gaat kijken, tenzij je iets anders dan een kantoorbaan ambieert)

Ik zal er in een volgende blogpost meer over vertellen, welke producten er zijn en natuurlijk ga ik er een paar voor jullie testen! Excuses voor de kwaliteit van de foto’s, binnenkort zal ik betere foto’s posten, dit was slechts een kleine sfeerimpressie.

Wil je meer over dit merk weten, klik dan even door naar de website van Colorescience.

Liefs, Babs

 

VOND JE DIT ARTIKEL LEUK?

Voer je e-mailadres snel in om gratis e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten!

Abonneer
Abonneren op
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments